ia 30
Pozdrav
Printable View
ia 30
Pozdrav
Hvala cure na podršci. Znam da su male šanse da uspije od prve ali kako se kaže: U nadi je spas! :) Taca dobila sam 30 Menopura, 6 ampula Cetrotdia, 1 ampula Ovitrella i 3 kutije Utrogestana. Inače zbog godina (30) dobila bi 20 Menopura al zbog viška kg.( negdje 10 viška) propisao mi je 30! Pozdrav ;)
stimulacija kod svakoga drugačije reagira tako da ja mogu demantirati da sa svojih 30kg. viška na 28 menopura dobijem 8js odlićnih i još furgon nezrelih koje niti ne brojim a imam 36god.tako da nekome špek ne smeta a nekome smeta a sve ovisi i od same dijagnoze tako da puno faktora utjeće kako če stimulacija reagirati treba pustiti mozak na pašu i nepuno se opterećivati kako če se sve to završiti stres je veči uzrok neuspjeha od viška špeka sretno svima i puno uspjeha
Slažem se sa jo1974, sve ovisi od osobe do osobe. Imam za vas cure još jedno pitanjce. Kad mi preporučujete da idem na bolovanje. Ja sam mislila otvorit bolovanje od dana umetanja jer mi i tada uskoro počinju proljetni praznici( radim u školi). Što mislite prema vašim iskustvima,hoću li moći ići na posao dan nakon vađenja jajnih stanica? Nekak razmišljam da mi je bolje odmarat nakon umetanja nego prije. Što vi mislite?
B.a.b.y sretno! Mislim da si u dobrim rukama!
Stimulacija svakako ovisi od osobe do osobe - a prvi postupak je zapravo "ispipavanje terena" - nikad ne znamo kako ćemo odreagirati.
Što se tiče bolovanja, ja sam u svakom postupku drugačije postupila - većina će ti reći da pravila nema, sve je do tebe i tvojih želja, mogućnosti i potreba. Ako si na stresnom poslu (a rad s djecom to jest) možda nije loše uzeti mali predah.
Ja sam u svom posljednjem postupku bila doma od početka stimulacije - jer sam imala iznimno stresnu situaciju na poslu.
baby što se tiče odlaska na posao dan nakon punkcije (kako ti kažeš vađenja js) ako se budeš dobro osjećala ne moraš ostati na bolovanju. To će ti ovisiti o broju folikula koje će punktirati, ako ćeš (ne daj Bože) imati hiperstimulaciju (tada sigurno moraš ostati na bolovanju), da li će te i dalje boljeti, moguće krvarenje itd. Nakon transfera (kako ti kažeš umetanja) ostani doma ako ti je prestresno na poslu. Neke cure ne uzimaju bolovanje niti nakon transfera, ali ipak bolje ostani doma.
mene bome znalo boliti nakon punkcije da nisam mogla hodati a kamoli ici na posao,a jednom me nista nije boljelo. najbolje ces vidjet kako ces se osjecati kada to prođe!
nadam se da te nece bubati.....
sretno
Mene nakon punkcije nikad nije ništa boljelo - neznam je li to do mojih jajnika, broja stanica ili doktorove ruke. I nisam nikad ni krvarila, a znam da neke cure imaju prave izljeve.
Ja sam na bolovanju ostala od dana punkcije...jer mi je transfer dosao terci dan nakon punkcije...a nakon punkcije me je boljelo...inace, rad s djecom je strasan, pogotovo s roditeljima...kolegice:-)
Uzmi bolovanje ako mozes...
Imate vi pravo,najbolje je da uzmem bolovanje od dana punkcije! Eto,drugi dan pikanja je iza mene. Moram priznat da je prvo pikanje bilo prava katastrofa: porezala sam se na staklo od ampule,nisam mogla izvuć cijelu tekućinu u špricu..... No,drugi dan je već bilo bolje. Jedino me zabrinjava što me od kad se pikam bole jajnici. Kao da me netko dolje reže nožem. Ne znam jeli to normalno. Jeste li i vi imale takve probleme?
Dobro jutro cure!
baby, bolovi u jajnicima nisu neuobičajeni kod stimulacije. Mada ne znam da li bi trebali biti baš tako intenzivni kao što ti pišeš (kao da te netko reže nožem). Ne znam imaš li možda policistične jajnike (nemaš ništa u potpisu), pa su počeli burno reagirati na stimulaciju. Ali opet, tek je drugi dan od stimulacije, pa ne bi trebalo biti to. Kada ideš na idući UZV kod dr.-a?
