Uh prag, držim fige da sve bude dobro, iako...slab je porast od ponedjeljka :-( Samo lezi, odmaraj i držimo fige!
Printable View
Uh prag, držim fige da sve bude dobro, iako...slab je porast od ponedjeljka :-( Samo lezi, odmaraj i držimo fige!
mene ti uopće nije strah poroda... kao prvo, ne želim slušati priče frendica o komplikacijama na porodu i svemu ostalom, čim jedna krene sa nekom strašnom pričom zaustavim ju u startu, dosta mi je trauma u trudnoći što sam imala... a sebi u glavi sam odvrtila film da ću lijepo doći u rodilište, dobiti epiduralnu, roditi, dojiti i doma :mrgreen: hehe.. jučer na pregledu me doktor koji mi vodi trudnoću upoznao sa doktoricom koja radi u rodilištu gdje ću roditi pa sam s njom malo popričala i dogovorila neke stvari. od slijedećeg pregleda idem kod nje privatno voditi trudnoću.
bit će mi na porodu kak mi bude, ne mogu baš utjecati na puno stvari tak da izbjegavam razmišljati o nekim crnim scenarijima.
zamislila sam si u glavi lijepi film pa sad.... obavijestit ću kak je prošlo :) malac nekako mora van, na kraju krajeva svi smo nekako izašli iz trbuha :mrgreen:
jedne od priča koje me ali baš užasno živciraju su o bolovima kod poroda i kako to mora biti i kako to odmah zaboraviš i da ne uzimam epiduralnu jer žensko tijelo je građeno za porod i može izdržati tu bol i bla bla bla :roll::roll:
prag draga... jedini savjet koji ti mogu dati je da miruješ i slušaš doktora. nema ti druge nego čekati slijedeću betu.
bio je slučajeva nepravilnog rasta bete kod naše Inesz, pogledaj malo ovu temu
sretno i držimo palčeve da sve bude ok.
prag... pogledaj post 136 na ovoj stranici http://forum.roda.hr/threads/54020-j...ransfera/page3
možda te malo utješi. bio je još jedan slučaj, ne sječam se kod koje forumašice, da su se primila dva embrija, pa kad je jedan otpao beta se isto nije pravilno poduplala.
Ja cu vam samo mah mah ni ja nisam bas u nekom dobrom raspolozenju, spava mi se, i imam neke cudne bolove u trbuhu,
vjerojatno maternica raste i izlazi iz zdjelice...tako da lezim danas..
Prag drzim :fige:
Pozz i pusa svima
Prag bit ce ovo dugi vikend,ali nema druge nego slusat sta dr. kaze, lezi,stavljaj utrice i nadaj se najboljem. Drzim fige i navijam za pon.
BB imas pravo, misliti pozitivno i ne se unaprije strasit. A di ti to planiras rodit,u nekom privatnom rodilistu?
planiram u Vinogradskoj roditi.
s obzirom na stanje u zdravstvu (štednja i štrajkovi) htjela bi u privatno, ali opcija jedinog privatnog rodilišta Podobnik mi se ne sviđa iz razloga što sam previše lošeg čula vezano za tu polikliniku a sve se zataškava.
ti draga samo relax.. čula sam da je riječko rodilište jako dobro, doktori su vrhunski.
nekako će biti.... a roditi se mora tak da bolje ne zamarati se unaprijed... :-)
cure, hvala na podršci! posebno tnx Bluebella na primjeru Inesz..to je još mala nada za mene...inače, muž je bio pomislio da nije laboratorij pogriješio pa smo išli privatno popodne u Analize pa je pokazalo čak i manji rezultat tj 304. e sad..moguće je da pada a moguće je i da kako imaju različite tehnike da postoji razlika..uff opet se hvatam za slamku..bit će ovo dug vikend...
prag draga držim fige da bude sve u redu!!! :kiss:
prag, draga, čekamo
Lua, jako me veseli pojačanje, čestitam
prag ~~~~~~~~
bbella, napustas naseg doca?
Lua predivno!
I ja sam bljak, vec nekoliko dana
Uzasno sam umorna i iscpljena, ne mogu k sebi doci, bas se lose osjecam...ne znam kaj da radim vise
Lezim, vucem se ko crkotina po stanu, a cure skacu oko mene i ja im se ne mogu posvetitu kak spada :-(
Bljak
đinđo, sjećam se povratka energije u drugom tromjesječju (i propuha u glavi do kraja trudnoće koji se razišao nakon poroda:-)), jel ti se obično tad popravi stanje
teška srca :-( rekao mi je da je uvijek tu ako šta zatreba.
baš nekako ne mogu vjerovati da mi je jučer bio zadnji uzv kod njega, do iza poroda. i ova doktorica privatno radi u Viliju tak da neću daleko otići.
