E moja zivi u Njemackoj....bogu fala,ali nije losa u biti,moze se s njom....
Jagodice da guzva velika pa me 3 dana preskocila,ali zato ce da mi naplati sad sva 3 dana....uzasno se osjecam nista nemogu da radim.....
Printable View
E moja zivi u Njemackoj....bogu fala,ali nije losa u biti,moze se s njom....
Jagodice da guzva velika pa me 3 dana preskocila,ali zato ce da mi naplati sad sva 3 dana....uzasno se osjecam nista nemogu da radim.....
Jelena, odmaraj! Imamo pravo usporiti malo tempo tih dana. Kolko bolno i neugodno nekad zna biti, trebalo bi postajati bolovanje za prva dva dana menstruacije.
Dobili nalaze iz Petrove, oboje smo negativna krvna grupa. Ja sam to iscekivala samo radi onog Rh faktora (zena - a muskarac+) jer onda zna biti zeznuto. Doduse danas cak vise i ne jer je medicina napredovala.
Pozitivna sam na anti HBs, odnosno imam imunitet na HepatitisB, zbog cijepljenja jos u skoli. Eto, to je to. Sad jos moramo ovjeriti vjencani list i spremni smo za postupak. Nadam se da budu i oni spremni.
Vjencani list mozes skinuti s e gradanina
Odjednom joj doslo da mi kaze da ima para nikad nebi odlucila da.se ja brinem za nju pa da sam ja njenog sina zavela jer sam zatrudnila blabla da sw nikad ne bi zenio samnom....a ja nisam ni spavala.s njim.prije braka....tolko o tome a ja ju kupam hranim presvlacim vodim kod dr....
Riri misli pozitivno....ima jos neko u obitelji s tom bolesti?
Jagodicabobica bas super za rh
Anita, a da se ona malo ne gubi? Mislim, obično to tako krene, sa svađama, vrijeđanjima. Kad se sjetim mamine tete u starosti ajme, nitko nije mogao ući kod nje u kuću, a da ne izađe uplakan.
A za ovu bolest, osim mog brata, još jedna osoba u daljoj obitelji ali nisam sigurna jel to potpuno isto.
Kakvi....cim tako blebece negubi se
Kod mene u obitelji je zapravo sve kako nebi trebalo bit a onako kako bi trebalo bit to nije
Da bar zatrudnim da mi.malo srece dodje u zivot....
:heart:
Lista za 28.09.2019.
(Ne) čekalice
anđeo26012013~~~~~~~~~53.dc
mašnica~~~~~~~~~~~~~~27.dc
Odbrojavalice
jagodicabobica~~~~~~~~~~25.dc
Andydea123~~~~~~~~~~~~11.dc
justme409~~~~~~~~~~~~~11.dc
ljube555~~~~~~~~~~~~~~8.dc
iva_777~~~~~~~~~~~~~~8.dc
anita83~~~~~~~~~~~~~~7.dc
JelenaR~~~~~~~~~~~~~~2.dc
Himalaya~~~~~~~~~~~~~2.dc
Curke kako ste danas??
Hej cure,danas niste nesto aktivne...gdje ste pobjegle
Festali...junior slavio ročkas gosti od podneva pa cijeli dan do noći...veselo... hehe. Pozdrav svima! Javljajte ako ima kakvih novosti testića...
Evo mene, da se prijavim. Raduckala nesto i isla se pofarbati hahah i u biti smo ostali vani do 21:30 jer sam se nasla sa muzem i kcerkom. Stigla joj baletna oprema pa smo i to isli probati i kupiti i tak...malo vamo, malo tamo i prodje dan vani. Nadam se da ste dobro.
Masnice, junioru sretan rockas!
Evo i mene.
Bili na večeri u gradu, maloprije došli. Jela sam patku, baš je bila super. Sad mi se više ništa ne gadi, pa imam osjećaj da ću na kraju trudnoće imati minimalno 100 kila. :lool: Sutra idemo na krštenje, kuma sam pa ću biti oko toga poprilično zauzeta. U ponedjeljak muž ide operirati bruh pa sam oko toga.
