Hvala žene :ghug:
Žgaravica? Presretna sam što ne znam kako to izgleda, niti u prvoj trudnoći, a niti za sad... puj puj!
stork a kako tretiraš te hemiće? Jesi probala s prirodnim stvarima? Svinjska mast npr?
Printable View
Hvala žene :ghug:
Žgaravica? Presretna sam što ne znam kako to izgleda, niti u prvoj trudnoći, a niti za sad... puj puj!
stork a kako tretiraš te hemiće? Jesi probala s prirodnim stvarima? Svinjska mast npr?
Evo ja bih vam se pridruzila nakon otkrivenog plusica :-)
Pozdrav svima ;)
Evo da vam se i ja pridruzim ja sam 16 tt i muci me vec dva dana neki proljev :p
Uz to sam sva nervozna
Evooo nam jos busaaa... divno :-D
dobrodosle!
Ja si jos ne dozvoljavam preveliko veselje (iako sam jucer skoro kupila prvi komad baby robice),jer tek 15.5.idem na prvi pregled...tko ce to docekati :-(
Ja dolazim u iskusenje da kupim robicu ali neznam dal je curka ili decko :D
Muma prekrasne vijesti !!!!:ghug: Zadarmamice sretan rođendan prvorođencu !!! Baš mi je žao da mu je propala zabava, isto se dogodilo i mojoj curki ove godine, svi joj uzvanici bili u kozicama pa nismo ni slavili rođendan.
Ja sam jučer malo detaljnije očistila kuću, napravila kolač, presložila ormare i kad sam napokon u neke ure sjela počela su me bolit leđa, pa nekakva bol u stomku...ajme kako sam se prepala...za ne falit kad sam sve uglancala djeca obale staklenu svijeću sa stola i stakla svuda....a ja se ne mogu sagnut...muža nema doma...došlo mi je da vrištim....Uglavnom, danas sam odlučila noge u zrak i ne radim ništa...briga me za kuću i sve drugo...
Mišica i micamaca dobro došle u klub !!! Želim vam što manje briga i sekiracije !!!
dobrodošle nove trudnice!!!
ZM, šteta za rođendanski party, odvedite ih onda u kino i na slaju, a party organizirajte u vrtiću (ako već nije bio)
muma, presretna sam zbog tebe!
Nove trudnice, dobro dosle i dan po dan. :-*
Zadarmamice, potpuno te razumijem. Ove godine smo pozvali oko 10 djece i dobili potvrde da ce doci. Par dana prije rockasa je nekoliko otkazalo, a na sam dan rodendana cak cetvero je javilo da nece moci doc! Bila sam sva u komi kako ce sve proci. Moja Pikulica u princeza haljinici ceka, a ja dobivam sms-ove. Na koncu je bilo 3 njenih vrsnjaka i jedan veci decko, brat jednog od malih i proslo je ok. Zao mi je sto je tvojem sinu tako ispalo, ali od srca vam oboma cestitam ovaj najljepsi dan! :-)
Ja sam sanjala da sam rodila nedonosce, da je beba bila sva natecena i spigana i pokusavala sam dojiti i na kraju sam pobjegla s njom iz bolnice... Ajme kako glup i stresan san!
Sto se moje muke sa zgaravicom tice, jucer sam popila jedan peptoran i prvu noc normalno spavala. Nije preporucljiv u trudnoci, pa se ne usudim uzimati cesto. Ne znam sto da radim, jel ima koja tih problema i kako ih rjesavate?
Dobrodošle bušice u klub!
Zadarmamica Sretan rođendan sinu!
Muma, moja mama radi neku mast na bazi maslinovog ulja i čistog pčelinjeg voska pa s tim mažem, ide na bolje.
ValaMala mene kad zgrabi žgara onak jako, jedino pomaže soda bikarbona, a primjetila sam kad jedem puno raznih salata podrigujem k'o pajcek i gotovo da se i ne pojavi. Jučer sam dvaput ručala, pojela brdo salate od ribanog celera i korabe začinjene samo limunovim sokom, u međuvremenu jela čokolade i još sam si navečer skuhala 1/2 l pudinga od vanilije :lol: Al' mislim da mi je bolje jer se malac dosta spustio pa ne gura želudac.
