ja ne bih stavljala bež zidove u kamenu kuću
Printable View
ja ne bih stavljala bež zidove u kamenu kuću
cheerilee, također kažem ne pipi na ploči, sad imam tako, nonstop ponavljamo kako smo se dali nagovoriti, naime nas je pak majstor na to nagovorio, u novom definitivno ide na umivaonik
inače, kuhinja ti je jako lijepa, velika, prostrana, orhideje krasne :klap:
Dvoumim izmedju bijele i crne staklene nape. Kakve su razlike u odrzavanju? Da li bijela ostaje bijela (uz pretpostavku redovitog ciscenja)?
http://www.gorenje.hr/bijela_tehnika...a-ito?c=274961
staklo ne mijenja boju
Onda bi mogla bijelu, buduci da bi crna bila dodatna boja (nista drugo nje crno).
Tenkju :)
Trebam savjet za grijanje.
Preuređujemo stan od 28 m2. U stanu je plin i stari šparet koji ide van.
Do sad su mi četri majstora dala mišljenje i predračun, prvi je rekao da bi moglo etažno plinsko, ali misli ugraditi bojler koji grije 150m2 i da bi moglo na fasadu ali da bi se možda susedi bunili. On za posao i materijal traži 14 ooo kn
Drugi je rekao da ne može fasadni bojler jer su propisi takvi, ali da može na dimnjak. Za to mi treba atest od dimnjačara. Za atest dimnjačar mora ući u sve stanove koji su na tom dimnjaku i pitanje da li to bude izvedivo.
Treći je rekao da će se javiti i nije se javio.
I na kraju četvrti mi kaže ovako- po pravilu struke ne isplati se uvađati etažno, plinsko centralno u stanove manje od 40m2. Fasadni bojler ne dolazi u obzir zbog propisa, a unutarnji na dimnjak samo ako dobijem atest od dimnjačara u što on iskreno sumnja jer kako kaže u pravilu su dimnjaci u banani i trebalo bi napraviti sanaciju cijelog dimnjaka što drastično povisuje troškove. Ulaskom u EU će sve zgrade morati sanirati dimnjake, a do tada bi ovaj dimnjak bio samo moj problem i moj trošak.
Isti majstor mi je savjetovao Mramorterm ploće za grijanje. Cijena jedne je oko 2200 kn a s obzirom na ulaganje i cijenu plina i struje ispada da mi se plinsko grijanje ne bi isplatilo ni za 15 godina korištenja. On kaže da bi tako sebi napravio.
Sad sam totalno zbunjena i ne znam što napraviti.
Molim savjete i iskustva.
E da, stan namjeravam iznajmljivati. Neću ja živjeti u njemu.
Dok mi kćer ne odraste. Kad odraste, bude njen. Do tada ga treba nekako sačuvati i iskoristiti.
Do sada je instalirana nova klima od 3,5kw i u subotu mi montiraju novu stolariju pvc.
Sljedeće je na redu grijanje, a onda kupaona i podovi.
Evo mene po savjet, nadam se medju finalnim.
Boja zidova. Za kuhinju i sobu.
Kuhinja i dnevni su zajedno. Kuhinja je bijela s radnom plohom slicnom parketu (parket je svijetli, bukva). Kuhinjski stol bijeli sa crnim stolicama, kauc bijelo sivo, regal u dnevnom bijele boje. Kuhinju bi bojala u bijelo, s tim da bi zid u dnevnom iza regala obojala u neku boju. Koju?
U sobi je isto parket bukva, nas krevet zelen, djecji krevet boje drveta sa zelenom ladicom, ormar bijeli. Jedan zid bi obojala u neku boju (koju?). I ne znam koji zid... Onaj iza djeceg krevetica se ni ne vidi s vrata jer je odmah uz vrata desno. Ili onaj povrh naseg kreveta? Ili mozda vise zidova da obojsm? Hvala unaprijed :)
s, necu se mijesat, javit ce se pametni:-)
tu smo negdje plus minus, osim stola, i nisam htjela u to uvodit crne stolce, ja svakako planiram u kuhinji jedan zid zuti, a drugi ili lila ili zelenkasti, ocu ubit tu bjelinu..koje su tvoje zelje? bijelo? za dnevini mislim da blaga zuta dobro prolazi
nemam ideju za kupaonicu-boju plocica, znam sta ne bi, ako neko ima linkove sa dobrim slikama..vrti!m i vrtim
je li netko bojao zid s onom crnom bojom za ploču koju ste sami napravili?
preskupo mi je kupovat tu boju u chemacu za veći komad zida, a našla sam recept za uradi sam tu boju, ali zanima me je li netko provjerio taj recept?
Sad sam uhvatila priliku 5 minuta otici do stana. Skuzila sam da sam kupila dvije vrece za sjedenje tamnoljubicaste boje. Mislim da cu se onda vjerojatno odluciti i za ljubicasti zid iza bijelig regala. Ostalo ce u kuhinji/dnevnom ostati bijelo.
