Nema još u RBA. Bude tokom dana valjda :D
Printable View
Nema još u RBA. Bude tokom dana valjda :D
Sjelo :)
Meni jos nije, ali drago mi je da joj se mogu nadati tokom dana :DCitiraj:
Adrijana prvotno napisa
POTPISUJEMCitiraj:
Marsupilami prvotno napisa
zaba još ništa :x
Hypo sjelo u 12.30
Ima li što novog u ZABI u zadnjih pola sata? (porodiljna)
Pitanjce... koliki je iznos porodiljne naknade (onaj minimalni)? Nekako sam bila u uvjerenju da bi trebao biti oko 1660kn? Ili sam nešto krivo zapamtila?
1663knCitiraj:
macakoljacica prvotno napisa
:D :D :DCitiraj:
Adrijana prvotno napisa
Onda neš ne štima jer je meni sjelo 1.285,05 KN
Na porodiljni sam otišla 8.9.2009, predala papire oko 15.9.
Termin poroda mi je preksutra (21.10). Ima li to možda veze?
u erste je sjela porodiljna
ninunana sjelo je u zabi :D :D :D
Jel bi svima trebalo sjesti u Zabi, jer ja sam sad gledala na internetu i nema ništa
pogledaj još par puta..ja sam morala gledat kroz 10minuta 4-5puta..jer valjda još nisu stavili vidljivo..ali treba sjest svima...
joj..kako je lijepo vidjeti da nema crvenih brojka...uhh..koje olakšanje.... :mrgreen:
Nisi dobila cijeli porodiljni tj. za cijeli mjesec kada si na porodiljnom od 8. ;)Citiraj:
Nažalost štima :/Citiraj:
Iznos od 1663 kn je minimalni za cijeli mjesec. Pošto ti nisi bila cijeli mjesec na porodiljnom, taj su iznos podijelili s brojem radnih dana u 9. mjesecu (a u 9. mjesecu je bilo 22 radna dana):
1663 : 22 = 75,59 kn (po danu)
Pa su ga onda pomnožili s brojem dana (radnih) koje si ti provela na porodiljnom (znači od 8.9.) a to je 17 dana:
75,59 * 17 = 1285,05 kn
Nažalost, točno onoliko koliko pišeš da su uplatili.
Je, naknadno sam došla do iste računice :)Citiraj:
LeiA prvotno napisa
Hvala na info :)
aleluja :naklon:Citiraj:
niky88 prvotno napisa
curke imam jedno pitanje o porodiljnoj naknadi - nisam nigdje našla na forumu noviju informaciju, pa se nadam da ne ponavljam.
Sad sam na komplikacijama i naravno dobivam onih famoznih 4250 kn. Do porodiljnoga još imam tri mjeseca. Moja računovotkinja mi reče da kad krenem na porodiljni dobivam svoju punu plaću (ako ne i malo više, ovisi o obračunu tog mjeseca), tj. dobivam prosjek od zadnjih 6 mjeseci. A danas mi kaže kolegica da ću dobiti prosjek zadnjih 6 mjeseci prije porodiljnoga, što znači da će mi se uzeti u obzir i ova tri/četiri mjeseca na komplikacijama kada sam dobivala znatno manje. Radi mi se o velikoj razlici.
Ima li netko neke friške vijesti o ovome?
:) Hvala niky88Citiraj:
niky88 prvotno napisa
nema na čemu i drugi put... :mrgreen:Citiraj:
ninanuna prvotno napisa
Citiraj:
natilalimaci prvotno napisa
dobivaš naknadu po prosjeku zadnjih 6 mjeseci na poslu, (osim u slučaju da prekidaš komplikacije i vračaš se na posao), na onoj listi od firme kaj su ti dali sa prosjekom zadnjih 6 plaća imaš iznos po satu. to pomnožiš sa 8 sati dnevno i sa brojem dana u mjesecu i dobiješ točan iznos naknade. nekad bude malo više od tvog prosjeka nekad malo manje....
i da praznici se računaju kao radni dani
Cure, jel ima neka koja prima naknadu kod zabe a da joj se ne vidi danas na netu? Ne kužim zašto meni nije ništa sjelo.
Kora, prvi put dobivaš ili već si dobila nekad naknadu?
Prvi put dobivam. Možda je u tome kvaka.
doplatak u srijedu! :D
http://www.mirovinsko.hr/
Kora, ja sam na komplikacijama od 1.08. i dosad mi još ništa nije sjelo. Teta u Hzzo mi je rekla da u prvu isplatu nisam ušla (u rujnu za kolovoz) i da će mi do kraja listopada sjesti dvije naknade zajedno. Nadam se da će tako zaista i biti jer sam zadnje novce dobila 10.08. :/
meni na zabin racuna sjeda oko 25. u mjesecu.
jos treba cekati :/
Kora, cvijetak je lijepo napisao. od kad si na porodiljnom?
Na bolovanju sam od sredine kolovoza, a na porodiljnom od sredine rujna. U HZZO-u su mi rekli da mi naknada i za bolovanje i prva porodiljna sjeda iza 20.10. Ali kak je nekima već sjela naknada u Zabi, mislila sam da bi mogla i meni.
trebala si dobiti porodiljni za drugi dio rujna jucer na rn, a komplikacije za prvi dio rujna dobivaš oko 20. porodiljni se isplačuje prije komplikacija. čekaj da ti uplate komplikacije za pola mjeseca, pa ako ne dobiš porodiljni za oststak mjeseca nazovi tete u hzzo.Citiraj:
Kora prvotno napisa
Ako mi danas ništa ne sjedne nazvat ću ih. Hvala Mingola.
molim.
kad imaš termin poroda?
1.11.Citiraj:
kad imaš termin poroda?
puno puno sreće ti želim :mrgreen:
Imam par pitanja. Da li naknada od 100% za komplikacije je 100% od njihove osnovice il 100% od moje plaće?
Od 12 mjeseca ću bit na porodiljnom, kolika će mi onda biti naknada (plaća mi je oko 5500kn). Hoću li onda opet morati dati prosjek zadnjih 6 mjeseci, odnosno ak hoću hoće li ulaziti u to i ova 2 mjeseca koja će biti manja plaće - naknada?
Ovo je sve prekomplicirrano za mene :oops: Za računovodstvo sam tuli-muli 8)
Naknada za komplikacije - 100% tvoje place ALI maksimalno cca 4500 knCitiraj:
mimazg prvotno napisa
Porodiljni - prvih 6 mjeseci 100% tvoje place, bez limita, ali racuna se po satnici tako da ces neke mjesece dobiti vise neke manje, ovisno o broju radnih dana u mjesecu.
Ne treba nositi nove papire s prosjekom, uzima se prosjek koji si nosila kod otvaranja komplikacija :*
Marsupilami hvala puno :*