Kao da čujem sebe nekad davno....al bome sad mi sve ima smisla...i više se ne bojim ničeg...samo iščekivanja jer to me jedino ubi.....
Printable View
Kao da čujem sebe nekad davno....al bome sad mi sve ima smisla...i više se ne bojim ničeg...samo iščekivanja jer to me jedino ubi.....
Draga eva133...ja se trudim skupiti te postove, jer bih i sama voljela još onako detaljnije podjeliti iskustva s mojim sugrađankama:)
Strašna...nadam se da ću i tebe ćuti uskoro?!Puse mojim Požežankama, ali naravno i svim ostalim curkama ovdje...
A nisam shvatila kod kojeg ste vi doktora tamo??Isto dr. Alebić ili???Ni ne znam tko još radi tamo...čula sam za nekog dr. Lučingera, ali ne znam da li on još radi ili ne??ja sam sa Alebićem iznimno zadovoljna, nisam mogla ni poželjeti boljeg i pažljivijeg doktora od njega!!Svaka mu čast...pravi je!!To mi jedino daje elana dasve ovo što me čeka izdržim kako treba!!
Ja sam kod doktorice Pavan Jukić. I isto sam zadovoljna s njom. Naspram naših liječnika u PŽ-ono je super!
Ja sam kod Alebića, a Strašna je dok doktrice Jukić Pavan.
Lučinger ne radi na vv već godinu dana.
Alebić je super, nisi pogriješila s izborom.
I što sada....ja skupila 10 postova, kako sada pisati pp???dajte cure,pooomagajte!!!smotana sam malo....he,he..
Joj Richy mislim da treba još, jer još nemaš opciju pp.
šmrc:(šmrc:(:-)
pa da...malo sam škicnila u pravila...pa piše da treba imat odredjen "staž". Ne znam koliko to postova podrazumjeva al bila sam uvjerena da je meni bilo s 10.
Ajme, pa zar ne postoji nikakva druga opcija??!!A ništa ,valjda i u tome vrijedi ono pravilo: "strpljen-spašen"..ha,ha...čujemo se curke moje:)ljubim vas.
Evo sad možeš. Ja sam ti poslala pp. Skužit ćeš valjda :D
ako ti liječnik u zagrebu napiše na papirić sa svojim potpisom i pečatom kada i koje injekcije trebaš primiti (dobro je da to i sama znaš jer nekad ne znaju pročitati napisano...) u Požegi možeš otići u DZ u ginekološki dispanzer bez obzira koji doktor radi, ako je radno vrijeme...samo se javi sestri, ona će to prijaviti dr. koji radi i za 10 minuta si gotova...
ili na bolnicu na ginekološki odjel u bilo koje doba dana ili noći pozvoniš (ako dispanzer u to vrijeme ne radi...npr, u 23 h za štopericu, i daju ti bez problema (naravno, poneseš svoje gonale/menopure ili što već)...
nisam nikada, u ovih 10 i još sitno godina imala problema...nekada sam prije išla i na hitnu i kod liječnika opće prakse, a onda su se dogovorili da te hormonske daju samo u ginekološkim ambulantama/odjelima
i nisam si još nikad dala sam injekciju (šifra:prparoš: ):mrgreen:
bockaju se u trbuh ili u nadlakticu.... kad krenes u postupak sestra ti da prvu inekciju i ljekove za ostale dane... meni muz daje inekciju i uopce nije strasno... sestra mu je pokazala kad mi je davala prvu i vidjeli smo da nije komplicirano... meni jucer sestra davala i skuzila da isto boli kad daje on i kad mi je ona dala... jedino je pitanje straha, ali igle su dosta kratke i ne moze nikakvu stetu napraviti.. naravno treba paziti da nesto ne prolije i biti pazljiv, ali zaista nije komplicirano... ali ako se bas boji pikati onda nema smisla da se muci pa mozes ici u DZ kao sto su cure napisale..
ne znam dal ce i dragi ici s tobom 3dc kad krenete u postupak, ali ako ce ici mozda je najbolje da vidi kako to ide pa onda odlucite....
