Moja mama je danas cijepljena Modernom. Druga doza za 4 tjedna.
Printable View
Moja mama je danas cijepljena Modernom. Druga doza za 4 tjedna.
Vjer. ovisi od dr do dr, mozda imaju vise sanse ovi cije lom-ice cijepe kod sebe, a ne salju na punkt. Kod moje nema sanse 'da se ne baci', al vjer. ovisi o org. rada svakog lom-a.
Evo da i ja potvrdim da je cijepljenje ko na pazaru. Jutros odmah u 8, malo čak prije idem do LOM da skupim potvrdu za produljenje vozačke.
Taman zvoni tel i netko je valjda javio da neće doć na cijepljenje i pita ona mene hoću li ja, kao imat će dvije doze viška.
Majko mila, pa valjda imaš neki popis ljudi, zovi po tom popisu slijedećeg, a ne nudit ko na pazaru: evo gospođo, uzmite sve ovo blitve šta mi je ostalo, evo sve za 20 kn.
Svekar mi završio jučer na hitnoj sa alergijskom reakcijom nakon Pfizera.
Jaki osip ili nesto ozbiljnije?
Gadno..a nakon koliko je reagirao?
Moj muž nakon AZ ima već dva dana povišenu temperaturu, boli ga ruka i kaže da se osjeća loše.
Samo leži i drijema.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Možda ima veze i oslabljen imunitet zbog drugih bolesti. Nadam se da će se čim prije oporaviti.
Ja sam ranijih godina imala slične simptome nakon svakog cijepljenja protiv obične gripe. Trebao mi je cijeli tjedan da se oporavim. Na kraju sam odustala, jer mi je dojadilo da nakon cijepljenja tjedan dana budem bolesna. S druge strane - to je do mog organizma, jednako reagiram i na cjepivo protiv tetanusa.
Tanči on nije imao trombocitopeniju kod kemo?
Ja sam nakon 2.doze pfizera drugi dan cijeli prelezala sa mucninom, glavoboljom ali bez temperature.
Par mojih je imalo i temperature ali samo taj 2.dan.
Držimo fige da sve bude ok
U firmi moje sestre su ovih dana uveli da radnici imaju pravo na jedan slobodan dan za oporavak nakon cijepljenja
Svakako biti na oprezu, ako niste sigurni, javite se liječniku u svakom slučajuCitiraj:
EMA je objavila i popis simptoma za koje treba odmah potražiti hitnu medicinsku pomoć ako se pojave unutar par tjedana od cijepljenja:
kratkoća daha
bol u prsima ili trbuhu
otekline ili osjećaj hladnoće u ruci ili nozi
jaka glavobolja ili zamućen vid nakon cijepljenja
krvarenje koje ne prestaje
višestruke male modrice, crvenkaste ili ljubičaste mrlje, ili krvnih plikova
Mojoj mami (80+) je isto bilo loše nakon cijepljenja sa prvom dozom AZ: temperatura, bolovi u kostima i mišićima, slabina. 24 sata temperatura, bolovi i slabost još 2-3 dana.
Vidim da je prilično nezadovoljna što se cijepila, pa razmišlja da uopće ne primi drugu dozu.
Obzirom da je u kontaktu sa n svojih prijateljica, gotovo svima je bilo podjednako loše, a sve su iznad 70.
Moja mama 70+ za sada nema nikakve simptome.
Svima sa nuspojavama :ghug:, neka što pre prođu!
Temperatura je izgleda vrlo učestala za sve osim kineske vakcine, i sasvim lepo obara.
Verujem da starijim ljudima pada još teže, i stvarno je dobro imati nečiju pomoć bar dan-dva.
Ipak su iskustva različita, ja osim same temperature, drhtavice i bola u mišićima, kostima i na celoj površini kože, ne mogu reći da sam se osećala istinski loše. Znam da zvuči glupo, ali osećala sam se kao neko ko prezdravlja- bez bolnog grla, zapušenog nosa ili uha, kašlja, stomačnih problema, nenormalne malaksalosti... I nakon 24h temperature sam ustala totalno odmorna i energična, što mi se nikad nije desilo kod bolesti.
Sa druge strane, skoro niko koga znam nije imao nuspojave nakon kineske vakcine, ali se svi pitaju kolika joj je efikasnost...
