Hm, valjda ako nema osjecaja pritiska bi trebalo biti ok. Čuj, cijela maternica sa svojom težinom pritišće na zdjelicu. Još ako se i beba giba, to pojačava pritisak.
Probaj sjediti dobro oslobođena jastucima da ti je super ugodno.
Printable View
Hm, valjda ako nema osjecaja pritiska bi trebalo biti ok. Čuj, cijela maternica sa svojom težinom pritišće na zdjelicu. Još ako se i beba giba, to pojačava pritisak.
Probaj sjediti dobro oslobođena jastucima da ti je super ugodno.
Meni je puknuo vodenjak i s njim izletio sluzni čep - bilo je sukrvice u njemu (samo za inf)
Hvala drage... :-* nekako nikad ga ne.osjetim.visoko,iznad pupka ili oko rebara...uvijek nisko. Ali veceras mi se cini malo nize.nego obicno. Sjediti ne smijem, zbog pritiska na grlic ali jastuk pod guzom da smanjim pritisak ... ccmoka najveca ...prave ste
Kako spavate?
Mislim na pozu, jer sigurno većina ima insomniju :-/
Ja se ne mogu namjestiti. Svaka poza mi je koma. Na boku najgore.
Sad više ne spavam nego što spavam:D
šalim se, slabo spavam od cca 36t, budim se po noći na wc 2-3 puta, beba se jako rita kad sam na bokovima a na leđima je meni muka, pa se nas dvije dogovaramo u hodu - malo ona pava malo ja.
I fore s jastucima ne pomažu, najradije bi si noge za vrat stavila, sad me još i gležnjevi jako bole, ponovno zdjelica i prepone, donji dio leđa i tak...
još se i muž ushrkao nešto...
twister draga, ne želim ti dizati nikavu paniku, ali čini mi se da smo u istoj situaciji...beba ti je nisko (jači ti je pritisak kad se ona malo nezgodnije miče...imam i ja takvih dana pa me hvata strah), cervix ti se dosta skratio (malo više nego bi trebao)...pokušaj što više rasteretiti cervix, tj što manje sjediti i stajati...i bit će sve 5.
lulu-mama ja spavam s onim jastukom za dojenje, zaspim na boku a dalje...samo nebo zna :lol: Nemam baš problema sa spavanjem...barem nešto.
jos za sad ko beba, a kasnije vidjet cemo! Vidim da nam je netko jos u jednom komadu!
Ja sam se prošli tjedan dosta mučila sa spavanjem, svaki pokret me probudio , svako malo na wc išla.. Sad već 2 dana spavam od ponoći pa do evo sad.. Mislim ne u komadu, odem tu i tamo na wc, ali čim se vratim zaspim odmah.. valjda si skupljam snagu za ono što ne spavam.. A inače, forsiram taj lijevi bok i uspijem zaspati na njemu ali se redovito budim na desnom boku i leđima :roll: i malac mi se smjestio desno, valjda ga sila teža po noći tako stavila.. Pomaže mi jastučić pod bokom i među nogama, bez toga se budim od bolova u koljenima i zdjelici.. Grčevi me ne muče jako, uspijem ga prepoznati čim dolazi ( čak me probudi prije nego dođe jer ih stvarno ne volim ) i odma istegnem nogu i opuste se mišići.. Primjećujem da mi buša već lagano smeta, znači kroz 2-3 tjedna ode spavanje pa-pa
Uf mene zadnjih par dana boli lijevi bok i kuk... A ležim i na lijevoj i na desnoj strani, i na leđima.