A soba- ako obojam jedan zid u zeleno, jel on mora biti tocne nijanse kreveta? Jel ruzno da krevet bude iste boje kao i zid, hoce se to previse stopit?
Norveški radijatori. Za 28 kvadrata dosta su ti dva. Cijena radijatora je :-): 1 kuna po vatu. Potrošnja minimalna, rezultat grijanja: toplo. Estetski sasvim OK, zauzima malo prostora. Bauhaus:http://www.beha.com.hr/?col=3
tanči a kakvo je inače tam grijanje.
koja je razlika onako u globalu izmedu grohe i hansgrohe pipa?!?
Koliko sam ja skuzila obe marke su dobre, ali je hansgrohe malko bolja. Mi smo uzeli grohe jer mi je bila ljepsa. Obje su imale aciju kompleta za oko 1100-1200 kn (pipa za lavandin i pipa s tusem).
Imam i jednu i drugu, obje stare 8 godina, HG na umivaoniku, bez riječi zamjerke. Grohe imam na sudoperu, na onom izvlačnom crijecu je nastala rupica pa smo ga morali zamijeniti. Na kadi je isto G, sve ok, jedino smo crijevo od tuša mijenjali, ne sjećam se više zašto.
Bio je jednom nekakav dokumentarac na tv-u i rekli su da su dva brata imala firmu Grohe i kad su se posvadili, jedan je osnovao novu firmu HansGrohe, a drugome je ostala stara firma.
Inače, HansGrohe je sinonim za malo luksuznije pipe, ali koliko sam ja čula ništa bitno kvalitetnije od Grohe pipa.
Btw. Imam jako loše iskustvo s HansGrohe pipom za sudoper koja je koštala 2500 kn i nakon dva mjeseca je doslovno puklo ono crijevo na izvlačenje, a garancija to nije pokrivala.
čekaj tam nije bilo ni centralnog ni nićega? kamin kakvi za na drva?
a na kaj se susedi griju?
LOL to sam i ja pomislila kad sam skuzila da su razlicite firme. prije sam mislila da je grohe valjda skraceno od hansgrohe... ajme meni, koji sam ja seljak :oops:
ukratko, nas su u ducanu nagovorili na grohe, valjda ce bit ok, jedino mi je bed sta je na kraju tih 5 istih komada ispalo skuplje
Mi smo se primili uredjenja djecje sobe. Obojali smo ju bijelo zeleno i sad cekamo frenda slikara da nam nesto naslika po zidovima.
S2000
ja ne bih pripasavala dijelove namještaja i boju zida
to najčešće izgleda - seljački (ispričavam se na političkoj nekorektnosti)
manje je uvijek više i ne treba forsirati
ako imaš ljubičaste fotelje, nemoj ih ubijati ljubičastim zidom
zid neka bude u boji koja će ih naglasiti
sad ja ne znam kako ti sve to izgleda, ali neka nježna boja šampanjca ili tako nešto bi bila puno bolja od ljubičaste
ako su drveni dijelovi namještaja bijeli, ostavi i zidove bijelima, a pomične dijelove (kaoč i neki detalji), stavi u jaču boju
nemoj od stana raditi američku tortu
evo, da vidiš kako ne moraju biti iste nijanse zelene
ali onda moraš napraviti neki kontrapunkt nečim
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater
ali apri, na stranici prije si mi rekla da se drzim zelene za sobu
''možeš jedan zid staviti u jednu od te dvje zelene
ali neki koji nije potpuno čist''
http://www.emmezeta.hr/namjestaj/dne...r_opis-content
ovo nisu fotelje vec usputne vrece i tko zna koliko ce trajati, dosta su i tamne. Ta ljubicasta bi bila jedina zivlja boju u kuhinji/dnevnom.... bojim se ako stavim sampanjac boju na zid da ce sve izgledati nebojno - bijelo, sivo,crno... kauc je vec kupljen bijelo sivi
ok, ja u podne moram dogovoriti boju pa cu cirnit jesi sto napisala do tada :)
ja sam nasla ESPRIT u kiki
aaaaaaaa sorry ja sam kupila tepih a ne tapison :oops:
smrc ...
Nije mi bitno kako se susjedi griju, to je njihova stvar.
Plin je u zgradu doveden do svakog stana prije 18 g., a dalje u stanu su si stanari trebali sami napraviti po volji i mogućnostima. Ovdje je to bio šparet na plin u kuhinji. Pomoću njega se i grijalo i kuhalo na njemu.
Muž je išao vidjeti u Bauhaus švedske radijatore, ali kaže da mu se to čini slabo.
Za sada po svemu sudeći budemo nabavili mramoterm ploće. Jako su lijepe i po nekoj logici bi trebale dobro i grijati jer kad se mramor zagrije on dugo isijava toplinu.
Ima li tko dobrog, urednog i povoljnog parketara za preporučiti?