Meni su rekli da mozemo prve uzv napraviti i kod kuce (ali nisu rekli koliko cesto i na sto doktor treba obratiti pozornost), ali da najkasnije 8 ili 9 dan stimulacije moram uzv napraviti kod njih.
Printable View
Meni su rekli da mozemo prve uzv napraviti i kod kuce (ali nisu rekli koliko cesto i na sto doktor treba obratiti pozornost), ali da najkasnije 8 ili 9 dan stimulacije moram uzv napraviti kod njih.
Strike, baš su rekli da prvi uzv mora biti u Mb? Kaj ne možemo to i doma obaviti? :?[/quote]
Pitala me sestra odakle zovem,a pošto sam je tu na samoj granici sa Slo,rekla mi da je onda uzv kod njih, a inače valjda ko je dalje,može i u svom mjestu
nini Sretno!
Nini,super za dogovor.Jesi dobila protokol?Kakav ti je opci dojam?Kod kojeg dr si bila?
Razgovarali sa dr Sonja Lazarovska.Dr. je draga i pihvaća tvoje mišljenje.Konzultacije traju sat vremena ali ona kaže da traju onoliko koliko nama treba.Odredila mi je protokol sličan kao i prva dva jer sam na njega dobro reagirala pa ona kaže da ne bi onda puno mijenjala ako je nešto dobro.Rade vikendima i praznicima.Sve u svemu (ako se odbije put)ja super zadovoljna!!!Hvala cure na ljepim željama.Ako vas još nešto zanima pitajte. :love:
Citiraj:
nini prvotno napisa
Nini, teško se snalaziti na ovom topicu, ajde pls napiši di si to bila, da li primaju pacijente u visokim godinama, koji im je granični FSH kojeg tretiraju i idu li na blastociste (ako sve to znaš) :love:?
ina33Mi smo bili u Pronatalu.Šta se tiče godina,do nas je bio par sa 39+.Tako da mislim da uzimaju i "starije"pacijentice.Sa FSH ti ne mogu pomoći jer stvarno ne znam.Kod njih je običaj ići na blastice ali ako ti ne želiš onda je ET 3 dan(to sam pitala).Ako još šta treba tu sam!! :love:
U koliko sati se mora primiti Decapeptyl,a u koliko Gonal?
I koliko bi uopće morala kupiti Decapeptyla?
Hvala drage cure na brzim odgovorima vezano za garantna pisma........meni je haos u glavi znam da sam na samom početku tek sam papire poslala čeka me još tona izgubljenih živaca......
Čitam vaše postove pa sve ste generalno apsolvirale cijeli postupak, terapiju, dok je za mene još uvijek sve viša matematika :?
Vjerovatno ću vam jo puno ¸¸dosađivati¸¸ ovdje svojim pitanjima i podpitanjima jer zaista u Bosni se malo žena odlučuje za MB i skoro da se i ne priča o tome na forumima :roll:
Znate li koliko vremena trebam čekati da me kontaktiraju pošto sam poslala sve papire? Ili da li ja možda trebam da ih zovem na one brojeve??
Strike, imaš različitih ideja o tome kada se treba pikati. Koliko sam upratila, u VV-u misle da treba Gonale oko 17h pikati, a za Decapeptyle je svejedno, ali uvijek u isto vrijeme. Reš kaže da je svejedno, ali u isto vrijeme. Meni je bilo najlakše prije posla, tako da sam uvijek pikala između 6.30 i 7 ujutro i Decapeptyl i Gonal. Dobila sam u zadnjem postupku 16 js.
Koliko komada moraš kupiti ovisi o tvom protokolu tj. kada počinješ, i koliko su ti dugi ciklusi, tj. kada ti je ovulacija. Ako si u dugom protokolu, a koliko se sjećam jesi, onda će ti trebati cca 20 kom.
Citiraj:
Jelena prvotno napisa
I ja sam se pikala u Petrovoj u 17h. A ja sam mislila da decapeptyl ide ujutro,a Gonali popodne. Nikad nisam bila u dugom protokolu.
To će još javiti sestra iz Mb koliko trebam kupiti? Ili se počinje sa jednom dnevno do prvog uzv?Inače mi punkcija do sada uvijek bila od 12.-15.dc
Nini sretno u Pragu! :love:
Na VV Gonali idu ujutro i uvijek u isto vrijeme (UZV je ujutro i ujutro se određuje terapije) +, - pola sata/sat.
Petrova to preporuča poslijepodne.
