Preživjela da ispriča, jel netko čitao?
Printable View
Preživjela da ispriča, jel netko čitao?
Dobar link za kgz.
jednako što imaju u knjižnicama. :) Iako, nije to ažurirano, često nema onog što ovdje piše da ima. Ali dobro je za provjeriti je li nešto uopće imaju.
e, pala mi je ideja na pamet: a da rodama predložimo da uz prodaju odjeće organiziramo i podjelu knjiga - ali onu na principu ja dam 10 knjiga svojih i biram 10 među onima koje ste vi donijele...? ja imam hrpetinu pročitane beletristike jer se užasavam knjižnica (a imam i 10godišnji dug koji nikako sanirat) :oops:
Ne kužim, užasavaš se knjižnica, a razmjenjivala bi svoje knjige s nepoznatim ljudima :?Citiraj:
ksena28 prvotno napisa
Baš ću potražiti Labirint kad završim Blato.
I u šibenskoj knjižnici se za nove naslove treba unaprid pribilježiti... Pogotovo za razvikane naslove
Tanja, pročitala sam Od korica do korica prošli tjedan.
Baš sam uživala :)
Super mi je napisao onaj dio o "vremenu za čitanje". Istina.
I ono na početku, o uživanju i kako mu jednom nije pročitao priču. To sam MM-u naglas pročitala.
To sam ja jednom napravila :(
Baš mi je drago da ti se sviđa :)Citiraj:
Anci prvotno napisa
Ma odi tamo poklopi se ušima reci da nemaš love (zq 10 god je vjerojatno popriličan iznos), ali imaš gomilu novih knjiga i zamoli da se odužiš - ponesi domah najreprezetativnije. Mjerkaj da uletiš u simpatičnu smjenu. Tako sam ja rješila svoj gimnazijski dug koji je bio narasao ogorman iznos. Možda neka romantična priča kako ćeš uskoro objasniti djetetu da ne možete u knjižnicu, ah :cry:Citiraj:
ksena28 prvotno napisa
Meni je pao kamen sa srca kad sam se toga riješila. Nekako dug je dug uvijek te negdje kopka.
Ma ima jedan dan u godini (knjižničari će znati, a i šire) kad se opraštaju zakasnine.... Tko zna detalje, nek dojavi!
Ah, vidim da neki ne znaju za moju sramotu...
ima cijeli topic kako vratiti knjige bez zakasnine :mrgreen:
u zagrebu na dan kgz-a
a i drugi gradovi imaju dan oprosta
e pa da! to sam skroz zaboravila! kad je taj dan??? dojavite...
Ako vam je do frankofone kanadske književnosti, preporučam "Djevojčicu koja je previše voljela šibice"; izuzetno dobro napisan, dirljiv roman s neočekivanim i vrlo uspjelim bljeskovima duhovitosti.
Za mame s nedostatkom vremena za zahtjevne knjige, toplo preporučam davno čitanog i x puta nakon toga s radošću prečitavanog Ephraima Kishona- zabavno, beskrajno duhovito i bezvremensko!
K tome, većinom piše kratke priče (ako postoji netko tko ga nije čitao-počnite sa "Kod kuće je najgore"), pa je dovoljno i par minuta, a pozitivni efekt zagarantiran (pa čak i kod priče o dudi Cuci :mrgreen: )
Neki dan sam na dar dobila knjigu kolumni Daniele Trbović ("Hrvatica, katolkinja, majka, nepušačica").
Gluplju knjigu dugo nisam držala u rukama :roll: i nemam živaca da je čitam sistematski, nego je povremeno prolistam, zaključim da mi užasno ide na jetra i razmišljam kamo da je ekspeditiram.
pisem u biljeznicu :)Citiraj:
Sanja prvotno napisa
toplo preporucujem - spiljsku zenu
http://www.superknjizara.hr/index.ph...d_knjiga=26577
jako dobro :)
Spiljska žena je odlična knjiga, i ja se pridružujem preporukama :)
Krešimir Pintarić: U tvom zagrljaju zaboravljam svako pretrpljeno zlo
Toplo, lagano, duhovito.
Orhan Pamuk: Dževdet-beg i sinovi... Buddenbrookovi na turski način :)
evo i jedan dobar link koji sam pogledala nakon dugog vremena, u međuvremenu se stranica još poboljšala
http://www.surlalunefairytales.com/
velika kolekcija bajki sa svih strana svijeta sa stručnim komentarima , forum za ljubitelje bajki... jako dobro
Sanja Lovrenčić: Životi trubadura
Jako dobro i jako zanimljivo i pomalo neobične tematike (ne sjećam se da smo u školi ikad poklanjali puno pažnje tom povijesnom razdoblju, a baš je interesantno).
