Čestitam cure i držite se. Tko ovo ne prolazi ne zna koji su to sve strahovi i razmišljanja i praćenja svakog simptoma.:ghug:
Printable View
Čestitam cure i držite se. Tko ovo ne prolazi ne zna koji su to sve strahovi i razmišljanja i praćenja svakog simptoma.:ghug:
Da, blažene one žene koje naprave test, vide da su trudne i odma obavijeste sve koje znaju i ne zamaraju se više time....
Mene je sogorica pitala ''A sta je to beta?'' kad sam isla ponavljati ju.Kao da mi netko pljusku opalio.
Oprosti, ali sto je toliko lose u tom pitanju? Zar bi netko tko nema tih problema trebao znati?! Imam slucajno u familiji oboljelih od karcinoma pa cesto cujem takve izjave i ne razumijem ih. Zar bi vam bilo lakse da svi oko nas znaju sto je beta, sto je aspiracija js, transfer...? Cemu ta ogorcenost? Ja sam iskreno tuzna kad saznam da netko ima problema. Voljela bih kad bi ih bilo sve manje. I ne ocekujem da me razumiju, i da znaju sto prolazim. Jer treba dozivjeti za istinski razumijeti. No, ocekujem da me uvazavaju, postuju mene, nas i nase odluke.
Nije to ogorcenost,vec sam se ja osjecala jadno sto uopce to moram znati.A ako cemo na ogorcenost ista je rekla nek se skinem s foruma da me tamo svi rasplacu i sta ce mi forum uopce.
Svi nose neku svoju boljku. Nasa je takva kakva jest. Najbolje sto za sebe mozes uciniti jest o tim problemima pricati sa drustvom istih, bili to mi na forumu ili u real life, i s onima koje zaista zanima (a njih je vjerujem lako prepoznati). Pusti sogoricu da zivi u svom baloncicu i svedi te razgovore na minimum. Ne treba te razumijeti, ali te treba postivati. Preporodit ces se, a s time ces biti i smirenija i veselija. A to ti treba ❤️
Je, svatko ima svoj faktor u svemu (od tijela, do školovanja i financija) i stvarno nema smisla se opterecivati sa drugima, ali ponekad te sokiraju te izjave. Jucer me je blijedo gledala zena trzdna par mjeseci koja je vadila krv za inzulin da ja vadim betu. Mislila je da njen doktor stedi na njoj, pa sam rekla da sam imala nekih problema, da ne brine.
Jedna moja prijateljica me pitala sa cudenjem: sto bila si vec na pravoj umjetnoj? Ne znam kakve još postoje. Radi se o fakultetski obrazovanoj osobi koja radi vani. Taj put sam preskocila pitanje, drugi put kad je pitala sam objasnila da se kaze mpo, i rekla da jesam.
To je tako. Imam i prijateljicu koja je protiv. uvjerena je da su hormoni za stimulaciju stetni i da ili majka i dijete ce se razboliti do toga, pa je bolje ne petljati se u prirodu. Njoj nisam nista ni rekla. Polako je izbjegavam. Nije da joj fali, jer sama se ne javlja osim za rodendane. Ima simpa djecu i muza, pa za sad nisam odbijala pozive. Imam skoro 40 god i kad smo se sprijateljile prije 25god, nismo pricale o ovoj temi jer ni ona ni ja nismo znale nista o njoj. Sada nas je zivot naucio drukcije.
Mene stvarno nije sram nicega. Svog bebaca cemo voljeti najvise na svijetu bez obzira kakav je, samo da bude dobar i pošten.
P.s. beta mi je jucer bila dupla. 374. Icu cu vjerojatno radi svog mira izvaditi još koji put do pregleda. Krvaruckam i dalje.
Maritas super za betu!
Ja sam vadila krv, nalaz iza 13 h. Nemam mogućnost vaditi u istom labu kao prekjučer jer sam trenutno u bolnici. Ostavio me doktor do ponedjeljka radi heparina.
Kod mene nema više nikakvog iscjetka, bio je samo ono jutro pred betu, i doktor me pregledao ultrazvučno, nema nikakvog krvarenja ni ništa slično.
nista ne brini za razlicite labose. ja isla obaviti u dva. u jedom 374 u drugom 376. jedino ovaj 374 je bio pola sata nakon 376. dovoljna razlika da cu ici ponovo :lol:
prva je bila 156, tak da duplo je sigurno ;)
mene nije htjela gledati da ne ceprka. idem 18-og.
čekamo sa tobom :)
Ova je jesen poprilicno plodna i bas me vesele vase bete :ghug: hmm, sad kad se svi preselite na trudnocu, malo nas ostaje ovdje (ali to je utoliko ljepse jer to samo znaci da nova mala stvorenja pristizu).
Ja se ne selim bez tebe :)
Za sad se uredno dupla! Danas je 899
Sad će mi mirnije proći vikend
Super :)
Čestitam :)))
Ja sam htjela daje moja znak za blizance, ali prije ces ih ti imati ;)
Joj, nadam se da neću. Prošli put su bili jednojajčani pa nije dobro završilo, a sad bi jedino i mogli bit jednojajčani jer mi je vraćen samo jedan zametak.
Onda nisu :)
Meni mukica. A tek jela. Valjda necu povracati.
