Hvala cure, hvala taca70 na objašnjenju, ovo mi jako dobro zvuči. Sad idem mirno u krpe. Pusa malim tacikama, hoću reči šapicama :)
Printable View
Hvala cure, hvala taca70 na objašnjenju, ovo mi jako dobro zvuči. Sad idem mirno u krpe. Pusa malim tacikama, hoću reči šapicama :)
Drage cure, evo da vam se javim sa najnovijim info.
Moj postupak s Femarom i tri Menopoura, sasvim neočekivano, rezultirao je sa 4 stanice u petak. Šokirala sam se. Nikad u životu nisam dobila 4 stanice, a ovo mi je 18 postupak. Danas sam zvala i oplodile se dvije. Transfer sutra.:zaljubljen:
Curke koje ovoga pute niste uspjele, držite se, možemo mi to:love2:.
Tiki od srca ti želim lijepu stanicu i od nje lijepu bebicu:heart:
:-) Sretno Bubzi i tvojim embrijićima!
Hvala draga Inesz:kiss:
Bubzi, zvuči sjajno!
DRžimo ti fige! :)
Bubzi neka i dalje nastavi u tom pozitivnom tonu:klap:
Vau Bubzi, odlično zvuči! ~~~~~~~
Jutros obavila uzv, kuglica je no svom mjestu, raste, sada smo na 16 mm, endić 10 mm. Danas još dva menopura i cetrotide, ujutro uzv.
Super Tiki_a, vibramo dalje! :)
tiki_a vibrrrraaaammm za kuglicu :-)
Bubzi i tiki_a, nestrpljivo čekamo!
Sretno, sretno:-D
tiki_a puno puno vibrica i dobrih željica :sing:
Hvala na vibricama drage moje curke. Tiki imaš sve vibre svijeta!
Ovoga puta sam uzimala DHEA od Kala, pila čaj od vrkute i mentalno bila u Pragu. Vidjet ćemo što će biti.
Ne znam gdje i da li sam čitala, smije li se uzimati DHEA i čaj od vrkute poslije tranfera? Helpnite mi pliz.:-*
Puno pozdrava i lijepih zelja za uspjesan transfer za Bubzi....i ja se spremam za stimulaciju od 17. 08, a trenutno sam na Logestu i uzimam DHEA sve do bete...
vrkuta ide do transfera, koliko se ja kuzim u to...ili neka me neko ispravi....
Uzima li jos neko DHEA pred postupak?
Puno ti žena uzima Dhea, većina dr-ova ne vjeruje da to baš nešto pomaže, ali ima nekih radova, pa onda neki piju... imaš i cijeli topic negdje od Dhei. Od naših u Hrv, to preporučaju CITO i dr. Radončić, vani uglavnom ne baš nešto, ma ovisi. Neki se žale s dheom na povećanu aknavost, nekima se digne libido, neki nemaju nuspojava. Ja je imam kupljeno, opet nisam sigurna pit ili ne... fali mi uvjerenja da je to upoće bitno i da može išta pomoć. Sretno!
ja je uzimam, i uzimati ću je negdje do pred kraj 8og a punkcija se planira tek početkom 9og
da li da kupim još kutijicu???? ili je ovoh 60 tabletica moglo popraviti stanje
Bubzi :dancingfever: za sutrašnji transfer
Hvala curke na odgovorima i na lijepim željama. Javim se sutra poslije transfera.
da se napokon javim svome klubu! :heart:
kako nije bilo foruma, taman sam se spremala po smrzliće u Prag, i po povratku sam imala neke situacije..... pa nikako da stignem sve isčitati....
nama opet nije uspjelo i ne znamo šta bi dalje.
dr iz Praga nam je na godišnjem, pa još nismo dobili njen odgovor i neki savjet šta nam predlaže.
ja ne znam šta bi još mogla, nakon ICSI-ja u Pragu.
odustala bi, al ne mogu
vidjet ćemo šta ćemo......
htjela sam sve pozdraviti i čestitati andream, super! baš mi je drago! :-D
i žao mi je za sve kojima nije za sad uspjelo i držim fige.
tiki_a, mislim na tebe u ovom postupku i navijam. :klap:
taco70, lijepi psić. i ja sve češće razmišljam o nekom psiću. :-)
Bubzi ~~~~~~~~~~~~
Cure, sretno bilo svakoj koja je u postupku, i zagrljaj svakoj koja ovaj put nije uspjela.
Imam jedno pitanje:
Da li Univerzitetni klinični center Ljubljana radi IVF za strane državljanje, uz plaćanje naravno? Čini mi se da tu informaciju nisam uspjela naći na forumu, već se samo spominju Maribor i dr. Reš koji nije na popisu liječnika Ljubljanskog UKC već radi samostalno.
TNX
Hvaka Jelena, i ja tako razmišljam. Na webu ne oglašavaju tu mogućnost, ali recimo na Rebru se uz plaćanje liječe strani državljani. Pisat ću u UKC Ljubljana.
Mislim da može, nedavno sam čula za par iz BiH koji je bio tamo.
Evo linka na njihov forum, možda nađeš koji info o uspješnosti i sl. (Ako trebaš pomoć sa slovenskim, javi se. :))
M arta, zasto ne pokusas u Zg i iskoristis barem ono sto ti HZZO placa? Znam da nije idealno ali steta bi bilo skroz odustati dok jos imas prilično dobru šansu. Dobro je da ste otišli u Prag, nažalost nije vam se posrećilo ali to ne znači da trebaš razmišljati o odustajanju.
