muma, ne mogu ni zamisliti koliko ti je tesko to odugovlacenje i cekanje. Nadam se da ce brzo zavrsiti ovaj period i da ces moci mirnije i veselije zivjeti svoju cudesnu trudnocu. :-*
Printable View
muma, ne mogu ni zamisliti koliko ti je tesko to odugovlacenje i cekanje. Nadam se da ce brzo zavrsiti ovaj period i da ces moci mirnije i veselije zivjeti svoju cudesnu trudnocu. :-*
Djevojka00 mene uvijek jeza drzi par dana prije pregleda, ne daj se sekirat samo, kad vidis mrvu sve ce proci :-)
Muma ja sam uvjerena da ce sve biti u redu! Al bas jesam :heart:
Valamala drzi se nekako, vald ce brzo proci... :love2: jedan od recepata za temp: oguli krompir, narezi na ploske i potrpaj u carape po tabanima i zglobovima
Ja opet zverlam u rano jutro... neke nocne more imala :-/ brine me nespavanje, pogotovo danas jer trebamo na put...
A probudila se sa pomisli ja ne vjerujem da sam zbilja trudna!! I sjetim se svih uzv-a i malih rukica i nogica, pa se onda i smizla probudi i pocne rituckat.. toplina oko srca i suza u oku... zbilja ne mogu vjerovat kako sam sretna :-)
Muma i to su super vijesti da u krvi nisu ništa našli! :) Ma samo pozitiva!
ivana.sky ak' te tješi, ja od 5 budna svako jutro, nekad i ranije, a razvlačim odlazak u krevet skoro do ponoći samo da što duže spavam. Eh, valjda me moj sin tako trenira već unaprijed :)
136/81 i evo lose mi bilo.godinama imam 90/50.i na svakom pregledu kod dokt.jel moze biti da mom organizmu smeta malo visociji...da sam navikla na nizi.
Fali mi kisika.brzi i kratki udisaji.cila zuta,uzlupano srce.muka.
U ponediljak cu kod dokt.
zadarmamica radije odi na hitnu da isključe preeklampsiju!
To se smirilo.i nakon toga me boli glava i vratna kraljeznica.
Nisu počeli na vrijeme pripremati tkivo, i sad kasne. Proces se ne može ubrzati.
I nije dobro stork da nisu našli ništa. Moraju naći koji je gen uzročnik bolesti kod L... da možemo testirati bebu.
Hvala vam cure. Nije ovo lako :-(
zadarmamica, ValaMala držite se cure... ako treba i na hitnu :taps:
Cure jel koja od vas uzimala sumamed u trudnoći? Ja sam 22 tjedna trudna i popila danas zadnji sumamed. Uhvatila virozu, pila lupocete za snizit temperaturu, na kraju došla na 38.8, išla na hitnu pa na zaraznu da isključe gripu, grlo se upalilo,nos začepljen, kašalj za pluća izbacit, katastrofa. Vadili krv, leukociti u granici, crp 60 i dali mi sumamed. Puno mi je bolje, sve skoro pa prošlo. Zvala sam gina za pitat za sumamed i rekao je da uzmem, ali opet volila bi čut od cura koje su to uzimale u trudnoći. Imam kontrolu u gina sljedeći tjedan al me ipak malo strah, kakva su iskustva cura koje su uzimale sumamed u trudnoći?
neolina, skusaj svog gina i budi mirna. Drago mi je sto si bolje. Meni se cini da cu js uskoro tvojim putem, bas mi je jako lose. Temperstura dode do 38 i lupocet je super skine, tako da me to ne brine, ali bas uzasno kasljem i cijeli trbuh mi se tada napinje. Moze li to naskoditi bebi? :-(
Inace i mala mi je skroz u komi, isto uzasno kaslje, ali je na inhalacijama ventolinom i sumamedu, pa se nadam da ce uskoro proci bar njoj.
Jesi pila onaj trodnevni sumamed? Tri dana po jednu?
Cure, jel znate ikakav prirodan ili dozvoljen lijek za glavobolju (ili nesto sto moze pomoci), to su takvi bolovi da mi se povraca. Ne znam jesu li sinusi ili sto... Lupocet mi nista ne pomaze za bolove.
ValaMala meni je isto tako bilo, i nije bilo bolje pa sam išla na hitnu. A i svekrvi mi je bilo, a eto ona se oporavila bez ičega,samo temperaturu skidala i pila čaj.
Jesam,pila sam onaj trodnevni.
