Pea jesi vadila betu???
Printable View
Pea jesi vadila betu???
pa mislim da je najbolje pitati direktno u HZZO-u. ima na njihovoj stranici mail adresa na koju se šalju takvi upiti, ja sam jednom slala nešto u vezi participacije, odgovor sam dobila jako brzo, za 2 dana ili tako nešto.
pea baš mi je žao... :love2:
Pea baš mi je žao:love2:. Što ti sada sljedi???
Kitty upravu si Ovitrell se ne bi trebao naplaćivati, pa najbolje tako poslati mail i onda s tim mailom doći drugi put sestri koja ti ga je naplatila, mislim da to što rade je :evil:, al ako dolazite tamo upućeni u stvar onda vas neće tako lako preveslati i da u onih 6 besplatnih ulaze samo postupci sa Menopurima i Gonalima.
pea baš mi je žao :love2: ali super da odmah krećete dalje i držim fige da bude uspješno!
Pea žao mi je.
Super što krećete odmah dalje. Nećeš se stići bedirati. Tako sam i ja. Brzo sam preboljela negativnu betu.
Tikki jel sutra inseminacija?
I ja ću ovaj tjedan, samo još ne znam koji dan.
Sretno!!!!
Sretno vam, cure!
Pea, poslušala bih cure na tvom mjestu - nije li nam dosta naše muke pa ne treba nas još netko i zavlačiti.
Naravno da je. Ako je ekipa tm relativno ok, tj. nije zaista loša, onda nema razloga za icsi. M od frendice ima ful loš spermiogram i aih nije ni dolazio u obzir, samo icsi. Na koncu, kod ivf-a nije biolog taj koji izabire jedan spermij, nego se oni i dalje bore i natječu među sobom i najsposobniji "zabija gol" :-)
Drage curke, pozdrav svima. čitam vas već dugo iako sam nova na forumu. ja u petak (4.3) bila na prvom AIH. Sad sam na folacinu i utrogestanima 3x200 mg dnevno i čekam betu za 14 dana.
Htjela sam pitati baš u vezi utrogestana, jel možda radim što krivo? Čitavo vrijeme mi se čini kao da se lagano otapa i cijedi:-o. Čak i imam lagani bijeli iscjedak na gaćama. Jel ga možda ne "apliciram" dosta duboko? Ali ne mogu ga dublje gurnuti, imam valjda prekratke prste:mrgreen:
Ima li netko sličnih iskustava?
Ništa ne brini, stavi ga koliko duboko možeš, ali bitno je da nakon stavljanja legneš bar pola sata, sat. Ako ne možeš nikako malo odležati - tipa ako radiš, pa ti je nezgodno na poslu - možeš popiti. No pazi s tim, jer puno cura ima vrtoglavice nakon što popiju (ja također)
Da, dvije ture stavljanja mogu izvest kod kuće, al jedna tura dnevno me sigurno kaći na poslu. Baš sam razmišljala kak ću to izvesti, na poslu nikako ne mogu leći na pola sata (kolko god susretljivi bili). Inače, ja sam već prije pila utrogestan za regulaciju ciklusa (od 15.-24. dana) ali nije mi bilo ništa od njih. Niakvih nuspojava, doduše nije bilo ni regulacije ciklusa:-)
Onda super, samo popij tu popodnevnu dozu i sve ok. Ja sam si nariktala tako da večernju stavljam tako da odmah odem u krevet, pa dugo nema priliku iscuriti, a jutarnju stavim barem sat prije nego moram ustati, tako da još malo odspavam poslije stavljanja...
Hvala puno! Tak nekak ću i ja tempirati!
Bok cure,
I ja sam kandidat za inseminaciju samo što na žalost moram u Prag na AID (inseminacija donor),jer mm ima dijagnozu azzo.
HZZO mi je odobrio postupak vani (Prag) jer kod nas nema donacije.
Zanima me kako ste nabavljale lijekove.Piti ću klomifen (kojega nema već ima uvozni) pa me zanima jel ste njega kupovali ili ste dobivali na recept jer se na listi lijekova vodi samo Belupov kojeg nema.
Tako vidim da je i sa štopericom Ovitrell koje ste kupovale ako ne želite da vam se vode u postupak.
Meni će pripremu raditi soc.ginekolog u mom mjestu da ne putujem u zg pa me zanima jel mi on može dati recept za Ovitrell ili mora baš mpo doktor?
Za utrogestane znam da idu na recept.
olea klomifen sam ja kupovala u ljekarni na vv i tamo košta 125 kn kutija ali sam naknadno saznala da u Bosni košta 24 kn kutija tako da ako si blizu granice možeš jeftinije proći.
a za Ovitrelle ne znam, ja sam dobila Brevactide. ali ako ide na recept (a mislim da ide) to ti onda piše soc. ginić jer bolnički doktori mogu pisati samo privatne recepte (onda plaćaš lijek).
Olea, ja sam klomifen nabavila preko frendice u Mostaru. Pokušaj i ti u BiH ili Srbiji, čak ni ne znam koliko košta jer mi nije htjela ni kune uzeti.
Štopericu sam također dobila (Brevactide). Sve se to odvija na SD.
Sretno vam!!!
