Ali ne znam jel klinike zele ponovno smrzavati. Iz svojih razgovora i iskustava u B+ skuzila sam da ako su smrznute dvije, obje vracaju
Printable View
Ali ne znam jel klinike zele ponovno smrzavati. Iz svojih razgovora i iskustava u B+ skuzila sam da ako su smrznute dvije, obje vracaju
Vrci i ja sam tako skuzila ovdje na forumu,da vecini nije ni ponudjena drugacija opcija vec se ide tim automatizmom.Zato sam i pitala zna li itko kako to ide? Ne znam ni da li se obavlja ikakav razgovor s embriologom prije FET-a kao npr prije svjezeg ET-a.
Netko me trazio? :mrgreen:
U pravilu, kako smrznu, tako u transfer. Ali! Embriji se mogu odmrznuti i ponovno smrznuti. Jednak rizik kao i s jednim smrzavanjem, relativno nizak. Cisto da se zna. Ja sam voljela reci da sva sreca da nisu embriji piletina pa smo ih mogli opet smrznuti :lol:
Eno upravo smazali tanjur batata :lol:
I da...iako sam u fet 2 blastice usla svjesna rizika, ne bih to ponovila. Bolovi, stres, tokoliza, oni u inkubatoru....nitko ne garantira da tog ne bi bilo i kod jedne bebe, ali sanse bi bile daleko manje. Ako vam moje iskustvo ista znaci...
Sretno cekalice!
samo da javim da je uzv dobro prošao, srce lijepo kuca, po novom sam doznala da imam i polipe. i samo mirovat mirovat mirovat
Polipi? Do sad ti to nije nitko spomenuo? Super za srce :)
Cure dali je neka od vas imala bolove u doljnjem stomaku? Danas imam uzasne bolove i neznam dali je to normalno
Aska i katka22 hvala puno na info ☺️
ne znam odakle krenut a da koga ne preskocim....
lagunas sretno na uzv
mala88...samo pozitivno,bit ce sve dobro,želim lijepu betu
kameleon...pixxie...čestitke na srculencima i sretno dalje
leelooluna...čestitke na dva srculenca
sretno svima da bete budu što više i da trudnoće budu školske.
nema mi sos...kako stvari stoje??
Uh little ivy je to tako lijepo srocila, da je ja mogu samo potpisati. Cure drage: Pixxie, kameleon, leelooluna, čestitke na srcima.
Malena, vibrice za betu.
Lagunas, vibram za dobar uzv.
Little ivy kako si mi ti?
Kod mene je gužva na poslu,pa ne stižem pisati, a kad dodjem kuci samo spavam. Osim povremenih bolova u stomaku,sve je u redu. Krajem mjeseca radim prenatal test, već sam se unervozila,ali pokušavam da mislim pozitivno.
Je li ko radio taj test?
Prenatal kao non invasive prenatal test (nipt)?
Radila sam ja, odnosno radili su ga meni :)
Da Munkice, na taj test mislim. Koliko si čekala na rezultate? Jesi li ti željela da se test odradi ili je to po preporuci tvog doktora?
Ja sam ga željela napraviti i ginekologica je preporučila. Ali ne živim u Hr pa sam ga radila u bolnici u Leuvenu. Rezultati su bili gotovi za 8 dana (čeka se do 10 dana). Cijena je bila 260 eur (za trisomije 13, 18 i 21 + spol, naprave i screening za ostale anomalije i mogućnost raka, ali rezultate daju samo ako postoji veliki rizik).
U Hrvatskoj se uzorci šalju u SAD ili Hong Kong ovisno o testu koji se radi.
Pitaj ako još što treba
Ja sam radila harmony, po novom ga šalju u englesku. Rezultati su došli za 7 dana. Inicijativa je bila moja a doktorica se složila. Cijena je bila 4200kn a ukljucen je i mini anomaly scan.
Munkica,
mene zanima ovaj test koji daje izglede za pojavu raka - o čemu se tu radi? tnx
Pa i ja sam se odlučila za taj test kao kod tebe Munkice. Harmony prenatal test. Piše da se rezultati čekaju oko 3 dana. Košta 300 €, onda imaju još dodatni testovi na toxoplazmozu, citomegalovirus, herpes Simplex virus 1 i 2 i rubeolu. Sve ukupno oko 400 €. Nadam se da će rezulltati stici brzo i da će biti u redu.
Hvala cure što dijelite iskustva na forumu. Zaista znaci kad brzo dobiješ odgovor na pitanja
Pozdrav curke...
Danas 6dnt. I valjda nisam mogla napraviti vecu glupost nego napraviti glupi test koji je naravno negativan. Neki first step iz dm-a. Pise da je osjetljiv na 25. Najvise sam ga napravila zbog odvratnog osjecaja ravnodusnosti i (jer sam ga eto imala doma) negative i ne znam ni ja cega koji imam od pocetka. Koliko god se trudila ne mogu prizvati neku pozitivu u glavu, a s druge strane, kao da sam htjela da mi test potvrdi da sam trudna bez obzira na osjecaje... znam da je rano, ali jednostavno sam ga imala doma i znam da je bilo pozitivnih testova na 6 dnt... i vjerojatno bi bilo pametno sad pricekati barem do 9dnt posto 10dnt planiram raditi betu. Inace, simptomi nista, osim laganog probadanja u jajnicima tek danas, cice jako osjetljive stalno, ali tako je jos od pocetka stimulacije pa ovo pripisujem utricima... Piskim cesto, al racunam da se tijelo cisti od svega... dodje mi samu sebe opaliti po glavi jer mi ovo naravno uopce nije popravilo raspolozenje. Ne da mi se nista, doma sam pa umirem od dosade, valjda sam pregledala sve serije koje sam mogla i iscitala forum godinama unazad...muci me i nesanica, ustvari, ranije budjenje, vec od 6 sam na nogama i nikako dalje...