Meni je ginekolog u prvoj trudnoći rekao da za glavobolju mogu uzet Eferalgan šumeće tablete i stvarno su mi pomagale. Nazovi ginekologa i upitaj, nemoj ništa na svoju ruku. Al mislim da ti je to sad od viroze i temperature. Jesi bila u doktora?
valamala mozda oblozi ili zmirenje u mraku i tisini...
Hvala curke, idemo dezurnom dr., nije mi za izdrzati. Javim..
neolina imala sam gadnu upalu sinusa u prosincu, CRP 84, 2 tjedna pila Silapen (penicilinski atb) i samo se malo povuklo, ali nije prošlo i kad sam došla kod ginice na redovnu kontrolu, rekla je da to neće proći bez Sumameda, čak mi ga je sama prepisala. Popila i ozdravila. To je bilo oko 20tt, sad smo 29+1, kontroliram T u bolnici i sve ok. Ne brini!
Za glavobolje od upale sinusa sam trošila Eferalgan šumeće, to je paracetamol, kao i Lupocet, ali meni puno brže i bolje djeluje. Nedajte žemske boleštinama da vas satru! :)
muma mislila sam da se te pretrage krvi odnose na bebu, nisam skužila. U svakom slučaju :fige:
Joj Stork puno ti hvala, lakše mi je kad vidim da ima još netko tko je uzimao i da je sve ok :shykiss:
Sanja sto ima...jesi bila na rucku kod roditelja od oca djeteta?
Jutros sam se probudila u 6, nesto kasnije digla, onda me tak umor ulovio da sam odspavala 9-12. Popodne sam bila malaksala, odmorila malo i sad sam opet tak krepana. Cim okrenem glavu u stranu, zavrti mi se. Ne znam sto mi je. Bas sam sva bez energije. Jedva cekam spavanac. Sad imam i lijep pogled iz kreveta - bebin kimbac.
Jucer me je zgaravica tak pekla da mi je mm donio gastal, nije me vise mogao slusati kak patim. Kak sam se preporodila, al ga ne smijem koristiti (to mi je bio 1. u tridnoci).
Ja sam se probudila u 5, pa ajd legla nazad do 8, onda se ustala doruckovala i vratila u krevet jer sam isto bila ko pijana! Bas mi se vrtilo i bilo mucno i vruce i nisam disat mogla... pa se na kraju u pol 10 ustala i setali okolo naokolo po gradu i uspjelo mi lice izgorit!
Jel ta malaksavost moze bit od puta mal umor i to ili je tlak?
Meni se cini da budem malaksala ak se umorim dan ranije. Al nisam sigurna. Imam niski tlak, al stalno, nije da mi povremeno padne vec stoji tamo dolje stalno. Meni to zna biti i neovosno o trudnoci. Budem malaksala, bez snage u rukama, drhtim...obicno kad idem na posao, pa sam povezivala s time. :mrgreen:
Jesam, bila sam jucer. Provela bome dobrih nekoliko sati kod njih. Njegovi su super, stvarno nemam rijeci. Bas sam se osjecala ugodno. U razgovoru sam stekla dojam da ne prihvacaju opciju da mi ne budu podrska u svemu tome, kako emotivna i psihicka, tako i financijska, koliko budu mogli. I da od njega definitivno ocekuju isto. Cak je bilo govora o tome da ce njihovo ponasanje prema njemu ovisiti o njegovom ponasanju prema meni i malenoj. A on... Ne znam sto reci. 90 posto vremena je ili sutio ili bio na mobitelu ili laptopu. Bio je pristojan i ne mogu reci da je nesto krivo ili lose napravio, samo eto nije nista ni rekao ni napravio. Kad sam odlazila kuci pitao me kako mi je bilo i to je to. Stvarno ne znam kako opisati njegovo ponasanje. Covjeku ni nakon pet mjeseci to ocito nije sjelo. Mozda jer nemam trudnicki trbuh jos :lol:
Sanja, svaka ti cast. Prava si mama i vrlo razborita i hrabra zena. Tvoja curica vec sada ima lijepu obitelj i uzor..
neolina ja sam pila isto taj trodnevni sumamed negde oko 25tt (otprilike - ne secam se tacno), zbog ureaplazme. I sve je ok sa trudnocom a i te beshtije sam se resila :)
Sanja skidam ti kapu što to stoički podnosiš. Ja bi mu već deset puta za ručkom omotala vrat špagom :)
Očito oon u glavi ima deset godina i sad kad vidi da su i roditelji na tvojoj strani, prepao se i ne zna kako se ponašati.
Cure na antibioticima jeste li bolje?
