A da li počinju s postupcima nakon objave u Narodnim novinama + t dana?
Bebica2009, si zvala?
Printable View
A da li počinju s postupcima nakon objave u Narodnim novinama + t dana?
Bebica2009, si zvala?
+7 dana
Jesam, ali nitko se ne javlja. Ne znam ni do kada inace rade!?
Sutra cu prvom prilikom i odmah cu javiti sto mi kazu.
Aurora, što ćeš ti sada?
curke,
ja sam sutra naručena kod Tomića u pola devet pa ću ga sve ispitati da bar ja ne moram vaditi sve te pretrage ...s obzirom da sam imala jednu ormalnu trudnoću , jednu vanmaterićnu i jedan spontani ...možda o neću morati .... :/
ma kakva su to sad dvostruka mjerila :evil:Citiraj:
Gabi25 prvotno napisa
onda po tome ni ja nisam to trebala jer sam i ja ostala prirodno trudna a još k tome sam bila i kod njih u 5 mj na icsi-u ??????
oni rade ? u petak je rekao Tomić da ne rade :? :? :?
Mislim da ih je najbolje ujutro zvati, iza 8.
Ja sam još u fazi čekanja nalaza hiv, hepatitis, vdrl, i moram ponovit bris sljedeći tjedan. Tako da ionako iduća 2 tjedna ništa ne bi mogla. Ali sljedeći ciklus mi počinje oko 3.10, tako da se nadam biti tada u protokolu.
Od petka ujutro se situacija promijenila, bilo je u tisku već oko 14h da su pravilnici doneseni i upućeni klinikama.
A inače, nisam ni ja sada morala vaditi hormone jer sam mu donijela nalaze od ove godine. Jedino mi je rekao tsh da ponovim jer je taj nalaz bio od 11.mj.2008.
[quote="nina1"]Gabi25 , da li si ti uopće radila te hormone ove godine?Citiraj:
Gabi25 prvotno napisa
nina radila sam ja te hromone ali nisam mu to spomenula... čekam nalaze a sutra idem još vaditi progesteron- to sam sve napravila na svoju ruku jer su me doktori uvjeravali da sam ostala jednom trudna i da mi je onda s hormonima sve u redu :?
luda sam već od svega i od svih, već bi mogla diplomirati na medicini koliko toga sama radim :evil:
AuroraBlu vidim da nam je dijagnoza ista- da li je tm radio spermiogram?
meni je Kuna čak rekao da mm ne mora raditi spermiogram ali smo se na kraju ipak dogovorili da će ga za svaki slučaj napraviti
Gabi, dr. T. je za M.M. tražio samo da napravi kulturu ejakulata (to čekamo nalaz) a za spermiogram je rekao da ne treba budući da sam u zadnjih 10 mjeseci 2 puta ostala trudna. Iako, sada dok je ionako prazan hod je idealno za poobavljati sve te pretrage i rađe bi da mi je doktor više toga dao nego da mu padne na pamet za 2 mjeseca da ipak ja te hormone ponovim. Ili on spermiogram - to dugo traje.
e vidiš toga se i ja bojim- da će mi ipak na kraju reći da im trebaju svi hormoni pa sam ja to ipak na svoju ruku napravila...
Ja ih na VV nisam radila. Rekao dr. da kod pojedinih pacijnata za tim nema potrebe. Na kraju sam ih ja iz istog straha kao i ti napravila i kad sam mu ih donijela, on je skoro sve pogodio.Citiraj:
Gabi25 prvotno napisa
Ostalo smo MM i ja odradili (hepatitis b i c, hiv1 i hiv2...) u Petrovoj 3.
Bebel. koliko se dugo čekaju nalazi? Što su ti rekli?
Uh, bilo je to prije skoro 2 g. Mislim 8-10 dana, ali tad smo radili i krvnu grupu te Rh.
U Petrovoj se za hiv, hepatitis i vdrl nalazi čekaju 8 dana.
U Petrovoj se za hiv, hepatitis i vdrl nalazi čekaju 8 dana.