Mašnice, sretan rođendan junioru i od mene! :)
Jutro svima, kako ste? Ima li novih testica? Kod neme naravno nema, samo sto se ja osjecam trudnija negokad sam zapravo bila trudna. Sike i daje otpadaju (zadnje dvije nedjelje) jos mi i mucnina nekakva jutros krenula, ahahahah. Psihosomatika :D. Iscjedak mi je ekako gust i zrnast i malo me svrbi....zna tako biti pred vjesticu ppa je ocekuje uskoro. U slucaju gljivica (mnogo antibiotika prethodnih godina pa mi malo fali) mislim da cujednu turu Gynophillus-a ili kak se vec zovu nakon sto dodje i prodje vjestica.
Lista za 29.09.2019.
(Ne) čekalice
anđeo26012013~~~~~~~~~54.dc
mašnica~~~~~~~~~~~~~~28.dc
jagodicabobica~~~~~~~~~26.dc
Odbrojavalice
Andydea123~~~~~~~~~~~~12.dc
justme409~~~~~~~~~~~~~12.dc
ljube555~~~~~~~~~~~~~~9.dc
iva_777~~~~~~~~~~~~~~9.dc
anita83~~~~~~~~~~~~~~8.dc
JelenaR~~~~~~~~~~~~~~3.dc
Himalaya~~~~~~~~~~~~~3.dc
Pa, eto i mene! :mrgreen:
Evo da javim odma u startu da ima kod mene test. Negativan :roll:
Masnice, zelim sretan rodendan!
Alice, aj bar si dilemu oko farbanja rjesila hahaha.
Bumo vidli. Nadam se da si trudna kolko se i osjecas :mrgreen:
Riri, uzivaj na krstitkama. Poslje nam dodi ispricati dal su te hormoni majcinski uhvatili haha.
Mi smo isli danas u prirodi provest dan. Rastoke pa Zumberak. Bas sam pozitivno umorna! Fizicki sam umorna, al psihicki totalno punjenje baterija!
Alice haha možda te i ne vara osjećaj, tko zna.
Žao mi je zbog testa Jagodice, ali drago mi je zbog punjenja baterija. :)
Lijepo je bilo krštenje, ali nisu me uhvatili majčinski hormoni. :lool: Ali su me uhvatili neki drugi hormoni. Kaže mi danas neka ženska na krštenju, koju usput rečeno prvi put u životu vidim, da ona nikad neće roditi jer ne želi da joj dijete uništi njen odličan izgled i da valjda ja neću požaliti zbog trudnoće. I ja je onako opušteno cijelu odmjerila i kažem: Ma i mogla bi slobodno, nećeš ništa veću štetu napraviti.. :lool:
Lista za 30.09.2019.
(Ne) čekalice
anđeo26012013~~~~~~~~~55.dc
mašnica~~~~~~~~~~~~~~29.dc
jagodicabobica~~~~~~~~~27.dc
Odbrojavalice
Andydea123~~~~~~~~~~~~13.dc
justme409~~~~~~~~~~~~~13.dc
ljube555~~~~~~~~~~~~~~10.dc
iva_777~~~~~~~~~~~~~~10.dc
anita83~~~~~~~~~~~~~~9.dc
JelenaR~~~~~~~~~~~~~~4.dc
Himalaya~~~~~~~~~~~~~4.dc
Riri koja si ti kraljica, pa zamisli ti kuje (da oprostis) kak se ona razgovara!! Pa kome padne na pamet reci tak nesto! Boze...baci ciglu... Nek si joj rekla, na takav komentar nije drugo ni zasluzila.
Mene cice pocele boliti (?!)
Obicno to kod mene krene nekih tjedan dana prije M i stane kroz dva-tri dana. A sad pocele na dan kad trebam dobiti. Svasta... Tek tolko da se unatoc negativnom testu moram pitati i nadati do zadnje sekunde jel...
Jutro, kako ste cure-stel se naspavale? Ja sam sinoc do 1 gledala neku Korean dramu (navukla se na njihove happy endings :D ).
Jagodice, zao mi je za test....bude valjda naredini u plusu. Koliko ti je dug ciklus, ima li jos sanse ovaj put?
