Ina, vidim da si pitala za tatu ali i da se donekle rešilo.
Uglavnom, koliko znam, kod nas su davali drugog Fajzera za 3 nedelje, ne znam da li su sada povećali razmak, ali zvanično nema za sada govora da neće biti druge doze, koliko sam upućena.
Meni su za Astru rekli za 3 meseca da čekam poziv, i navodno je politika da svima koji su dobili prvu unapred čuvaju drugu dozu odgovarajuće vakcine. Do sada nisam čula da neko nije dobio.
Tata sutra dobija drugu dozu Sinefarma, mama i muž bi trebalo da imaju nekakav imunitet jer je prošlo 4 nedelje od druge doze... Ni za trenutak prerano, jer kod nas je opet veselo. Za vikend rade samo esencijalni, srednje šk. i viši razredi osnovne su onlajn bar iduću nedelju, verovatno i duže. Mlađi razredi još idu, videćemo dokle. Muzička komplet onlajn (poludeću).
Još niz poznanika je po bolnicama, respiratorima i grobljima. Neke je sahranila ponovljena korona.
Puno je teških slučajeva među mladima, većini treba kiseonik, bolnice krcate, kiseonik u deficitu.
Jer, kako reče naš statističar, Srbin će radije popiti espreso nego spasti člana porodice (apropo glavnog vapaja "samo nam kafiće ne dirajte"). I tako.
Ako ima išta pozitivno od novog talasa, poneki kolebljivi su prelomili i prijavili se za vakcinu. Stari koji su nedeljama čekali su nakon ponovne prijave konačno dobili pozive za vakcinaciju.
I, pošto cirkus nije dovoljan, pojavila se sveža i originalna struja kretena, za sada samo po društvenim mrežama,( a samo čekam i prvi susret uživo), koja tvrdi da su vakcinisani glavni krivci za ovaj talas- jer mi vakcinisani zapravo smo zaraženi koronom, na koju smo istovremeno nekako odmah i imuni, i zaražavamo nevakcinisane. Bojim se da bi prvi koji mi to u lice kaže mogao dobiti šamar preko svog nemaskiranog obraza. U životu nisam nikog ošamarila ali za sve postoji prvi put.