likewise
Printable View
likewise
kad služi izrabljivaču pravo mu budi :mrgreen:
(ok šalim se, život je težak i tako to)
Inače ne kužim ovo za Zabu - mi smo izračun konverzije već odavno dobili, pred skoro mjesec dana, stigli smo i proučiti i doći potpisati. Sad još trebamo izvući neke dokumente i ovjeriti (koliko sam shvatila banka će trošak bilježnika preuzeti na sebe). Trebala bi mi dolaziti manja rata, a oko godinu i pol će se od te rate odbijati ono što sam preplatila.
Angie, čestitam, baš mi je drago!
Dobili smo i mi izračun konverzije, ali nismo potpisali aneks ugovora, a dok to ne potpišeš kredit ti je i dalje u CHF.
Inače, mnogi ljudi koji imaju kredite u CHF već godinama rade od jutra do mraka po po dva posla da bi mogli vraćati kredit, pa ajde braćo bankari, zapnite još malo, i frankeri su zaslužili malo odmora.
nas su danas zvali, idući tjedan konačno dolazi i taj trenutak :-D
još uvijek ne mogu vjerovati, sve se bojim da će mi netko viknut skrivena kameraaa
U kojoj si ti banci?
ljudi se vole praviti glupi pa brkati (namjerno) bankare s ljudima koji u banci rade (kad drugi vec rade za dobrotvorne ustanove, mora netko i za ove s profitom ;))
i koji i sami imaju kredite u francima, zamislite to
uh, hocemo li sad s njima suosjecati ili ih prezirati, hm?
izracuni su morali biti poslani do 14.11.
rok za prihvat je 30 dana, osim za one s reklamacijama kojima je ponovno slan izracun ili aneks
a onda za konverziju nema zakonskog roka, i svi bi se konverzije htjeli sto prije rijesiti, ali to je ogroman posao koji treba obraditi u sto kracem vremenu
i jednostavno ga fizicki nije moguce izvesti (za to ne mozete uzeti studenta, treba obucen, iskusan djelatnik)
jedini rok je ako imate povrat >100%, za njega postoji rok od 60 dana pa ce vecina banaka prvo morati rjesavati te slucajeve
Apsolutno se slažem da ljude koji rade u bankama ne treba uvoditi u ovu priču, ali to si baš ti napravila kad si na naša negodovanja nad činjenicom da nam se odgađa potpisivanje aneksa ugovora (a za nas to konkretno znači da ćemo i slijedećih mjeseci plaćati velike rate iako imamo tisuće i tisuće eura preplate) napisala da zaposleni u bankama rade prekovremeno i nemaju niti blagdane. Ja mislim da su banke imale sasvim dovoljno vremena da pripreme ovu konverziju.
Iiiiiiiiiiiiiiiii upravo ovjereno i potpisano :-D:-D:-D
31.12 rata kredita u eurima.I to samo pola rate,druga polovica ide od pretplate
ne, ja sam reagirala na navod da konverzija traje jer ce bankari na blagdane i skijanje
sto je apsolutno pogresno i to nazalost iz osobnog iskustva, visemjesecnog
tvoje misljenje o vremenu potrebnog za pripremu konverzije je ne znam na cemu utemeljeno, ali samo se mogu gorko nasmijati
necu vise, komu je jasno, jasno je
Ne bih rekla da se u rečenici "nećemo im remetiti blagdane i skijanje" misli na bankarske službenike i informatičare, kao što ljudi generalno kad kažu "banke" ne misle na šljakere u bankama, a ako se netko u tome pronalazi stvarno nije moj problem.
A što se tiče vremena potrebnog za konverziju, pa ne valja priznati da "banka" to nije bila u stanju obaviti u zadanom roku, posebno što su neke druge banke uspjele. To ostavlja dojam nesposobnosti, a nitko ne želi biti klijent nesposobne banke.
znaci mislilo se da konverzija kasni jer uprava ide na skijanje, a oni pripremaju i rade konverziju, aaaaan, onda oprosti
i moja sposobna banka vec radi konverzije
nice try
:roll:
Ne, nije se to mislilo. Mislilo se da konverzija ne kasni iz tehničkih razloga nego radi namjernog zavlačenja, pa se ismijavalo razloge koje banke koriste kao opravdanje.
A ako tvoja banka već radi konverziju, onda je tvoje mišljenje o tome zašto je druge banke još ne rade utemeljene jednako kao i moje.
moj kredit je prošlost. obavili konverziju i odmah drugi dan zatvarali. preplatu mi umanjili od glavnice. čudno mi je bilo kad mi 15. nije nestalo pola plaće s računa (a ovaj mjesec bi bilo puno gore jer me sljeduje HZZo-ova crkavica). puno je lakše ovako :)
koje su prognoze vezano za kamate tj. ima li smisla fiksna kamata?
bili kod bilježnika prošli tjedan, jučer sjela nova rata.
Nama je u novoj sjela prva rata uz konverziju i smanjena 50% zbog pretplate.
Tako je ovaj mjesec banka uzela 940 kn ( a prosli mjesec je bilo 2400).:-)
Nema naknade za obradu kredita i valjda je i biljeznik besplatan
Kolika vam je sada kamata? Meni 5.5%
Da li tko od vas razmislja konvertirati kredit u kunski? Posto je kamata 4,75%
može biti i na duže. znam da hpb ima i na deset godina i razne kombinacije fiksne i varijabilne. razlika i nije velika u odnosu na zabin kunski s varijabilnom kamatom. ali, to nije ono što me muči nego koje su prognoze za kamate općenito, o čemu ovise kretanja, ima li kakvih pravilnosti ... ?
Pisalo je neki dan da padaju 3. godinu za redom
Ali dobro je to da se taj promjenjivi dio racuna svakih 6 mj. tako da se ne mora strahovati svaki mjesec hoce li se nesto mijenjati. Kao sto je bio slucaj sa frankom
Ja imam još 10 godina i rata mi je sada smanjena na 50% na 1 100kn, ali sam preračunavala kada bi prebacila u kunski kredit uz fiksnu kamatu smanjila bi mi se ova prava rata(bez 50%) popusta još za 300kn, a ovo što bi platila solemnizaciju za konverziju kredita bi otplatila sa tom manjom ratom u kunskom kreditu za 10 mjeseci
Tako da mislim da je isplativo
A i priča se da bi euro kroz 2-3 godine narasao na 9 kuna, to mi je rekla teta u banci koja mi je radila konverziju
Tako da ja ozbiljno razmišljam otvoriti kredit u kunama
Paws, može link gdje si to našla, pls? Na njihovoj stranici stoji samo 4,95% kamata za prvih pet godina fiksno.
Evo nakon što ih je mm samo ovog tjedna dva puta zvao, konačno su se gospoda iz Zabe udostojila s nama dogovoriti datum konverzije. Slijedeći tjedan. NAKON što meni sjedne još jedna rata 'po starom'. Kad se sjetim da je moj kolega s kreditom u PBZ-u već dvije rate platio 'po novom'... :oklagija: :voodoo: :evil: Ma, nema tog smajlija koji može dočarati što bih im radila...
Paws, Kejt o kojoj banci pisete?
Mi jos cekamo novi izracun... RBA.