Riri, kad vec spominjes tijelo....ja sam sigurna da moje nece ostati isto kao sa 24 ali nema veze-nema tog sto hrana i teretana ne mogu odraditi, a i pravilna njega u trudnoci-promjene svakako s godinama dolaze jedino je neke strah suociti se s time (nije mi svejedno al ne bih pomislila da ne bih bebu radi toga). Mada cujem ima slucajeva ovdje gdje ganjaju namjerni carski rez umjesto prirodnog porodjaja da im se ''mica'' ne deformira. :D
Sto se tice mene, ako racunam zadnje krvarenje i ciklus koji je inace 25 dana, trebam dobiti vjesticu 2.10. Simptomi u vidu bolnih grudi i dalje tu....mozda malo disbalans hormona pa bole duze nego inace- a obicno skoro nikako ni ne boli iako imam fibroadenome i grozd od 7 cisti u desnoj. Svakako, nakon dvije bete 12. i 15. dan od odnosa mislim da su moje sanse definitivno nikakve. :D
Alice, trudne smo dok se ne dokaze suprotno :mrgreen:
Ciklusi su mi oko 28dana. Zna doci na 27 ili na 29 ali uglavnom nisu neka odstupanja. A dal postoji sansa ne znam, po onome kaj sam ja racunala test je bio negativan na 12dpo, po svim mojim uvjerenjima tad bi se vidla barem neka sjena. Ak ne dode sutra, imam jos jedan doma jer sam uzela onaj FirstSign Duo.
Riri jesi zlocesta :p ah tijelo se definitivno promjeni al netreba bit tako povrsan da to bude razlog za neimat djecu....
Jagodicabobica a kako upala?
Alice ma ti to imas 24 god? Tako mlada :)
Ja sam stava da zene treba slaviti radi sposobnosti da rode, i da promjene koje trudnoca na pravi drustvo treba prihvatiti kao nesto pozitivno. Svaku striju, i svaki centimetar viska koji ostane. Umjesto da se uci mlade zene da trudnoca unustava tijelo, trebalo bi uciti da trudnoca mjenja tijelo na pozitivno. Mjenja se i osoba iz zene u majku, to je nesto najljepse. Al eto takvo smo drustvo di se propagira samo utegnuto i savrseno, iako ja mislim da zene pate za time puno vise nego sto muskarci pate za takvim zenama. Ima jedan dobar citat "Nek si ti fit, al gdje da lupim da se trese" :mrgreen:
Doduse jedno je biti fit, i zivjeti i hraniti se zdravo, a drugo je izgladnjivati se i ne voljeti sebe radi blesavih standarda koje drustvo postavlja.
A sta ocekivati od drustva kad jedna zena izjavi da si ne zeli UNISTITI tijelo trudnocom.
Oke, netko na to gleda tako. Ja bi to prije nazvala nadogradnjom na neki novi level! A na kraju krajeva, moje tijelo-moja stvar. Isto ko sto nije moje stvar ako netko ne zeli trudnocu jer se boji tih promjena. Ali da jedna zena izjavi da trudnoca unistava tijelo to mi je fuj, i samo me sjetilo na ono "Zena je zeni vuk."
Dok mi tako razmisljamo, tako ce i svi ostali gledati na to.
Eto, sad sam se ispuhala! :mrgreen:
Ja po ciklusu imam nade al po beti se ne nadam. Samo se ovako ne osjecam inace...totalno cudno, ali totalno. Moguce i da je od Diane 35 koje sam prekinula nakon 13 dana pa dobila 2 put nakon njih u 15 dana-ako su mogle i simptome poremetiti. Inace ja slabo sta osim apetita osjetim i nervoze, samo vidim procurilo.
Alice, a odakle si ti? Pitam radi tih Diane 35. Znam sa se oko tih tableta svojevremeno digla prasina jer su zene imale lose reakcije na njih. Ja sam cak mislila da su ih povukli ali vidim sad na internetu da nisu.
