:-) Krivo sam razumijela onda, sorry.
Printable View
:-) Krivo sam razumijela onda, sorry.
Konačno da pitam: Da li se platnene pelene koriste i kao zamjena za široko povijanje tetrama? Kao da sam to čula od tete Naide (Baby Saurus) kod koje sam kupila pp, ali nisam sigurna. Sad ćemo dobiti zimsku bebu pa ćemo ih moći koristiti. Moja cura je ljetna beba koja se osipala od ogromne pp (naspram nje malene) i morala sam ju staviti na jednokratne koje su tanke i koje su odnijele taj osip vrućine.
Platnene nisu zamjena za široko povijanje. U pp kukići stoje šire nego u jp, ali ne toliko široko i čvrsto kao kod klasičnog širokog povijanja.
Ali siroko se povija samo ako lijecnik tako odredi
Iako, koliko cujem u zadnje vrijeme, to se sve rjedje preporucuje
Ginger kod nas se još uvijek tako svima savjetuje - riječko područje
I kod nas se mora široko povijati , do prvog uz kukova , a meni naše PP bolje poviju široko , od jednokratne i jedne tetre, ili one pelene za široko povijanje.
Sad sam bas zacudjena jer kod nas kazu da se to vise ne radi
A i moja pedjatrica tako veli i da se to radi samo ako postoje problemi
Mislim da i u zg nema sirokog povijanja
Ja nisam siroko povijala niti jednu
Ah da, kod nas po novom nema niti uzv-a kukova bez indikacija
A koliko vidim i jednima i drugima bude ok pa ono, nema ni veze...samo mi je glupo da svatko vodi svoju politiku
Ma vjerojatno će to doć i do nas za koju godinu, znaš da je ostatak Hrvatske usporen naspram Zagreba i okolice...a kako se vidi dali netko ima indikaciju za UZV kukova? Tko to određuje i na koju foru?
Ja prvi put cujem da ce ukinuti i uzv kukova! Pa se pitam kao mala mimi, kako ce se onda znati kome kukovi dobro ne okostavaju i sl...
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
I ja sam iznenadena :?:
Po nasoj pedijatrici i dr koji je radio uzv kukova, jedino se uzv-om vidi jesu li kukici ok.
Pedica mi je rekla da je uzv kukova vani uobicajeni dio screeninga novorodenceta jos u rodilistu.
E sad me puno pitate
Ne mora znaciti da ce tako biti u cijeloj rh, velim da to postaje trend u varazdinu
Prva curka je isla na uzv jer se tad islo uvijek, a i ona je bila na zadak i u tom slicaju se uvijek ide na uzv
Kod druge curke je bilo ono ici ili ne, rekla je da ne treba, al nek odemo i napisala da je bila na zadak (trebala je kao indikacija)
Kod ove je rekla da su kukovi ok i da ne trebaa ici na uzv
E sad, meni su ped u rodilistu i ona rekli isto - da se primjeti ako nesto ne stima, tj ako su precvrsti ili labavi
Dalje vam ne znam, al ova moja je dosta ziheras pa si mislim da valjda zna sta radi
Inace, taj uzv kukova je meni bio jedan od bedastijih pregleda, jer je islo ko na traci i trajao doslovno dvije sekunde po kuku
Meni bezveze... Al mozda bi trajalo duze da nesto nije stimalo
Al stvarno mislim da je glupo sto to nije svugdje ujednaceno, jer ovako nas samo zbunjuju - svatko tupi svoje i sad ti budi pametan
Ne mora znaciti da ako pregled traje kratko da je bedast :)
Specijalistu je dovoljno vrlo malo vremena da provjeri kukice i nema potrebe duze muciti dijete.
Prije par godina, i kod nas je bilo u eksperimentalnoj fazi da se prvi uzv kukova radi jos u rodilistu .
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
Ma joj, taj lik koji je to radio mi uopce nije ulijevao povjerenje
Bas sam imala dojam da sve to ofrlje radi...
To u rodilistu bi bilo super
Ja bih uzv kukova, ali i prije toga uzv srca i uzv mozga uvela kao rutinu u rodilistu - no, nema sanse
Meni to djeluju kao puno vazniji pregledi, al malo sam i subjektivna zbog meni bliskog slucaja u obitelji
Mislim, pregled sluha je rutina, sto ne bi bilo i ovo
Al sad sam zastranila sa teme...