Već me dulje vrijeme boli list lijeve noge, počelo je jedan dan iznenada na tramvajskoj stanici. Ja bila uvjerena da je grč, ali eto sada već preko 2 tjedna boli skoro pa nonstop. Nije to ona jaka bol ko kada me čopi grč ali teže stanem na tu nogu, ako potrčim me jače zaboli.
I čeprkala ja po netu i naravno naišla na duboku vensku trombozu!!!! Žene s tatine strane su sve imale unutarnje vene a baka i trombozu. A sada sam i na pilulama pa me malo frka.
Imate kakvo mišljenje???? pliz
Linalena, ja ti savjetujem da ne postavljaš dijagnoze sama jer one znaju često puta biti puno strašnije od onoga šta stvarno jest. U to sam se puno puta i sama uvjerila na svojoj koži. Ako bol traje već 2 tjedna, ja bi svakako otišla kod doktora.
Drage cure moja beta je danas 17 dpt 126, u petak 13dpt 39, u srijedu 11dpt 37. dr se boji vanmaterične, u četvrtak ponavljam betu.
hvala za inf. o UKC Ljubljana.
Uh, Inesz baš mi je žao. Prošla sam to dva puta i opet ne znam šta bi ti pametno rekla. Nadam se da će 4.beta ipak počet padat i da je biokemijska.
linalena, jesi li ti obzirom na obiteljsku anamnezu radila trombofilijske pretrage? imala si biokemijske..itd..da nisi slučajno kandidat za heparin?
Hvala cure, idem sutra tako i tako mom MPOovcu pa ću ga pitati za te pretrage a ako neće dati preporuku idem i privatno
Samo me frka da bi tak nekaj odgodilo moj postupak
Inesz nadam se, vjerujem da nije vanmaternična :kiss:
Inesz, nadam se da nije vanmat., uh još i takvih problema.~~~~~~šaljem.
m arta, žalosno je kad sve izgleda dobro, a rezultata nema:-(. Potpisala bi tacu, probaj kod nas.
I ja sam na DHEA 50 mg već više mjeseci, linalena mislim da ne trebaš prestati piti jer još nisi krenula s postupkom. Za nogu kod dr-a, samo on može znati, ne se igrati.
Moj folikul i dalje dobro izgleda, sada je nešto veći od 18 mm, danas cetrotide i štoperica, u četvrtak punkcija.
:heart:
tiki_a, za sreću u četvrtak:-)
Tiki_a, jutros sam se probudila s mislima na tvoj folikul. :)
Držimo fige za nježnu punkciju.
:heart:
taca70, tiki_a :heart:
sačekat ću još da mi se dr iz Praga, pa ćemo onda odlučiti.
hvala na savjetima.
tiki_a ~~~~~~~~~za punkciju i JS
upravo smo bili na genetsko savjetovanje i doktorica mi je preporučila da s obzirom na godine (kariogrami uredni) ipak ne bi bilo naodmet u Pragu u IVF uključiti PGD metodu, navodno u Americi sada to ide gotovo automatizmom kod žena 38+. Da li je netko od vas dobio sličan savjet? Ne znam što da radim, u Pragu na konzultacijama sam o tome pitala doktoric ali je rekla da s obzirom da sam low responder a nema nekih indikacija ne vidi potrebu za tim.
Ima li savjeta?
Drage cure, čitam vas o DHEA pa da i ja napišem svoje iskustvo, iz potpisa se vidi koliko sam toga prošla, a pred zadnji postupak sam uzimala, u dogovoru s liječnikom, DHEA. Nije to bilo neko duže razdoblje oko tri mjeseca, ali ne puna tri mjeseca. Od te DHEA sam se osjećala kao da smo tek vjenčani, ako me razumijete;-) tada smo uselili i u novo ljubavno gnijezdo pa je možda i to pridonijelo, ne mogu sa sigurnošću tvrditi, Uglavnom bio je to moja 5. postupak, nisam imala puno stanica namjene do sada (samo četiri, kad se sjetim svoje tužne face toga dana na punckiji) od toga jedna prezrela/nezrela ne znam točno, vratili su da embrija treći dan, bez fragmentacije, savršena, jedan je već prelazio u četvrti dan. E sad ...bio je tu "Romac čudotvorac" i njegov „miksi piksi“ i bez obzira na uredan mužev nalaz prvi put IVF/ICSI, i naravno raspoloženi doc. P i ekipa s Cita, pa ne mogu reći je li zbog DHEA uspjelo, ali uspjelo je i jedan dečko sada gimnasticira u mom stomaku, pa ako nekom može pomoći moje iskustvo evo rado ga dijelim s vama;-)
Evo me curke. Došla s transfera, odspavala malo i javljam vam da su samnom dva lijepa zametka (morula i cc) i sad smo tu gdje smo, kako je lijepo Mojca rekla: kako nam se prospe grah.
Ja sam hepi i optimistična, ali lako je biti optimist na dan transfera. Da me vidit za 7 dana. Ajoj...:unsure:
Beta za dvanaest dana.
Tiki vibram tebe!
Linalena, ja sam imala sličnu bol u mišićima obje noge i otišla doktorici. Sve mi bilo glupo, jer stalno nešto samnom i ona veli da uzmem magnezij i kalcij naizmjenično par dana i stvarno bol je prestala, a ja sam nastavila piti šumeći kalcij i magnezij jer mi se sviđa. No ti vidi, otiđi dr da čekiraš.
Puse svima, javljam se i pratim vas.:*
Bubzi, da bar jedno zrno graha padne na najplodnije mjesto. :)