Identicno i traje vec 8 mjeseci! Jel ima kraja?
Printable View
Identicno i traje vec 8 mjeseci! Jel ima kraja?
drage žene
moja seka ima mirenu 4 mjeseca, stavljena zbog ogromnih krvarenja i mioma, predmenopauza, 52g
krenuli su joj valunzi, na kaj joj je priv ginica rekla "to čekamo!" jer da će onda polako doći do prestanka..
vaša iskustva s valunzima i mirenom?
čitam ali nisam baš našla gore..
jek
Spasila mi je nekoliko godina života.
Valunge nije suzbila, ali je smanjila. S druge strane, mislim da ne postoji ništa što bi ih riješilo u potpunosti. Reakcija organizma na mirenu ovisi o tome kakav je hormonalni status pojedine osobe. Meni je odgovarala, ali ima puno žena kojima ne paše. Svakako se isplati probati.
Protiv valunga najbolje mi se pokazala prehrana bez puno šećera, izbacivanje kave i crnog čaja tj svih toplih pića, izbacivanje alkohola u potpunosti itd.
Ja nemam više ni maternicu ni jajnike, a ni Mirenu, naravno, pa je možda glupo da pišem, ali nisam bila primijetila utjecaj Mirene na valunge, tako da je i pitanje po meni na krivom mjestu.
Sada kad nemam više jajnike, ono što mi najviše pomaže za valunge je činjenica da sam 80% radnog vremena sama pa skinem majicu i zaključam vrata dok ne prođe. Što se šire obitelji s kojom provedem više vremena tiče i pred njima se skinem u potkošulju, baš me briga. Lijepo se ispričam i skinem majicu. Ne smijem uzimati nikakvu add back terapiju. Tako da sam se lijepo opustila, nemam nekih opcija :-)
Drugo što mi pomaže je prezaposlenost. Kad mi je dosadno, više se znojim. I naravno, slojevito oblačenje.
Utjecaj hrane također nisam primijetila, osim jako hladnih pića, kada tijelo krene kao sumanuto grijati.
Jelena, jako mi se svidja ova tvoja metoda i pristup, prirodno i opušteno, boli te pipi. Vruce ti, skines se i bok.
Ja inace lose podnosim vrucinu, ne mogu ni zamislit kako ce bit s valunzima. :mrgreen:
Btw blnisam znala da se ima valunge i kad se nema maternica, ni jajnici.#neuka ja#
Ja sam mislila da cim dodje do uklanjanja jajnika da nastupa menopauza a ti si koliko znam dosta davno vadila te organe. Tijelo je zaista čudesno.
Pa problemi s menopauzom dodju zbog pada razine hormona, u prvom redu estrogena. Prirodno to ide "blago", a kad izgubis jajnike onda je to nagli skok. Ja mislim da i nisam najgore prosla ili me sašilo istovremeno s puno gorim problemima, pa je to palo u drugi plan. Mislim da je stvarno dobro kad nemas puno vremena za razmisljati kako se osjećaš. Uglavnom, ne pridajem previse vaznosti tome, imam druge fronte koje su puno gore.
Puno mi se teže naviknuti na mozak koji ne surađuje kao nekad kod rješavanja složenih problema na poslu. Kao da ti sad odjednom ne mozes pretrčati 20 km, iako redovito treniraš, a uvijek si mogla.
Uf...razumijem...