Ma daj, pa ovo je sad stvarno bezveze.
Zvala sam. Kaze sestra nista jos uvijek. Da jos ti Pravilnici nisu stigli, pa kada sam ponovila za njom da nisu stigli, rekla je da nisu objavljeni....a da se svi boje kazni!
Uglavnom da nazovem 28.09. da se nada da ce tada biti novosti! Oni izgleda nikoga ne uzimaju po "starom"? Svi mi koji smo počeli prije 30.07. u biti čekamo nove Pravlnike? Pa jel' nije tako?
bebel pa ja isto tako mislim- ne trebaju sve pacijentice raditi iste pretrage... valjda je u tome kvaka :?Citiraj:
Bebel prvotno napisa
Pa nevjerojatno! A ivf poliklinika radi, jedna curka je u postupku.
Narnija, si bila danas kod Tomića?
Pa i Petrova radi! Bilo u Dnevniku sinoć.
Hm, kako simptomatično... rade klinike u kojima je Š.
Joj, ajde više nek se krene sa tim postupcima pa da vidimo kakve su nam šanse!
:lol:
evo mene curke ,
došla sam u pola devet i čekala do 11 sati, primio me dr. Kuna, Tomića valjda nije bilo, sve vaše pozive i odgovore sestre sam čula i tako i je ...do desetog mjeseca ne rade ivf samo inseminacije ...bila ženska prije mene baš na inseminaciji.... navodno ti pravilnici uopće nisu došli....isto tako sam imala priliku vidjeti curu koja je došla po drugo mišljenje kod Kune ( znači priprema se za novi zakon u nekoj drugoj klinici) ...ja sam naručena za HSG da vidimo kakav mi je taj preostali jajovod iako sam ga već radila u viliju prošle godine ...pa čemo poslije probati na početku samo inseminacijama ..., jer sam tri puta prirodno ostala trudna...da li znate da li se inseminacije možda tretiraju blaže ovim zakonom mislim možda mi neće trebati sva ta silna paprilogija i savjetovanja...? ;)
onda kad je meni rekao da rade valjda je mislio na inseminacije... ili je mislio da će početi raditi dok ja sve prikupim...
dobili su što su htjeli- zbunjene smo i dezorijentirane :cry:
narnija a očito da se nekako blaže tretiraju kad ih već rade a IVF/ICSI još ne...
A jbg da ima s čime insemenirao bi me muž, a ovako nek čekam...Citiraj:
narnija prvotno napisa
:lol: ...dobro je...jos ima duha u nama :lol:Citiraj:
mmaslacak prvotno napisa
Joj, pa za odvalit :)Citiraj:
mmaslacak prvotno napisa
I mene moj :)
:lol: potpisujemCitiraj:
mmaslacak prvotno napisa
:lol: :lol: :lol:Citiraj:
mmaslacak prvotno napisa
Evo cure Pravilnika!
:?Citiraj:
bebica2009 prvotno napisa
tek sad skužila, u narodnim novinamaCitiraj:
nina1 prvotno napisa
Ma da nisam linkala nego samo pozurila da vam javim!
http://narodne-novine.nn.hr/default.aspx
Jučer objavljeno, znači, stupa na snagu 24.9.
piše da zdrav. ustanova mora imati 2 magistra biologije ....
da li sad 2 na odjelu humane reprodukcije ili 2 u cijeloj ustanovi ?
vinogradska ima na odjelu hum.repr. koliko ja znam samo Ljiljaka :?
To sam i ja primijetila... trebat će zaposlit još nekoga... ma ko zna kad će počet radit, a ja se nadala da ću ipak ulovit sljedeći ciklus. :cekam:Citiraj:
nina1 prvotno napisa
Ali ti ispod piše da za slučaj potrebe može osigurati zamjenu stručnih radnika.
To sam i ja primijetila... trebat će zaposlit još nekoga... ma ko zna kad će počet radit, a ja se nadala da ću ipak ulovit sljedeći ciklus. :cekam:Citiraj:
nina1 prvotno napisa
Ma hoćeš draga!
U Ljubljani :(