Pa valjda sto u kaficu kao i mogu sjedit s razmakom bez maski ili dok piju bez maski (ko bi upamtio zadnja pravila), a za placeve je propisano nošenje maski i ne trebaju ti usta da bi popio jer kupujes namirnice. Valjda zato.
Printable View
Pa valjda sto u kaficu kao i mogu sjedit s razmakom bez maski ili dok piju bez maski (ko bi upamtio zadnja pravila), a za placeve je propisano nošenje maski i ne trebaju ti usta da bi popio jer kupujes namirnice. Valjda zato.
Lili, možda smo se nekad krajcale na našoj tržnici ;-).
Sve ok, ali malo mi je bezveze da se onako guramo na izlazu iz tržnice, svi skupa, među kumicama i mlijekom :mrgreen:...
Još bi čovjek mogao i pokupiti koronu u onoj gužvi...
Redar je objašnjavao da ako svi uđemo na isti ulaz, onda se i svi gibamo u istom smjeru (pa zato valjda trebamo svi na isti izlaz). Mislim da su samo napravili veću gužvu ovako...
Lola, moze biti :-) samo ja nisam skoro nikad u guzvi na placu, idem nedjeljom rano tako da izbjegnem guzvu. Tada normalan svit spava :-)
Ne volim guzve ni kad nema korone, sad jos manje :mrgreen:
Ja pomalo pucam po šavovima. Moji su pokupili britanski soj. Tata, trombofiličar, prebolio emboliju pluća, prvi dobio simptome corone, 11 dana visoka temperatura, upala pluća. Pozlilo mu, hitna intervenirala dva puta. Sad je bolje, treći dan bez temperature. Mama tri dana poslije njega dobila temperaturu, danas 11. dan sa 38,3°, početak upale pluća, čekamo nalaze, valjda neće za bolnicu. Brata su prekjučer odvezli u dubrovačku bolnicu, na covid odjelu, obostrana upala pluća. Inače je 73. godište. Tata ima 74, mama 67 godina. Kilometrima smo ja, drugi brat i sestra od njih. Ne pitajte me samo da li su se cijepili.:cupakosu:
Curka mi je taman izašla iz SI, učiteljica ima coronu.
Sara, nadam se da ce se svi brzo oporaviti :ghug:
Dobre vijesti za zeljne cijepljenja, cini se sa cemo dobiti povecane doze Pfizer cjepiva do kraja lipnja :) Mozda se i trrtja skupina donekle procijepi.
Mislim da sam tu negdje pročitala da treba naglasiti doktoru da si spreman "uskociti" i ne biras cjepivo. To sam savjetovala mojoj mami, prijavila se u ponedjeljak u te "dasenebaci" I danas se cijepila :-D
E hebiga i moja bi mama al ne smije jer i ovako svako malo ima trombove.
Sara, drzite se, situacija za iskidat zivce!
Super! Sad ću ispast grozno sebična ali taman ako dobije drugu dozu za tri mjeseca moći će s klincima na more. Ako će uopće biti mora ove godine. Ja se nadam da hoće. A i da ona napokon počne normalno živjeti, dođe nama na kavu doma i sl. Netko je napisao da svi već normalno šalju klince bakama na druženje - mi se još uvijek pazimo, nikad nisu zajedno u zatvorenom itd... osim ljetos ona dva mjeseca kad praktično rizik nije bio velik.
sara38 - grozno, držim fige da sve prođe na kraju dobro. Kad pročitam 73. godište ili vidim vijest o 44-godišnjaku kojeg prebacuju u Zg :-( Bilo je toga i prije ali puno manje, sad stvarno očito “udara” u većoj mjeri i na puno mlađe...
Sirius, pratimo sve, al za AZ najvise isticu vjerojatnost zgrusavanja. Morat ce neko cjepivo primit, ne moze vise ovako zivit. Samo da ga dobije, gnjavi dr.non stop,al nista na vidiku, nistaaaaa....
Ima 70 god i dosta drugih dijagnoza, terapija...al nienteee
Za izludit.
Cure grlim. Hvala svima, bit će dobro.
Mamin jedini kontakt - njihova obiteljska prijateljica je također nakon mame dobila coronu, cijepila se AZ, prvom dozom, nije moglo cjepivo djelovati.
sara, ajme, grozno bas. Drzim fige za brz i uspjesan oporavak.
Što znače ove nove mjere za treninge na bazenima? Vi koji imate djecu na plivanju, imaju li treninge?
Zvala sam stožer svoje županije i dobila odgovor "pa ja mislim da možeee, čini mi se da je baš bilo to pitanje i da je ministar rekaoooo, moram pitat kolegu pa kad se on vratiiii (nije se vratio satima)"
Tang ako toplice mogu raditi ne vidim razloga zasto djeca ne bi mogla trenirati u bazenima.
Da vas pozovu na cijepljenje s AZ, biste li prihvatile? Ako da, vjerujem da su mi razlozi jasni, zanima me zašto ne, koji konkretno rizik bi bio razlog za odbiti?
Svi od mlađih (ispod 55) koji su se cijepili, a da ih znam (nekako u posljednja dva tjedna ih ipak ima sve više) imali su nuspojave, ali one očekivane - temperatura i slabost dva dana, nitko nije imao nešto teže. Kakva su iskustva vas i vaših poznatih?
Ja bih prihvatila, i javila sam svom dr da bih uzela i AZ. Sad doduše kad čujem ove najave za Pfizer hmm .. ne radi nuspojava nego možda bolje štiti od novih sojeva.
Moj muž nije imao nuspojave, mama je imala jake nuspojave.
