Polako mare, nemoj se nervirati unaprijed.
Sutra ces lijepo pitati dr pa ces sve znati.
Nazalost nisam magistrica i nemogu ti reci iz prve ruke osim sto mogu upute procitati kao i ti.
Znam sve da je to puno novaca.
Ajde javi sutra sto je dr rekao.
Printable View
Zna li netko jel odgovara Gonal doza za pen u pen od Puregona?
Pen nije jednokratan, kad se doza potroši, izvadi se van i zamijeni ampula u njemu.
https://www.google.hr/search?q=gonal...iw=360&bih=592
Koristila sam i jedan i drugi i nisu mi nudili nikakvu ampulu kad potrosim da stavim novu.
http://forum.roda.hr/threads/35232-Gonal-F-u-penkali
Na ovoj temi cure pišu da je i Gonal pen višekratan.
Bas sam isla opet citati temu i netko je tamo napisao da nije uspjela to odvrnuti pa tak da ipak mislim da je Gonal pen jednokratan i dosta je sirok onaj dio di se vidi tekucina. Puregon pen ima posve drugacije ampule i dosta su uske.
https://www.google.hr/search?q=pureg...iw=360&bih=592
Totalno drugacije nesto i ima pokazane ampule i sve kako se mijenja.
Gonal pen 900, imala sam dozu 225 dnevno, znaci jedan pen mi je bio za 4 dana. Danas sam dala zadnju dozu i u penu ima jos lijeka, od oka oko 75 jedinica. Je to normalno ili je doslo do greske na penu?
Brojka na penu je svaki dan bila na 225 i nakon aplikacija na nuli. Malo sam zbunjena.
mare, normalno je, i meni se to dogodilo i rekli su mi da je to nekakva rezerva..
Pozz...nova na ovoj temi, stara na IVF temama
Pozz. Nova sam na ovoj temi, stara na IVF temama. Zanima me da li ste si davale injekcije Decapeptyl? Da li da dam pod 90° ili 45° jer se daje subkutano? Ikakva iskustva?
Moram priznati da su mi Puregon i Ovitrelle laki za dati (mislim bilo bi mi draže da uopće ne moram), a da se grozim onog Orgalutrana ... Uff ... Tupa igla, koju jedva upiknem i nespretna ... A poslije boli. Uff.. muka mi je i kad se sjetim
Moj savjet za Orgalutran, piknuti ga čim brže i jače u kožu, gotovo se niti ne osjeti na taj način.
Kad sam ga davala lagano, toliko me bolilo i kasnije sam imala modrice, a dok sam ga energično upiknula i stisnula, skoro ga nisam niti osjetila.
Imam pitanje za cure koje su si davale menopur. Da li vam se desavalo ono prije pikanja kad treba vidjeti da je kapljica prosla iglu da vam je izletilo malo vise kapljica?
Ja pokusavam sto polaganije stiskati ali nekako mi se to desava svaki put. A imam osjecaj da izgubim tu dosta i jos u igli ostane, a kao da i izade kaplica nakon sto izvucem iglu. Ne znam je li to normalno? Cini mi se da se dosta gubi za razliku od pikanja penom.
Koristila sam i pen a i menopur i naravno da je prakticniji pen jer je sve spremno. Mislim da ne gubis puno tu sa par tih kapljica..nemoj se brinuti. I meni je se znalo dogoditi da kad izvucem iglu da iz mjesta uboda izadje kapljica.
Kad sam pripremala menopur ja sam skinula onu veliku igku za navlacenje i onda do vrha sprice potiskam menopur i stavim malu iglu za pikanje bez pustanja ikakve kapljice prije uboda pa tako probaj.
Meni nitko nikada nije rekao da mora krenuti ta kapljica pa se ici pikati. Jel ti to netko savjetovao tako??
Da sestra mi je tako pokazala.
Ali narasli su folikuli pa znaci nije smetalo.
Cure, imam pitanje. Veceras sam si davala elonvu sama i malo nespretno izvadila pa je krenula krv, al cisto malo...kapljica. Malo me brine jer na uputama za neke lijekove (npr. Cetrotide) pise da ako krene krv treba prekinut postupak i dat si ponovno novu dozu.
Ja sam elonvu ispustila znaci do kraja,krv je krenula na kraju. Jel to moze bit problem?
Hvala!