Trenutno mislim da su veće šanse da me šlogira stres i jed oko nenormalnih ideja nastavnika u onlajn nastavi, nego Oksfordski čekić, kako MM tepa Astri otkako je video kako je mene oborila. Ali primetila sam, sasvim slučajno, kada sam legla na tu ruku, da mi je u poslednja dva dana mesto vakcinacije ponovo bolno na pritisak, tako da pretpostavljam da se u imunom sistemu zaista nešto dešava u tom periodu od 12.-14. dana.
Moja mama isto 70+ cijepljena Pfizerom također nije imala nikakve simptome, ni nakon prve niti nakon druge doze.
Svekrva, isto cijepljena Pfizerom imala je noć nakon cijepljenja i idući dan bol u ruci, povišenu temperaturu, malaksalost i osjećaj opće slabosti. Nakon prve doze.
Svekar cijepljen Pfizerom samo bol u ruci. Jučer su se cijepili drugom dozom, nisam još čula kako je nakon druge.
Muž cijepljen AZ bol u ruci danima, opća slabost i blaga temperatura dan nakon cjepljenja (taman da nam zezne dogovor za planinarenje s frendom :roll:)
Eto, to je naša kompletna cijepna statistika, za evidenciju. :lool:
Drži te se!
Sveki-81 god-AZ-prva doza- drugi dan bolovi u mišićima,umor,iscrpljenost
Tata-81 god-AZ-prva doza-ništa
Mama-75 god-AZ-prva doza- drugi dan povišena temperatura, idućih 2-3 dana umor i slabost
Jel znate nekoga da je dobio 2 doze AZ? Mene zanima usporedba.
Tata nakon prve ništa, tko zna kako bude nakon druge
Tak bude i moj tata negdje, krajem 5. bi trebao biti ako je 3mj razmak. Ako je prvo prošlo ok, valjda bude i drugo
Malo me sad frka za mamu i Pfizer sutra, javim kako bude njoj
Moji su dobili dvi doze az. Nakon prve doze zesci simptomi u mame, u tate nista. Drugu primili prije dva dana. Zasad ok, mislim.
Cure, jesu li obiteljski liječnici prijavili te nuspojave koje navodite, Halmedu?
Ja sam rekla mami da prijavi, ali joj se ne da od jutra do mraka zvati svoju doktoricu.
Iz prijašnjih iskustava, nakon cijepljenja djeteta i malo ozbiljnije nuspojave - liječnik nije htio prijaviti tu nuspojavu. Vjerojatno je puno formulara trebalo ispuniti.
Tako da ne vjerujem da prijavljuju ove manje nuspojave, eventualno samo životno ugrožavajuće.
Da li je netko mozda pratio od kada su poceli u broj pozitivnih uracunavati i one koji su utvrdjeni brzim antigenskim testom...pitam jel sam jucer na nekom portalu vidjela da pise da je od ukupnog broj pozitivnih odredjeni dio utvrdjen brzim testom, a sredinom veljace sam vidjela clanak u kojem se tvrdilo da se pozitivni brzi testovi ne uracunavaju u objavljene pozitivne.
I svima koji imaju nuspojave, neka prodje cim brze i sto bezbolnije.
Zdravstveni radnici imaju zakonsku obvezu prijaviti svaku sumnju na nuspojavu. I nema tu sto manje, vece... ako pacijent prijavu moraju. Inace krse zakon.
I nije neka velika tlaka niti puno formulara. Za valjanu prijavu moras napisati samo 4 podatka.
Kao sto sam primijetila mladji su u pitanju, a ne stariji. Francuzi sad proporucaju AZ za starije osobe.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svij...od-55-15059191
A Markotic izjavljuje da treba napraviti korelaciju s kontracepcijskim pilulama. Ima smisla.
Kod nas je ona zena sto je preminula imala 91 god.
A drugi slucajevi nasi koji se istrazuju koliko sam upratila su takodjer starije osobe.
Nuspojave moze osoba i sama prijaviti, postupak traje par minuta i jako je jednostavan- tako da sigurno LOMovi ne izbjegavaju zbog komplicirane procedure
Sent from my iPhone using Tapatalk