Valamala, hvala ti puno.. Kao buduca mama meni je malena na prvom mjestu i gledam kako da stvorim najbolje moguce uvjete kad ona dode na svijet. Za mene lako. Sve cu ja istrpiti za nju :)
ivekica, vjeruj mi, nijednom mi nije doslo da tako nesto napravim. Imala sam dojam da rucam s njegovima, a da njihov sin ruca s nama. Nisam imala dojam da je to moj bivsi decko. Valjda ti svo to razocaranje jednostavno osobu pretvore u stranca. Da me cudi, cudi me sto sam se tako osjecala, ali eto :)
Super sanja.
A baka i dida..jel ispituju..pa sigurno su sretni sto ce dobiti unuku.
Zene ja neznam jesam vec spomenula, ali ja nemogu vise.. Nema sta me ne boli, od petka me iz cistog mira poceo bolit zglob desne ruke, i to boli za pop.... Hermici u ovoj trudnoci su za pop.. na kvadrat. Ja se jedva okrecem s boka na bok, boli me kad sjedim, a kad ustajem mislim da i baba od 90 god je gipkija od mene.. A onda se sjetim da me jos najmanje mjesec i pol ovoga ceka...
adrianovaMamice, ne daj se. :-*
Evo ja sam ok.kontroliram unos soli.minimalno ili bljutavo.
A skroz sam zaboravila kako je bilo u prvoj trudnoci i evo sad mi cudno kad je beba narasla pa me tuce ispod rebara.
Ja se isto osjećam ko starica. Još samo 16 tjedana :)
zadarmamica, drago mi je da ti je bolje.
Samo da spomenem da u apotekama ima za kupiti urin test trakice kakve koriste vaši ginekolozi pa se i kod kuće može provjeriti "stanje", ako zatreba
Adrianovamamice, oooo, sjećam se kako je bilo u zadnjem tromjesečju..:mrgreen:
Još malo, još malo
Za one znatiželjne vezano za spol; ja do sad uspjela prema nub theory pogoditi svaki put (i prijateljicama :mrgreen:) po uzv sa 12 tjedana. Koga zanima neka ugugla nub theory, drži vodu :-)
evo i mene da vam konačno mahnem, nekako sam se od straha udaljila s teme i nikako tipkati, ali škicnem vas...
jako mi je drago što sam pročitala Sanja - svaka ti čast! tko zna, muški su čudne biljke, možda mu i dođe "iz dupeta u glavu" kad rodiš i vidi svoju curicu.
ja vam se nemam čim pohvaliti, doma sam, moji dečki bolesni, jedan čak na zaraznoj bio....ugl evo mene muči zaduha, umor, a i sad sam si već velika i teško mi je...uzv tek za devet dana, možda saznam spol tada.
giusepe, di si, kak si? Najavljuje li bebica ista?
Moj trbuh je veliki, beba uskoro stize, tesko mi je dosta toga. Al ja to sve uzimam s dozom humora. Sama sebi sam ko iz crtica. Vidim kak mi trbuh naraste za nekoliko dana i kak mi je tesko ono sto sam mogla prije tjedan dana. Ne secem, tesko mi je to, boli me donji dio trbuha i mala pritisce zdjelicu. Bit ce zabavno vidjet kak cu se osjecat za 2 tjedna. E,da, iduci ponedjeljak sam u terminu. :klap: Nece me vise biti strah sto ak se beba sad rodi.
Ha! Sadie ovaj tvoj zadnji post kao da sam ja pisala! Bas se iz tjedna u tjedan sve menja a i taj strah "sto ako sad krene" isto postoji...Jos 2 tjedna pa cemo i mi uc u termin :-D
Ti si onda 1 tj.iza mene. Kad ti je termin?
Ja sam prvo cekala da prode 1. 3mjesjecje, pa onda da ipak malo stasa, al vidim da zene znaju izgubiti bebu i s 5 mjeseci, pa sam cekala 7 mjeseci kad beba realno moze prezivjeti ak se rodi, pa da ima bar 2 kg... To su strahovi kad ti trebaju 2 g.da zatrudnis i kad znas sto svasta moze biti. A imam skolsku trudnocu, zamisli strahova da imamo neke komplikacije. Nedavno sam bla u rodilistu na kontroli i kaze zena na salteru da jedosla dr-u jer je imla spontni u prosincu. I mislim si - kak je vec zatrudnjela, kak neke zene zatrudne kad se malo bolje skoncentrirju, a nekima od nas treba toliko vremena, lijekova, intervencija. Sad imamo oko 2,5 kg tak da ne bi bio bed da se rodi. Al neka nas do kraja.
Drage moje, POMOC!!! Upalio mi se zub! Sta da radim?jel imao netko iskustva? danas smo 12+4.
Hvala
Nazovi zubara.