Spavam uglavom u nekom polupoložaju leđa/kuk, i s tim još nemam problema
o da, jedan jedini komad, s tim da moje devojče ima već sad oko 3800, a ako odemo u sljedeći tjedan bome možemo očekivati i 4000g...nadam se da je dok.pogriješio u procjeni...a ja sam se bojala da je premala i imala iste paranoje kao i cure tu, pozorno pratila UZV mjere, uspoređivala...evo mi ga na sad! mislim da će sljedeća tema biti forumska burza i prodajem nove,nenošene stvari za curice :lol:
Meni danas od jutra curi nešto čudno, žučkasta želatina, stojim i točno osjetim kak će mi izletit i onda jurim na wc da obrišem.. kaj je to :scared:
Jao sve smo u raspadu sistema :-( Ja ujutro krenula s prvim pokušajima masaže međice i oko podneva odoh piškiti i obrišem malo krvi...od kud to?! Nadam se da nije iznutra nago od masaže...čovječe, znala sam da mi je sve osjetljivo dolje, ali baš da pipnem i napravim glupost :nope: Ali naravno da bi radije da je samo to uzrok :|
nanimira od kad mi ju je dr u bolnici na pregledu raskrvarila, staaaalno mi je dolje sve osjetljivo, pa malo svrbi, pa malo bolucka, pa malo crveno...baš ono, jako osjetljivo. A sa stolicom baš i nemam "tvrđih" problema jer mene heferol otvara :roll:. Ali mrvicu grublji papir i opet vidim crvenkasto...da. A sad se pitam čemu muža tjeram već 2 tjedna da to kupi ako ću morati odustati od toga :facepalm: Za sad ne vidim više krvi...pa da je iz unutra, valjda bi izlazilo, ne? :-D
Apsu kakvo je stanje?
Joj Muma, pusti sad tu medjicu! Eto ga na, sad si raskrvarila. Neka zacjeli, pa ces probati nakon nekog vremena. Od svih problema, pucanje medjice ili epi na porodu je najmanji 8-)
Apsu, jel' i dalje curi?
Curim i dalje da :( bas mi je cudan filing, ak je infekcija , onda je stvarno uzasna ..
A jel ima miris? Kad ides doktoru za tu infekciju?
Ma nema miris nikakav, samo me sad počeo svrbit jer sam cijeli dan nekak vlažna valjda.. A doktoru sam bila već 2 puta za infekciju, taman opet završila s vaginaletama a lyctinogen nisam ni prestala piti.. i onda ovo, a ovo nije slično toj infekciji zbog koje sam išla i dobila terapiju.. tako da sam skroz zbunjena, imam pregled za 10 dana..
Vidim da nam je svima dan... ja se rasplakala jer je mm bio malo sa mnom, dug mi bio dan i sporo mi ide vrijeme na mirovanju
Nije mi bilo nekoliko dana (lijep je bio put!) i došla sam se naviriti jel nanimira još u komadu. Čitam i nadam se da će sutra biti bolji dan od današnjeg. Apsu, jel iscurilo? Jel možeš sutra zvati doktora i pitati?
Muma, tebi pak želim da se međica što prije oporavi, a ti da ne prčkaš po njoj jer je očigledno jako osjetljiva.
Ja sam počela osjećati nešto poput jačeg titraja, kao neka žičica koja zasvrdla nakratko. Kada to osjetim, uvijek je dolje nisko, skoro tik iznad pubične kosti. Ne mogu skužiti je li to isto ona, pa je osjetim na tom dijelu drugačije, ili nešto drugo.
A zvat cu, samo ne znam sta ce mi rec da napravim, mislim prije dva dana sam zavrsila sa vaginaletama.. Sad me svrbi dolje jako , tako da je sigurno infekcija, ali je mutirala :roll:
Moguće da si pliva dolje s nogicama ili rukicama , preslatko :)
Ja sam samo dvaput koristila vaginalete, ne u trudnoći, i oba puta se sjećam tog svbreža. Znaš li nešto više sada?
