branca_i prvotno napisa
Cure, evo meee!!! Javila bi se prije, ali je dan jučer bio dugggg i baš naporan. Sve je prošlo dobro! :) To je najbitnije. Klinika je ogromna, i ostavlja dobar dojam kad je gledaš onako izvana. Sve je lijepo uređeno oko zgrade, održavano. Ostatak Skopja ima definitivno problem sa čistoćom i smećem. Ljudi bacaju svašta i svugdje. To nam je odmah zapelo za oko. Makedonci su zaista srdačni, i susretljivi.
Vratimo se na kliniku.... U klinici je bilo doooosta ljudi, po svim odijelima, tako i na 5. katu gdje je IVF. To je stvaralo kašnjenje i čekanje, pa smo nakon svega jedva stigli na aerodorom na vrijeme za nazad. Doktori i sestre su zaista divni, što je i najvažnije na kraju. Dr. Lazarevski je sve kako su cure ranije pisale, smiren i stručan. Prvo mi je pregledao nalaze (koji su većinski bili pred istek ili taman istekli, osim spolnih hormona i AMH koji su bili novi), kao i svu dokumentaciju ranijih postupaka, te smo malo popričali. Zadovoljan je bio sa AMH (16, 84 - s obzirom na mojih 40 godina). Na UZV mi je ponovio ono što mi je i dr. Poljak govorio, a to da su mi maternica i jajnici puno mlađi nego imam godina, čak je rekao da su kao u cure od 20. On da ne bi ponavljao i radio nikakve druge pretrage jer je zadovoljan s mojim stanjem, ali da jedino obavim UZV kod mojeg dr budući mi je bio 22. dan ciklusa, a kako sam sklona polipima da budemo sigurni da ih nemam. Da živim u Mkd da bi definitivno probao 3 puta sa inseminacijom, ali ovako idemo na sigurnije. Nakon toga, taksist nas je vozio da obavimo javnog bilježnika (500 mkd) i psihologa (2.000 mkd), i potom nazad kod Bobana. Tamo smo ispotpisivali pustu dokumentaciju bitnu za donaciju sjemena. On je legenda i nemam riječi! Materijal bi trebao doći kroz 2 i po mjeseca, u 10. mjesecu, nadam se. Bistra je divna žena, razgovorljiva i spremna pomoći. S njom sam se i sve ove mjesece uglavnom i čula. Dali su mi odmah i stimulaciju: gonal i triptofem (kao i potvrdu za prelazak preko granice). Gonale sam već u Cita koristila, a triptofem nikad. Uglavnom, čekam da jave kad materijal dođe da krenem s terapijom, a dr. će mi onda i poslati točne upute za korištenje. Nakon svega nas je taksist dvezao na aerodrom. Taksistu smo platili 70 eura, što nas je iznenanadilo jer je Boban spominjao 30 eura. No dobro.... Što se tiče našeg i njihovog aerodroma nema nikakvih komplikacija oko dolaska i odlaska, sve traje kratko i nema skoro pa nikakvih zdravstvenih provjera. Po povratku iz Mkd ne ide se u samoizolaciju, samo se dobije uputa da se pripazi 14 dana na moguće simptome i da se nastoji izbjegavati bliže kontakte. Avion iz Skopja je poletio čak pola sata ranije, pa je dobro paziti doći na vrijeme. Sve u svemu, zadovoljni smo svime i nek se samo tako nastavi!