Cestitam :)!!!!
Printable View
Cestitam :)!!!!
Ja imam 50 god i mirno cekam menopauzu, dijete ima 12. Pokusaji za dijete 2 nisu upalili, iako sam nakon prve trudnoce u 38-moj (sa mojim stanicama starim 36, to su bili smrzlici, ja sam rubna pcos-ovka i materjjala je uvijek bilo) od embrija iz jedne stimul (dob 40 plus i nekih valjda 5-6 morulal imala 2 trudnoce -jednu biokemijsku i jedan missed. Povremeno tu navratim sto sto suocit ekipu s realnoscu, pomoc s dvojbama, sto utjesit, sto cestitat i that's it.
Loolee,
neka bude sretno do kraja.
imala si transfer 2 blastice?
Hvala draga Inesz,
transfer je bio samo jedne blastice. Moj doktor isključivo
vraća jednu.
Uglavnom danas sam vadila drugu betu i sa ponosom prijavljujem
rezultat koji iznosi ni manje ni više 2228.0
Jako sam sretna i uzbuđena...
Javila sam MPO doktoru pa me je naručio na prvi trudnički
pregled za tjedan dana.
Sad se samo mogu nadat da će sve bit uredu...
Šta ste se cure uspavale :cekam:
Loolee,
znam da si sretna i uzbuđena, ali kao adminica moram napisati - ovo nije chat tema :-)
Javi nam kako napreduje trudnoća, piši svaki detalj trudnoće, postupka... ali ovdje ne chatamo (uglavnom).
Čestitam! Mirnu, dosadnu i veselu trudnoću zelim!
Cure pomoć, imam dvojbu.
40 godina sam, FSH 12,6, amh 4,2. Kupila sam DHEA dodatak, i sad sam prije nego krenem piti izvadila hormon DHEA-S i iznosi 6,62 (referentna vriednost 1,65 do 9,15). Znači negdje na pola referentne je. Što da radim, da pijem ili ne?
Nasa treća curka je stigla prije 2 tjedna. Mjesec dana ranije, ali savršena mala mrvica.
Doma smo došle cetvrti dan nakon carskog.
s_iva, čestitam :heart: :heart: :heart:
@Tamara@, kužim dvojbu - da je na dnu ref. vrijednosti pila bi ga, da je na vrhu ne bi, ali ne znam ima li benefita od pijenja ako jednostavno dobro stojiš s njim. Osobno ga ne bih pumpala više. Pa i zato jer ne znam bih li mogla dovoljno ispratiti koliko je narastao. Valjda će ti se javiti netko tko se bolje kuži u to.
Hvala ti na odgovoru!
Odlučila sam ne pit (raspitala sam se kod nekoliko mudrijih doktora i biokemičara). Takodjer sam odustala i od d- vitamina pošto mi nije u zoni pomanjkanja. Tako da sada ostajem pri mixu Q10, B-kompleksa, omege i folicina. Iako sam realna i jasno mi je da teško da će to spasiti tih nekolicinu mojih starih stanica dodatno izmučenih endometriozom:-D. Al neka.. možda im ipak mrvicu pomognu dodaci:-D
Dobar dan cure, da li je koja od vas bila u stimulaciji Letrozolom? Bila sam jucer na prvom UZV (5dc) i imam samo dva sitna folikula, dr. misli da nema smisla davati inekcije jer je odgovor jako los. Inace imam endometrioza, adenomioza i amh 1.7.
Hvala svima
@giulia, cestitam
Ne znam zasto mi se nije objavio odgovor. @giulia hvala puno i cestitam! Danas sam bila opet na UZV, ostao je jedan folikul, doktoru se cini da se ne mice i kaze da cemo najvjerovatnije odustati od postupka
Evo da se javim s dobrim vijestima! Nakon fijaska u veljači u Petrovoj (aspiracija 4 nezrele jajne stanice) sad u kolovozu smo bili u postupku u IVF poliklinici.
Skroz drugi pristup i stimulacija. Dobili 10 js, 8 zrelih, 5 oplođeno (mm na dan oplodnje dijagnoza crypto
I koliko ti ih je transferiralo i jesi li već trudna :)
maca2, čestitam!
trudna :-) beta 11dnt oko 200.
Bila sam uvjerena da sam napisala
@Inesz cestitam!!!!
Wow maco, e pa to su super vijesti :) Čestitam!
2.-6. dc Elonva
6.-11. dc menopur 75
7.-11. dc cetrotide
12. dc - dupla štoperica decapeptyl + ovitrelle
maca2 cestitam!!!
Cestitam,ja bih pitala nesto ako itko zna da mi odgovori.Pravila sam juce test amh i nalaz je 0.28.Nalaz sam dobila mailom tako da mi ga nitko nije ocitao.Imam 45 god i jako bih htjela djete i nakon godine ipo pokusavanja nista.Cini mi se amh jako nizak ,jesam li u pravu?Menzes je vise manje redovit i nepreskace mi.Hvala
Nažalost jako nizak AMH, s takvim šanse za trudnoćom su gotovo pa nepostojeće. Svakako razmislite o donaciji js, to vam je najbolja (a vjerojatno i jedina) šansa za ostvariti trudnoću. Isprike što sam tako direktna, ali s obzirom na godine i nalaz mislim da vam treba realan odgovor i opcije.
U svakom slučaju, sretno!
Obavila sam danas 1.uzv/pregled - uredna trudnoća, jedan plod, vide se otkucaji srca (6+2) :-D:heart:
Imam 39, amh 0.3. Je li itko uspio u postupku s tim okolnostima? Donacija je predlozena, ali za sad nije opcija. Sto biste preporucili? Hvala..
Cure, molim vas ako netko zna malo pojasniti fenomen "lažne" stanice..
Naime, bila sam jučer na punkciji, 2 stanice izvadili, zovem danas biologa, kaže ovako: "obje su bile lažne stanice, samo ovojnica a unutra ništa."
Šta to znači, tj. s čime je to povezano? Imate li takvih iskustava?
Znam da puno pitam.. ali eto..
p.s. nizak AMH, visok FSH, 40 godina, ali prije nekoliko mjeseci je izvučena ok stanica i oplodila se..
Prazni folikuli su česta pojava u IVF-u, jedni tvrde da im se ne zna uzrok, dok drugi zastupaju tezu da je to nedozrela stanica - prerano napravljena punkcija.
Ja se priklanjam mišljenju ovih drugih.
naša je Snekica rodila curicu, obje su dobro, nadam se da će se sama javiti. Ali kako ovo apsolutno zaslužuje posebnu temu, otvaram i pozivam na čestitanje
Sneki čestitke!!!
Svu sreću svijeta vam želim!