:D :D :D :D :D ANA-
joj super, baš si me obradovala, gle ti našeg lipanjskog vlakića :D :D :D
čestitam i odmaraj!
Printable View
:D :D :D :D :D ANA-
joj super, baš si me obradovala, gle ti našeg lipanjskog vlakića :D :D :D
čestitam i odmaraj!
Plava Maja mi je rekla da nas 4 nisu trudne (alebićeve pacjentice). Voljela bih da ima krive informacije, jer kad mi je u pon javila da nitko od nas nije, bilo mi je još više žao.Citiraj:
maya3 prvotno napisa
Ja sam ga zvala na njegov broj mobitela kad sam saznala rezultate, a to je bilo oko pola 2. Inače on cure koje vade betu na VV naruči na rezultate u 13,14h.Citiraj:
dudadudaduda prvotno napisa
Što se tiče putnih naloga, tražite od svog ginekologa skupni putni nalog. Takav putni nalog se sastoji od tabele u kojoj vi sami upisujete datume, a onda na kraju postupka (na dan transfera ili ne daj Bože ranije), dajete sestri da sve ispotpiše i ispečatira. Tako sam ja učinila prošli puta (od 21.dc, pa sve do transfera, bilo je čini mi se 8 datuma).
Ana- :D :D :D
Takve informacije nam daju snagu za dalje. Puno sreće, makar je imaš sasvim dovoljno i javi nam se. :shykiss:
koliko sam ih ja prebrojila 4 jesu skupa sa Majom :heart:Citiraj:
amariya prvotno napisa
no, nema veze samo da ih je više trbušastih(uključujući i nas u jesen) :love:
Ana- čestitke od :heart:
ana čestitke još jednom :D :D :D
malo kasnim s komentarima...
a meni je dr. L. šarmantniji :mrgreen:
a dr.A je mlad i zgodan
ali svejedno biram šarm :P
ima li ko ET u subotu?
ja imam, da znam s nekim ćaskat, ja sam dr A-eva!iako to nema veze :)
ana velike čestitke :D :D , uživaj i mazi bušu :saint:
Curice, nemojte se opterećivati s tim koliko ih je u kojem postupku uspjelo, a koliko ne i kod kojeg doktora.
I ja sam jednom od 6 transfera bila jedina sa negativnom ß pa ... idemo dalje.
Ne radi samo doktor transfer. Transfer rade doktor i biolog. Važniji je biolog od doktora.
Evo u mojem zadnjem ET-u bile su tri cure kojima su embriji vraćeni 2 dan. Sve 3 su trudne i nisu na ovom forumu.
Sretno svima i nemojte se opterećivati s brojkama jer one ne govore baš ništa.
Bebel, mudro zboriš, sve je ovo iluzorno, nema tu statistike, niti pravila, dakle, treba biti ustrajan i rezultat neće izostati, e sada, kod kojeg doktora to je manje važno, nekima to uspije lakše, drugima teže, ja sam nažalost u ovoj drugoj skupini ali sam i ja dočekala svoj sretan trenutak
(a što se tiče doktora nema ljepšeg, pametnijeg, šarmantinijeg i duhovitijeg od dr. Lučingera i to je to)
Vidim ja da svaka pacijentica simpatizira svojeg doktora, što mi je nekak i logično. Ja dajem svoj glas dr A :lol:
i ja sam za mlađeg i slađeg :lol: (muž mi preko ramena gleda šta pišem... 8) )
danas se nešto čudno dogodilo na VV, opet čekamo transfer, ali ništa nam nitko ne govori. punkcije već započele, a našu biologicu uopće nije vidio. pitam sestre oko 9 kad ćemo znati što je s transferima, a ona kao danas je drugačiji raspored jer "nešto nešto" (doslovno tim riječima). uglavnom, onda je onal iz laboratorija inžinjer izašao i sve nas odreda prozvao i baš svima (a bilo nas je...) rekao da dođemo sutra. biologici ni glasa ni stasa :?