Sergej Lukjanjenko - Noćna Straža 8)
jedva sam dočekala da je prevedu, bilo mi bezveze čitati je na engleskom (prevod prevoda :roll:) a ruski ne znam
sad guštam, i nadam se da je knjiga još bolja od filma :)
Baš zanimljiv link, Ailish!Citiraj:
Ailish prvotno napisa
Sushi za početnike - zabavna, optimistična, lagana.
Sretni sin - jedva sam ju završila jer me strašno uzrujavala, a nešto mi ne odgovara i sa stilom ili prijevodom.
Ja pročitala Ammanitija - Blato i nakon početnog "ne sjeda mi baš" osjećaja, do kraja me ipak nekako preuzeo, potražit ću i ostale knjige.
Amos Oz "Moj Michael" sam se mučila par dana i na kraju teška srca priznala da mi ne sjeda, baš me začudilo jer mi je "Crna kutija" super knjiga. Od ove sam odustala.
Sad započela A.S. Byatt - Zaposjedanje i jako mi se sviđa.
Ja sam počela Pokupit ću te i odvesti, Ammaniti.
Majo, meni je Ja se ne bojim bila odlična. :)
Bill Bryson: Shakespeare
jučer počela, zanimljiva i skroz u njegovom stilu.
zadnjih sat vremena se pokušavam sjetiti koju knjigu Amosa Oza sam pročitala i mislim da je Crna kutija, ali nisam sigurna. znam da je bila epistolarna forma i da mi je knjiga bila dobra.
a Ammanitija mi je teta u knjižnici otela iz ruke i rekla nemojte, nije to za mlade mame :mrgreen: (moram tamo češće) uzrujat ćete se :?
Meni je "Blato" bilo famozno... Jest da je bilo djelova u kojima sam pomislila "o moj Bože!!!" no to daje čar cijelom djelu...Citiraj:
Lapis prvotno napisa
Danas sam digla u knjižnici "Pokupit ću te i odvesti...
Pokupiti ću te i odvesti mi je bila odlična, iako sam bila nekako turobna danima poslije čitanja...
Kradljivica knjiga mi se svidjela, iako moram priznati ne i oduševila.
Tri Jarica
Lilly's Purple Plastic Purse (moj favorit)
Dancing Dino goes to school
Froggy Goes to Bed
Teeny Tiny
Diary of a Spider
;)
Pocela sam citati i nesto ozbiljnije Die Kameliendame, Kuran i Kosmos...al sam lijenaaaaaaaa....
crveni sator - kniga za one koji vole price iz proslosti i slavljenje zenske snage
http://www.profil.hr/index.php?cmd=s...izvod_id=10310
svidja mi se.
Upravo pročitala: Kristina Despot, "Odjel babinjače".
Mislim da je knjiga kao stvorena za ovaj forum :) i, rekla bih, prilično je realna što se tiče opisa rađanja u tipičnim hrvatskim uvjetima :/
Meni je to jedna od najdražih knjiga. Nisam znala da je prevedena, ja sam je pročitala na engleskom.Citiraj:
Maja prvotno napisa
I meni se svidjela. Posebno mi se sviđa što je tako spretna s riječima, nije da ih samo upotrebljava nego im daje i neki novi smisao i tjera te da razmišljaš o značenju...Citiraj:
tanja_b prvotno napisa
neki dan pocela s citanjem malo dosadne knjige ali ima "nesto" u njoj da me spota da i dalje citam...
Harold Robbins - Baštinici
uglavnom je tematika kinematografija, a knjigu zacinjava i poprilicno brojni seksualni odnosi :mrgreen:
Izdanje iz '86...a radi se o '30-'50 godinama... :? :lol:
slijedeca knjiga me ceka->
Eoin Colfer, Artemis Fowl - Vjecni Kod (treci dio)
vilenjaci, Drugi Svijet, knjizevnost za mlade uglavnom...al dobre su mu knjige, cak se i moja majka odusevila....
Orhan Pamuk - Tiha kuća
Mislim da isto vrijedi i za dan Sv. Nikole :mrgreen:
Kupujuci Buddhe - Greenwald
lagana i duhovita knjiga. Tko voli putopise prema istoku, preporucam!
hvala ina33 :*
Viktorija Tokareva: Ljubavne zapetljancije
zgodno
Alahove nevjeste - autorica je ruska novinarka, o čečenskim ženama kamikazama... očekivala puno više, nije nešto!
Paul Auster: Mjesečeva palača