Puno hvala, super da idu na blastice :*!Citiraj:
nini prvotno napisa
Mariboru je svejedno kad se uzimaju gonali i kad se uzimaju decapeptyli, samo dr-u na UZV-u reci jel' se pikaš ujutro ili navečer (da zna zbog rasta folikula). Za decapeptyle im je, koliko sam shvatila, užasno bitno da se držite vremena - maksimalno odstupanje plus minus pola sata - za gonale ili menopure baš i ne. Ja sam se pikala u isto vrijeme i rekli su mi da je to OK - ujutro, u 7 h, prije posla da se ne zezam s decapeptylom i frižiderom plus da ne moram trkat doma na injekcije itd., to mi se pokazalo najzgodnije, a preko vikenda se opet možeš vratiti ćorit, tj pikao me MM - jedna injekcija s jedne strane trubuha, druga s druge.Citiraj:
Strike prvotno napisa
Ja sam se mislila pikati u 20 sati jer sam cesto na terenu..trebam odgovor hitno jer prvi Decaptyl dajem u nedjelju
Ako je tvoje pitanje možeš li ga davati navečer u 20 h, mislim da možeš, ali to onda mora uvijek bit 20 h, promisli i to da ćeš se morati pikati kad ćeš već ići u Maribor, znači morat ćeš nosit decapeptyl tamo i pikat se negdje putem. Opet, zamolit ću te da ipak provjeriš sa sestrom Jasnom, ona ti je dostpuna preko mailova.Citiraj:
aleksandraj prvotno napisa
Hvala ina ...saljem stalno poruke, ali mi vec duze vrijeme nije odgovorila..bit ce da sam dojadila pitanjima, ali im je protokol suvise opcenit i nije cudo da se nizu pitanja... nisu mi rekli ni da li trebam napraviti pretrage za anesteziju... :? :?
Pretrage za tako kratku anesteziju se ne rade, dobiješ prije anestezije papir koji anesteziolog pogleda pa porazgovarate ako ima kakvih pitanja. To je opća anestezija u trajanju od otprilike 5 min, možda koju minutu više...Citiraj:
aleksandraj prvotno napisa
Je li moguće da decapeptyl 0,1 stoji 390,00kn (pakovanje od 10 komada)? Ali mi nije znala reći da li još na to ide PDV
Da, to je cijena Decapeptyla (s PDV), ali ne za 10 komada nego samo za 7.Citiraj:
Strike prvotno napisa
Ok,nisam znala da ih je samo 7, zato mi je i bilo čudnoCitiraj:
Aurora* prvotno napisa
Strike, pogledaj što ti stoji kod faze u protkolu gdje ti piše da uzimaš Decapeptyl. Meni je to u prvoj fazi, ali ja nisam bila na kontracepcijskim pa pretpostavljam da tebi piše u drugoj fazi. Piše ti i dan kada trebaš početi i količina. Meni stoji:Citiraj:
Strike prvotno napisa
Decapeptyl 0,1 mg ili Suprefact 0,5 ml "20. dan ciklusa računajući od prvog menstrualnog ciklusa u..." Dalje piše da tu dozu treba aplicirati svaki dan do pred punkciju i da u se u zadnjoj fazi uzima istovremeno s gonadotropinima. Zbroji koliko je to dana, npr. 9 dana do M i 11 dana do štoperice daje 20 dana. Jedan Decapeptyl ima 0,1 mg. U tom slučaju treba 20 dana po 1 Decap., odnosno treba kupiti tri kutije.
Polagano pročitaj svaku rečenicu u protokolu. Kada dobiješ menstruaciju možeš sama unijeti na točkastu liniiju datum i onda nazovi sestru Jasnu. Piše na dnu "uvijek potvrdite početak menstruacije telefonom." Meni se samo jednom dogodilo da nisam uspjela dobiti Maribor na telefon. Naravno s puno strpljenja i rediala. U tom slučaju pošaljite sms. Ako ste zbilja u protokolu i u nekoj frkovitoj situaciji, ako je baš taj dan informacija nužna, sestra Jasna će vam javiti smsom kada i na koji broj ju trebate nazvati.
Meni je odgođen prvi ciklus, promijenjen je protokol i bilo je važno za vikend navečer dati neke informacije i dobila sam jedan broj na koji sam se trebala javiti.
Možda imam skroz krivu predođbu, ali imala sam osjećaj da i e-mail adrese imaju gradaciju kao i telefoni i da se dobivaju po potrebi. Sada su sve ovdje objavljene i nema gradacije. Meni je žao zbog toga, jer nije isto kada ste pred početak malo zbunjene i dekoncentrirane u čitanju protokola i kada s injekcijom u ruci čekate mig iz Mb da treba ili ne treba početi s terapijom (ja sam doslovce bila u toj situaciji dva dana).
Ja ne bih pisala na sve adrese, to sve dobiva ista osoba. Znači da će ako pošaljete 2, ona dobiti 6. Kad zovete pripremite papir s pitanjima i odmah zabilježite odgovor, jer ćete do kraja razgovora možda nešto zaboraviti. Ako niste sigurno jeste li dobro razumjele, bolje je odmah ponoviti sestri ono što ste razumjele da provjerite, nego još jednom poslije zvati.