P.s. uzivam u simptomi kakvi god da su, jer znam da je beba tu
Ja nemam nikakvih osim grudi koje su pune i na dodir bolne
Inso bas mi je drago za uredno duplanje! superička
rominka nitko se nigdje ne seli,čekamo te,i zime su plodne ;-)
a kad smo kod tih nekih "nerazumljivih i neznalica" od prijatelja...imala sam jednu vrlo dragu i kad sam joj prije 4 godine javila da sam trudna preko telefona jer nisam htjela da cuje od nekoga drugog pitala me: "je li to iz epruete?" rekoh joj:"ne,nego iz postupka mpo"...sreća da je bilo preko telefona....šta da vam kazem udaljile smo se i skoro se uopce ne cujemo i nije mi uopce zao :mrgreen:
Bokic, evo da se i ja javim, fet 2 blastice. Od 5dnt testovi pozitivni. 8dnt 248, a 10 dnt 667. Cekamo uzv.
nora baš lijepo....čestitke!
Čestitam nora eleonora! Beta ti je skoro dupla od moje, ti bi fakat mogla imat blizance
Cure, ovo je preeeeedobro kako su se zaredale pozitivne bete!! Svakoj redom zelim najbezbrizniju i najlipsu trudnocu ❤️ Dobar je to poticaj, meni barem.
I meni je poticaj,da cu nakon svega..opet.. jednog dana nadam se, biti trudna. Cure,cestitke od srca i da sve bude ok :*
Hvala cure, idemo mirno dan po dan.. inso, vidjet cemo dal ce biti kakvo iznenadjenje na uzv, ivy hvala, i tebi mirno do kraja. Pratim vas i sretno nam svima.
Nora eleonora čestitam od srca. Sad samo lagano i uzivaj u svakom momentu.
Mi smo danas bili na uzv. Beba je 2,1 mm velika :). Otkucaje srca nismo culi. Doktor kaže da je prerano i da dodjemo opet 19.12.
Do tad bi se trebali čuti.
bravo sos. bit ce to sve dobro.
LaraLana, ne znam ni sama. Doktor juce kaže da plod odgovara 5+2. Po mojoj računici je 6. Ili ja računam pogresno??
Transfer je bio 12.11.
Moram priznati da sam malo zabrinuta.
Poslednja menge 28.10 , a punkcija 07.11.
Onda si po punkciji danas 6+4, a po mengi tocno 6tt. Srce bi se vjerojatno trebalo čuti sad kroz koji dan
Ne brini, velicina moze varirati par dana. Moze dostici ili tako "kasniti " i dalje. Moja cura je kasnila cca 3-4 dana stalno. Samo ako se krene povecavati postane zabrinjavajuce.
Curke evo link na online kalkulator pomoću kojeg možete točno saznati kolko ste trudne i očekivani termin poroda:
http://www.yourivfjourney.com/baby-c...te-calculator/
drage,ginići sve računaju od zadnjeg dana menstruacije,nista drugo ih ne zanjima.tako računaju i termine i sve.
meni je u ponedjeljak na uzv bilo 6+1 (znaci danas 6+6 odnosno sutra 7 tjedana) zadnja mensteuacija 21.11.
sos ti si tjedan iza mene i po menstruaciji i po transferu koliko se sjecam. tako da je ginic dobro rekao 5+1. ne brini. srce pocinje kucati oko 8mog tjedna trudnoce po svim predavanjima. moze se cuti i od 6og. ja iskreno nisam ocekivala da ce ga cuti ovaj put na uzv nego sam htjela pitat da me naruci za 2 tjedna opet ali eto culo se. bez puno brige sve to varira u par dana i normalno da nije vakome isto
izračunavanje termina: zadnji dan menstruacije oduzmete 3 mjeseca i dodate 7 dana i naravno dodate godinu. tako ginekolozi izracunavaju,jednotavno. a na termin se rodi tek 10% djece....
Meni je doktorica računala i po transferu i po mengi. Ispalo je da se slučajno ti termini kod mene poklapaju :)
Little ti si u pon.bila 6+2 tt a na pocetku trudnoce je jedan dan jako velik i puno znaci. Da si isla dan ranije mozda ne bi cula srce. Tako i sos da je otisla dan dva kasnije mozda bi se vec culo srce i ne bi se sad brinula bezveze.
Njoj je ginic izracunao po velicini ploda da je 5+2 a onda ako gledaju "svi" po zadnjoj m se to ne podudara.
Ali vec je Sybila napisala svoju situaciju i drago mi je da je se javila jer i ja mislim da velicina ploda i te kako varira a i u vecini slucajeva na kraju beba stigne nadoknaditi tu neku procjenu i velicinu.
Tako je.....samo oni ginekolozi koji se razumiju i imaju iskustva ce pitati kad kad je bila punkcija ( nicky ne transfer) jer je tada zamisljena ovulacija, odnosno doslo do oplodnje. Nekome bude punkcija na 11, 12 dc a nekome tek 18 dc i tu se onda i te kako razlikuju i velicine beba a i datumi poroda pa tako da se ne treba nuzno drzati dana zadnje menstruacije.
Pravi termin poroda je 266 dana od zaceca. Jel mi ovdje znamo kad je to bilo, to je na dan punkcije jer tad dolazi do oplodnje.
Hvala vam cure. Znam i ja da je to induvidualno, ali opet crv sumnje ne miruje. Pokušavam da razmišljam razumno. Moram čekati 19.12 i nadati se da će sve biti u redu. Moj doktor ne radi mpo, naravno upućen je da smo mi bili u postupku, ali on gleda samo veličinu ploda i kaže da očekuje tek sledece sedmice da se čuje srce. Zato je dogovorio sledeci uzv tek 19.12 jer se do tad mora cuti. Beta je bila prilično visoka na 15. dan, zato sam se ja nadala.