a i nije ti neka logika :-/
naravno da je zgodno znati kako se susjedi griju
pa, s obzirom na mikrolokaciju i fiziku zgrade, usvojiti dobar model ili odbaciti onaj koji je loš
Printable View
Nas je parketar posteno izigrao. Ostavio je velike rupe u fugama na pojedinim dijelovima parketa, i kaze da nije moglo bolje (obnavljan stari parket). Ovaj jedan drugi govori kako se to mora moci isfugirati. A to znaci ponovno brusenje i lakiranje... Uf uf.
S2000, ja ti imam ljubičastu u dnevnom, i to onu svijetlu, toplu, iz palete smeđih boja. Jako lijepo oživljava prostor i daje toplinu, ali moram reći da je meni već užasno dosadila ta ljubičasto-crno-sivo-bijelo kombinacija, valjda zato što je gledam svaki dan.
Sad bih najradije sav namještaj u drvetu i bijeloj boji, i prostor u bijelim i tirkiznim bojama i detaljima... (ne tiče se tvog problema, samo maštam :-P)
Najjlakse mi je pripituratii zid ako mi se ne bude svidjalo ili ako mi dosadi. Al to su slatke brige! Nakon 10 godina podstanarstva i stanarine od 3000 kn mjesecno... Smijesno mi je mozgati oko boja. Meni ne treba savrseno, samo nek bude pristojno i da ne kiksam previse. Hvala svima na pomoci :) jos samo da tu sobu obojamo u nesto i uskoro useljenje :)
pa stavi onako kako je na slici koju sam ti poslala
kombinacija nježno zelene i nježno plave
ali pazi da ne budu mliječne nego iluminacijske boje
i onda iz ikee uzmi prugastu posteljinu, ako već ne možeš naći tepih
http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/70225435/
ima li tema o podnom grijanju?
na nekom djelu ove teme smo razgovarali i o tome. Lutonjica zna dosta, jer ona ima podno grijanje i ispod parketa.
Trebam i ja pomoć. Predstoji nam neko uređenje stana, ali trebamo stručnu pomoć. Dakle netko tko bi nam savjetovao raspored prostorija, eventualno rušenje ili pomicanje zida isl. Dobro bi došli i savjeti oko unutarnjeg uređenja, boje, raspored namještaja, ali to nam nije primarno, već više ovo prvo. Točnije, gdje i kako postaviti kuhinju, kojeg rasporeda, gdje staviti spavaći dio. Naravno, trebat će nam i netko tko će izvesti većinu tih radova. Sad me najprije zanima kako i koliko se naplaćuje takav savjet - po dolasku, kvadratima koji se preuređuju ili nečem trećem? I ako imate koga za preporučiti. Nije nam hitno, radovi bi bili tek krajem godine, ali moram se pripremiti.
Potpisujem! I meni treba sve ovo gore od Tattoo ali ne mogu komunicirati putem privatnih poruka jer sam nova pa molim i meni preporuke na Dorja0@net.hr
hvala
Tatoo i Dorja0 angazirajte apricot, ona se osim sto je tak dobra da ovdje besplatno dijeli savjete time i profesionalno bavi
piste joj na apricot.roda at gmail.com ili je pronađite na Facebooku i pogledajte njezine albume sa stanovima koje je do sada sredila i sredjuje
mi smo radili kompletnu adaptaciju. angazirali smo arhitekta za ove stvari koje tatoo navodi- on je napravio projekt po kojem je izvođac radio. placali smo ga po kvadratu. za 83 kvadrata nekih 20ak tisuca kuna. iako nam se puno ljudi cudilo sto li ce nam arhitekt, uopce ne mogu zamisliti kako to funkcionira bez njega.
Imam nekoliko pitanja vezanih uz sređivanje malog WC-a:
1. Gdje kupiti pločice- neke normalne, nepreskupe, srednje kvalitete; a da opet ne izgledaju ko iz WCa na kolodvoru. I u kojem otprilike rasponu su pločice koje zadovoljavaju navedene uvjete?
2. Gdje povoljno kupiti najmanji protočni strujni bojler (samo za ruke prati)?
3. Gdje povoljno kupiti lojtrica- radijator (znači opet neke srednje kvalitete)? I koja je očekivana cijena za njega (red veličine)?