Lua čestitam na pojačanju... ti si već druga koja nam javlja iznenenadno pojačanje u kratkom vremenu :klap:
evo nas malo na druženje,danas smo točno 16 tt,bili na pregledu,sve super,bebači su oko 15 dkg i jedan je sigurno pišonja,drugo nismo još stoposto sigurni,ali nama u konačnici svejedno,osim što bi bilo praktično da je cura zbog silnih stvari i robice
Prag čekamo ponedjeljak,možda ipak sve izađe na dobro,držim fige
Da cujem, koja mi je poslala jecmenac? :-P Radije bih malo trudnicke prasine! Ljubim vas sve!
Lua divna vijest!!!!!!
Prvo kavaaaaaa!
đurđa76, Lua lijepo pojačanje! Javite nam se češće!
bubekica nismo ti ga mi poslale, časne nam pionirske :lol: Jel tak cure?
MM samo hrabro! Mislim da nema rodilišta o kojem nećeš čuti i lijepe i ružne informacije. Varaždinsko je na visokom glasu, pa ja svejedno čujem svašta od prijateljica... Sve ćeš ti to lijepo odraditi.
A tko nam naslijeđuje MM? Baš sam se probudila s tim mislima? Nije valjda tina29 iduća?
imam par frendica iz Ri koje su rodile unazad godinu dana i sve su s oduševljenjem pričale o riječkom rodilištu, a i kad sam gledala gdje ćemo na more dragi je htio na Mljet pa mu je moj ginić rekao da nek samo sanja jer me ne pušta dalje od Krka i da mogu ići samo tamo gdje mi je dostupna bolnica i to po mogućnosti Riječka jer je to jedina kojoj on vjeruje van ZG, pa sam dobila takav dojam :neznam: a to sam sve povezala sa činjenicom da imaju i porode u kadi pa eto kao ljudi se educiraju i voljni su napredovati....
možda jednostavno imam krivi dojam.... ti nam javi kak je bilo ;-)
Jutro, ja jos u krevetu i bas mi se neda dignuti, ali cu morati uskoro..
Muma Argente ima termin prije MM..a sad, koja ce prije?
Cure da vas pitam, da li koja koristi onaj "trudnicki" jastuk ili jastuk za dojenje ali za spavanje, ja mislim da je to super stvar..
i da... dobro jutro svima..... meni baš i nije naj... nos začepljen, spavala cijelu noć otkrivena, dragi mi se zamotao u deku ko hrenovka a mene i Maksa tko šiša :oklagija:
bubi pa tko bi tebi poslao jačmenac, samo da ju nađemo :storma:
ja kupila u Magic baby taj za dojenje i spava pored mene a ja spavam sa jednim običnim pod glavom i još dva mala. pretvrd mi je taj jastuk (čak sam malo vadila van ono punjenje ali smo i dalje na Vi) i jednostavno se nismo sprijateljili. nadam se da će bar za dojenje poslužiti.
moja preporuka je da tražiš baš trudnički.
dobro jutro
vatra ja obicni tvrdi jastuk stavim izmedju nogu i meni je to ok totalno.
mi smo se poceli mazati. nemogu da vjerujem da je doslo vrijeme za mazanje uljem tako da sam bas masna fuj , al bar ne svrbi koza.
jutro! evo još jedne kavice-:coffee:
čestitke svim novim trudnicama,baš lijepe vijesti!
vatra ja imam taj jastuk za dojenje i nije mi baš prijatelj ko ni bb! nemogu se naviknuti na njega!
bb vidim da imamo isti problem,moj mužek več dvije noći pokupi cijelu deku i zamota se tak u nju da se poslje jedva odmota,a mene i malog ko šljivi,danas mu stavljam poplun pa nek se on pokriva kolko hoče!!!
cure ja ipak moram kupiti kolica i kinderbet,jer sam to dobila od kume ali pošto je žena ostala trudna logično da joj moram vratiti jer če joj trebati,ali nema veze ja sam sretna kaj bum mogla kupiti svom mišu novo a i zbog nje,samo nek bu sve u redu,je mi to sad došlo neplanirano ali dobro,tak da sam u potražnji kolica,za kinbač znam,adax ima pa ču tamo kupiti..........