I ja sam prvi dan imala isti osjećaj, ali se poslije nije ponovilo. Istina, nosim dnevni uložak pa on sve upije.
Ipak, malo su me zabrinuli komentari drugih cura. Nitko mi nije rekao da se treba malo i odležati. Večernju dozu stavljam oko 8 sati kako bi bilo što duže "aktualno", ali nakon toga ne ležim. Bi li trebala početi? Danas je 7 dan od AIH-a pa imam još toliko.
Hvala cure,
Imam prilike da nabavim klomifen uz bih preko prijatrljice sam nemaju Belupov već uvozni proizvodać Remedica i košta 5,19 km što je otprilike 20 kn.U apoteci kažu da je to isto samo različit proizvođać.
Za štopericu ću pitati ginekologa kada krene stimulacija ali jednom mi je rekao da ne ide na recept i da on ne može dati već samo dr mpo tipa petrova vw ali mi jije jasno zašto jer ako je na listi lijekova koji se ne plaćaju svejedno je tko izdaje recept bitno je da je ginekolog.Bar ja tako mislim.
Apsolutno trebaš ležati nakon utrića. Nemoj se ništa sada osjećati loše što nisi, samo od sada kreni. Ako ne možeš ležati, bolje ti je da tu dozu popiješ. Jako mi je čudno što ti nitkio nije rekao da trebaš ležati! Nama je sestra svaki put to itekako naglasila, a također i doktor. Gdje si radila aih? Puno sreće ti želim i da uskoro raste tibica... ;-)
Hvala curke svima na pomoći! Ja sam AIH radila u petrovoj i ne, nije mi nitko rekao da poslije utrića moram amlo ležati:-o, ali od sad na dalje prakticiram taj princip. jel nitko od vas nije dobio i Folacin za piti?
Olea, meni je recept za Klomifen pisala moja soc. ginić, ali ga nisam mogla nabaviti u ljekarni, jer belupov nema. Ja sam kupila neki njemački za 137 kn. Upute za taj su gotovo identične kao upute za Belupov koje sam skinula s interneta. Doduše meni je ovo bila prva tura klomofena, pa ga nemam s čim usporediti, ali ja nisam imala nikakve nuspojave od svih onih silnih navedenih u lijeku. Ovitrelle mi je dala sestra u bolnici kad sam dogovorila termin za AIH, međutim sam morala potpisati da sam uzela lijek i da mi se to onda računa u jedan od onih 6 puta. Rekla mi je da ga mogu i platiti, pa mi onda ne računaju. Nisam pitala koliko košta, nego sam ga jednostavno uzela. međutim, malo me je sad zbunilo pisanje o tim lijekovima! Kolko onda koštaju lijekovi za IVH, ako mi slučajno bude trebalo?
Vjerojatno je dr. imao na umu eventulni početak novoga ciklusa. Ma, nema šanse da ću izdržati do 18., otići ću u ponedjeljak iako bih najradije i danas otišla... U laboratoriju su mi rekli da se već 8. dan može doći, ali cure koje ipak imaju iskustva kažu da je to prerano.
maslina, dosta je odležat 20-tak minuta, kud bi stigli da ležimo po 2 sata 3 puta dnevno:-)
Što se tiče utrića, tko god od stručnjaka nam je ikad savjetovao, rekao je pola sata - sat, ali barem pola sata. Ukoliko ne možete dati toliko vremena tijelu da "rastopi" te kuglice i nešto apsorbira, onda je bolje da se popiju.
ježić, lijekovi za punu stimulaciju su užasno skupi i nemoj nikako prihvatiti ubuduće da ti zbog jedne štoperice od parsto kuna ode jedan postupak! Da dodam, nadam se da ti neće biti potreban više ni jedan jedini i da je to, to, no nikad ne znaš i čuvaj pravo na postupke ko oko u glavi!
Hvala! Očito sam pogriješila što nisam ništa ranije pitala... Ništa, od večeras ležim, laptop pokraj sebe i idemo - nadoknada za noćnu radnu smjenu.
A još mi je sestra izričito naglasila - normalno se ponašajte, sasvim normalno, ne pišem bolovanje i sl.
Ah, valjda i one misle da smo usporenije, nego što jesmo:-)
pa jedan gonal je 190 kuna, a recimo da sam ja u jednom postupku potrošila nih 32 pa ti sad računaj!
Kod pune stimulacije se radi o cifri od desetak tisuća kuna i imaš pravo na 6 postupaka koje ti plaća hzzo. Ne znam koliko dođe Ovitrelle (pretpostavljam oko 200-300kn?), pa zamisli kako besmisleno izgubiti pravo na 1 postupak zbog te cifre... još uvijek ne mogu vjerovati da nisu ponudili opciju da si sama kupiš... kao što me i užasnoi zbunjuje to što u nekim klinikama normalno daju štoperice i ne računaju ni u kakav postupak, a u drugima ne samo da računaju, nego i ne upozoravaju pacijentice o posljedicama...
kitty,možeš mi molim te poslati e mail adresu od hzzo-a gdje mogu pitati za lijekove?
pitala sam nešto telefonom ali oni tvrde jedno a dr drugo,pa sam mislila poslati da imam napismeno da me ne šetaju bezveze.
Pozdrav