Ne stižem pretraživati pola grada i analizirati cijene za jedan mali zahod. Dajte me otprilike uputite kuda da idem i koliku cijenu da očekujem..
Tnx
lojtra= ljestve
sve u ferotermu
imaš ga u zapadnom dijelu grada
pločice od 80 do 100 kn/m2 zadovoljavaju tvoje kriterije
imaš ti i jeftinijih pločica u pevecu ili bauhausu, ali ja ti za njih ne stavljam ruku u vatru
hvala apricot
našla sam neke nord pločice po 130-140kn koje su mi se svidjele jer su bijele, ali imaju pod nekim kutevima vidljive valove koji malo daju na dinamici?
jel to pljačkanje za tu kvalitetu (ne znam ništa o toj nord firmi)?
i trebamo odabrati boju fuga:
meni je logično da na bijele pločice (i možda pokoju crnu- u redu ili napreskokce- ne znam) stavljam bijelu fugu. koja još uopće može biti (crna?, u boji?)?
da li je to samo estetsko pitanje ili ima i neka druga caka (održavanje, ...)?
da li postoji firma radijatora koje moram izbjegavati, ili je sve u Ferotermu prihvatljivo?
uzmi radsonove radijatore, pločaste (ravne)
jednostavni su za održavanje
ili lojtru, to je najbolje za sanitarne prostorije
nord su talijani, dobri su
čim su bijele pločice u igri, bijele fuge stavi
uostalom, bile smo danas sat i pol zajedno, što me nisi sve ovo pitala?!
zaboravila, tuka
hoću lojtru, neće biti mjesta za držač ručnika
a dole mogu i krpe za pod sušit
hvala ti puno
a kaj će ti radijator u malom wc, to je kod nas jedina prostorija koja nema radijator.
pliz, da ne kopam po prijašnjim stranicama, znam da je apri u gužvi, a možda se lutonjica javi-podno grijanje-kupaonica/kuhinja-da ili ne? hvala!!!! (ako ne bude podnop u kupaonici bit će lojtra radijator)
Ja imam u kupaoni i prekrasno je, ne bi ga mjenjala za sve na svijetu, žal mi je ko pesu kaj mi je kuhinja bila predaleko da i tamo stavim jer mi se noge smrzavaju iako je toplo u sobi. Mi smo stavili ono jednostavno podno od cijevi u glazuri + lojtre za ručnike a kupaona mi je cca 8 m2.
ja u kupaonici imam i podno i radijator. velika je i samo jedno ne bi bilo dovoljno.
podno imam i u kuhinji koja je pak mala i dio je boravka pa tamo nema radijatora
spajalica, budem, hvala
kuzim da treba lojtra za veliku kupaonu, al za malu? samo zbog rucnika ili podno nije dovoljno toplo?
ja ne mogu prežalit što u hodniku, kupaonici i kuhinji(odnosno tamo gdje su pločice) nemam podno grijanje. Imam sreće pa mi taman gdje je sudeper prolazi cijev i dovoljno je toplo pa mogu bosonoga boravit u kuhinji.
Masa mojih prijatelja koji imaju podno u kupatilu imaju i lojtricu, kažu podno ne zagrije dovoljno. Ja imam obični radijator jel navodno ni lojtrica nije dovoljna ako je malo veće kupatilo.
I ja bi podno... ali nije bilo mjesta. :(
mi imamo samo podno u cijeloj kući i više je nego dovoljno
ali koliko sam shvatila, drugačije se to konstruira kad imaš samo u kupaonici, a drugačije kad ti je to glavno (i/ili jedino) grijanje za cijelu kuću.
mi smo jako zadovoljni.
Imam jedno pitanje vezano uz stolariju - tko u Hr radi drvo-alu stolariju? Ja sam našla Lokve, Sora-m i stolarija Premuš... Još netko?
Jel ima neke posebne razlike izmedju slavine za kuhinju koja je ovalna i one koja je pod pravim kutem- osim dizajna. Narucili smo onu pravokutnu, a dosla nam zaobljena. Ne znam da li da je mijenjam...
nemoj
zaobljena se lakše čisti
Hvala. Dovoljan razlog da kad ju pogledam svaki put ne pomislim da imam krivu :)
ima netko iskustva s bojanjem zida u onu crnu ploča boju?
imam ja. u kuhinji su mi pofarbali komad zida tako. sto te zanima?