aleksandra70vanja prvotno napisa
ne znam hoću li postom fulati ceoi fudbal
ali bila sam na jednom predavanju
gdje se dotakla i ova tema mada apsolutno nije imala veze s predavanjem
ali naravno da svi o tome govore
i ovdje se raspravljalo jesu li to isključivo politički izbjeglice, ljudi koji bježe od rata ili tu ima i faktora ekonomske migracije
slovenska javnost se uvrijedila na komentar izbjeglice da ne bi ostala u sloveniji
postavilo se, po meni i ispravno pitanje, ako bježiš od rata, ako bježiš da sačuvaš živu glavu, čudan mi je stav da ti slovenija nije dovoljno dobra
ok radilo se o ženi, koja, možda (a možda je opet u pitanju moja predrasuda) nema namjeru raditi, već se oslanja na socijalnu pomoć, znači bježi u zemlju u kojoj je ona puno izdašnija
na tom predavanju sam čula podatak o izbjeglici, liječniku, specijalistu, kom je ponuđen posao u jednoj našoj bolnici i koji je to odbio riječima da nema namjeru raditi za te novce za koje rade liječnici u hrvatskoj
ne znam, možda je to vama ok, svatko ide gdje mu je bolje
i naši liječnici bježe u njemačku i švedsku
ali uspoređuju se ovi izbjeglice s onima našim iz nedavnog rata
ne znam da su ljudi koji su iz srbije, bosne došli u hrvatsku (i oni koji su iz rh išli u susjedne zemlje) govorili da neće raditi za tu crkavicu
ako si došao s dvije vrećice, ako i s toliko, i nudi ti se posao u struci
za ne neke lude novce, ali za novce s kojma možeš osigurati pristojnu egzistenciju sebi i svojoj obitelji
odbiti s takvim komentarom
u zemlji koja je silne novce potrošila za pomoć tebi i tvojim sunarodnjacima