Minnie koji dio ciklusa je bio kad si to vadila? Znam da štitnjača može biti naviše do 1.50.
Printable View
Minnie koji dio ciklusa je bio kad si to vadila? Znam da štitnjača može biti naviše do 1.50.
Sorri krivo sam napisala ne Moe nego Minnie.
Moj je testosteron kad sam isla na mpo u Maribor prije dvije godine je bio 3.7.
snupi - ja sam vadila 9 dc (ali nisam uopce isla za tim koji je da - rekli su mi da to za hormone stitnjace nije ni vazno)
Hvala Mare41, evo bas citam ;)
i navodno svaka bolnica ima svoje parametre, što je suludo, po meni bi trebalo biti svugdje isto.
znaci, ja sam najvece musko ovdje :lol:
valjda se situacija sad malo popravila, javim cim mi budu nalazi!
Nisi , vibriramo da ti se vrati u normalu i ostane u njoj.On je najvjerovatnije uzrok mojih spontanih, jer ne mogu ništa drugo nači. Ja sam dobila preporuku da moram se početi baviti aerobnim vježbama(plivanje,brzo hodanje ,trčanje...) a ja nemam volju,ja idem vaditi ponovno hormone za dva tjedna, makar nije pisalo na papiru kaj sve trebam obaviti prije postupka ja sam hormone vadila na svoju ruku. Progesteron je super- ovulacija je bila,ostalo nisam jer u vž bolnici nisu imali reagense.
CA 168.9
FSH-4.58
LH-1,36
EST-305
PROG 0,3
sve mirise na endometriozu
laky šta ti je ovo prvo CA 125?
marker tumora
Karcinom antigen 125 (CA 125) po svojoj strukturi je glikoprotein.
Pripada skupini tumorskih biljega. Koristi se u dijagnostičke svrhe za otkrivanje raka jajnika te za praćenje tijeka bolesti. Također služi kao sekundarni biljeg raka gušterače.
Njegovo povišenje kod osoba s karcinomom jajnika često prati klinički tijek bolesti. Nakon kirurškog liječenja ili kemoterapije njegova razina se podudara s odgovorom na terapiju. Zbog toga je nadmoćan u odnosu na druge tumorske markere kao što je CEA.
CA 125 povišen je i u drugim zloćudnim bolestima uključujući karcinom endometrija, gušterače, dojke, pluća i debelog crijeva te za vrijeme menstruacije, trudnoće, endometrioze i drugih dobroćudnih ginekoloških i neginekoloških stanja.
Referentne vrijednosti:
Muškarci i žene: < 35 mU/L
Povišeno:
Patološki je povećan u seroznom ovarijskom adenokarcinomu. CA 125 može biti povišen i zbog nekih benignih oboljenja, kao npr. endometrioza, ciste jajnika.
Povišene vrijednosti mogu se normalno naći u serumu trudnica.
ma znam ja što je CA 125 nego nisi napisala koji CA pa sam te pitala jel taj ili neki drugi, mislim da ih ima više vrsta. To sam i ja svojevremeno vadila zbog endometrioze ali mi nije bio izvan granica, tebi je dosta visoka vrijednost. Jel imaš kakve ciste na jajniku?
nisam imala dosad a bila sam i na kontracepciji bas zbog preventive,da vrijednost nije bas "malo povisena" i ja sam trazila da odradim pa je dr pristala
Laky,meni je CA 125 prije par godina bio jako povisen,ne sjecam se tocne vrijednosti. Imala sam veliku cistu na jajniku i endometriozu i zavrsila na laparo. Nadam se da ce kod tebe biti drugaciji ishod.
kasnila mi je menga pa sam vadila slijedeće hormone
TT 2,0 (0,4-2,6)
T 5,9 (0,2-14,2)
DHEA-S 3,7 (0,49-10,61)
P4 1 (0,5-3,1)
PRL 178 (71-566)
SHBG 72,0 (18,2-135,5)
AMH 212 (0-75,7)
Hormoni štitnjače s napomenom da imam hipotireozu i da pijem euthyrox
TSH 1,37 (0,55-4,78)
T3 1,7 (0,9-2,8)
T4 94 (58,1-140,6)
anti-TPO 459 (<60)
anti-TG 18 (<60)
nakon dufhastonom izazvane menge na 4ti dan vadila sam slijedeće
LH 1,96 (2,12-10,89
FSH 3,31 (3,89-8,78)
PRL 140 (71-566)
kako tumačite ovo?