Katka... 6dnt je dosta rano, pogotovo jer test reagira na 25.
Meni je 4dnt bila jedva vidljiva crtica, a imala sam test osjetljivosti od 10. Taj test sam bila i bacila jer sam mislila da umišljam. 5dnt mi je bio + ali na clearblue digital jer kod njega nema sjena, ili je + ili -
S tim da, koliko sam citala iskustva na pdf prije začeća i Testovi za rano otkrivanje trudnoce, mnoge cure su imale negativna iskustva s tim testom iz dm-a.
Probaj pricekati ili si kupi u ljekarni neki osjetljiviji test. Cure obicno hvale gravignost mini koji je jeftin a točan.
Meni je digitalac pokazao plus 5dnt blastica (jednoplodna trudnoca), u prvoj trudnoci mi je bio plus 9dnt morule (isto cb digital). Drugu trudnocu sam radila test iz dm-a i digitalac, ali na 32dc, to je bila spontana trudnoca koju nisam ocekivala pa nisam ranije ni radila testove.
Mislim da i u Mulleru sad ima digitalni test, nesto je jeftini od clearblue (ne znam koja mu je osjetljivost).
Sretno draga~~~~~~
Katka 6 dpt je stvarno rano za 25 osjetljivosti. Gledaj da test koji kupis bude stvarno osjetljiv, a ja inace volim testove sa crvenim trakicama ili kako ih vec zovu.
Cure da vas pitam, ako vadim betu 14 dpt, kada posle toga bi mogla zakazati ultrazvuk ako bude pozitivna beta?
katka možda je stvarno rano..ponovi test ili odi izvadi betu privatno ako možeš...ja sam išla rano vaditi betu, jer sam htjela biti sigurna,6dnt i bila je niska,ali pozitivna.
mala ja sam dva tjedna nakon bete 15dnt išla na uzv, dosta kasno, kažu da se srce čuje čim prođeš 6tt, ja sam išla kada mi je po zadnjoj menstruaciji bilo 7tt.
cure sretno svima!!!!!!!!!
Hvala cure, znaci vi to racunate po zadnjoj menstruaciji? Moja je bila 22 decembra. Meni su samo rekli da sacekam 10 dana posle bete, jer se ranije svakako ne vidi, pa neznam dali je to prerano.
malena88 ja sam betu vadila 15dnt, i nakon 3 dana sam prokrvarila pa sam u panici otisla u bolnicu (nedjelja naravno) i to je ajmo reci bio 5tt i doktor je vidio samo mjehurić i napisao kontrola za 7 dana kada sam i trebala ici na uzv kod svog doktora. tada je bilo 6+1 i culi smo srce. eto.
mislim da ne treba zurit,samo se uznervozis. nkih 10 dana nakon bete je ok za poć
Katka rano je za taj test,i ja sam citala sve negativno o testu iz dm-a. Uh,ja nisam ni imala hrabrosti raditi test,izdrzala sam do 13dnt kad sam otisla izvaditi betu.Na prvi uzv sam isla 21dnt.Doktor je rekao da idemo rano najvise zato da se uvjeri da je u maternici.
Ne znam, nadam se da me osjecaj vara. Danas su mi proradili jajnici opet probadanje, bolucka nisko kao pms, nekako sam i napuhnuta... iako mislim da je jos rano za ocekivat menzis osjecaj pms-a je prisutan polako. Vidjet cu koliko cu zdrave pameti zadrzati I kad ponoviti test, mozda vec sutra. Samo da si skratim cekanje. Ovisit ce o tome sto nadjem za kupiti, te turbo osjetljive o kojima se tu prica ja nigdje nisam nasla, svi mi guraju samo CB i eventualno intim...al 8 ili 9nt vec i na testu je vecinom jasno tako da ce biti svejedno... hvala vam curke i javit cu vam nastavak.
Katka, first sign je stvarno los test. Probaj pitati za cyclo test,on je dobar, trebalo bi ga biti u ljekarni.
Nemoj uzimati testove s plavom crticom- intim ili cb obicni. Bolje cb digitalni.
Nisam jos napravila nista, nemam hrabrosti...mozda kasnije u toku dana.
Napravila dogitalac iz mullera, minus jasan kao dan. Znam sve, nastaviti terapiju do bete...al to je to. Hvala curke na podrsci...nastavljam vas pratiti
Nisam se previše raspitivala, a dr. je samo spomenula da postoji mogućnost da se nađu druge trisomije i anomalije.
Na stranici UZ Leuven stoji ovo:
Using NIPT, all chromosomes are analyzed. Therefore, in rare cases, NIPT can also detect other chromosomal abnormalities, for example:
A trisomy of a chromosome other than 13, 18 or 21 (frequency: 1/300 of the analyzes performed).
A chromosome abnormality in the mother that is important for her own health or for that of her baby.
Some types of cancer in the mother.
In either one of these cases, your doctor will inform you accordingly.
Inače, od prošle godine NIPT kod nas pokriva zdravstveno, odnosno plaća se 8 eur. Budući da mi imamo privatno zdravstveno osiguranje, malo su filozofirali jer sam u tom trenutku imala nepunih 35 godina i nuhalni je bio 1.1 mm pa nam se na kraju nije dalo natezati s njima.
Uglavnom, sretno ti na testu i vjerujem da će sve biti ok :)
Katka,zao mi je
A postupak se cinio tako obecavajuci..
Drzi se
I ja sam mislila.Mozda jos i bude :*
katka kad ćeš vaditi betu?