moj ide sa mnom svaki put kad idem gore... jest da na kraju samo glumi vozaca i ceka, ali on zeli biti ukljucen u sve :) a za par dana ce datii svoj doprinos :)
i da... kad budes isla gore prvi put (po yasmin) onda ti tvoj ginekolog treba dati uputnicu za pregled, a kad dobijes yasmin onda ti doktor u povijest bolesti upise da doneses uputnicu za IVF i to samo pokazes svom ginekologu i znat ce sto ce napisati (meni je pisalo bolnicko ljecenje)... to dobije 3dc i trebas doci ponovno 3 sljedeceg ciklusa tako da imas dovoljno vremena da izvadis uputnicu... nemoj razbijati glavu takvim sitnicama... kad jednom krenes sve to sjedne nekako na svoje mjesto i ide svojim tokom...
i ja sam veliki perfekcionista i volim sve imati pod kontrolom i mrzim neizvjesnost... ja sam si pomogla tako da sam si napravila popis svih koraka i svih losih stvari koje se mogu desiti da uopce ne dodjem do faze kad cekam betu i sad idem korak po korak (sad sam na trecem od sedam :-):-) ) i ne zamaram se sljedecim korakom dok ne dodjem do njega...
Smatram da mi je bezveze razmisljati o tome koliko boli punkcija, ako na kraju ispadne da nakon yasmina imam neku veliku cistu i na kraju odgodimo postupak... nadam se da razumijes sto zelim reci :)
Meni moj ginekolog i doc opce prakse nikad ne stavljaju datum na uputnice, a mislim da mi je netko nedavno rekao da su to sad uveli kao pravilo pa trazi da ti ne stave datum
divne ste curke!Uz vas sam jača,moram biti...ako želim bebaća, nemam druge opcije...ipak dobro je znati što se kaže "pokoju više"..pogotovo iz toga razloga što se radi o Zagrebu, pa mi baš i nije svejedno doći tamo nepripremljena i neinformirana,zar ne?!Vidim ja da sve vi već ste gotovo sve to iskusile na svojoj koži, a ja kao siroče još ništa posebno..a malo je reći da se bojim svega...jooj,jooj...Ipak, ići će to na dobro, vidim ja...prva dva dana sam plakala i dan i noć, morala sam to jednostavno tako izbaciti iz sebe i pomiriti se sa sudbinom...Sada imam vas, i osjećam se puno bolje!!Zajedno smo jače nego ikada...sve ćemo mi uskoro dobiti svoje bebice i ponosno se šepuriti ulicom!ha,ha...Onda ćemo se skupiti zajedno i proslaviti to zajedno!Ha,koja ideja?!!Puse svima...
curke.Muz mi je podigao uputnicu,valjda nece bit problema jer je nekaj cudno nappisala,al valjda ona zna.
Vazno je da ju imam na vrijeme da me nebi menga iznenadila
Da li tko idw na u postupak sredinom 10mj.?
Mislim da cu ja ic tako nekako.....sredinom-ili krajem....
ja sam jutros opet bila gore (danas mi je 10DC) i doc me pregledao, dali mi inekcije i vadili krv (svaki put su mi vadili estrogen i progesteron) i doc mi je rekao da se vratim u 11 kad budu gotovi nalazi hormona jer su mi folikuli premali i nisu za zavrsavanje..
nije mi rekao ni koliko ih je ni koliko su veliki samo da su mali :(
kad sam se vratila opet me pregledao (uz komentar kad sam usla: sad cete sigurno dozivite nesto sto nikad niste: da vas netko pregleda dva puta u jednom danu :-) - bas je super)
i rekao da sam po hormonima spremna (mislim da je estrogen preko 8000, a ref vrijednost je do 430), ali da su folikuli jos mali. Pa mi je za sutra dao jos 1 cetrodite i 1,5 gonal za sutra (do sad je bio 1 dnevno) i rekao da dodjem u subotu na pregled i da ce u subotu navecer biti stoperica.