Moja nastavlja s treninzima na bazenu. Ali nemaju suhi više u dvorani, to će vjerojatno zamjenski imati kondicijske na otvorenom.
A jel se smije tražiti određeno,ne random ? Ili netko određuje ko koje smije?
Treninzi u bazenu nisu zabranjeni.
Poslano sa mog Mi 9T koristeći Tapatalk
Pa vjerojatno nam neće nudit neko drugo. Svi moji mlađi koji su bili tranša "da se ne baci" i uspjeli u LOM-ovskom kaosu do doze mlađahni i bez komorbiditeta su prošli OK, sada ih već dosta ima. Ima znatno više nuspojava nego kod Pfizera - ako se dobro sjećam neko iz bolnice, neka formuašica je napisala da kod pfizera na drugu dozu cca 10% ima nuspojave, kod AZ-a mi se čini da je to puno više, tipa 50%, ali na prvu dozu odmah koja je gora, pa to treba očekivat. Nuspojve nastupaju za 8 h pa treba pazit ako će se ić lovat Covax program u Srbijij da se ljudi na vrijeme vrate jer se, po opisu, ne čini da bi bili sposobni vozit - smlavljenost, temp, preznojavanje, treskavica, neki proljev i povraćanje itd.. Nestaju unutar 2 dana.
Nije ni Pfizer baš da nema nuspojava - tamo je npr. navedena pareza lica, ali cost-benefit, bitno je da je prolazna.
Ja bi njih pitala smijem li se cijepiti sa svojom hematološkom dijagnozom. Valjda će znati. Ako kažu da smijem, ne bih odbila.
Ja zadnjih par dana o ovome razmišljam. Nisam još prijavljena, ali bih. Samo me ipak malo frka AZ, spadam u mlađe valjda (35) pa ne znam jel bi bio kakav problem. Ne mogu si odvojiti realno razmišljanje od nekog iracionalnog straha
čak me i za tatu frka 2.doze Astre, al on ionako u terapiji ima Andol 100, i nakon prve doze nije imao nikakve probleme
Neki bezvezni članak na tu temu AZ i krvnih problema - koji je đavo npr. "stvaranje krvi" plus u kojoj dobnoj skupini je brit. regulator to našao:
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svij...usaka-15062741
Kad zanemarim što znači "stvarnje krvi", pretpostavljam da je zabilježeno povećanje stvaranja ugrušaka, ali i incidenata krvarenja. Moja dg. se odnosi na krvarenja i meni npr. točkasta krvarenja nisu neka apstrakcija s Wikipedije nego - been there, saw that. Ja zapravo pretpostavljam da nitko nema odgovor i da će, ovisno o stanju zaliha, ekipa sa zabilježenim probl. zgrušavanja možda dobijat druga cjepiva ako ih bude bilo. Ništa nisu rekli nastavno na obdukciju onog 30-godišnjaka nekomorbiditetnog u nas koji je umro od krvarenja, za kojeg ja laik sumnjam da je možda imao neki poremećaj zgrušavanja dovoljno diskretan da mu nije radio probleme i da mu ga nitko prije nije dijasnosticirao. Jedino što zasad službeno dri mogu reći je "koristi globalno premašuju rizike" i preporučamo oprez - pa onda neka se tumači što to točno znači na svakom pojedinom slučaju.
Pod točkasto misliš petehije ili nekaj drugo?
Ja se cijepila AZ u ned ujutro, nuspujave skoro nikakve, u ned pop mi je u jednom trenu postalo jako hladno, temp nisam imala, u pon sam bila malo pregažena, u biti osječala sam se kao nakon bolesti, bez energije i bez apetita a u utorak ništa više. Muž je imao lagano povišen utrip srca u ned navecer, temp nije imao i isto je bio kao mamuran u pon. U utorak isto ništa više.
Da, više manje takva iskustva su i drugih oko mene. Pitam jer sam još jučer razmatrala tu mogućnost kao neku ne previše izglednu, tko zna kada ću doći na red..., nisam tip "da se ne baci" niti sam planirala dežurati ispred punktova ...zato me iznenadilo kad me jučer nazvala doc i pitala, pristala sam, a sad imam još koji dan da si iskompliciram život istražujući i važući ono što se izvagati ne može. Imam oba termina - i prve i druge doze.
Ja ću pričekati sad da se malo još stariji procijepe, i možda se prijavim da uspijem uhvatiti neku od ovih viška doza Pfizera il možda Johnson kad krene
edit - i prijavit ću se preko platforme, ne preko svoje dr
Evo, ovaj tjedan su zvali mog mlađeg sina (rizičan) i mene (nisam se smatrala rizičnom, iako imam kronične bolesti i godine, pa sam se baš iznenadila kad su me zvali, ali eto...)
Dr. je rekla da će starijeg sina (nije rizičan) zvati kad dođe na red. MM je u drugoj ambulanti, nije još dobio poziv.
Nuspojave - sin skoro ništa, lagana bol na mjestu uboda samo na dodir. Ja sam druga priča - nisam se te noći baš naspavala, lagana groznica, oticanje, ruka me boli i dalje (treći dan), ali ja uvijek imam takve reakcije na svako cjepivo, pa čak i gore (ako je cijepljenje protiv tetanusa). Ovo je za mene uobičajeno.
Joj kad se sjetim prvih petehija kod klinke. Stajalo me živaca i to dobrih,a bile su posljedica alergija .trčanje u zaraznu
Kod moje je bila sumnja na purpuru koja je bila otklonjena, al isto hitna hospitalizacija i sok.