Least, iz kojeg labosa je AMH? drugi nalazi ti ne ukazuju na pco, al on da (ne znam što znači kad su lh i fsh malo niži, vjerojatno ništa)
vuk vrhovac
molim te javi kad ti dr bude komentirao nalaze
Hej pošto se vadile friško hormone, koliko vam je bio prolaktin? Ja sam vadila danas, 4. dan ciklusa mi je vrijednosti su :- Prolaktin moje stanje je 896,88- a parametri su od (108,78-557,13)
Progesteron moje stanje 1,24 - a parametri od (0,32-0,95)
FSH- 5,95( 3,03-8,08)
LH-3,73(2,39-6,60)
Estradiol-142( 77-922)
Testosteron-2,41(0,45-3,75)
Da stigao je , bila danas u Petrovoj dobila lijek. Pijem ga 2x1. do menzisa. Par dana prije menzisa vadim ponovno krv i radim ponovnoo nalaz koji šaljem. Pijem ga i dalje za vrijeme stimulacije. Sad mi je lakše što mi nisu ništa pomaknuli i promjenili!!!:-)
ako tko ma volje da mi prokomentira...sta mislite, jel ok?
FSH 5 fol faza: 1,8-9,4 IU/L
LH 3,50 fol faza: 0,8-10,4 IU/L
PROLAKTIN 401,00 81-597 mlU/L
DHEA-SO4 7,10 1,8-9,8 umol/L
ANRDOSTEDION 4,80 1,7- 16,4 umol/L
TESTOSTERON 3,70 0,4-2,74 nmol/L
ESTRADIOL 0,266 fol faza; 0,11-0,65 nmol/L
KORTIZOL1 387 jutro 138-689 nM
TSH 2,27 0,3-3,6 mlU/L
INZULIN 8,70 4-16 mIU/ L
hormoni su vadeni 4.dan ciklusa.
Meni se čini da su ti hormoni super
A valjda... idem za dva dana u ginicke pa cemo vidit sta ona kaze... hvala na odg.
Da, sve se cini uredu a opet nikakko do bebice vec vise od 1godine. Ja imam 23, a mm 29. Vadila sam i progesteron, nalazi za par dana. Spermogram ok. Neznam vise... valjda se treba opustit...
nije stvar u opuštanju i opuštenosti. nemoj se sa time zavaravati. :-(
dobro ste krenuli, napravili pretrage koje bi mogle dovesti do mogućeg uzroka zašto do začeća ne dolazi, sljedeći korak je posjetiti subspecijalsita za humanu repodukciju (u Splitu na Firulama ili poliklinika Cito) i zatražiti njihov savjet.
I ja mislim da nije stvar u opustanju... isli smo vec u cita radi spermiograma i svida mi se njihov pristup pa cu najvjerovatnije zakazati pregled. Hvala na savjetu!
sunisshining malo ti je povišen TSH, u referentnim je vrijednostima, ali za začeće treba biti ispod 1,5 (mislim da se dobro sjećam), svakako će ti to dr.mpo znati!!!
Došao je i moj nalaz štitnjače: FT3 od 3,4- 8,5 moj je 4,3
FT4 od 9,0-25,0 moj je 16,6
TSH: 0,3-4,0 moj je 1,4
Vezano za tsh - moj je 3,08 i mpo doktori su rekli da ne treba snizavat, sad sam u postupku. Mislim da to nije jednoznacno pravilo da mora bit ispod 2,0....
svega sam se nacitala tu po forumu pa i to da je idealno da TSH bude izmedu 1-2...mislim da ni ovaj poviseni testesteron ne pomaze implatanciji... vidit cemo sto doktori kazu jer ne zelim vise nista prepustat slucaju... ja cu napravit sve pa da sam mirna...