bas se dugo dvoumio sto da napravi i shvatila sam da bi bilo idelano da stoperica bude u petak navecer, a u nedjelju punkcija, ali nedjeljom ne rade. Bas sam pehista. Zanima me dal je netko imao ovakvo iskustvo? da mu u simuliranom pobjegnu folikuli? na drugom pregledu sam skicnula monitor i vidjela jedan jajnik i cini mi se da ih zbilja ima puno.... nadam se da ce barem nesto biti od toga :(
uz to sve me jucer navecer copila neka prehlada.. nemam temp, ali puno kisem i curi mi nos i bole me sinusi. Citala sam da zna pasti imunitet pod stimulacijom. Dal je netko od vas imao takvih problema? Cime ste se ljecile? glupo mi je piti bilo sta dok uzgajam folikulice :)
bas sam pehist.. sve kod mene mora biti komplicirano :(
ne znam dal je estrogen i estradion isto pa sam mozda nesto krivo napisala :( sve u svemu vadili su mi E2 i P4 sto god to bilo :)
Uvijek se iznova vraćam na prethodne poruke i čitam sve ispočetka, kako bih sve to skupa konačno shvatila, ali nažalost, iskreno ja sam se sva pogubila i više ne znam što je što...šmrc:( Znam da ćete reći da brzam sa shvaćanjima iako još nisam ušla u postupak, ali ja to jednostavno moram savladati u svojoj glavi prije samoga postupka..mene zanima u kojoj fazi kod postupka treba najčešće biti na bolnici??Naime, ovako stvari stoje...npr.ja bih trebala dobiti mengu negdje oko sredine 10. mjeseca, i onda su mi rekli da nazovem tamo prvi dan i dođem treći do peti dan, kada će dr. obaviti pregled ( kakav pregled,na koji način ?? ) i dati mi kontracepciju i onda kao od idućeg mjeseca iza toga, znači u 11.mjesecu bih recimo krenula u postupak.E sad me zanima, taj dan u 11. mjesecu ( ako bude tako ),što će mi raditi?????Kada onda opet moram doći??Što je to štoperica i kada se do nje dolazi??A transfer, da li se za transfer točno zna koji dan će biti ili??Znam da možda ova moja pitanja nisu baš suvisla, oprostite mi na radoznalosti ali ja sam sada totalno u tome i moram pokupiti što više informacija:)A ponajviše me zanima svaka ta pojedina faza jer moram si isplanirati kada mi je najpotrebnije uzeti bolovanje i na koliko dugo, jer i to moram unaprijed isplanirati i najaviti!
http://forum.roda.hr/threads/5605-Linkovi
imas tu dosta toga:)
Drage moje samo da se javim, u srijedu sam trebala imati punkciju folikula, ovaj mjesec sam u prirodnjaku i trebali su mo odmrznuti moje 3 js iz proškog postupka, međutim kad sam došla na pregled prije punkcije folikul pukao...i tu se moje nade raspršile, dr je rekao da će mi odmrznuti js i danas idemo na transfer mislila sam da nema šanse da prežive odmrzavanje, kad danas biologinja kaže sve tri su mi se oplodile i to dobre kvalitete 2 stanice 4-stanične a jedna2-stanična...dakle transfer je obavljen sada čekamo.....sretno svima i pusa
Uh, vidjet ćeš, još će to na kraju dobro proći. Želim ti svu sreću!
Strasna hvala ti,nadam se dok se ne dokaze suprotno:))
Richy nemoj se unaprijed opterecivati doktor ce ti sve objasniti..ukratko ako ti je rekao da se javis u 10 mjesecu 1 dc kad dobijes nazoves i narucis se za treci dan onda te pregleda uzv -om i dobijes kontracepcijske pilule koje pijes 21 dan iza toga dobijes mengu nakon 3,4 dana i opet u 11 mjesecu sr javis 1 dc da te naruci za 3 dc kada ces poceti dobijati inekcihe ako si u stimuliranom postupku znaci gonali ili menopuri i ici ces na folikulometriju recimo svaki drugi dan i onda kad on bude vidio da je vrijene za stopericu dobit ces je kod njih a bocnut te mogu i na hitnoj ili gdje vec odes u tocno vrijeme koje ti napisu.nakon stoperice recimo primis je pon. U srijedu dolazis na punkciju ali sve ce ti dr reci i transfer je za dva dana nakon punkcije.transfer ti znaci vracanje embrija u maternicu...eto nadam se da sam bar malo pomogla
Draga Hope31:)
Puno ti hvala što si mi svce to pojasnila,sada nekako već sve sjeda na svoje mjesto...imam vas ovdje jako puno dragih cura koje mi puno pomažete svojim savjetima i iskustvima...lijepo vas je imati tu pored sebe,odmah se osjećam jačom i spremnijom za ovakve poduhvate!! Tebi želim svu sreću, i da ovaj puta uspiješ dobit ono što jako želiš...držim fige za sreću!!veeeelika pusa od mene..
