Citiraj:
pikula prvotno napisa
mogu vam samo reći da mi je baš žao da susrećete tako mnogo loših primjera tim više što beskonačno nabrajanje loših primjera ne vodim nikamo
I meni je žao. To je, nažalost, cijena koju plaćaju starosjedioci podsljemenske zone. I slažem se s tobom da nabrajanje toga ne vodi nikuda, ali okolina u kojoj živimo između ostalog formira naš stav i utječe na mišljenje. Da imam priliku osobno upoznati Zoranu i njenu obitelj, Mikku i njene, a da sve ove nisam imala prilike upoznati vjerojatno bi i moj stav bio drugačiji. Ovako energiju trošim da djetetu objasnim koga točno mora izbjeći kad se vraća navečer busom doma. Jer-ako to ne napravi završit će na hitnoj kao i njena starija prijateljica koja dotičnog, prije opisanog, "mališana" nije uspjela izbjeći.
Probaj to shvatiti: okolnosti ti promijene percepciju. Kod nas u kvartu "Ne!! Po guzi" izaziva salvu smijeha nekih majki kojima je to jedina disciplinska mjera uz primjereno urlanje. I to sam gledala svako poslijepodne, godinama. Kao što sad gledam posljedice tog odgoja. I, nažalost, upravo je bila riječ o ženama koje su kod kuće. Kako da o njima mislim pozitivno kad u okolini nemam ni jedan dobar primjer? Jesam li za to ja kriva?