Je, to mi je omiljeni dan :mrgreen:Citiraj:
Dream prvotno napisa
Printable View
Je, to mi je omiljeni dan :mrgreen:Citiraj:
Dream prvotno napisa
Danas smo u berbi pa će biti svakojakih delicija - od slatkog znam da budu muffini od čokolade (ja radila), oblatne i pita od jogurta (mama), a od ostale hrane čula sam za neki buncek, a govorilo se i o roštilju.
Lignje s krumpirom (u pećnici) :mljac:
Jedva čekam, a sad idem čistiti lignje :/
alkemičar molim recept za zelene rezance u umaku od kozica.
I .... koje kozice kupiti?
Kad smo kod rezanaca, jučer smo ih napravili tonu, cijeli stan je bio sušiona- zeleni, obični široki, tanki za juhu, kore za lazanje.
A za večeru onda friški s orasima. Njamiii.
Danas imamo čobanac i zelene široke.
grah
cijela kuća miriše :mljac:
Frigani švoji s kaulom na lešo.
I ja ću sutra grah. :)
Fritulica 1:
:?Citiraj:
Frigani švoji s kaulom na lešo.
Danas pileća juhica i gibanica, prvi put sam ju pravila (gibanica) ali nisam ni zadnji bila je mljac
Ja kupim one manje Ledove, ali ako voliš veće možeš i njihCitiraj:
stephanie prvotno napisa
anyway, ide ovako...
Zeleni rezanci u umaku od kozica
Na maslinovo ulje istisnuti 1 glavicu češnjaka, kratko propržiti.
Na to staviti kozice i miješati par minuta da se ne zalijepi. Preliti s 1dcl bijelog vina. Kuhati dok vino ispari pa u to dodati sjeckane pelate. Pre kraj dodatni nasjeckanog peršina, žličicu bosiljka, malo sjeckanih kapara, soli i to je to.
Što se mjera tiče, za nas dvoje uzmem jedno pakiranje kozica i 1 limenku pelati. Ostane nam još malo za večeru. Za više članova obitelji, pojačati doziranje :mrgreen:
Rezance naravno posebno skuham u slanoj vodi, ocijedim i dodam malo ulja ili masla dok je još vruće da se ne zalijepi ako ne jedemo odmah
umjesto pelata, može vrhnje za kuhanje
definitivnoCitiraj:
apricot prvotno napisa
probala sma i to ali su mi ovako bolji
prema ukusu, odluči :mrgreen:
Danas slatko zelje , a sutra ću čufte.
Danas grašak sa piletinom...
i jedva čekam kad ću doma, baš sam gladna
danas gustu pilecu juhu!
Švoji su riba, iz porodice lista. Malo su mesnatiji, deblji i veći od lista. (Inače, listova ima više na jugu ( u Dalmaciji), a švoja na sjeveru).Citiraj:
rosa prvotno napisa
Kaul = cvjetača = karfiol.
Danas: grah s orzom.
barila umak sa maslinama, integralno tijesto i zelenu salatu!
teleći rižot ili orzot ... još ne znam...
A koja je razlika ? :oops:Citiraj:
štrigica prvotno napisa
rižot se radi sa rižom :lol:
orzot se radi sa žitom (žito=orzo -> orzot)
orzo je ječam
na talijanskom
pa valjda i kod štrigice
što ti danas kuhaš ?
juha od rajčice
tijesto sa sirom
i miješana salata
kul, evo me s rajnglom :mrgreen:
Tijesto sa sirom?
Nekak posebno (prženi špekić, lukec, domaći sir, domaći rezanci ovo ono...) ili?
Pitam jel moja mala to voli, jedu u vrtiću.
ma jok
na koga ti ja ličim, na kuharicu?
juha od bundeve.
Isjecakam bundevu i mrkvu i stavim da se kuha. Kad se skuha, izmiksam stapnim mikserom, dodam putera i zacine, posolim i stavim sve to ponovo na laganu vatru (jos nekih 5 min.)
ne znam sta bih jos uz to. Mozda makarone, ali ne sa sirom vec sa tunjevinom iz konzerve :/
:lol:Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
bas sam ja na onom drugom topicu komentirala aprino tijesto sa sirom!
Ma ja to nikad ne radim (niti sam jela, prav za prav, osim granatira) pa sam mislila da bih mogla jednom radi male.
A evo sad Apri neće odat tajnu. Ja to onako, po utabanim navikama u takvim jelima vidim malo prženog špeka ili šunke, protiv žgaravice jerbo je sir prekisel. :mrgreen:
nećemo na isti ručakCitiraj:
AdioMare prvotno napisa
Varivo od poriluka i uz to hrenovke tko hoće.
Desert (odn. više neki međuobrok :? ) muffini od čokolade (imam kiselo mlijeko koje moram potrošiti pa zato.... :mrgreen: ).
Mislila sam općenito... pa šta onda, praviš slatki sir s tijestom? Oš pričat? :PCitiraj:
apricot prvotno napisa
ne, uzmem kravlji sir (nekad domaći, ali češće dukatov) i samo ga bacim u lonac u kojemu je skuhano i ocijeđeno tijesto. malo posolim i miješam dok sir ne postane kremast. i to je to. meni je tako najfinije.
ponekad ubacim 2-3 jaja.
ili vrhnja za kuhanje.
ili ribanog sira.
ili poprženog špeka.
ili mljevene crvene paprike.
ili nasjeskanu svježu papriku...
kod nas je sreća što svi sve volimo...
ma ja sam taman na drugom topicu rekla da volim ovako jer volim taj kiselkasti okus sira.Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
zato rekoh da nećemo na isti ručak.
Nisam još naišla na taj famozni drugi topic (vjerojatno offtopičarite :roll: jerbo se ovdje priča o receptima) ali de još ovo:
Kad staviš jaja u sir... šta to ide tako prijesno? Ili to sve skupa zapečeš u pećnici? Ovo ostalo mi je jasno.
aha, ti u loncu.
ja to zapecem u pecnici.
prije sam stavljala u vatrostalnu pa u pećnicu.
sad mi to predugo traje.
pa, kad ubacim jaja, miješam 5-6 minuta na vatri: nema šanse da se dobro termički ne obrade: ispeku se one sekunde kad dotaknu vreli sir i tijesto.
(ne oftopičarimo, to je na topicu Pošto ručak)
juneći toć + njoki
sardele na žaru i blitva na lešo sa krumpirom :mrgreen:
Dinstane mahune s pilećim batacima, pire krumpir, nekakva salata.