To bi trebalo biti dobro, znači da se nešto dešava, ali baš ne bih mogla reći da mi je bilo kao da me netko reže nožem, više je boluckalo
Dobro jutro svima.
Marnie,imam policistične jajnike. Bol je na trenutke nepodnošljiva a nakon toga se smiri. Na UVZ idem u četvrtak. Nadam se da je to kao što kaže Mali Mimi samo znak da se nešto događa.
baby, i mene je tako bolilo, i to dosta i stalno, dobro cure kažu-nešto se događa (meni na kraju bila samo 2 jadna folikula, al to je drugo).
Uf, odmah mi je nekako lakše! Već se dva dana ubijam od straha zbog te boli. Vikend je pa nemogu ni nazvat kliniku da pitam doktora što bi mogao biti uzrok boli. Ajme da nema ovog foruma ja bi otišla sa živcima, hvala svima na pomoći.
Još jedno početničko pitanjce: Kada se daju Cetrotdie, Ovitrell i Utrogestan?
Cetrotide pred kraj kad porastu folikuli to će ti dr. nakon UZV reći a mogu se dati jednom, dvaput ili više dana uzastopno, Ovitrell isto kad dr. ocjeni da je vrijeme za to, a zna dosta varirati tako da može biti 11,12,13,14,15,16 dan ciklusa sve ovisi o tvom organizmu i kada će folikuli biti spremni, Utrogestan ide obično nakon punkcije 3 put na dan
b.a.b.y., Cetrotide ces dobiti kada ti vodeci folikul bude 14mm, ne vjerujem da ce ti trebati 6 kom.
Ok,kužim. Ja sam se bojala da se trebam s tim piknut sada a ništa mi ne piše u uputama kada se daje. Dr. je samo napisao da kupim. Ja sam kupila 6 Cetrotida( tako mi je pisalo), dakle ako ne potrošim sve, drage volje ću nekome pokloniti ostatak.
za sta sluzi cetrotide? joooj kako se to sve razlikuje od klinike do klinike...
Cetrotide sprječava nekontrolirani porast vlastitih, prirodnih hormona čime se omogućava kontrolirana stimulacija jajnika,dakle sprječava prerani rast folikula.Ako nisam dobro skužila neka me netko ispravi! :)
b.a.b.y gdje si kupovala cetrotide i koliko si plačala ? Cetrotide služe upravo tome što si napisala
Kupila sam ih u ljekarni Filipović u Zagorskoj. Cijena je oko 340 kn. U Karlovcu je cijena oko 550 kn tako da mi se je isplatilo proć u Zagreb po potrebne ljekove.
to je onda slicno decapeptylu
Opet ja sa svojim problemima. Danas mi je peti dan pikanja( u čet. idem na UVZ) i osim jakih bolova u trbuhu imam i pojačani iscjedak i to žute boje. :/ Recite mi da li ste imale sličan problem i jeli to normalno? Pozdrav svima...
B.a.b.y.,pojacan iscjedak je ok ali ne znam bas da je ok sto je zut. Mozes ti i sutra popodne kod dr, nije obavezno da odes bas u cetvrtak.
baby svakako se javi doktoru. Da li su ti brisevi bili ok (ako si ih radila prije postupka), jer meni taj žuti iscjedak zvuči kao neka bakterija...
baby slažem se sa curama, ja sam imala pojačani iscjedak za vrijeme stimulacije ali je bio onaj proziran, ovulacijski
nazovi doktora ili odi sutra do njega- a ja držim fige da nije ništa...
Vidim da je baby prije napisala da ima e. colli i ja je dobila samo nemam iscjedak za sad.
iscjedak takav žuti zna biti od stvari tipa gardnerela i slične bakterije. Ima li i neugodan miris? Svrbež...? Nemoj se igrati, obavezno reci doktoru za to
Pozdrav, djevojke!
Molila bih za savjet suborke koje su dugo u ovim vodama. Upravo sam prošla svoj prvi IVF privatno kod dr. L. Nakon 36 Merionala dobili smo 4 stanice od kojih su se dvije oplodile i vraćene su (jedan dobar zametak, a drugi tak-tak). Danas mi je 7. dan poslije transfera, grudi su mi se skroz ispuhale, nemam nikakve grčeve i nisam ni malo napuhnuta, pa se pribojavam da od ovog postupka ne bude ništa. Nastavit ću s utićima i vaditi betu (ako ju dočekam), ali bih se htjela unaprijed pripremiti za idući postupak. S lovom sam malo kratka pa me zanima koju bi državnu ustanovu preporučile prema vašim iskustvima i koliko se otprilike čeka na termin. Ili skupljat lovu pa nastavit kod dr L.? Nisam pametna, molim za sve sugestije i unaprijed hvala. Pusa svima
Sarahkay dobro došla, prvo pričekaj rezultate nemoj suditi po znakovima oni ti ne znače ništa.