Mi smo jos 2 u 1, ali sve vec iscekujem hoce se pojavit koji trudic, jutros mi se ucinilo da sam osjetila jednog slabog, al nist poslije, a bebolino samo sto me ne razvali, kad se razbaca po mom stomaku to nije za gledat.
Ja hemoriode vucem od cetvrtog mjeseca trudnoce i to precesto mi se javljaju da sam vise na rubu snaga, a i moje dupe. Mazala sam sa onom hemero protect kremom, sve si pomisljala nabavit to hvaljeno kantarinovo ulje, ali sad je ova zadnja tura hemeroida prosla i nadam se da se do poroda vise nece javljat.
Muma bas sam sretna zbog vas, neka dalje sve ide savrseno.. onako kako i treba biti..
Ne ide u vrtić.tek ce na jesen.to su nam sve djeca od kumova vincanih krstenih i obitelj.a oni svi idu u vrtić.hara neki virus.
A kako imam gadne kontrakcije i zvali su kisu danas kod nas...rodendan smo stavili ujutro i popodne.kao kava i torta i da se malo poigraju jer ja nemogu makac.i trebali su biti u dvoristu na trampolinu i ljuljackama.i samo krenulo otkazivanje jucer.
Bio je malo tuzan jutros ali on je sad prisritan.bila mu je nasa kuma vincana a on ju voli i kum krsteni naletio brzinski jer su i njegovi bolesni.a popodne ce mu kuma druga doci i babe i didovi.ujo i striko.
Zabavit ce se on.a baba mu ispekla dvije torte :)pa se jutros slikao i vec puhao svicice.
A on je prakticki tek sa 3ipo poceo pricati pa je ovaj rodendan dozivljaj i sav je ponosan i prica.:)
I mamice prvorotkinje....ove druge to vec znaju...to vam je ljubav na prvi pogled.:) <3
Cilo jutro gledam njegove albume i slike iz rodilista.kao da opet prozivljavam taj dan.uskoro ce biti da mi je pukao vodenjak :)
Muma sjajne vjesti! Bas se radujem zbog tebe!
Adrianova mamice evo ja sam zvanicno preshishala termin - danas je taj dan ali dr kaze da necu sigurno jos par dana - skroz sam zatvorena cjelom duzinom cerviksa i bebina glavica se jos nije spustila tako da...mozda rodimo i isti dan iako je tebi termin 13 dana iza mog. Cudo su ove bebe i trudnoca generalno!
Ja sam inace u subotu bila bas tuzna jer moram u bolnicu i nije mi se islo pa sam odgodila za danas i danas na pregledu dr kaze to sto je rekao i kaze da ako nama nije problem da se vozimo u utorak opet na kontrolu slobodno mogu kuci. Tako da u utorak opet u Knin i tada mozda stvarno ostanem...vidicemo, vise nishta ne znam ali sam se pomirila da ce jednostavno biti kako mora i da ja tu nish ne mogu.
Sad kontam...meni i ciklus traje malo duze (30 ili 31 dan) pa je mozda i termin malo pogresan? Ma nema veze...eto samo da javim da sam jos doma, da smo 2 u 1 i da je sve ok sem sto sad imam osjecaj da se nikad necu porodit. :neznam:
E i da! Nove curke - dobrodosle i laganu i skolsku trudnocu vam zelim!
Violinchek nema za bebu zurbe... ja se nadam da ce krenit i da cete i ti i AM grliti svoje smotuljke sto prije :-)
Violinchek, bas sam cijeli vikend mislila na tebe, drago mi je da si još malo doma. Samo opušteno, samo što nije :)
Meni isto prošao termin a i maraton i sad sam spremna.
Valjda nećemo predugo čekati...
Dobrodošle nove buše!