E da, i na kraju kad sam vec ispustila lijek do kraja i igla je jos bila u meni, opustila sam kozu (koju sam prvo zahvatila prstima da ubod bude laksi) i cini mi se da je i to doprinijelo krvarenju...nadam se da nisam zahvatila misic..a ne znam vise... :-/
Mimsi mislim da nije problem. Ubuduće nakon što ubodeš iglu, opusti kožu prije nego budeš ubrizgavala injekciju. Sretno :-)
Mimsi, i ja mislim da ti to nije problem
Svaki dan pikam maloga i ponekad i njemu tak izade kapljica krvi, to je normalno..
Ok, hvala cure, ma vjerojatno panicarim bezveze...evo, smirila sam se :-)
Cure mene zanima dali se bemfola mora čuvati u frižideru do početka korištenja?
Jolica, mi smo ih držali u fridžu, jer kad čitaš upute, piše "čuvajte u hladnjaku", a dalje piše "prije upotrebe izvadite iz hladnjaka 5 do 10 minuta prije"!
Treba :) neće propasti dok je do 25 stupnjeva, ali bolje da je u fridgeu.
Bok cure! Ne znam dal sam fulala temu, no ukoliko jesam, molim vas uputite me kamo da se obratim sa svojim nedoumicama. U postupku sam i kao terapija mi je dana 21 ampula Decapeptyida. Do sad sam aplicirala 7 ampula s time da mi je danas 31 dan kako sam i na kontracepcijskim pilulama. Pilule bih trebala trositi jos 4 dana i onda nastaviti sa Decapeptyidom. Uglavnom, jajnici me bole za poludjeti. Stalno osjecam neki pritisak i zelim znati da li je to normalno?!? Da li ima koja sa slicnim iskustvom? Unaprijed se ispricavam ako sam upala u pogresnu temu...
Klamerica, vjerujem da ce se netko javiti sa odgovorom..ja ti ne znam jer nisam to koristila
Ali sad mi je palo na pamet..da li Fragmin mogu drzati vani na sobnoj temp ili u frižideru?
Cure ja sam si sad davala bemfolu, nekako mi se ucinilo da sam gotova i izvadila sam pen. No onda sam vidjela da mi je jos ostalo lijeka i ponovno sam se pikala. Pri tome mi je mozda 5 kapi iscurilo iz pena. Hoce li to utjecati na tijek postupka?? Bas sam ljuta kak sam tak glupa....
Hej meni je bemfola bila ful zeznuta za davat, pogotovo istisnuti do kraja, jako je tvrda. Zato sam bila i paničarila ful u jednom trenutku i napravila si užasnu masnicu.
Znaš da ti uvijek ostane mrvica u penu, mora ostati, to je neka rezerva.
Ali i ako ti je baš ostala značajna doza (što definitivno mislim da nije) - pikala si se opet, u tebi je :) Tako malo što ti je možda ostalo mislim da stvarno nema neki utjecaj na postupak. Ne brini se, bude sve ok :)
Molim Vas info...trebala bih početi s pikanjem 2dc s Puregonom.. Rečeno je kad krene baš menstruacija.Jučer je krenulo navečer bilo smeđe,dns ujutro do 11 sati tamnija crvena i onda kao M...Ali ne jako kao tipa 3,4 dan...Da li racunam dns onda kao prvi dan pa sutra krećem s pikanjem ili stvarno mora biti obilna i crvena?
Cim ti krenula krv,bas krv, to je 1dc. Ja bih danas racunala 1dc
hvala puno...
Već nekoliko dana si dajem puregon u penu bez ikakvih problema. Danas je bila prva pikica orgalutrana, bili smo na parkingu u autu, sva sam se zbunila i zaboravila istisnuti zrak. Sjetila sam se toga kad sam već počela ubrizgavati. Kad sam izvukla iglu, bila je kapljica krvi. I onda mi je pozlilo i izgubila sam se na tren. I sva se preznojila. MD kaže da me dozivao, a ja se toga ne sjećam. Je li moguće da sam par sekundi bila bez svijesti? Je li netko imao slično iskustvo? U nuspojavama se ne spominje gubitak svijesti:-/
Ja bih rekla da si izgubila svijest od straha i soka kad si shvatila da nisi istisnula i zrak i vidjela kapljicu krvi. Ja sam nekoliko puta izgubila svijest nakon vađenja krvi, a bila sam u kontroliranim uvjetima. Kad sam se sama pikala, nakon prve sam morala leći i kad se uveo cetrotide, od njega mi je bila muka, samo mi se vrtilo, ali to je stvarno u mom doživljaju pikanja.