Kod nas u Zaboku se u rodilištu radi uzv kukova i mozga po novom, no malo o off, i još uvijek mi neide u glavu kako je bolje jednokratna i tetra za široko povojanje od mojih pp
MM, jesi nabavila stay dry uloške? Kako su ti se pokazali?
Cure imam pitanjce!
Idemo na more za 3 tjedna, na 5 dana... E sad, mene muci njegova guza naviknuta na pp, ne mogu ih nositi tamo jer ih necu moci prati pa cu nositi jp, ali bojim se da se ne ojede (jucer je pola dana bio u jp i sav se zacrvenio)..
Hoce mi pomoci da ga trackam kremom svako presvlacenje?!? Jucer nisam, mozda je zato sav pocrvenio!?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Mazi ga svakako kad je u jp, prvo dobro posusi pa namazi
Po mogucnosti sto prirodnijom kremicom
S kojom kremicom?! Joooj vec sad me boli glava od pomisli na crvenu guzu, a na ljeto cemo biti 2 tjedna na moru, nadam se da ce to dobro proci...
Eh kako se guza brzo navikne na fino, kad se sjetim prvih 1,5 mjesec u jp, guza super, a sad uzas, da ne spominjem smrad jp kojeg u pocetku nisam primjecivala... :-/
Imam kod kuce pavlovicku i sudocrem, hoce to posluziti ili da nabavim nesto bolje?!
Nama je super shea maslac. Sudocream ti je za crvenilo, nije za redovno mazanje.
Weledina krema je isto dobra
Sudocrem nije za svaki dan, to je bas za osip i crvenilo
A pavlovicka, ja je bas ne volim, "prekemijska" mi je
Ovaj shea mi zvuci super
http://forum.roda.hr/threads/80054-Mazanje-guze
tu ima malo više o maščobama za specifične situacije
i posebno o ljubljenom shea maslacu
Hvala cure, morat cu i ja nabaviti shea maslac, vidim da se Argente naveliko hvali s tim okolo :-P
Bok cure trebam pomoc ili savjet
Trenutno sam u besparici pa sam odlucila prodati platnene pelene i covere koje ionako ne koristim. Medjutim kako dugo nisam u toj priči ne znam ni sama koje bi cijene stavila i koliko pelene vrijede, znam da sam poketice placala vise od 100kn po komadu pa ako imate vremena pogledajte moj album i recite mi sto mislite.
http://forum.roda.hr/threads/84580-p...ica-robu-0-116
Ja sam trenutno popunjena što se tiče kupovine pelena, taman sam nabila brojku 40 i stala. Eh sad, plaćala sam ih otprilike između 35-40 kn za polovne (očuvane, ispravne i bez fleka), a nove/skoro nekorištene sam plaćala 50-60kn. Sve su na drukere. I imam samo jedan coer na čičak i to camaris, ali mi je katastrofa, nikako namjestiti da ne procuri pa imam averziju prema čičku, hehe! Eto, ovo je moje iskustvo i zadovoljna sam cijenama jer sam i ja kupovala novih i srce me boli što nisam ranije počela kupovati polovne...
Zekana, zašto toliko pelena? Ja sam ih kupila 30-ak i bilo mi je previše. Morala sam ih prati svaka 2-3 dana... nije bitno zašto, ne da mi se u detalje. Uglavnom, cca 20 sam ih stalno vrtila u prometu i bilo je taman. Onih 10 sam poklonila dalje.
Meni se 30 pokazalo kao optimum za ležerno korištenje, 25 tijesno, a 20 bi mi definitivno bilo premalo po zimi i kiši kad se suše po 2-3 dana. Osim toga, neke su za spavanje, neke su za van, neke su za samo sat vremena do spavanja, neke za kišno vrijeme, neke su već premale...Jest da ih imam 40, ali to je drugi par rukava :mrgreen:
mishekica to ti je bolest pp,ove su mi lijepe,pa nemam od tog proizvođača,pa da brobam njihove :mrgreen: za sad ih imam 29,dijete staro 2mj i trenutno mi je to puno pp jer ne maže toliko i suše mi se brzo,a po zimi mi bude trebalo toliko dok se dulje suše...a do skidanja iz p vjerujem da bum dogurala do broja 40,pa bum se morala požuriti na drugo dijete da pp ne stoje :lol:
JA skupljam az drugu guzu, bit će ih dvoje ili dvije :-) Tako da ne želim zimu prepustiti slučaju i doći u napast kupovati opet jednokratne. A lako ja njih spremim kasnije ili ih poklonim ili ih prodam. "Lako je za razmještaj ako imaš namještaj"- bila je slatka reklama daaaavno daaaavno!