Cure, otišla sam na svoju ruku izvaditi hormone štitnjače. Dobila sam danas nalaze i TSH mi je 3,64 - gornja granica je do 4,2. Po meni to je previsoko za ulazak u postupak. U petak idem kod endokrinologa pa ću vidjeti što će on reći. Mislim da moj MPO dr. ne obraća baš pažnju na štitnjaču jer na zadnjem nalazu TSH mi je bio 3,26 i on me tako stavio u postupak. Što vi mislite?
Dino, takav TSH bi bilo dobro sniziti do oko 2. Ako ideš endokrinologu sutra pitaj da ti izvade detaljniji nalaz krvi uključujući i antitijela. Ja sam uvijek imala T3 i T4 u granicama, a TSH mi je znao varirati (min. 3,9; max. 6,9), na kraju nakon dosta vremena se ispostavilo da su mi antitijela povišena i dok nisam sredila TSH (zadnji nalaz 1,84) dr. me nije pustio u postupak i točno se sjećam kako mi je jednom rekao da mi nije cilj postupak već trudnoća. Eto, sada još par dana cekam svoju betu! :) SRETNO!
123beba, hvala na odgovoru :) Meni TSH uvijek varira, najmanji je bio 1,78, a najviši 4,64. Negdje sam čitala da se TSH može povisiti od stimulacije, a ja sam prošli mjesec bila u stimulaciji. A i mama mi ima problema sa štitnjačom pa i to može imati veze. T3 i T4 su mi uvijek u granicama normale. Antitijela nisam vadila jer sam ovo išla privatno, a antitijela su dosta skupa. I endokrinologu moram privatno jer se inače čeka oko godinu dana. Čekam petak pa ću vidjeti. Želim ti veliku betu :)
dino, jesi li vadila i Ft4 i ta antitjela to se sve skupa promatrati i daje neku sliku o tvom TSH, i ovo drugo ti je isto vrlo bitno. Već sam dosta o tome pisala ali TSH sam po sebi i može biti u okviru tih granica (iako neki spominju da je najbolje do 2) ali važno ti je i koliki ti je FT4 i dali su antitjela povišena.
Ja sam recimo dobila terapiju zbog FT4 koji mi je bio na donjoj granici a TSH mi je bio čini mi se 3,5. I stvarno nakon što se to izregulirao počela sam bolje reagirati na stimulacije
kažu (prenosim) da tsh zna tako šetati ako su antitijela povišena, jednom bi trebalo cijelu štitnjaču iščekirati, pogotovo kod više neupjeha
a baš zato što se tsh može povisiti u stimulaciji-neki mpo doktori (ne svi) vole da je oko 2
Našla sam nalaze od 2011. S tim nalazima sam bila kod endokrinologa i nije mi dala nikakvu terapiju, samo je napisala kontrola.
T3 2,27 (1.3-3.1)
fT4 15,8 (12-22)
TSH 3,00 (0.27-4.2)
ATPO 10,13 (0-34)
ATG 10,61 (0-115)
Ne znam, ali meni se ova antitijela čine dosta niskima.
ipak imaš antitijela, ona su problem ako sa visoka
Evo ja obavila endokrinologa. Naravno da mi neće dati nikakav lijek jer mi TSH ne prelazi gornju granicu. Baš sam tužna i razočarana. Držala mi je nekih pola sata predavanje da moram smršaviti, da moram prvo sebe srediti i opustiti se pa onda možda ostanem i prirodno trudna. Da je lijepa ta moja želja da budem mama,ma ali da sam previše nervozna itd. itd. Jadno. Žao mi je i vremena i novaca koje sam ostavila tamo. I sad nemam pojma šta da dalje radim.