Danas bila punkcija, četiri jajne stanice. Čekamo
Printable View
Danas bila punkcija, četiri jajne stanice. Čekamo
Bea sretno..... :-) :fige:
Lijep pozdrav ženice! Nova sam ovdje i ako me prihvaćate želimvam se pridružiti.
Moja priča je da 2 godine pokušavamo i ne uspijevamo zatrudniti te kroz par dana krećem na bocke i ivf u KBO, o cijelompostupku ne znam ništa...pa se sad raspitujem, čitam iskustva, molim Boga da uspijemo,to je moj prvi IVF..
idem sad čitati vaša iskustva...zbunjena sam,uplašena, a u isto vrijeme jedva cekam,jer smo se napokon omaknuli s mjesta..
ljubim vas sve :-))
Pozdrav sokica.. ja sam iz Vukovara i u Osijeku sam inače išla kod doktora Matkovića,jako dobar i brižan doktor ali kad sam se odlučila na inseminaciju obavila sam ju također kod dr. L., i sad čekam,prije 12 dana sam ju radila i ne znam jel prerano za test?
ne znam kakva je vaša dijagnoza i godine,ali ja imam 26 godina,sve ok sa oboje i ja sam odmah htjela ivf jer dvije godine je prošlo i ništa a u inseminaciju nemam baš neke vjere..ali dr L. me savjetavao bar dvije inseminacije pa onda ivf,a meniiii se tako ne ceka vise i kad vidim test na trudnoću povraća mi se jer mi se gadi sve već..bas sam postala malkice očajna :)
Draga Ivancice86, ako nisi dobivala nikakve lijekove (osim Utrogestana), znaci injekcije nakon inseminacije, onda možeš pišnuti testić. Znam da ti je dosta testova, pa ako ne želiš možeš čekati betu. Kad je vadiš?
Ja sam 33 godine, kao i suprug i naš problem je oligoasteno, te je dr.L rekao da možemo pokušati s inseminacijom, čak da mogu i spontano ostati trudna, samo bi se trebalo jako puno toga poklopiti (što se nije desilo u 5 godina braka, a radi posla sam jako puno putovala), a osim toga nismo baš ni jako mladi.:lol:
A što se tiče svega, ja imam veliko povjerenje u dr.L, a pošto je s vama sve ok (tj.nije otkriveno da nešto nije u redu koliko sam shvatila), vjeruj dr. mislim da zna sta radi.Ipak je to prirodnije nego IVF,
danas je bio transfer, vraćena samo jedna. sada treba izdržati čekati do 29.10.
Marnel , Bae sretnooooo da se mrvice uhvate za svoje mamice!!! Evo ja jos nisam dobila gaduru,sutra bih trebala pa i ja kreceeem samo ne kuzim ako dobijem dok sam na poslu(od8-17h) sta onda-a bocku nemam kod sebe jer nisam dobila za kuci vec su mi rekli da dodjem taj dan kad dobijem-ufffff ,zovnit ću ja ujutro na odjel- ko će ga znat!al sam zbunjika! Ajmo curke,moramo popraviti stanje uspjesnosti u KBO !!!!!:)))))
popravit će se stanje kada dođu stručniji biolozi...poslije punkcije ni ne vidiš,a da ne govorim poslije transfera...katastrofa!
to mogu govoriti jer sam krenula u zg i vidim da se drugačije radi!
da li je netko obavio sa dotičnom bioliginjom neki razgovor o kvaliteti js ili sgrama....ili prije transfera?!
ej...evo sada ćekam m pa idem 3-5 dc vaditi hormone...da,sgram je katastrofa,a s obzirom na komentar dr A sa VV za osječki nalaz je poprilično sarkastičan...ma oni ti sve to drugačije rade....vidjet ćemo kad bude ponovio sgram kakav će biti...
kako si ti!? bebica sigurno raste...neka,baš mi je drago...
nisam više ni išla tamo u KBO....pa ne znam ništa....
al eto sretno svima...
Jučer vadila betu.... nalaz 0.100 :cry: i opet ništa...... ccccc
Žao mi je. :(:cry:
:-(
Cure sorry što upadam.. Gdje se u Osijeku može privatno izvaditi beta, kad i kako šalju nalaze? I cijena?
hvala
koliko znam samo u Suncu ali oni šalju u zg pa se čeka minimalno dan...
u kbo je gotovo za par sati na uputnicu...možda se u kbo može platiti ali to ne znam...
može i u kbo, plaća se, mislim oko 130 kuna da sam platila (prije godinu dana).
u centralnom laboratoriju kbo
E ovako... Molim objašnjenje od onih koji su više puta išli na postupak ... rekli su mi nakon prošlog neuspjelog puta da jedan ciklus odmorim i nakon toga ponovo počinjemo imam još 5 js. i sad... zanima me dali se naručuje na sljedeći ili se samo javim dr kad počne ciklus???? i dali se opet ide kod anesteziologa, vadi status hormonski i sve ostalo kao da je prvi put ili? sve u svemu zanima me cijela procedura... unaprijed hvala na odgovoru... pozzz
Marnel,
je li imate zamrznute jajne stanice ili embrije?