Violinchek i meni je drago da si ipak doma, znam kako je lezat u bolnici i samo cekat, ja sam ti proslu bebu prenjela 13 dana, nije nikako htio van pa su mi radili indukciju, ali se beba nije spustala niti se ja otvarala, to je ono kad te nejde onda te bas nejde. A bilo bi mi drago da rodimo sad isti dan :)
Valamala, ja se mucim s zgaravicom, ali nekako mi se cini da mozda ne u onoj mjeri kao ti. Svejedno, meni jako pomaze polozaj u kojem spavam. To sam shvatila probavajuci preko noci kad mi se sve vracalo natrag u grlo. Okrenula sam se na lijevi bok i lagano podignula jastuk da mi glava bude malo na povisenom. I mogu ti reci da je prestalo. Nisam cijelu noc tako spavala naravno jer bi mi se vrat ukocio, ali bas mi je pomoglo.
Jos tjedan dana do pregleda.meni se drob spustao.svi su jucer rekli da izgledam koda cu svaki tren u rodiliste.a tek sam 32+4tt.
TTiL samo da je prosla ona subota kad nije radio birth center :) Sad ce valjda svaki dan... Jesi li bila na nekom pregledu? Znas li jesi li se pocela otvarati, jel se spustila beba? Meni je sve zatvoreno kao da necu jos 100 godina.
Adrianova mamice zasto su ti inducirali porod? Jel samo zbog prenesenosti od 13 dana ili je plodna voda bila mekonijska ili neki treci razlog? Meni je dr rekao da necemo inducirati nish sve dok se na CTG, UZV i po plodnoj vodi vidi da je beba ok i dok sam ja dobro pa koliko god da prenesem.
Zaista sam srecna da mi je dr takav tj da slusa i postuje moju zelju za prirodnim porodom bez intervencija.
zadarmamice ne slusaj puno sta ti govore sa strane! I meni su pre desetak dana pricali da mi je drob spusten i da cu ja uskoro a vidis, dr mi je na pregledu ustvrdio suprotno. Za tjedan dana na pregledu pitaj doktora/ku sve sto te interesira. I naglasi da te to sto imas kontrakcije uznemirava i da te malo strah da ne krene porod prerano pa vidi sta ce ti dr reci. Bitno je da i on/ona zna i kako se osecas po tom pitanju jer u suprotnom mozda ne obrati dovoljno paznje na te simptome koje imas. Ja sam cak nekad preterivala u opisu simtoma doktorici koja je vodila trudnocu jer sam zeljela da bas obrati paznju na nesto sto me muci a ne da odmahne rukom i kaze "to ti je normalno" dok se ja istovremeno ne osjecam kao da mi je nesto normalno.
Drzim ti fige da bude sve super!
Hvala vam cure na rjecima podrske!
Inducirali su 13 dan nakon sto sam prenjela, jer kod nas u bolnici ne drze duze od 14 dana nakon termina. Plodna voda je bila savrsena cjelo vrijeme. Ali nije djelovalo, tako da je nakon osmosatnog mucenja dovrseno cr.
prekrasna vijest :-D:-D:heart:
Muma cestitam na predivnim vijestima.
Je li netko od vas radio test spola bebe sa sodom bikarbonom?
evo i mene sa ultrazvuka...
vijesti su dobre i lose...trenutno je najbitnije da je bebica dobro i razvija se kako treba...
no losija vjest da je moj ginic kada je reko da je "sve veliko" imao u jednu ruku pravo...on je napipao jedan dio, jedan mali zidic (kako bi doktorica rekla) koji se trebao spojiti sa maternicom ali nije...konkretnog razloga nema jedna od mogucnosti je da je isprva bila blizanacka trudnoca pa se to nije vidjelo...
u slucaju ne spajanja bi moglo izazvati prijevremeni porod...nedostatak prostora bebici pa se javiti zalezanost...ili drugih komplikacija...
trenutno ne zelim razmisljati o tome...narucila me opet za dva tjedna pa cemo vidjeti...do tada se duboko nadam da ce sve doc na svoje...
i jos jedna losa vjest...
danas digla i nalaze nadeno mi je "Ureaplasma urealyticum 10/4...