OK, ako će biti dvije bebe skupa u pelenama, jasno mi je. :)
Istina, imala sam i 5 maaaalih koje je brzo prerasla. :)
Uglavnom sam koristila pocketice pa se to brzo sušilo (u pravilu isti dan), a one fitted su se ipak duže sušile pa sam i tu razvila taktiku - koristila sam ih zadnji dan (onaj dan kad perem veš) da mi ne stoje dugo mokre. :)
Nilkad dočekati to sutra da mi stigne mojih 18 pelena! Poplave su zaustavile poštu u Bosni, tek danas proradile sa slanjem paketa. Sutra, kad će sutra?!
evo zene stavila sam cijene na pelene, najskuplja je 30kn, ima svega bambusa, pulla fleecea, pa ako znate da nekome treba, prodajem ih do 30.5. onda idemo na more i nema nas tri mjeseca.
http://forum.roda.hr/threads/84580-p...ica-robu-0-116
zene,mala pomoc molim...imam trudnu priju koja trenutno zivi u USA,htjela bi kupiti pp i pita me koje brandove da gleda...
kako nisam nikad narucivala ili kupila USA brand nisam upucena pa molim dajte sugestije koje su vam se pokazale najbolje!
Definitivno motherease najbolje pelenice,a coveri još bolji,ja zadnje kupila wizard duo preezadovoljna,ali mi skupi za naručiti još a ja bi tako htijela još
Imam tri vrste pelena: Baby Saurus, Natura i Rodina Pusa. Evo mojih dojmova:
Preferiram drukere, pogotovo na zaštitnim pelenama. Sve se izvrnulo od pranja na zaštitnima kod čička.
Najbrže mi se suše Baby Saurus, pocket fitted.
Najljepše prijanjaju tijelu Natura pelene.
Najveće i najdublje su Baby Saurus.
Najmekše su Baby Saurus (pričajući o plišu). Značajna je razlika između pliša Rodine puse i Baby Saurus.
Najveću moć upijanja imaju Baby Saurus s pripadajućim uloškom.
Najbolje zaštitne krojem su Rodina Pusa. No imam 3 njihove zaštitne i na dvije po jedan ključni druker ne valja. Jedna je time neiskoristiva jer je muški druker, a jednu prilagođavam jer mi prvi druker koji je ženski ne sjeda dobro pa moram u drugi. Šteta... Tako da od 3 imam samo jednu ispravnu. Baby Surus nije toliko dobar krojem, ali svi drukeri štimaju.
Najljepši dezeni su svi dezeni :-) samo da ih gledam sam sretna! :-)
Ima li još netko problema s drukerima? I ZAŠTO su zaštitne pelene toliko skupe????
Nisu skupe kad kupujes 2-3 :mrgreen:
Meni su ME pelene i coveri bez premca!
ME coveri su zakon, a pelene ok
Nego, moja mala guza je 3 dana bila u jednokratnim i zacrvenila se prvi put u 4,5 mjesca
Jedan dan platnenih i crvenila vise nema :-)
Sve se bojim sto se biti na godisnjem....
Nama se povuklo crvenilo kad smo počeli koristiti jp po noći i naručila i one stay dry ali nisam ih baš puno probala jer sam lijena se dizat i presvlačit ga po noći ionako mi niš ne spava i onda mi se stvarno neda još ga time dodatno razbuditi, tako da do daljnjeg smo u jp po noći, žao mi je ali moram si olakšat život bar malo...a nama bi svaka isprobana pp ipak promočila do 8 ujutro tako da sam ga morala presvući prije zore
I mi liječili crvenilo jp :lol: . MM, čije si stay dry uzela?
Mojoj maloj drze po noci bez problema (i starijima su)
Po noci je imala jp samo dok je kakala ponoci i to samo zato jer nisam vidjela stiskati drukere na pp (jedva sam vidla di je prematalica :lool: )
Joj, moja se grozno zapišavala. Toliko grozno da su joj i sve jednokratne propuštale. Pa smo jedno vrijeme stavljali uložak od platnene u jednokratnu. Onda joj je to počelo smetati pa se budila milijun puta po noći pa smo opet završili na jednokratnima (po noći). Ali ne volim ih nikako. :(