ivana s prvotno napisa
Istina je da ovih par "elitnih" škola ima najveći problem s upisom, i tu je u dosta slučajeva bio presudan taj dodatni bod na zdravstveno stanje. Po meni nije pošteno da dijete s alergijom upadne u takvu školu s realno lošijim znanjem a netko zdrav tko je imao 4 iz likovnog ne upadne.
Mislim da je zbog toga dobro da se poveća broj bodova iz prijemnog na 10, da se više bodova ostvari na račun realnog znanja. A kod bolesne djece će i tako ostati prednost za upis u slučaju jednakog broja bodova.
Pogotovo mi je nelogičan bio dodatni bod za djecu samohranih roditelja, pa nisu svi oni socijalni i ne znam kakvi slučajevi. Dosad su, po tome, manje više sve naše estradne i ine zvijezde, redom rastavljene jednom ili više puta, tj njihova djeca imala dodatne bodove. Zašto, nije mi jasno...
Osim toga, što netko stvarno želi da njegovo dijete kojem zdravstveno stanje otežava učenje pohađa jednu od ovih kritičnih škola u Zagrebu? Možda i žele, djeca ili roditelji ali ne znam koji bi to bili razlozi. Što ove ostale gimnazije ne valjaju?