mackica prvotno napisa
Cure, zanima me da li se i vasim bebama zitarice koje kuhate 'lijepe' po ustima? Dosad sam bebi davala palentu, rizu i uvela jutros proso, od voca jabuke i kruske i jos tikvicu. Nekako mi je problem sa rizom a vidim jutros i sa prosom sto joj sve sto pojede kao da se zalijepi za nepce iako joj dajem i vodu tokom obroka. Uglavnom to sve 'sidje' u stomacic tek kad je dojim poslije :/ Ovo je manji problem kad dodam jos nesto u rizu, ali opet mi ne ide glatko kao npr palenta a beba je bas voljna papati i ona bi samo stavljala u usta pa se bojim da ih ne napuni previse a ne moze progutati. Zato poslije to sve vrti svojim prsticima i pola obroka izadje van :P
I da, primijetila sam da kod nje bolje prolazi sto tecniji obrok, pa ne znam kako da smiksam npr sirovu jabuku (ako niej dovoljno zrela kad struzem kasikom ostanu komadici koji joj se opet samo vrte po ustima, kao da ne zna progutati ono sto nije dovoljno tecno) :? Probala blender, al ne ide, tu bi izgleda trebalo dodati vode. Ili da pak insistiram na gnjecenom i struganom, dok joj se ne pocne svidjati?