odkuda sada to?...ni neznam tocno sto je to niti jel je opasno?...danas mi je doktor radio ujutro a sutra tek popodne mogu k njemu...
lidać2, ureaplasma se liječi i kod tvog partnera, vjerojatno ćete dobiti antibiotike jer nije baš za zezanje u trudnoći....čitala sam da može izazvati prijevremeni porod, ne znam koliko si sad tjedana trudna ali držim fige da sve bude ok....sutra se javi svom doktoru s nalazom, sretno!
trudna sam 16+5 ...
a nije mi jasno odkud mi sada odjednom to?...zadnje dvije trudnoce bilo sve ok...po tome izgleda koda mi muz sara okolo...
Ureaplazmu treba liječiti, može izazvati prijevremeni porod u kasnijem stadiju trudnoće. Lidać koliko si trudna? Al mislim da s ebe z obzira na tjedne trud. daje terapija za ureapl., moja je prijatelj. imala u prvom tromjes. i dobila antibiotik, popila nije se vraćala i sve bilo super. Mene moj dr. nije puštao u postupke kad sam je imala.
Muma super vijesti, jako mi je drago zbog vas i neka je sretno do kraja!
Violinchek tvojoj bebi se nede van, lijepo joj je unutra. Ma izać će ona kad ona to bude htjela :-)
Ma to ne znaci da ti muz sara okolo, imala sam ju i ja, bila sam pri kraju s terapijom taman kad sam otkrila da sam trudna, popili i mm i ja do kraja i nije se vratila bakterija. A nit ja nit on ne saramo okolo.
Isto.
Po novim standardima je ona dio flore rodnice i niski titar (ispod 10 000) se smatra normalnim nalazom pa preporučaju samo probiotike da ju nadjačaju kako ne bi probujala za terapiju.
Ja sam pila laktogin i na idućem brisu je nije bilo. Sada na novom brisu opet imam niski titar i isto mi nije dao ništa od terapije a 6+3 sam pa si zobljem laktogin.
Naručena sam idući pon na kontrolu na 36+3 i rekla je da će raditi bris na BHSB. Zna li netko jel' se na SD uzima samo vaginalno ili i analno? (vidim da negdje uzimaju oboje, a jaooo moji hemići...) I koliko se čeka nalaz, kaj ak' npr rodim prije nego stigne rezultat?
stork i meni su ovde u st samo vaginalno radili taj bris. nalaz sam cekala 3-4 dana.
lidac ne shara ti muz, ne brini! ureaplazmu mozes dobiti i ako se slucajno prljavom rukom dodirnes dole a i imunitet je bitan faktor kako neko reche... ja sam je imala, a dragi nije imao tako da ne brini - muz ti je vjerovatno vjeran :) ljeci se antibiotikom, dr ce ti reci koji je bezbedan u trudnoci. ja sam jako brzo izljecila... pij koloidno srebro! ono isto moze pomoc reshit se raznih bestija iz organizma pa i ove.
Adrianova mamice meni je ovo sto zbog nekih svojih nebuloznih pravila prisilno (indukcijom) tjeraju bebu van, meni je tu bas strasno! Ne vidim ni jedan medicinski razlog za to buduci da se do kraja 42tt smatra terminom a i ako koji dan preneses u 43tt kontam da nije frka ukoliko je sa bebom i tobom sve ok. Stvarno besnim na takve price! Mrzim kad doktori misle da su iznad prirode i da znaju bolje uffff
Pitanje za sve koje - sta je test sa sodom bikarbonom?
Mi smo inace odlucili da cemo cekati iznenadjenje. Imamo dva imena i sva je robica u neutralnim bojama :)
hvala svima...
nisam mislila doslovno da"sara"vec to na prvu tako izgleda... :-)
sutra sam obavezno god svog dr.pa cemo vidjeti sto dalje...
isla sam googlat svoj nalaz o tome tkz."zidu" pravilno se zove amijski tracak i procitala sam velike strahote i jako se uplasila...rekla sam samoj sebi da vise nista nesmijem citati i slusati samo doktore...