Dobar dan cure,evo več neko vas vrijeme pratim pa odlućih da vam se pridružim.Bili smo u maju na prvom ivf postupku na VV kod doktora L i nažalost nije nam uspjelo...beta 1,4..još ga trebam nazvati u poćetkom srpnja da mi kaže šta dalje....vjerovatno opet na stimulirani u 9 mjesecu. Mene zanima ako mi ko može odgovoriti pošto u srpnju punim 38 god.koliko mi otprilike treba love za stimulirani i šta sve plaćam.Znam da snosimo troškove lijekova ali dal ide još nešto pored toga.Naravno uputnicu od ginića,dopunsko imam(što u ovom slućaju neznam koliko pomaže :/ ...a i neznam šta će biti s ovim novim zakonom :evil: ,,,nabijemm ih :lol:
bubble_71 iako u srpnju puniš 38 (generacija smo) imaš i dalje pravo na besplatan/e postupak/e: bilo prirodne ili stimulirane samo što plaćaš lijekove; vrlo je teško reći koliko bi to bilo ovisi o tome koliko dana ti traje stimulacija i koliko ampula trebaš; koliko se sjećam cijena jednog gonala je cca 200 kn (odnosno malo više), a menopura nešto manje oko 150 kn
ako je doktor bio zadovoljan tvojom reakcijom na stimulaciju možeš računati na otprilike isti broj inekcija
još bih dodala da ako si više od 38 godina plaćaš i sve dodatne injekcije koje uz to idu i potrošni materijal (kateter, štoperica, pa onda one tri injekcije nakon transfera, sve skupa oko 500 kn ugrubo). Još i suprefact i vaginalete, ali to bi ionako trebala sama platiti i da si mlađa. A na VV prakticiraju razmak između stimulacija 6 mjeseci.
Hvala cure!Zar 7 mjeseci treba proći između stimuliranog?Ja sam ono bash nestrpljiva,,,hoču sad,i hoču sve :) Ja sam bila na Menopurama i odlično sam reagirala.Ono kažu školski.,,12 folikula,10 js od toga 4 embrija vraćena,smrznutih nije bilo,,,al idemo dalje,glavu gore i znam da će i meni doći neki plusić.MORA.Ni kolač ne uspije iz prve.Mada sam se ja nadala,i na neki naćin bila sigurna da je to to...da sam trudna s obzirom na neke simptome koje sam imala.Odtugovala sam svoje mrvice(,,,nisam bash :roll: ...al se trudim baviti nekim drugim stvarima .Sretno svima koliko god vas ima!
Prekjuce (3.dc) sam bila na VV i postupak mi je odgodjen do jeseni jer doktori nece biti gore kada meni pada punkcija i transfer.Bila sam totalni sokirana i nisam se sjetila pitati od kad do kad tocno nece biti gore.Sa mnom je bila jos jedna zena 3.dc i isto joj je rekao.
Cestitam svim curama sa pozitivnim betama a svim ostalima saljem tisucu vibrica za uspjeh. :*
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Mislim da su cure već pisale da ih nema do 7. rujna.
Da na godisnjem su od 17.07 do 07.09. ali sad krajem ovog mjeseca idu na kongres pa ih nece biti nekoliko dana i to bas tada kada sam ja trebala imati punkciju i transfer.
bubble_71 ne znam da li si razmišljala o polustimulaciji npr. klomifenom to je vrlo povljna varijanta jer klomifen dobiješ na recept, postupak ti je besplatan, nema sprejanja, znači samo 3 inekcije nakon transfera, a kateter ovisno o tome koliko su potrošili sredstava
RuzicaSB baš mi je žao da ti je ciklus pao tako, ali vjeruj jesen će stići, a ti se nećeš stići niti okrenuti :love:
Evo i ja da prijavim jednu veliku 0 od bete ,i jako sam :cry: .ali do jeseni ću se oporaviti pa u nove pohode po svog :saint: . svim curama koje su uspjele od :heart: vam želim puno sreće.
