mi imamo Filipa a sad stiže Luka...
Printable View
mi imamo Filipa a sad stiže Luka...
evo da se i ja uključin,naš dečkić će biti Mihael iako znam da će to preimenovati u miha al nema veze meni i mm se sviđa to ime a ako slučajno umjesto dečka bude cura bit će Zara!:klap:
Ah, kako li sam samo znala da se ni ne pokušavam na temi "imena za curice", jučer se potvrdila sumnja da je dečko. I sad imamo problem - s imenom. Dobro, ima još vremena, ali uh... znate ono kad vam nekako mora sjesti ime, da se baš vaše dijete tako i zove? npr. Filip mi je bez daljnjeg lijepo ime, ali jednostavno nekako nije za "mog" sina.
Jakov
Mi smo već ispucali tri imena za dečke (u stvari svaki ima dva, tako da je to ukupno šest :-)), ali... ja nekako imam manjka djece, a viška imena. Rado bi još jednog nazvala Manuel (ili Emanuel) ili Julian npr. Trećeg sina smo skoro nazvali Julian, ali smo odlučili ''sačuvati'' to ime ako nam se desi curica, jer nam je i Julia jako lijepo.
manal kuzim te skroz. Damian i Sven su imena dobili 2 dana prije poroda i nisam znala tko je tko sve dok ih nisam dobro pogledala. Sad mi se cini nemoguce da se ikako drugacije zovu
pa da! i vidiš, Damian je lijepo ime! Za Romana sam do kraja vagala Roman ili Damjan. I bilo mi čudno kad se rodio onakav narančaste kosice, a ja mislila moj Roman će biti crn! Ali pristaje mu ime, baš fino.
Sad je meni je opcija Demian, ali mislim da se mm ne slaže.
a naš će biti Luka, a nismo ni previše mozgali oko imena jednostavno nam se dopalo i tako se odma odlučili a ni ne razmišljamo baš o nekoj drugoj opciji
Draga Sumskovoce, prije svega, moje cestitke i najljepse zelje! :)
Htjela sam te zamoliti kontakt dr. Krajcara koji si spomenula u jednom od prijasnjih postova... Bila bih ti vrlo zahvalna... Davno sam odlazila kod njega na konzultacije, ali cini se da bro koji imam nije vise aktualan. (ne uspjevam poslati rivatnu poruku :()
Ovih dana su mi pala na pamet još 2 lijepa imena Domicijan i Demetrije
Naš će se dečkić vjerojatno zvati Rafael. Imamo Gabriela, pa nam je zgodno da drugi bude Rafael, kao dva anđela. Samo da još i budu dobri poput anđela ;).
meni se niti jedno ime ne sviđa dovoljno da bih ga mogla zamisliti dati svom djetetu
iako ne znam ni spol još, nekako često razmišljam o muškim imenima
jedno mi se zapravo izdvaja mrvu više, a to je marcel
Fran, Alex, Daniel- mislim da će mi se tako zvati sin ako ga ikad budem imala. Bez obzira na ova nova uzbudljiva imena sa svih krajeva svijeta Daniel mi je nekako sjelo ,ne znam zašto
Mi i dalje nemamo ime... :(
Jednostavno mi se ni jedno dovoljno ne svida, tj. ova dva-tri koja bi cak i mogla razmatrati mm je kategoricki odbio. A njegovi prijedlozi... bolje da ih i ne spominjem. A jos i klinci imaju neke svoje fiks ideje.
Jakov je bio jedan izbor, i još uvijek je na razmišljanju...iako sam "malo trudna" često razmišljam o imenima jer mu već sada u trbuhu tepam :-)
Nemam nijedno ima koje mi se svidja, da oprostite sva ova nova imena mi tako idu na živce, čini mi se puno isfuravanja tko bi dao orginalnije. Kaže moja mama koja radi u jednom dućanu kad dodju bake s unucima ni one ne znaju kako bi dozivale svoju djecu, baš to što ste pisale ..
