tinkerbell4 prvotno napisa
Cure, eto da i ja podjelim svoje iskustvo. Bila sam u godinu dana na dva postupka na VV, ali u ta dva postupka sam došla u doticaj sa svima Alebić, Jukić, Podgajski, Fenzl. Uglavnom, doktor Alebić mi se činio stvarno ok, ali nažalost otišao je neposredno prije našeg prvog postupka. Prvi postupak je prošao više manje u redu. Dr je dala po jedan klomifen 5 dana kao da vidimo kako uopće reagiram, a kako sam dobila 3 folikula išli smo na punkciju i onda transfer jednog embrija. Tu je bila kombinacija Jukić i Podgajski i moj osobni dojam je bio da su ljudi stručni, ali embrij se jednostavno nije primio. Za drugi postupak sam se naručila i bez ikakve najave da se pojavila neka nova dotorica odjednom me prozvala dr. Fenzl. Nakon što sam joj objasnila da mi IVF nije uspio, ona mi je rekla da bi ona da idem na inseminaciju. Ja sam joj objasnila da ne vidim smisao ako IVF nije uspio, ali imala sam osjećaj da se bojala dati mi nešto drugo tako da sam zapravo imala po drugi puta isti "probni postupak" s jednim klomifenom, ali ovaj put bez punkcije nego samo inseminacija. Čak je i sestra začuđeno pogledala kad sam došla na inseminaciju i rekla joj da sam prošli postupak bila na punkciji. Uglavnom, inseminacija nije uspjela, a kada sam došla nakon mjesec dana na dogovor za dalje dočekala me dr. Jukić. Požalila sam se da ne razumijem zašto sam bila na inseminaciji, a ona mi je rekla da je to sasvim logičan potez i da će me slati na inseminaciju sve dok ne potrošim sva prava od hzzo-a za inseminaciju. Nakon što sam joj već vidno razočarana rekla da bih voljela probati sa stimuliranim postupkom, odgovorila mi je da što je meni jer da "nitko lud ne bi htio potrošiti GO na to da leži nafilan hormonima" (to je bio negdje 5-6.mjesec).
Nakon toga sam otišla privatno na konzultacije da vidim čisto jesam li ja luda ili kaj. Doktor tamo mi je već na prvi pogled dokumentacije rekao da je suludo bilo poslati me na inseminaciju jer da smo mi čisti kandidati za IVF i da "inseminiramo" već predugo i sami i očito ne uspjeva. Također, pri pregledu nalaza pronašao je jednu stvar koju mi na VV nitko nije spomenuo, a koja mi je smanjivala šanse.
Eto, uglavnom to je naše iskustvo. Znam da se neke možda neće složiti i možda će reći da što ja tu sa dva postupka uopće imam govoriti, ali čisto želim izraziti svoje mišljenje da na VV trenutno vlada potpuni kaos. Čini mi se da su oni bili najbolja poliklinika kad smo krenuli, a da su postali najgora. Žao mi je što je tako, ali stvarno mi se ne da biti nečiji pokusni kunić.