I ja tako mislim, do tada nastavljam s trcanjem i nabijanjem kondicije da mogu dadiljati. ;)Citiraj:
sretna35 prvotno napisa
Da i mene je odbio zbog tog kongresa nažalost,, sad idem na laparoskopiju i onda startam i ja ujesen, pa se možda opet potrefimo gore :heart:Citiraj:
RuzicaSB prvotno napisa
žao mi je :love:Citiraj:
dudadudaduda prvotno napisa
Cure koje sad ne stignete u postupak, napunite baterije preko ljeta, dobro se odmorite i ne mislite na postupke. I meni je prošle godine nedostajalo par dana, odbio me dr isto u lipnju, ali smo zato MM i ja putovali cijelo ljeto i punili baterije. Ne moram niti reći da mi sada sva ta putovanja nedostaju, ali sve za naše :saint:
dudadudaduda žao mi je :love: , ali uskoro će jesen i idemo dalje[/b]
To bi me bas obradovalo, cut cemo se jos do tada. :*Citiraj:
Mali Mimi prvotno napisa
Molim iskusne sa VV za nekakvo tumačenje: imala sam punkciju 4 folikula u stimuliranom postupku u ponedjeljak, i dolazila od srijede svako jutro na report kod biologice, i svaki dan me slali kući sa tri riječi: sutra opet dođite; ni A ni B o tome koliko ih se oplodilo niti kakvi su.
Danas mi napravili transfer, također bez da mi je išta rečeno, a iza njega moj dragi dr mi u tri riječi rekao da su se dva oplodila i da su mi ta dva vratili i da su kao super (ali to više u smislu 'naravno da su super, kad su vaši') i da on ne zna zapravo kakvi su i da to uopće nije važno jer se te stvari i onako ne mogu predvidjeti. Mene je to totalno zblesiralo, iako nisam nova u svemu ovome. Nekako sam očekivala da mi se ipak kaže nešto više od dvije riječi u šali. Zar nije čudno da su za dvije oplođene jajne stanice čekali peti dan za transfer? U biti je danas šesti dan (subota), pet punih je prošlo; nisam baš sigurna kako se ti dani broje.
Zvala sam Lanu, ona se javila usred ICSI-ja i rekla mi da ne može razgovarati, a poslije je više nije bilo. Malo sam vas udavila, ali stvarno sam u čudu i u biti prestrašena.
Draga Cupko1 ako su cekali 5-6 dana znaci da su ti vratili blastice sto je svakako dobro.Nemas razloga za brigu.U biti i jeste tako kako ti je doktor rekao tu se zaista nista ne moze predvidjeti i nema pravila, a sto se Lane tice zena stvarno gore ima pune ruke posla i uopce me ne cudi sto nema vremena za razgovor.Koliko sam skuzila razgovore s pacijentima obavlja samo u izvanrednim situacijama a kad je sve ok ne govori nista(to je moj osobni dojam).Sad uzivaj i odmaraj jer ti si trudnica dok ti se ne dokaze suprotno. ;) :* :love: :heart:
Čupko, kao prvo rekla bih da je odlično što ti je transfer bio danas kad je 5. dan od punkcije (prvi dan se ne računa). To znači da su se embriji lijepo razvijali (da nisu, zasigurno bi ti ih vratili i ranije). Također, nije neuobičajeno da s biologicom nisi imala razgovor, to je u zadnje vrijeme praksa pogotovo kad je gužva pa ne stigne uopće primiti ljude na razgovor. To prozivanje i kad ti kažu da dođeš drugi dan isto je praksa, tako uvijek govore curama a onda si mi to tumačimo da je sve u najboljem redu.
Ne zabrinjavaj se, vjeruj kako ti je dr rekao i čekaj u najboljoj vjeri ova dva tjedna do bete za koju ti unaprijed vibram da je pozitivna ~~~~
Čupko1 želim ti svu sreću.
samo ću se nadovezat na ovu temu i reći da sve što je vraćeno 5 dan ne mora značit da je super dobro i da je došlo do blasta.
ja sam u 3 mj imala transfer 5 dan i bila sam kod biologice na razgovoru prije transfera i rekla mi je da nisu baš nešto.
imala sam 10 embrija od kojih su mi 3 vraćena 5 dan a ostalih 7 je trebalo bit zamrznuto 6 dan al nisu bili zamrznuti zbog toga što nisu preživjeli do tog 6 dana.