apsu a da nisu to gljivice,mene jedino onda svrbi za poludit
Vrci draga moja, u većini tvojih postova se prepoznajem. :love: Ja jučer zvala mamu da joj cvilim jer je vikend a ja sam sama popodne :-(
Apsu a možda je stvarno ništa...jel još to toliko grozan iscjedak kao si opisala? Ja znam da sam si bila za 10 sve dok mi nisu preventivno dali medazol u bolnici...pa je od njega svrbilo, peklo, boljelo dok je izlazio tih 8 dana. Ja pitala na viziti i to 2x, i svi su odmahnuli rukom i rekli "bit će to dobro". I sad nakon bolnice mi je onaj početni bjelkasti iscjedak dosta jači i malo vuče na žučkasto...malo svrbi dolje povremeno (ma da povremeno, svaki dan u nekom trenu), i eto jučerašnjih briga s međicom...sve je prokrvljeno, osjetljivo...a na pregledu kaže ginekologica da je sve ok :neznam:
sarasvati uživaj u svemu što nisu bolovi...a titraji, lupkanje...ma super! :-)
Moj iscjedak isto varira od bijelog/prozirnog do žućkastog. Ali mislim da je to normalno, ne svrbi me ništa, ne pecka, nema mirisa. Pijem lactogyn i svaka 4 dana preventivno stavljam vaginalete. To imam još za neko vrijeme, kad potrošim kutiju ne trebam
Joj Muma mene živcira što se tako rasplačem, koliko bi cura dalo sve da bude na našem mjestu. To je zbog bebača, bit će uskoro gotovo. Ali opet, u mozgu je to skroz drugačije.
Nekako mi lakše radni dani prođu, iako je onda mm na poslu. Ne znam kakva mi je to logika :lol: Onda znam kad dođe, poslije smo skupa i dođe večer, spavanje... a vikendom mi je cijeeelo popodne isto
Da daaaaaaaa, hormoni, suze...plačem i pita me "Kaj ti je?" "A kaj mi nije? Trudna sam" :lol: I sve si mislim kak da mu na to pitanje odgovorim...užasno mi je jer moram ležati i gledati stan u "svom sjaju", jer sam sama doma cijele dane, jer on mora sve obavljati pa kupi litru deterđenta po cijeni preko 30kn...užasno mi je jer nema vremena leći kraj mene i pogledati film, užasno mi je jer on puca po šavovima, užasno mi je jer imam hrpu vremena razmišljati da li je bebač dobro ili nije i hoće li biti sve ok, hoće li narasti "dovoljno" za moj pojam...užasno mi je jer nemam energije popeti se 15 stepenica kad idem na pregled, užasno mi je da mi on sve nosi, pa i čašu vode samo da se ne ustajem...i plačem na svako srnj.... A istovremeno sam presretna presretna preeeesretna jer sam trudna!!! :psiholog:
I sad plačem na to kaj sam napisala...
O da, potpisujem u potpunosti
Jučer mene mm pita, a što bi ti radila da ti ne bude dosadno. Pa sam se još jače rasplakala jer sam rekla: ja bih pomogla mami, pospremila, otišla u neki dućan, nešto. Dosta mi neta, kompa, televizije, knjga, sobe. Baš sam rekla da se osjećam kao u zatvoru :škartoc:
Al onda malac krene lupati, pa mm stavi ruku. Pa se smije i iznenadi kako je jak... i odmah mi bude lakše i drago jer znam zašto sam "u zatvoru" :zaljubljen:
Uglavnom se raspadnem jednom tjedno :raspa:
Cure veliki hug :love2: svima vama koje s nestrpljenjem čekate svoja mala sunašca. Još samo malo natečenih nogu,bolnih kukova,puno previše hormona,puno premalog mjehura.....................a tada najveća ljubav u najmanjem izdanju :-). Držite se,probajte ne bit tužne uostalom doći do čuda nije jednostavno kisikisi svima.
još malo pa ti ne bude dosadno,pa kad bu beba veća u kolica i skitnja.....i ja sam neki dan ginički rekla da bi išla raditi da bum doma poludela,pa mi je rekla da kad beba dođe nikad mi više ne bude dosadno u životu
Muma, Vrci :love2:
i sve ostale koje moraju mirovati
Hug Muma i Vrci, i tko je god na mirovanju.