Pogledaj malo niže imaš post od Ksene Hrvatska MPO zbilja i kako odabrati kliniku
I ukoliko bude beta negativna i pošto imaš 38 godina svakako se probaj ugurati u državne klinike dok ne skupiš lovu za sljedeći postupak kod privatnika jer vrijeme leti a visoki FSH nije baš dobar znak.
Sarahkay -zaista je nekad bolje ne opterećivati se simptomima-ja sam u prošlom postupku imala hrpu simptoma a na kraju ß tek 1.2! Zato nastavi prema uputama Dr. bar do vađenja ß. Inače meni je 6. dan nakon ET isto kod dr. L. i ako ne uspijemo ni ovaj put razmišljam da ostajemo kod njega! U većini se klinika čeka pa mi je to ipak mislim najbolja opcija- o stručnosti i ostalom da i ne govorim! Al nek ti ovaj postupak bude dobitni ! Sretno !
Hvala puno! Svakako ću pričekati betu, nada umire zadnja. Puno mi govori to da ste se odlučile i dalje nastaviti kod dr L. Vidjet ću s njim što mi preporučuje za idući postupak pa pokušati namaknuti lovu za bar još jedan postupak kod njega. Pozz!
Sarahkay preporučam ti da se u međuvremenu javiš i u koju državnu kliniku, jer se u njima počelo čekati na postupak oko 4-6 mjeseci (nedostatak lijekova za stimulaciju) tako da možeš kombinirati privatno (kada imaš love) i preko HZZO-a. Pogledaj malo topice po klinikama, pa se odluči. Možda Vinogradska ili Petrova ili VV gdje trenutno nema čekanja, ali je tamo jako mlad i neiskusan tim. Moraš misliti na sve to zbog svojih godina i visokog FSH-a.
Ali držim fige da ti svi ovi savjeti neće biti potrebni :-)!
Sarahkay držim fige za visoku betu. Hvala cure na savjetima. Poslušala sam vas i napravila briseve.Nalazi još nisu stigli. Dao mi je ginekolog vaginalete i danas je iscjedak proziran. Od bakterija imam već dugo e-coli i nikako je se rješit :( Sutra idem na prvi UVZ i nadam se da će bit sve u redu. I dalje me bole jajnici za poludit,dobila sam prištiće kao da sam u pubertetu,derem se na sve žive i plačem svako malo. No sve to nije ništa ako će uspjet da konačno upoznam svoju bebicu :) Pozdrav svima....
Cure, baš ste sve drage! Hvala puno na podršci! Jučer me malo uhvatio crnjak ali danas je već bolje. Nekako sam mislila da ako unaprijed napravim plan za novi postupak da će mi biti lakše čekati do bete i prebroditi ev. neuspjeh. Sad više neću misliti na to da se ne zacopram.(pljuc, pljuc) Pusa svima!
pozdrav svima, čitam postove unazad nekoliko stranica ali nisam našla nešto što me zanima.
naime, ja u petak idem na razgovor u Vili, kod dr.Radončića, pa molim da nešto napišete o njemu što bih trebala znati: npr. da li šutljiv pa treba izvlačiti iz njega riječ i sl.
svaka informacija mi je dobrodošla i hvala na njoj.
kako ste vi prošle na prvom razgovoru? bio kakav pregled ili?
Zlatta, dr. R je jedan od rijetkih MPO doktora u Hr s kojim se moze potpuno otvoreno i slobodno razgovarati o svemu sto te muci vezano za lijecenje. Meni je na prvom pregledu cak djelovao malo suzdrzano, pregledao je detaljno sve moje dotadasnje nalaze, dao upute za dalje ali sva njegova pozrtvovanost je tek kasnije dosla do izrazaja. Mozes biti sigurna da ces imati potpuno individualan pristup ali moras se i ti pripremiti tj. znati postaviti prava pitanja. Ja sam se u Petrovoj navikla na minimalnu komunikaciju tako da mi je odlazak u Vili bio velika promjena nabolje.