Ma nisam zločesta haha. Da je ona rekla da ne želi roditi jer bi joj trudnoća uništila tijelo, u redu. Svatko ima pravo sam sebi postaviti prioritete. Možda ne bi ni bilo dobro da takva osoba ide rađati zato što bi svoje dijete onda na neki način gledala kao krivca. Ali taj izraz gađenja na njenoj faci, ne mogu vam to uopće opisati. Morala sam je malo spustiti na zemlju. :lool:
Promjene će se svakako dogoditi, na nekome veće na nekome manje. Ja sam već sad dobila strije po sisama, što nije ni čudo s obzirom na to da su već u prva dva mjeseca skočile sa C na D košaricu. I što da radim, je da bih radije da ih nema, ali što je nekoliko strija s obzirom na malog dečkića koji će doći :)
Slažem se Jagodice s tobom u svemu, baš što kažeš žena je ženi vuk.
Za Diane 35 sam i ja mislila da su povučene. :?:
Nakon 2.mj. od uzimanja uzorka dosao nalaz pape, sve je ok...uh sad mi je lakse. Tegoba nemam nikakvih...simptoma isto...cekam M
Ja sam iz susjedne vam BiH (Tuzla tacnije). Diane 35 sam pila nekada ranije radi visokog testosterona i zato sto sam dobivala po 4 puta u mjesecu (atipicni simptomi). Pila sam tada i Cyclo Proginova takodjer. No, ovaj pokusaj Diane 35 je bio uzasan,UZASAN-grozno sam se osjecala.
Danas sam dobila rezultate Papa testa i po prvi puta mi je 3, grupa odnosno pise nesto ASCUS (dio celije). Kada sam usla u ordiacuju doktor je rekao da je nalaz uredan no ja na izlazu vidim to i vratim se. Kaze on, na nama doktorima je da otome razmisljamo, a za vas je bitno da znate da nemate problem i papa naredni za godinu dana sto mi je jako cudno. Bila sam malo i ljuta jer mi inace sve objasni.Precesto jesam tamo ali sa razlogom, na zalost. Kontam jedino da nije radi medicinski indiciranog abortusa mozda tkivo izmijenjeno pa su to imali u vidu????
Po Beti je rekao da nisam trudna i kao da usporim malo. Pitala dal da krenem sa folnom, kaze mozes, a i ne moras. Nikad nije kasno niti rano. Trebam li kakve pretrage-kaze NE. Idem njemu godinama privatno, placam sve i vjerujem mu ali me ovih dana nekako nervira jer imam upitnika nad glavom, a to nisam imala. U glavi mi da trebam mozda bris ponovit ranije, odradit eventualno neke druge briseve.....ne znam. Prije par mjeseci sam pitala za to, a on je rekao: ,, Koliko si antibiotika popila, sve je pocrkalo u tebi ako je i bilo.''
Ne znam....nadam se da se dzaba brinem i da cu rahat ganjati trudnocu, sad me neki strah sta ako se zakomplikuje nesto tokom trudnoce....mogu ja nalaze uraditi i tada naravno tokom iste (ako i ostanem trudna) ali ne mogu sve terapije.....
Izvinite na romanu opet al nesto sam van sebe. Ne znam sta vi mislite? Da idem ovako bez razmisljanja u trudnocu pa sta bude.....
P.S. Rekao je ako ne dobijem za 7 dana da krenem za Duphastonom.
Draga ja nezz sta je s tim ginom al ascus nije normalan nalaz nego znaci da imas neke abnormalme stanice koje se moraju prekontrolirat za par mj....znam jer je mojoj sestri tak bilo i gin joj je objasnio da se to stavi tako kad neznaju jel nesto maligno il ne pa se kontrolira. Ona je dobila kontrolu za 6 mj
Nebi te plasila bzvz ako nije nista al na tvom mjestu bi trazila drugog privatnika. Ionak placas pa je svejedno
jJa njemu bas vjerujem...barem jesam. On je rekao da je nalaz uredan i kad sma vidjela to rekao je to je na nama doktorima da protumacimo. Sad ja kako procitah to moze biti i od tampona i kiretaze, gljivicne infekcije i sl. i cesto se povuce samo te se papa ponovi 6-12 mjeseci. Ja sam shvatila iz procitanog naravno da su to celije koje su nedefinisane ali posebno imaju one koje upucuja na primjesu sa onim losijim pa se doda jos neko slovo (dal H ili nesto tako). Ne znam...kod njega sam bas godinama i zna me dole bolje neg ja sebe samu.
Napomena stoji: dio celije!
P.S. Kolposkopija je uredna, nije pokazivala nikakve abnormalnosti nakon nanosenja kiseline.
