ananas nije, mora da su breskve
anchie, nestrpljivo te cekamo :)
Printable View
ananas nije, mora da su breskve
anchie, nestrpljivo te cekamo :)
Ha ha haaaaa znala sam da ćete odmah reći da krompir nije :lol:
Mislim, NIJE krompir, to ste pogodili. Ali povrće je :)
korabica s kurkumom?
ili celer?
jel gomoljasto, s curryjem?
Neću razvući temu na 5 strana, al tako bih vas rado pustila da pogađate :lol:
Hokaido tikva :yes: Ispečeni komadići na maslu. Idealno bi bilo da je narezano kao pommes frites, meni se nije dalo. Straaaaašno podsjeća na krumpir. Malo se posoli (ili ne mora čak) i s kiselim vrhnjem ide suludo dobro - ajme :mljac:
tikva mi ne bi pala na pamet ...
kaj ih već ima?
Haha, nisam se uopće tikvi sjetila :)
Btw. došao mi novi frižider, zapremnina 230 litara, zamrzavanje ne brojim. Osmijeh mi je od uha do uha svaki put kad u kuhinju uđem. Konačno ću imati mjesta za sve, bez stalnog premještanja :)
a očigledno ima, meni mama poslala :) I ja gledala neki recept za juhu i pogledam na dnu recepta piše "i probajte nešto neuobičajeno, narežite tikvu na komadiće kao za pommes frites, ispržite na ulju (sic!) i prelijte kiselim vrhnjem"
Jesu hokaido i butternut iste? U stvari nemam pojma, slutim da su barem slične ako ne iste. Uglavnom pisalo je to za recept za butternut, napravila ja i onda mi mama rekla da misli da je to hokaido a ne butternut. Koja god da je, fenomenalna je bila :)
aha, sad sam guglala, moja je hokaido bila. Al eto, možete i s jednom i s drugom :)
Moram napomenuti, za one koji su na lchf-u zbog mršavljenja, ova tikva ima previše UH
ja sam jutros jela malo pancete sa sirom i krastavac
za ručak bijelo meso u toću sa paprikom i tikvicom + salata krastavci, poma, kapari
za večeru ne znam što ću :-D
sta kazu za javorov sirup? imam par teglica čistog doma (poklon iz kanade). jel bi to bilo ok umjesto meda?
po paleo je ok javorov sirup
da, ok je. Ako ti je cilj smršaviti onda nije ok ni jedno ni drugo, jel' te...
DAnas za doručak šampinjoni zapečeni na maslacu + rajčica svježa
Vrijeme je da još jedna kilica ode u vječna lovišta... :bye:kilice :bye:voće
d - kuhana jaja, suho meso, kozji sir, mladi ovčji sir, jogurt, svježi krastavac
r - losos na maslacu, blitva s maslinovim i češnjakom
Moram na tvoj post - :mljac:
Danas si pravim najdraze jelo iz djetinjstva, musaku s karfiolom. Salata- paradajz s lukom :mrgreen:
Djeca zele knedle :rolleyes:
Sva sreca, moja mama im je napravila more kad nas je pakirala :mrgreen: pa cu to bezbolno skuhati.
Anči, sad si me sjetila knedli. Jel radio tko možda s krumpirom i bademovim brašnom? Mogla bih to probati :)
Ovi keksi izgledaju predobro Snickerdoodles
Dzizs, kako sam se najela! Cijeli karfiol, meso, ogroman paradajz, glavica luka :lol: Sama.
Hocu prezivjeti?
Ove djecje knedle me nimalo nisu privlacile.
kavofob, definitivno prestani pratiti taj sajt :lol: I ja kad sam ga otkrila, ajme, jedno vrijeme samo slatko pravila :lol:
Evo gle tu, paleo noodles recipe
ide arrowroot i tapioca starch, kod nas ima tapioca (biobio) a tapioca inače može zamijeniti arrowroot (kojeg kod nas nema), tako da bi vrijedilo probati napraviti od bademovog + tapioca + sve ostalo kao u receptu
I onda moooožda u to sve još dodati krompir (kao za knedle jel), to bi možda upalilo.
E, nastavno na onu temu o vjezbanju, sad sam nakon ovoliko hrane isla gledati svoj trbuh na ogledalo. Fakat ravan.
Anci, daj recept za tu musaku.
I neke recepte za slatkiše pritipliz.
Storma, jesi probala čoko kolač od banana i badema? Predobar je, baš onako pravi čokoladni, sočni biskvit.
Ja inače biskvite od brašna nisam nikada mogla smisliti. Ovome su svi dali čistu peticu :)
teško žabu u vodu natjerati :lol:
STorma evo i za tebe, a i za kavofob (kad već ima još badema), savršena slastica :mljac:
Evo sjajne liste recepata sa slikama po kategorijama složeno,
Storma baci oko na "baking" dio, tamo su ti slastice raznorazne
Hvala :love:
Pa mogu ti reci da i jedem tako otkako sam od svoje mame pobjegla :mrgreen:
Jedan dan su djeca kod nje narucila bolonjez.
Jel mi vjerujete da ja to nisam mogla pojesti! Ne mogu vjerovati da sam to prije obozavala, sad mi je ta tjestenina nekako gadljiva :/
Sva sreca, i mamu sam bila jedno vrijeme stavila na lchf :mrgreen: pa me shvatila i rekla da se i njoj gadi :mrgreen:
Musaka: u to ide dinstana junetina, bez dodavanja paradajza i kuhani karfilol.
Slazes red karfiola, red mesa, red karfiola. Ja na vrh stavim jedno razmuceno jaje i malo vrhnja. Stavim u pecnicu na pola sata.
Ajd bas javi ako probas :)
Slatkise bas ne pravim, mozda sam jednom pravila neke tzv. energetske plocice, al se ne sjecam. Mrzim pravit kolace :D
Ako netko ima provjeren recept za te plocice, moze jedan? To volim jesti :mrgreen:
Anci, vjerujem da ćeš tu naći koji :lol: