Evo, danas sam zvala dr. Jelića i pitala za cijenu, kaže 500 kn. A kako sam upravo uplatila članarinu udruge Zdravnica, imam popust od 50%.
Sve pitala i provjerila, tako da sve što piše i vrijedi!
Printable View
Evo, danas sam zvala dr. Jelića i pitala za cijenu, kaže 500 kn. A kako sam upravo uplatila članarinu udruge Zdravnica, imam popust od 50%.
Sve pitala i provjerila, tako da sve što piše i vrijedi!
super!
shireen, da li znaš, ako ja uplatim na svoje ime članarinu, može li i npr. moj muž koristiti usluge s popustom ili se popust odnosi samo na mene i eventualno bebača?
E to ti stvarno ne bih znala reći. Za bebača vjerujem da vrijedi kartica na tvoje ime, ali nisam sigurna za tvog muža. Možda najbolje da nazoveš u ordinaciju i pitaš, ako nemaš broj, evo - 051/211-627.Citiraj:
Maya_78 prvotno napisa
Ja bih ovaj tjedan trebala dobiti iskaznicu i odmah ću se naručiti za BICOM test. Doktor je rekao da za bebe nema čekanja, one imaju prednost!
Ako budeš zvala i saznala nešto više o tome, napiši (može i na PP da ne budemo previše OT)
:*
Cure hvala na info za dr.Jelica a i za ovu opciju uclanjenja u udrugu i popust !!! Svakako i javite kako ste zadovoljne sa pregledom.
Mi robicu isto peremo sa Dreftom, ponekad i Silanom Sensitiv, nisam primjetila da joj smeta ali se robica jako slabo opere. A gdje ima kupiti taj Dash ???
ja našu robu perem dashom
sestra mi živi u Zg-u pa ode u Mullera i donese mi poveću zalihu kad dođe meni
Moja svekrva ga kupuje u mercatoru u samoboru.
mrč,slobodno bebici peri robu u veš mašini.stavi ful malo deterđenta i 2 puta isperi.Rađe se odmori nego da pereš robicu na ruke.Dash je stvarno ok,ali mora biti koncetrat.
probaj jednom i vidi dal če biti reakcije.ako nema reakcije kad ti se beba licem nasloni na tvoju odječu opranu dashem,onda če biti sve ok :)
upali mašinu i posveti se sebi... :love:
Uvjerena sam da se sve mame ovdje daju djeci u maksimalno...Ali nemojte zaboraviti na sebe,jer ako se dajete samo djetetu a sebe potpuno zapustite,nečete iamti više kaj dati djetetu...
savjet jednog psihoterapeuta meni...još se ne mogu potpuno posvetiti sebi,ali pokušavam si olakšati malim stvarima... :love: :heart:
Evo cure moje drage, danas u 14 imamo dogovoren termin kod dr. Jelića. Čim se vratimo i budem u mogućnosti napisat ću vam dojmove, cijenu, a nadam se da ćemo odmah imati i rezultate!
:*
Sretno! :love:Citiraj:
Shireen prvotno napisa
ajoj,znam znamCitiraj:
DianaMaximus prvotno napisa
al one kraste...to je nešto prestrašno
probat ću :love:
e da,i imam koncentrat
znam da to grozno izgleda,i da te strah probat...i meni je tak bilo...ali ak dobro ispereš bit če ok...bitno je da nije prašak... :love:
javite se kad dođete od jelića!!!
Evo me :bye:
Odmah da kažem - doktor je divan, kao i cijelo osoblje. Asocira me na dobroga, staroga i nadasve mudroga djeda, a mog je bebača tretirao kao vlastitog unuka!
Ono što smo mi radili nije niti slično onome što je opisala Palonkica. Došli smo tamo, ispunili formular s par pitanja, došao je doktor i piknuo ga u srednji prstić tako malo da je čak morao i stisnuti da bi se doslovno pojavila kapljica krvi. Ja sam pitala još prije sestru, jer mi je doktor rekao da se uzima samo kap krvi, zar se bicom test ne radi bez pikanja, ali mi je odgovorila da je to toliko malo da neće niti osjetiti ubod (što je točno).
Dok smo čekali u ordinaciji, vidjela sam vrata na kojima piše "BICOM testiranje".
Sad ja više ne znam, kakvo je to uistinu testiranje, jer sam i na telefon i osobno s doktorom pričala o bicom testiranju i to se obavilo na taj način.
Bilo kako bilo, nemam nikakvih pritužbi, ostavila sam i uzorak deterdženta, i par kremica kojima ga mažem, i sve će testirati i sutra mi šalju nalaz mailom.
Cijena - 500 kn, ali budući sam uplatila članarinu za udrugu "Zdravnica", 250 kn. I da, to je očito i njegova udruga jer me tamo dočekala iskaznica.
Eto, ukratko to je bilo to. Sutra vam javim rezultate :*
Shireen obavezno javi kako je proslo !!!
Moja se Viktorija pocela cohati po kosici. Neznam zasto jer tjemenice nema, rijesili smo je Mustelinim samponom. Ona inace ima dosta kosice, mozda od vrucine ? Inace primjetila sam da se jedino coha tu po kosi i ispod vrata gdje joj je onako bas koza crvena ali nije hrapava (ima podbradak, voli sikiti :). Po rukicama ima na dva mjesta po plik hrapave koze koja se onako peruta velicine kovanice od 5 kn ali to ju koliko vidim ne svrbi. Sljedeci tjedan bi trebali imati cjepljenje ali neznam hoce li nam ga odgodit radi stanja koze.
Da ne znam...nešto ipak je drugačije...nama su uzimali bris uha,kože isl...i testiraju odmah na licu mjesta kreme sa djetetom itd....i alergene...
Za atopijski d. nema kontraidnikacija za cijepljenjenje unutar 1 godine života- tako je nama napisao dr sa Srebrnjaka jer nas je pedica odgađala cijepit.Citiraj:
bebeto prvotno napisa
Citiraj:
da li se ispituju i vanjski alergeni tipa grinja, peludi i sl.?
Citiraj:
Koliko koštaju pregeld i testiranja, te terapije u Sloveniji?
naša doktorica je obija cijepiti ukoliko joj koža nije u dobrome stanju,osnosno dok se žarišta ne smire.Citiraj:
bubica27 prvotno napisa
Evo mene s nalazima...
Dakle, u naslovu piše - BRT alergo test.
Pozitivna reakcija je na bijelo brašno, kravlje mlijeko, laktoza, jaje, kućna prašina i grinje, formaldehyd (kaže doktor da se on nalazi u gotovo svim dječjim proizvodima za njegu).
Našao je i neke bakterije, pa bih molila ako neka od vas zna više o njima da mi napiše - staphylococus aureus, enterobacter
Gljivice - candida mix, endomycete mix, microspore mix, mucor mix, trichophytia mix.
Također, dala sam da mi testiraju deterdžent (Dreft), A-derma kremu i Stelatopia kremu i ništa mu od toga ne odgovara.
Sada pitanje - da li je najpametnije da ga kupam u malo maslinovog ulja ili Balmandolu
Doktor je zaista divan, istovremeno dok mi je slao mail me i nazvao, i sam mi rekao nalaze, odmah sam pitala za terapiju i kaže da to traje oko 30 min, i da bebama u prosjeku treba 3-4 terapije da se izliječi.
Znate li možda kakve su to terapije? Toliko sam zbunjena da sam zaboravila doktora pitati ako se to radi, ali naravno da ću ga još zvati...
hmmm,sad pošto je nešto drugačije od Slovenije,ne bih ništa unaprijed govorila...kod nas je to poprilično jednostavno.Dobije jednu elektrodu na rukicu,pa poslije na nogicu itd..a šalju mu se impulsi iz epruvete u kojoj je alergen u tijelo...jako jednostavno,bezbolno i bez nuspojava(mada su moguče kao nadutost,bol u trbuhu itd...)
mi smo isto alergični na kakndidu,plijesan i na još neke gljivice...pitaj doktora on če ti najbolje sve objasniti...znam,da mi ne smijemo fruktozu zbog candide,ali ubi me sad,nemam pojma zakaj...
ajde,bar ste skinuli teret s leđa i znate kaj smijete a kaj ne...kad se malo uhodate u sve,postat če ti rutina :) naš popis alergena je poduži pa sam u početku dosta griješila i maksu davala ono kaj nesmije...pšenice ima gotovo svuda,ali ima još finijih zamjena za pšenicu :) ...
ako nije alergičan na badem,slobodno ga možeš kupat u balmandolu...testirajte i njega :)
jelena:_
testira se sve!svi i vanjski,i hrana,i bakterije,klor...apsolutno sve.
prvi i najbitniji pregled dođe 65e...
o terapijama se ne isplati razmišljat dok ne vidiš kaj je a kaj ne...
:love:
evo mene padobranca- moja curka ima peludnu alergiju koja se manifestira kao astma. U vrijeme cvatnje, javi joj se i dermatitis ali nije on taj koji me brine.
Mene zanima, prepisuje taj liječnik u Sloveniji i lijekove - ovdje konkretno za astmu.
ne ali liječi asmu :D
Zvala sam doktora koji ima mnogo strepljenja za dosadne mame :mrgreen:
Uglavnom - terapija se odvija na sljedeći način - ja ga držim u krilu cca 30 min i iza njega je smještena jedna elektroda. I to je to. Rekao je da on to sigurno ne bi radio da postoji i mala mogućnost da se djetetu naškodi!
Druga informacija jest da terapija košta 250 kn (po terapiji) - minus 10% za članove udruge. Rekao je da je u prosjeku potrebno oko 3-4 terapija jer bebe puno brže reagiraju.
Sad me jedino zanima ovaj problem s bakterijama- za njih bi mi pedijatrica trebala propisati neku kremu kojom bi mu trebala mazati kožu, zar ne? Ionako sutra idem kod nje jer mi je dr. Jelić preporučio da joj idem pokazati nalaze.
strepljenja - strpljenja :mrgreen:
ne,on je alergičan nema bakterije sad pa mu ne treba krema.jelić če ukloniti alergen bakterije i sve ok...ak je alergičan na bakterije,a dobi recimo candidu,neče mu proći AD(Nadam se da sam pojasnila,sama sebe bunim dok pišem :lol: )
i pazi da ti pedica ne da kremu koja če malome izazvat alergiju!
mi se ne mažemo s ničim,i koža nam je super
Ako sam dobro shvatila - nema samu bakteriju na koži, već ukoliko se zarazi tim pozitivnim bakterijama, neće biti baš najbolje kad je AD u pitanju.
Znači - što prije na terapije! Mislim da krećemo od petka.
Ako sam dobro shvatila, sve vam je to otkrio iz ono malo krvi sto je bebicu ubo u prstic ??? Mislim da cu i ja pod hitno put Rijeke. Stvarno me zaprepastila brzina kojom ste otkrili sto mu smeta a bez da se bebica "mucila" bockanjem. Jeli moguce da ja dam uzorak svog mlijeka buduci da iskljucivo dojim pa da iz njega vidi sto eventualno unosim u svoj organizam i steti mojoj bebici. Vjerovatno bi trebala nazvat i pitat doktora.Shireen drago mi je da ste otkrili sto bebici smeta i informiraj nas kako napreduju terapije i vidis li poboljsanje !
Bebeto, možeš dati što god želiš da se testira, pa tako i svoje mlijeko. Ja sam u one sterilne epruvetice stavila sve tekuće, osim kremica jer sam od njih imala testere pa sam dala to.
Mislim da ćemo od petka na terapije, sutra ću nazvati doktora da se dogovorimo.
Obavezno i ti nama javi kada dolaziš u Rijeku!
I naša je odgađala pa je pedijatar koji je radio test na alergije napisao rečenicu da ga može cijepit neovisno o koži.Citiraj:
Bebinja prvotno napisa
Po tome ga ne bi nikako ni cijepila..jedino da ga namažem kortikosteroidima prije odlaska k njoj, pa da misli da je prošlo..
joj, ovo su tako dobre vijesti :)Citiraj:
Shireen prvotno napisa
konačno da barem neki doktor zna malo više o ad-u! :D
Bebeto,ne može on vidjet kaj si pojela taj dan ili predhodan pa da zna točno kaj mu smeta :) ..tvoje mlijeko bez unosa alergena sigurno ne...on če pogledati svu hranu kao moguči alergen i ti češ onda znati kaj papati a kaj ne.I ja dojim te sam izbacila iz prehrane:šečer,mlijeko i mp,meso,med,čaj,pšenicu...da se ne nabrajam,ovo je bilo najteže :lol: ...
(osim mesa,niti ga nismo nešto jeli)....
Palonkica,kaj ima kod vas?jel bolje koža kaj?
Liječi astmu? Idem tražiti gdje ste napisali o kojem doktoru se radi i njegov kontakt. Na kojoj je strani topica?Citiraj:
Baš sam i ja malo razmišljala o tome, da se može desiti da majčino mlijeko pokaže reakciju, ali samo zbog toga što je mama pojela neki od alergena.Citiraj:
U pravu je DianaMaximus, bolje da se izbjegava jesti sva hrana koja se pokazala pozitivnom i nema razloga da mlijeko ne bude dobro.
DianaMaximus - nakon koliko terapija je kod vas došlo do rezultata. Mislim, jeste li uklonili neke alergije? Zanima me, hoće li moj maleni moći, ukoliko se ukloni npr. alergija na kravlje mlijeko, konzumirati to normalno ili će smjeti, ali ipak s oprezom?
Jučer je moja mama srela poznanicu koja je išla kod dr. Jelića na terapije, i upravo je bila alergična na kravlje mlijeko. Sada ga može piti, ali samo malo, u kavi i slično.
Klinika dr. Erike ŽagarCitiraj:
NanoiBeba prvotno napisa
Terme Olimia
Podčertek
00386/358 29405
hvala
Mi smo dobili 9 terapija ali odradili samo 6 jer muž ne može sad dobiti nikako slobodne dane.Čekamo da uspije dobiti još 1 dan bar da M.istestiramo.prošla mu je alergija na pšenicu,papa kruh normalno.i kupam ga u kadi,više ne crveni od klora u vodi.strah me puno eksperimentirati,dr.žagar nam je preporučila da još bude na dijeti dok ne vidimo točno kaj je a kaj ne.ali sam uspjeh terapije ovisi i o pridžavaju(strogom izbjegavanju alergena)prehrane.ako ne prođe od 4 terapije,bebač će dobiti još koju.makar,koliko znam kod malih to ide puno brže nego kod odraslih.sad kad gledam,najmanji problem nam je mlijeko.našli smo toliko dobrih zamjena,od jogurta,čokolade,ma svega...samo kaj je dosta skuplja hrana,pa nekak se navlačimo.nama je največi problem šečer,jer nesmije ni fruktozu(najjeftinija flašica javorovog sirupa je 50kn u dm.u,drugdje su cijene oko 90kn).flašica ode za par dana jer mu večinu stvari radim sama.alpro soya pudinzi su super.(ali ih mi ne možemo papati :( ).
nadam se da čemo slj.tj.nekako skoknut do podčetrtka i riješit se muke :)
:love: :heart:
bome i mene si zainteresirala. mi smo astmaticari ali bez dokazane alergije.Citiraj:
Ako sam dobro shvatila, sve vam je to otkrio iz ono malo krvi sto je bebicu ubo u prstic ??? Mislim da cu i ja pod hitno put Rijeke.
gdje u rijeci se on nalazi ?mi cemo na more tamo pa mozda da odem na testiranje tamo ? koja je adresa, kako doci do tamo ? znaci ako uplatim clanarinu onda testiranje kosta 250 kn ?
[quote="lunahor"]Dobro si shvatila - iz jedne jedine kapljice krvi!Citiraj:
gdje u rijeci se on nalazi ?mi cemo na more tamo pa mozda da odem na testiranje tamo ? koja je adresa, kako doci do tamo ? znaci ako uplatim clanarinu onda testiranje kosta 250 kn ?
On je u Rijeci na adresi Trpimirova 3, tel. 051/211-627. To ti je u samom centru grada, odmah do autobusnog kolodvora. Ako želiš da ti detaljnije objasnim, pošalji mi PP.
I istina je da ako uplatiš članarinu da je testiranje 250 kn. Čak ne moraš niti čekati da ti iskaznica dođe jer je to njegova udruga pa ti je mogu ostaviti i u poliklinici - tako su i meni.
ja malo umorna pa provjeravam!
postoji doktor u HR koji može pomoći oko AD-a a bez da dijete moram maltretirati?
pliiz potvrdite!
tko i gdje i kak i gdje mogu saznati više?!?!?