Alice, ovo kaj ti je reko za antibiotike vjerojatno je i u pravu. Ako je nesto i bila tipa kakva bakterija vjerojatno si ju ubila. Doduse ak je privatnik i ako ti sama placas briseve ne kuzim zakaj bi te odbio.
Za to kaj ti pise na nalazu stvarno ne znam kaj znaci. Kad si radila briseve zadnji put?
Masnice, bome si se nacekala na nalaz, al bitno da je uredan, super!
Ja kao i ti, nikakvih simptoma, cekam mengu.
Danas prvi dan kasnjenja al obzirom na upalu mjehura i antibiotike ne dajem tome previse znacenja.
Jutro svima!
Jagodice, brisevi su radjeni kada sam imala E.Coli u mjehuru prije oko godinu i nesto te sam i tada pila antibiotike (mnogo), a ove godine radi pluca Alvolamid (Levofloksacin), dva paketa Sumameda, Citeral i intravenozno geramicin. Nakon toga mi je rekao da nema potrebe nista da radim. Radi silnih lijekova i rendgena dok nisam znala da sam trudna sam i imala medicinski indiciran pobacaj. Na dvije redovne kontrole sve je bilo OK (nakon toga) Papa test je u septembru prosle godine, a i svake godine prije toga bio uredan uz benigne celularne promjene. Rekao je da je sada sve OK i da ja treba samo to da znam. Zato razmisljam jer sam na zalost pocela googlat-da se to moze desiti radi gljivica (a meni je to jako, JAKO cesto od lijekova), a i s obzirom da je radjena apsiracija te kiretaza, vjerujem da je moglo nesto malo ostetiti. Ili ja ne razumijem ovo pored kriziva na ASCUS- stoji napisano olovkom DIO CELIJE pa im je mozda neznatno, a i neodredjenog je znacenja. Kolposkopija kako sam rekla uredna, i to je faktor koji su mozda uzeli u obzir, a i hormonalni lijekovi i poremecaji. Ne znam....on je jako dobar, medju najboljima u gradu.....jedino mi je smetalo sto mmi ovaj put nije objansio kao do sad nego rekao samo to da je sve OK i da uzivam, smirim se i pravim bebu.
Ti ocekujes??? I ja ocekujem, sutra treba da dodje ali ako ne dodje u toku nedjelje -Duphaston da krenem bez obzira.
Ja generalno razmisljam onako otici na konsultacije kod nekog drugog iako me on dosad nikad nije zavukao i bolji je od vecine ovdje....ali razmisljam ako mi jos neko potvrdi da se ne brinem, super. No, razlika je sto on zna moju istoriju godinama ali vjerujem da mogu ispricati...ne znam. Papa test mi je od 22. godine pa sve do sad bio uredan, a uskoro punim 33-dakle jako dugo je sve bilo ok uz benigne upalice.
Sto se novca tice njemu nije bitan i nece raditi nesto ako nema potrebe dok ako ima potrebe, a ti dosao radi neceg drugog, on uradi i ne naplati. Tako jednom na klinici kad sam radila hormone prolaktin mi bio prenizak i njemu je to bilo cudno s obzirom na raniji nalaz i simptome te je sumnjao u tacnost i poslao me kod njega da izvadim krv da provjeri i nije naplatio nego htio da se uvjeri da li je toliko nizak.
Lista za 01.10.2019.
(Ne) čekalice
mašnica~~~~~~~~~~~~~~30.dc
jagodicabobica~~~~~~~~~28.dc
Odbrojavalice
Andydea123~~~~~~~~~~~~14.dc
justme409~~~~~~~~~~~~~14.dc
ljube555~~~~~~~~~~~~~~11.dc
iva_777~~~~~~~~~~~~~~11.dc
anita83~~~~~~~~~~~~~~10.dc
JelenaR~~~~~~~~~~~~~~5.dc
Himalaya~~~~~~~~~~~~~5.dc
Anđeo nam se ne javlja duze vrijeme. Pustila sam malo duze da ostane na listi ali prema pravilima foruma nakon 50 dana se brise sa liste. Meni je zao,ali kad je nema,nema ni smisla ni da azuriram listu sa njom.