Moj MM želi da sin bude Tomas...na kraju smo našli zlatnu sredinu , jednostavno i skromno, starinski, ako bude dečec vjerojatno će se zvati Tomislav
I hear ya sister! ;-) Ni ja ne znam... mislim imam još vremena, ali muška imena su mi tako teška... ima tu dobrih, ali mi ništa ne sjeda za moje dijete. nekako... a ipak bi da bude neko neobično, ne sad izmišljeno, ali rijetko. da ga nema još jednom u vrtićkoj grupi, barem. ;-)
Franko,Lovro,Max,Julijan /Julijana, Ivor....
Mi smo išli na najjednostavniju varijantu, a to bi bio Ivan... uz to ime meni se sviđa Bartul i Lovre...sad, ako malo "uprem" možda izmuzem Lovru, al za Bartula nemam šanse :-) Zapea dragi za Ivana i gotovo...a ako je curica onda je po mome :-)
Prenosim s teme Imena za curice:
Dakle.... muska imena s 4 slova:
Kain, Abel, Adam, Adan, Alan, Alen, Emil, Amir, Andy, Aron (ja bih pisala obvezno Aaron), Axel, Bart, Brad (:lol:), Dane, Dean, Dino, Rino, Nino, Evan, Fred, Izak (Isaac), Ivan, Ivor, Ivar, Lino, Lari, Leon, Liam, Luka, Luis, Mark, Niko, Noah, Noel, Otto, Raul, Roby, Ralf, Rolf, Ross, Rudy, Ryan, Mate, Tino, Tomo, Toma, Toni, Vito, Will, Joel... Aldo, Ezio, Igor, Milo,
Moja E. bi tu obvezno dodala i Harry (po uzoru na Pottera, naravno). :mrgreen:
Nekako su mi zenska imena s 4 slova ljepsa....
Ali na listi su mi bili Aaron, Liam i Evan....
Sad bih mozda izabrala ime Adam. :)
Relja
Pa hvala ti najljepša! :klap:
Ovo se i meni mota po glavi:
Adan mi je otkriće! Da živim vani negdje, bio bi Aidan. :yes: Ili Robin. Mislim da Robin lijepo funkcionira i kod nas, ali mm kategorički odbija.
Dejan je mm, Ivor moj brat.
Jeste li čuli za Arlen?! Zanimljivo, bar meni. Našla sam to ime na TORCH nalazu :lol: (mislim voditelj laba se tak zove)
da i meni je Arlen žensko ime..
ček da se sjetim... ne, taj mi je bio prestar, mislim da je nosio "fudbalerku". bio je i neki mlađi, zgodni, zvali smo ga... Dudo ili tak nekako...
al ja sam bila mala, ak su imali 30 godina, mora da su mi bili stari :lol:
ne, originalno je Relja, rijetko.
Zvučna su imena s tim našim lj i nj. Sviđa mi se Vanja za dečka.
i meni se sviđaju ta univerzalna imena - vanja, saša, borna, luka, matija... mm je to u startu prekrižio.
jučer, ne da mi vrag mira gledam na imehrvatsko.com to Arlen, pa je čak kao primjer ta doktorica iz osijeka koja je na mom nalazu! :lol:
kaže da je nešto ćešće u blizini Italije. i može biti i muško, ali je češće žensko.
Filip :)
ja znam jednu žensku Matiju
Kod nas su sve Matije ženske, tek zadnjih godina to ime počelo se davati i dečkima. A Luka i Borna su i ženska i muška, mada ja ne poznajem nijednu curu s tim imenima. Saša je bio moj favorit za kćer ali nije prošlo
mogu biti i muška i ženska, makar su ženska jako rijetko. ali ja volim biti mimo svijeta, kad mogu. u ovom slučaju ne mogu jer mm neće niti čuti.
imam novi uvjet. ne smije biti deklinacija po iznimkama.
uu, Relja je skroz najs
naš prvi sin se zove Lovre,u dogovoru sa mm...
sada sam popustila dragom koji želi da se naš drugi sin zove Ivan,a meni se sviđa ime Bruno.
da je cura već je bilo dogovoreno da je izbor imena moj,bila bi Marija.
Lovre mi je super. Ivan malo manje super:) a Bruno baš lijepo, muževno ime.