Na porodiljnom sam nadam se da će biti uplate do petka,ali sve me strah.
Printable View
Na porodiljnom sam nadam se da će biti uplate do petka,ali sve me strah.
Hej cure imam jedno pitanje, trenutno sam na otkaznom roku, koji ističe 15.10 i knjigovođa mi je rekla da bez obzira na otkazni rok mogu otvorit bolovanje jer se trudnoća ipak tretira drugačije. E sad meen zanima kako se uopće otvara bolovanje, koja je procedura ja krajem ovog mjeseca 9, imam UZV tada bih trebala bit trudna 4 mj i uć u 5...Htjela bih biti spremna sa svime da nebih zakasnila...budući da mi je knjigovođa rekla da budem pažljiva da ne zakasnim da mi prođe zadnji dan otkaznog roka....
Hvala puno unaprijed
thegirl molim te požuri, nemoj dozvoliti da kao trudnica ostaneš bez prava (smajlić koji bljuje)
bolovanje ti dakle otvara tvoj liječnik opće prakse na temelju preporuke ginekologa za mirovanjem: a mirovanje se može odrediti zbog mnogih razloga: prijeteći pobačaj, krvarenja, kontrakcije, visoki tlak, preveliko umaranje, glavobolje, mučnine, otvarenje...
ginekolozi su dosta skloni predložiti mirovanje, otiđi lijepo razgovaraj i sretno....i da bolje da ti bolovanje počne teći još za vrijeme radnog odnosa
liječnik opće prakse ti može odmah dati 60 dana bolovanja, a nakon toga potrebno je otići na komisiju (ako ih u međuvremenu ne ukinu jer je Milinović ovih dana govorio o tome)
Ok znači ja prvo do ginićke da mi da papir s kojim idem do doktorice o.p, neznam treba li mi kakav papir od posla da zovm knjigovosdstvo? da skratim muke u koracima?
ako ti preporuče bolovanje zbog komplikacija u trudnoći onda zoveš svoje knjigovodstvo, te ti oni daju tzv. R1 to je obrazac na kojem se nalazi ispis tvojih plaća za posljednja 3 mjeseca i njihov prosjek
to zajedno s doznakom (koju dobiješ od liječnika opće prakse) na kraju mjeseca odneseš u HZZO (Jukićeva 12, soba 13 ako si zapadni dio grada) te odmah prelaziš na naknadu HZZO-a
A da bi mi opće prakse dala doznake prvo moram nešto donijet od ginićke? Zar ne? Mislila sam sad odma do kraja mjeseca da to sredim pa da mi od sljedećeg mjeseca ide na tret HZZO
samo pazi, naknada za 9 mjesec doci ce ti tek u 10.
Racunaj na to :*
naravno, povijest bolesti ginekologa je uvjet za otvaranje bolovanja bez toga nema ništa
Ja bi otvorila bolovanje 30.9, jer sam na otkaznom roku do kraja mjeseca pa bi htjela da dobijem punu plaću. Otkazni rok traje do 16.10 i davam si točno 16 dana da sredim bolovanje i predam ga na hzzo...jel mi to dovoljno dana, mislila sam isti dan sredit bolovanje, uzet u ginekologice odma do O.P pa da mi napiše i poslat u knjigovođe da mi ispuni? jel to tako ide?
kad sjeda naknada za komplikacije za 08 mjesec?ja sam u zabi
Mrva, sjest će iza porodiljnih. U svakom slučaju tek idući tjedan, možda u ponedjeljak. prošli mjesec sjele su 24. 8.
dali netko zna kada če sjesti ovaj mjesec porodiljni....?? :? :/
Ja se nadam u petak, ali nekako je izglednije da ce u ponedjeljak :/ (zbog vikenda)
fala :)Citiraj:
andream prvotno napisa
Sutra ide isplata djecjeg :D
http://www.mirovinsko.hr/default.asp?ID=2188
dakle i za naknade ima sanse :mrgreen:
Citiraj:
Marsupilami prvotno napisa
Preduhitrila si me, :D
ja se sve nadam sutra, ali mi ponedjeljak više miriši na lovicu.Citiraj:
niky88 prvotno napisa
a čekam kao ozeblo sunce, moram u dm u veliki shopping iskoristiti karticu. još dva mjeseca taj iznos, a onda :/
Thegirl,Citiraj:
thegirl25 prvotno napisa
nemoj čekati zadnji dan otkaznog roka da otvoriš bolovanje. Ukoliko otvoriš bolovanje za vrijeme otkaznog roka, onda se on "zamrzava" sve dok traje bolovanje, ondnosno rodiljni i roditeljski dopust. Svo će se to vrijeme računati u staž.
To je, naravno, ako vrsta otkaza nije istek ugovora o radu.
Ako nije istek ugovora o radu, tvoja firma mora imati jako dobar razlog da otpusti zaposlenicu za koju zna da je trudna. To se u biti ne smije, prema Zakonu o radu. Provjeri koja ti je vrsta otkaza i otvori bolovanje svakako prije isteka otkaznog roka.
nemojte mi se smijati ali dali je kome sjelo porodiljni?
meni danas sjelo 1500 kn .pise uplata redovnog priimanja a porodiljni je naravno veci.
e sada jos sam prije ljeta na kunolovcu osvojila 1500 kn pa neznam jel to to!
( ina9ce to ne zovem ali ovaj pit sam odlucila i iz 2 puta dobila-tak da se to fakat moze)
Uplata redovnog primanja?
Ja sam mislila da to mogu samo poslodavci?
Da ti nije kakav regres stigao? :mrgreen:
Porodiljne nisu jos sjele.
bdw. cestitke na osvojenoj lovici :*
ma nikje nikakav regres, vjeruj mi u mojo firmi toga nema! 8)
anatom, to ti je onda kunolovac.
Kad je naknada, onda piše uplata porodiljne naknade.
Btw, prošli mjesec je išla 19.-og, pretprošli 17.-og, baš sam gledala na internet bankarstvu, pa eto ima neke nade za danas.
Meni piše uvijek uplata redovnog primanja. Na ZABI sam.
U Zabi je sjeo doplatak. :D
Djecji sjeo u RBA :D
kunolovac sjeo u Zabu :D :D :D :D :D :D :D
i odmah ide za popravak auta koji sam zderala u garazi
sjeo djećji u RBA potvrđujem :D :D
sjela porodiljna u RBA :D
Ja sad gledala, kod mene nije, ali znaci da bude tokom dana :DCitiraj:
ivala prvotno napisa
I kod mene u RBA je sjela :)
PBZ sjela.
da li je nekom sjelo bolovanje u ZABI
ramona-komplikacije obicno idu nakon porodiljnih.moguce u pon!
Sjela porodiljna i u Zabi. :D
sjeo i dopust za njegu u RBA :D
Cure da vas pitam nešto. Prošli mjesec istekao mi je trogodišnji porodiljni. Koliko se sjećam, naknada se dobiva unazad pa sam očekivala još jednu naknadu ovaj mjesec. Ali došlo mi je ravno pola, odnosno 800 kn. Inače, mali je rođen polovicom 8. mjeseca. Jel to zato?
Da.Citiraj:
Trina prvotno napisa
jel kome sjelo bolovanje?
meni NE.a zanima me isto pitanje.
ni meni