želim svima ugodan vikend,puse bušama!
e da,MM,Argentesu na redu a tko nam je onda-ja? ili bi muma mene malo prije reda? :-)
uopče sa tim trudničkim mozgom ne pamtim niti se mogu skoncentrirati,pa nek me neko ispravi ako griješim!
Imam ja taj jastuk (klasificiran kao onaj "za dojenje"), dobro mi dođe kao podupirač jer sam navikla spavati na trbuhu...a i na kauču se fiksiram njime...uglavnom, stalno je u upotrebi.
Što se tiče rodilišta, ima nizbrdo tema o svakom- uglavnom se svodi na to kojoj smjeni dopadneš i koliko u tim momentima imaš snage za pregovore. Riječko je bit će u prednosti jer možeš pogoditi dobru smjenu pa imaš s kim pregovarati. A s obzirom na to da imaju stolčić i kadu, veće su šanse završiti tamo nego da ih recimo nemaju :)
A da, Argente sam nekako misaono pripojila k MM za rađanje :lol:...samo je pitanje koja će prije. Ali daljnji raspored me zanima :sherlock:
Meni nije ni palo na pamet da kupujem taj jastuk za spavanje jer znam da mi ne treba nešto treće uz mm i mene u krevetu jer - na to bi se svelo, opće nekorištenje. Ja imam svoj poplon koji ne služi za pokrivanje (niti je ikad služio) nego za stiskanje i namještanje po njemu, pa sad tek savršeno služi svrsi!
tina29 eto, kupit ćeš s guštom bebaču njegov bmw po tvojoj volji :bouncing: Tako je bilo sa mnom i my best friend - sve mi spakirala, čak robicu po veličinama, a na kraju zatrudnila samo dan poslije mene, i neka je! :-D
Bluebella zaprijeti malo mužiću. Mene moj non-stop pokriva, ispituje da li mi je hladno, brine kaj ću obući :-)
i ja spavam na trbuhu ali mislim da vise ne budem mogla , jer me stisce a di kupiti taj jastuk, meni su frendice sve spakirale za bebija od oblekice, kolice, sjedalice i ne znam ceka sve ne.
Kazu da ima super jastuk u magic baby,punjen onim kuglicama
Ja idem danas u potragu
Još nam je i kismet terminuša isto u Ri, a ima i ova iz Splita zaboravila sam nick na B isto...
Uglavnom ja se vratila s pregleda ništa novog za 8 dana moram ponovo ako prije ne rodim slučajno...da vidjet ćemo za rodilište sad kreću i sa štrajkovima i ne znam kako će to sve klapati.
Mislim trude se ovi u Ri tu nema govora ali po nekom mom dojmu i previše, ja recimo ne bih puno intervencija nego da me puste da sve ide svojim tokom i da me samo prate u slučaju da se nešto baš zakomplicira. A sad kako tko voli...
Lua, čestitke na neočekivanom poklonu ispod srca :-)
Vatra ja imam iz lidla neki super jastuk za bocno spavanje. Stalno visim ns njemu, a kad se dignem na wc moji muz mi ga mazne. Ja sam prezadovoljna. Bio je u ponudi za nekih 75 kn.
Drage moje trudnice, ima li koja od vas u 26 tt kontrakcije. Ja cu popiz... od brige, malo hodam ili sjedim duze meni se to javlja,ali danas me posebno nervira jer su dosta nisko i imam filing kao da me probada bas na ulasku u rodnicu,svako toliko. Bas me brine makar mi je dr. rekla da su nakon 22tt normalne. Ima koja sa takvim iskustvom da me umiri.???
Jutarce!
Ja bih kavicu a nemam mlijeka. Treba se spustiti po litru u podrum, a teške su to muke :facepalm: Ima koja friško skuhana?
butterfly to su čari trudnoće. Ako nisu prečeste i nemaju pravilan ritam, onda je sve ok...ali to znaš i sama. Ja muku mučim s činjenicom da nemam pojma jel ih imama ili ne. Dio trbuha mi postane tvrd ali ja sam uvjerena da se bebonja nabije...ne osjećam nikakva stezanja u maternici. Piješ Mg? Jednostavno mijenjaj položaj kad ti dođe kontrakcija :love2:
butterfly i ja ih imam već od tako 20 i nekog tjedna ali tu i tamo nisu prečeste, ono što je opasno je kad se počnu javljati stvarno učestalo i kad otvaraju ušće evo vidi primjer naše Gabi25 njoj se to desilo i išla je na pregled i CTG tu se najbolje vidi http://www.google.hr/url?sa=t&rct=j&...51495398,d.Yms