Ivanicaa tek sad sam skuzila,pa bile smo jucer skupa na transferu i ti i tvoj muz ste me odvezli do kolodvora s onom mojom torbetinom ko da su cigle bile unutra...puno vam hvala draga
Da, draga.....nadam se da si sretno stigla i da nisi previše tu torbetinu nosila. Nemoj ići radit, doma ostani i nek te mužić mazi i pazi dva tjedna!!
Uglavnom držim fige svima nama koji smo jučer bile na transferu!!
Ja idem vadit betu 15.10., ne znam kako ću do onda izdržat....
Do vlaka sam ju nosila onda mi je jedna cura pomogla ju dignut i spustit kad sam stigla kuci...odlucila sam da cu bit na bolovanju a betu cu vadit 14 to je petak...izdrzat cemo okupiraj se necime,citaj sve smo nervozne ali kid mene je sad najgore sto sam se jako prehladila pa ne znam ksko ce to utjecat
hey curke samo vam zelim reci da i mene to uskoro ceka.Ovih dana bi trebala dobiti mengu pa na pregled 3dc.Bas me znamim sto ce mi ovaj put reci jer nisam bila kod njega punih godinu dana.
sretno svim curama koje cekaju betu ili transfer :)
ja danas dobila jos 1 G i 1 C i dragi ce mi dati stopericu veceras u 21:15. Punkcija je u pon u 7:45.
Ima dosta folikula, ali mi doc nije htio reci broj da me ne plasi... mozda i bolje.. vidjet cu u ponedjeljak....
pitanje za cure koje su vec bila na transferu: dal vam zaista treba kucni ogrtac ili je spavacica dovoljna? Meni je bed sto je moj dosta veliki pa mi je bezveze to tegliti gore bezveze.
tnx!
p.s. Kitty isprazni inbox ... ne mogu ti odgovoriti na pp :(
Joj cure pomagajte ako je bilo koja imala ovajav problem,jucer sam imala transfer i sad me ulovila prehlada kasljem ko luda i imam temp.37,5 neznam da li smijem sto popiti recimo lupocet da li ce naskoditi?
Onda cu i ja popit lupicet valjda nece naskoditi,ali najgore sto ovaj postupak nisam imala stimulaciju od nje slabi imunitet..al svejedno cu popit pa kako bude..hvala ti draga
i mene je drzala neka prehlada od srijede popodne... Curio nos, temp do 37,5, kihanje i kasljanje i ona standardna malaksalost.. ja sam popila samo 2 lupoceta u ta 3 dana... ne bi ni to, ali sam zbilja bila koma i htjela sam ozdraviti prije punkcije.. naravno uz to sto vise lezanja (mada sam bila na posliu i cet i pet), puno caja i voca, spricala propolis, jela sam i imunoplus med i silila se klopati normalno jer sam izgubila apetit...i pomoglo je...danas sam vec puno bolje....
danas sam to rekla doktoru i sestri i rekli su da uzimam samo puno propolisa i vitamina C...
doduse ja sam tek na stimulaciji.... i tu sam pitala, ali mi nitko nije odgovorio pa ti mozda ovo moje pomogne... sve u svemu sretno!
ne treba ogrtač.. a brate mili ne treba ni duga spavaćica :mrgreen: ionako ju digneš na stolu i briga doktore, sestre i druge cure kakva je..
Obično cure nose što im je zgodno i komotno ..dužine oko koljena..
Meni su važne čarpice na nogama jer mi je uvjek zima i šlape..
a ogrtač je totalno nepotrebna stvar..:roll: presvučeš se, čekaš red, na toplom si i na kraju napraviš dva tri metra do sale za punkciju ili transver..
A odlazak na WC sam uvjek obavljala prije postupaka, prije ulaska u salu..tako da nema problema.