Strike, za Decapeptyl trebaš izračunati koliko dana prema protokolu, sve ovako kako ti je rekla jelena. Pažljivo pročitaj protokol, uvijek još bude nekih nedoumica (npr., uvijek iskrsne pitanje može li i yasmine antibebi jer one nisu navedene itd.), ali neke ključne stvari su napisane, a datumi početka s terapijom su ključna stvar. Dakle, za decapeptyl je jasno koliko trebaš - lako se izračuna prema protokolu, a za stimulaciju uzmi samo okvirno onaj datum koji su ti napisali da bi bila punkcija, pa, ako znaš da ti je ovulacija kasnije, onda računaš više ampula gonala ili menopura, ako znaš da ti je ovulacija (tj. dan punkcije) ranije nego što su naveli, onda manje. Dobra je stvar što se s Ljekarnom Filipović u ZG-u može dogovorit povrat viška gonala ili menopura, ali ne i Decapeptyla - ne primaju lijekove koji moraju bit u frižideru nazad.
Jelena imaš pravo i mislim da bi se za početak dok nismo u protokolu svi trebali skoncentrirati na onu mail adresu sa njihove internet stranice jer če na ovaj način sestre izluditi, puno nas je sada i ako ih budemo bombardirali bezveznim pitanjima spaštat će cure koje su u tom trenutku u postupku jer se više ni njima neće stizat javljat! A to nikako nije dobro, jer ti dani išćekivanja kada ti stvarno treba su sigurno za izludit i traju duže od godine dana čekanja na postupak!
Zato i ja kao i Jelena molim sve cure koje su tek na početku čekanja (kao i ja) da se za sva pitanja obračaju sestri na službenoo mailu koju možete naći na internetu: ivf.mb@ukc-mb.si
Točno deset dana nakon što sam u Maribor poštom poslala dokumentaciju o dosadašnjem liječenju, dobila sam pismeni odgovor u kojem me obavještavaju da su me "stavili na listu čekanja prema datumu zaprimljene dokumentacije, te ću odgovor s uputama i točnom datumom početka liječenja dobiiti poštom za nekoliko tjedana". Tako da mislim da nema potrebe zvati telefonom. Sada im je sigurno ludnica pa si vjerojatno i sami ovakvom pismenom komunikacijom pokušavaju olakšati život.Citiraj:
Ela31 prvotno napisa
I ja sam tako napravila, još nisam dobila povratno upute i datum, valjda ću ih dobiti ubrzo...Citiraj:
Marchie37 prvotno napisa
Jucer mi je sestra Jafna poslala poruku u kojoj mi je potvrdla da decaptyl mogu uzeti i u 20 sati, ali za Gonal i ostalo u trecoj fazi preporucuju uzimati injekcije do 18,30
Da i tu stavim link:
http://www.vecernji.hr/vijesti/marib...e-clanak-21822
:(
:cry:
Ovaj zakon mi je stvarno nanio duševnu bol.
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Užas, Milinoviću vidiš li šta si uradio ljudima koji žarko žele svoje djete, grozota, nemam riječi, tužna sam i razočarana.
Užas pa to je strašno......
Cinično: pa rekao je dr. Š., doktoru Vlaisavljeviću da hrvatice više neće ići u MB.
Eto, ostvarili su mu se snovi.... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Stvarno žalosno!!! :cry:
Jako žalosno :(
ma ne mogu vjerovati, dali ima smisla opce slati papire kad vise ne primaju?? ja sam misla sutra poslati... :? koma, ziva koma
Koja je procedura kada ti nakon neuspjeha ostane smrzlića? Da li za transfer čekaš opet godinu dana ili sa doktorom dogovaraš ciklus u kojem će ti ih vratiti? Na tu informaciu nisam još naišla pa ako netko zna...(Mislim konkretno na MB)
GIZMOS, kod FETa 3. dan ciklusa nazoves sestre i dogovoris ritam UZVa i nema cekanja (osim ukoliko je neposredno nakon stimulacija - mislim da se u tom slucaju preporucuje da se 2 mjeseca priceka i onda krene s FETom. Ne sjecam se cjena ali znam da je bila relativno visoka u usporedbi s ICSIom.
Hvala na brzom odgovoru, mislila sam da se opet čeka kao da dobivaš novi termin, a obzirom na gužve bilo bi to dugo čekanje. sada sam vidila i u ininom sažetku da to ide prije pod dogovoru! Pozdrav
Ne mora se čekati FET. Košta oko 300 eura, neovisno o broju embrija. UZV se može i kod njih i kod nas, svejedno je. Treba sačekati malo nakon stimulacije da se "sustav" smiri, smanje jajnici, provjeri ima li ovulacije..., cca 2-3 mjeseca.Citiraj:
GIZMOS prvotno napisa