Samo hoću reć da to što je vraćeno 5 dan nije uvjek sjajno i bajno
Čupko1 znam da te ovakav razvoj situacije može uznemiriti i zabrinuti, međutim, vjeruj mi ja sam na VV od kraja 2004. godine i sve do nedavno se uopće nije odlazilo na razgovor k biologu već u samo na vratima svaki dan oko 9 sati nalijepili papirić s popisom pacijentica za transfer
onda su uveli redovne kratke informativne razgovore s biologom, a rekacije su bile od oduševljenja do negodovanja, neki su bili zadovoljni, a neki i više nego nesretni nakon razgovora
ono što ti biolog kaže je zapravo situacija embrija u trenutku prije transfera u snmislu neke statistike i vjerojatnosti za trudnoću što nema baš prevelike veze s time što će se na koncu dogoditi: jer je praksa pokazala da ponekad i vrlo slabo ocijenjeni embriji postanu prave zdrave bebe, dok sjajne blastociste (koje imaju statistički najviše izgleda za uspjeh) podbace i ne dođe do trudnoće što ti je doktor vjerojatno želio poručiti
ovo što u zadnje vrijeme opet nema razgovora s biologicom znači da je najvjerojatnije u prevelikoj gužvi pa preskače ono što nije nužno
Čupko1 :love: nadam se da odmaraš i da te tm mazi...
da, upravo je ta situacija i mene danas malo zblesirala, jer su cure išle na razgovore sa Lanom i to po pol sata, a na kraju za neke od nas nije bilo vremena. mada nam je dr rekao da je kao sve ok kad je transfer 5. dan, bilo bi lijepo da smo barem znale kakva je situacija prije, koliko nam vraćaju, koliko ih se uopće oplodilo... ovako sam uoči transfera bila pod stresom zbog nervoze, tlak mi je narastao, što smo mogli izbjeći... no dobro, sad bar znamo da su dvije :saint: :saint: s nama i da smo barem dva tjedna trudne!!!
Cure, hvala vam puno svima!
Nekako sam se u međuvremenu malo smirila, makar mi je i dalje čudno što su sa samo dvije oplođene stanice riskirali 5. dan, a i ovo što Nela kaže također stoji. Voljela bih da ipak nešto više znam.
Znam da su te stvari POTPUNO nepredvidive, svjesna sam toga, međutim postoje te neke gradacije, od 'moguće' do vjerojatno', a meni se lakše postaviti kad imam barem nešto.
Pozdrav svima i hvala još jednom! :-)
Čupko, ja to često pišem, statistika koju bi ti biologica rekla isto je jaaaako uvjetna - meni je rekla u neuspjelom stimuliranom da daje 50% uspješnosti i da su dva vraćena embrija prosječno dobra, onako ni odlična ni loša.
Kod prijenosa smrznutih embrija dala mi 30% i još je rekla da nisu pogođeni vremenski uvjeti vraćanja jer da bi se trebala po noći vraćati u labos da ih odmrzne, da se nisu odmrznuli ravnomjerno itd, dakle nije baš bilo sjajno i puno je bilo manje obećavajuće. Ali evo u tom postupku jedan embrijić se primio i čini mi se da je nakon 19 tjedana danas počeo lupkati mamu u trbuhu :saint:
bok curice, vratila sam se sa mora tamo je počela kiša i bura....
uspjela sam se naručit za 26.6. kod Alebića tako mi je sestra dodjelila...
rekla da dođem oko 10 h. sa svim nalazima..
MM ima kod androloga 08.07. pa me zanima šta će bit i kada...
svima puse
Čupko ja sam ti živi primjer da ono što kažu nema veze s vezom, meni se oplodila samo 1js, et je bio 4. dan, a komentar biologice ti šaljem na pp
evo i ja cu ti reci da se ne zamaras. prvo su mi vratili 3 embrija i dali mi 50-60 posto sanse, jer su bili odlicni, pa nista. Sa klomifenom dobila 2 stanice, 1 je bila dobra i vratili mi ju 2. dan, dali mi 10 posto sanse....moja curica ce ovih dana napuniti 8 mjeseci.....ne razmisljaj uopce o tome.. 8)