Marnel neznam kod kojeg si doktora, ali dr. P. skoro cijeli 11 mjesec neće biti, ja sam jučer zvala da se naručim i dobila termin 4.12.
Iskreno nemam pojma ovi u Os. ništa ne govore, jučer sam zvala dr. P da provjerim šta i kako dalje, a on mi je odgovorio porukom i to na način da bi trebala u najmanju ruku biti biolog da shvatim šta je napisao. Danas mislim zvati bolnicu, pa nek mi sestra pojasni sve detalje, ma nemam pojma više nisu normalni...
Marnel, ako nije problem, napiši što ti je dr odgovorio pa ti možemo pomoći dešifrirati. ali kako je moguće da nisi dobila informaciju jesu li ti zamrznuti embriji ili js?! pa zar nisi dobila nešto napismeno?
svaki put kad otvorim ovu temu, stresem se od muke - u Osijeku je vječno kaos :(
toplo ti savjetujem da MPO put nastaviš u drugoj klinici...
Marnel, evo sad svi čekamo, na prethodnim stranicama se pisalo da nema baš puno pohvale za osječku embriologinju
E sad mi je stvarno muka od njih... uspjela sam ih dobiti na tel. i zamisli ovo neće dati informacije što nisam ja poslje transfera pitala kaže ona.... ono wtf? bila je subota ležala sam, 2 sata dok mi čistačice nisu rekle da u bolnici više nema nikog oni se svi pokupili i otišli ( a ona preko tel tvrdi jer su joj subote neplačene ) od 7 js. kaže ona 4 su bile nezrele 1 degenerirana od 1 blastica napravilna a one 2 što su bile ok su vračene... sve u svemu nemam ih više niti jedne... ono wtf? nakon 33 inekcije u stomak????? ma daj ljudi rekoh zezate me... i fino me klasično otepe.... o pa živjeli.... ajme koja etika kod njih ono nemam riječi...... sad odoh na parking da se os muke izvrištim......
pacijente se ne tiče kome su subote plaćene ili ne.....
Marnel, odi u Zagreb, u Petrovu ili VV ili Vinogradsku
marnel, poslušaj mare41
odi u zg
doktori i biolozi u OS neće priznati sami sebi ni pacijentima da loše rade i da nemaju nikakve rezultate
I da... sad mi kaže preko tel da kod mm nalaz loš nekakav oglio... nešto bla bla... prvi puta su tako šta rekli... ono mm je šokiran... a sve bilo ok... sad me zanima kakva je procedura u Zg???
i kojieg dr. mi preporučujete???? hvala unaprijed...
draga marnel
nema veze što ti muž ima oligospermiju, to znači manji broj spermija. to i dalje vjerojatno znači milijune i milijune spermija, a za ICSI biologu treba da među spermijima odabere onoliko spermija koliko ima jajnih stanica za oplodnju... a to uz nalaz oligospermije sigurno može bez problema...
odi u ZG u bilo koju kliniku, sve su bolje od KBO
ne znam koliko imaš godina, ali nemoj gubiti vrijeme u OS
Marnel, prebaci se na pdf-ove navedenih bolnica, cure će ti objasnit proceduru, sv Duh nisam navela jer se tamo jako dugo čeka, oko godinu dana, u drugim bolnicama puno manje, par mjeseci
ovako glasi poruka: Iza KOH bar 1 ciklus pauza ako još niste prvi slobodni termin za AIn rezervirati. 3x KOH godišnje između prirodni ciklus PC, mPC, klomifen CC-O ili prvenstveno Second ICSI ako imate pohranjene oocite u IVF Lab.
Druga je : naručiti se za AIN utorkom. Javite se kad krene mjesečnica ako imate pohranjene oocite ( provjeriti) treba dogovoriti jedan od sljedećih ciklusa Second ICSI
ODUSTAJEEEEEEEM od Osijeka .... DEFINITIVNO... od 7js nema više niti jedna... kad se zbrojim odoh u ZG. vama ostalima sretno.....
koji second icsi iz postupka u listopadu...
da li je biologica do 2009. kad je došla zabrana zamrzavanja embrija, ikad zamrzavala embrije? izgleda da je naučila zamrzavat jajne stanice, a do embrija još nije stigla
Jooooj, biologicu bolje ne komentirati, poznajem ju osobno.. Ni privatno nije bas.. Hm..
Marnel ti si ne znam koja po redu da ili ima negativnu aspiraciju ili hrpu nezrelih stanica ili ne dodje do transfera.. To puno govori..
Sjecam se da je i mari mar tako prosla da bi na kraju u zgb. odmah ostala trudna..
Sretno i put pod noge, nemoj gubiti vrijeme u Osijeku..
u Osijeku samo krvne pretrage, briseve i betu vaditi tj. što je đabe preko hzzo...
MPO postupci ipak zahtjevaju ozbiljnije doktore i labos...
razmotri opcije i ne gubiti dragocijeno vrijeme i živce na KBO...
AIN je ambulanta kojoj pripada MPO, uvijek zaboravim tocan naziv :-)