Pa piseeee ti broj gotovih obroka na dan prema starosti djeteta...npr. u dobi od 3-4 mj 5 obroka po 200ml uz napomenu da je svako dijete drugacije.
Printable View
Da, i što ako dijete ne popije tu količinu, nego recimo pola od te količine?
Kako se količina može određivati po dobi, kad se neka djeca rode sa pet a neka sa dve kile?
I sto ako ne popije???Kaj ces biti mirnija jer je mali od ljube iz siska popio??Ici ces pedijatru i izraziti svoju zabrinutost. Svako dijete je drugacije ali iskazivanje sitosti ili gladi je vise manje isto. A i to uputstvo ti stoji na kutiji ad, molimo vas da se posavjetujete sa svojim pedijatrom a ne idi pitaj na forum.
Ne, nego ćeš na forumu možda saznati koliko dijete zaista treba uzimati formule, pa ćeš shvatiti da tvoje dijete zapravo dovoljno jede, iako je to možda i pola od količine koja piše na kutiji.
A od koga ćeš to saznati na forumu? ovdje sve vrvi od pedijatara i svi su stručnjaci... ljudi ti mogu samo napisati svoje ISKUSTVO koje ti apsolutno ništa ne znači jer je svako dijete svoja priča...
nećeš sigurno dobit kvalitetnu informaciju o tome koliko bi trebalo popiti...
mima razumijem tvoju argumentaciju, al i sama znas da ce na forumu dobiti moj popije 130, moj popije 70, moj popije 200, moj popije 5x150, moj e popije 8*50 i tako.
znas i sama da ce osoba koja trazi savijet na forumu dobiti sve i svasta. i pitanje na kraju kome ce vjerovati spajalici, vodenkonju ili kobili Suzy.
Pa, obzirom da se godinama na forum javljaju žene koje su zabrinute jer im djeca jedu manje formule od onoga što piše na kutiji, a nitko im ne zna reći koliko stvarno trebaju jesti, onda bi im očito dobro došlo da na forumu mogu razmjeniti iskustva o tome.
ok, ali to mogu na niz drugih foruma. nije bas da ih nema. imaju forum.hr, imaju mama i beba, imaju superbaby, vjerujem da ih ima jos koje nisam spomenula niti sam zanala za njih.
edit: odgovarala Mimi
uletila Kris, da ali valjda su roditelji dovoljno odgovorni da ipak sami procijene stanje svog dijeteta.
Ali onda na forumu treba zabraniti sve teme koje se odnose na prehranu, zdravlje i razvoj male djece, i od njega napraviti forum tipa Cybermeda na kojem korisnici postavljaju pitanja, a educirani stručnjaci odgovaraju.
Jer, sve ovo što vi pišete o AD-u se može odnositi i na bilo koju drugu temu iz gore navedenih sfera. Ako nečije dijete ima temperaturu, što ga briga kako spajalica svome istu skida, a ako ima godinu dana i ne sjedi, što ga se ima ticati kamo je tamo neka likuša sa foruma vodila svoje dijete u takvoj situaciji.
Već sam rekla.
ali zato je ono što kobila Suzy kaže o eteričnim uljima zakon
nemojte mimu raditi ludom :mrgreen:
sto put sam napisala, već ti je ogromna stvar na forumu dobiti potvrdu da nisi jedini, da ima još takvih beba...
i, naravno, da ako si naviknut na rodin forum, ako ti paše, ako virtualno već znaš forumašice i znaš da spajka nije neka luda baba, npr :mrgreen: naravno da ti je muka uopće otvarati neki drugi forum za savjet o AD-u.
i, po meni je bespredmetno uopće pričati o tome da se o AD-u nema što raspravljati i da tu nitko nije stručan pa se zato ne raspravlja. takvi argumenti padaju u vodu.
to je tako.
jedini argument je onaj koji je napisala ivarica i to je ta situacija - take it or leave it.
ako ti se ovaj forum toliko svidi (a hoće :mrgreen: ). onda ćeš na njemu raspravljati o svemu i tražiti savjete o svemu, a o AD-u ćeš potražiti na drugom mjestu.
AM, ja mislim da ovaj put nisi u pravu. eto, rijetko se desi da se s tobom ne slažem, al i toga ima :mrgreen:
forumi postoje da bi se raspravljalo... trebalo bi uvijek te informacije uzet s rezervom i provjeriti sa stručnjacima...
kod dojenja većih stručnjaka od Roda u HR nema... nažalost - te savjete ne možeš dobiti kod većine pedijatara...
a raspravu mi možemo voditi o bilo koje lijeku ali na kraju ćeš ipak nazvati pedijatra i pitati što da daš, jel tak?
AD je po meni u rangu sa lijekovima i koliko znam na kutiji i piše da se uputa oko doziranja treba pridržavati da ne bi naštetio djetetu, bla bla... (nešto u tom stilu sam jednom vidla)
Tako je, take it ot leave it :mileB: , a ne braniti to -kako casa odlično kaže - nezdravo pravilo lošom argumentacijom.
pa kolko sam shvatila - ti možeš otvoriti temu i požaliti se da dijete ne jede koliko piše na kutiji i mogu ti se javiti druge žene kojima isto djeca ne jedu koliko piše na kutiji... pa tako onda znaš da nisi jedina... samo ne smiješ napisati o kojoj kutiji je riječ :mrgreen:
e, oko ovoga nisam načisto. jel to pravilo zdravo ili nezdravo.
tu sam na tragu sirius, mislim da bi takve teme, na kraju ipak završile kao suptilna reklama za AD.
u situaciji kad je nakon 3 mjeseca il kolko već, većina djece u hr nedojena i kad je cilj udruge povećati postotak dojene djece :-/
Cvijeta, pa ne moraš se ti samnom slagat, ali ne bi se trebala složiti niti sa Mimom u ovom slucaju. Bez obzira sto tko od nas misli, red je da poštujemo pravila tudje kuće. Najjednostavnije rečeno.
sve je to ok, sve ovo što govori i Mima je legitimno, o puno manje važnim stvarima se raspravlja ovdje na forumu.
Meni samo nije jasno zašto oduzimate Udruzi legitimitet da odluči da o nekim stvarima na svojem forumu ne želi raspravu? I još razloge godinama strpljivo objašnjava.