Mislim da je najteže to da si solo doma, sam sa strahovima, a nema nikog ili nikakva situacija da ti odvrate pozornost.
solo sam doma,ali zato imam vas i nije mi dosadno :-* a kaj se strahova tiče trudim se ne razmišljat negarivno
cure, :love2:
Cure :love2: sve će proći kad primite svoje male ljubavi u ruke :) Ja sam trebala mirovati neko vrijeme i to mi zapravo nije bilo toliko strašno tada, koliko bi mi bilo sada kad imam potrebu čistit i pripremat sve za dijete.. Pa ja nekad znam sjest i plakat jer ne mogu sama pomaknuti kauč, i već mi je toliko teško hodati da se plačem jer ne mogu više normalno šetati van kuće..
Samo da vas utješim ako se brinete da li će sve biti u redu.. Moja majka ( mlada i odgovorna :mrgreen: ), je sa mnom bila u 30-tom tjednu otvorena 2 prsta i htjeli su je zadržati u bolnici a ona se nije dala nego je obećala da će doma mirovati.. Na kraju me prenjela tjedan dana i to sa cigaretom u ustima , a ljutim se na nju jer je njoj smiješno to kako je nosila veš po stepenicama, peglala, radila ručak, šetala vani, kakvo mirovanje kao..
Pozdrav cure!
Nova sam :mrgreen::mrgreen: pa se nadam da sam s temom na pravom mjestu. :-)
Ovo je moja druga trudnoća, 10tj. (prva je završila spontanim :-( ).
Zbog svog tog prethodnog iskustva, ne mogu vam objasniti koliki su sada moji strahovi.
Stalno se nešto gledam i analiziram sve moguće znakove i simptome (jer ako mi jedan dan nije mučnina kakva je bila dan prije uhvati me strašna panika).
Tako sam se ovaj vikend nešto nevezano naživcirala da sam neutješno plakala (što mi nije svojstveno), a onda sam se sjetila da možda to može našteti bebi pa sam još više plakala jer sam se bojala da sam nešto loše napravila. Nešto potpuno iracionalno, posebice taj strah koji osjećam.
MM se naljuti jer nekad počnem njega strašiti svojim strahovima
Imam pregled za tjedan dana i imam osjećaj da ću do tada poludjeti od brige.
Molim vas pomagajte!!
Hvalaa puno!! :-)
Joj,koliko sam ja strahovala zbog prijeveremnog svega,na kraju evo me prenosim već tjedan dana, i ajde danas se tek grlić omekšao i kao moglo bi to ovaj tjedan, pitala doktora za indukciju ( odmah da mu kažem da sam protiv) kaže da nema potrebe jer sam još uvijek u terminu i da on misli da će to sve prirodno jako lijepo ići. Ali,stvarno treba mirovati i paziti se...stoga vam želim prvenstveno strpljenja!
U međuvremenu je štruca već sad dosegnula 3800g a do kraja tjedna bi mogla i 4kg...
Evo mene baksuza opet. :škartoc:
Danas me boli zub. Tj. ne bas boli nego kao neugodno kad pijem toplo. Curi mi slina i bas je grdo.
Je li tako boli kad je pokvaren zub?
Daj neka mi netko kaze kako boli zub kad je nesto lose sa zubom (karijes, desni...)?
Nabavi paradontax ili sensodyne pastu, ako ne bude bolje kroz par dana, probaj otić kod zubara. Jel ti ide krv kad četkaš zube?
Hvala na zagrljajima! :love2: Ma ja već ležim mjesec i pol, još koja 2-3 tjedna i na noge lagane :-) Prvo sam mislila da ću ga pokušati "izgurati" tako da smo za Božić svi doma bez nekakve nervoze i strahova od poroda, ali sad samo želim da izdržimo što duže, da on meni fino naraste i da bude sve ok. Želim u 12.mj šetati, kupovati, peći kolačiće i s velikom bušom bez strahova od preranog poroda čekati Božić :-D (osim ako sve ne krene čim se aktiviram :roll:).
nanimira bit će to prava štruca. Moj će već daleko biti vani s tom kilažom :?: