Ja sam kod dr. Banović...nadam se da će se i ona meni svidjet s vremenom!! Ali koga god pitam nezna mi reći ništa o njoj...
Printable View
Ja sam kod dr. Banović...nadam se da će se i ona meni svidjet s vremenom!! Ali koga god pitam nezna mi reći ništa o njoj...
Budeš vidjela kad kreneš kakva ce ti biti. Mene najvise smeta sto me u jednom ciklusu 5 doktora gleda, a ne samo moja.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Čula sam da u Petrovoj baš to sve cure najviše smeta. Što ja znam...možda se u cijeloj sviti i nađe netko pametan :)))) Navodno će ti tako biti i kod ivf-a, jedan radi folikolometrije, drugi aspiraciju, treći tranfer....
Ivana - da, kod aih-a se nisam previše brinula ali za IVF bi voljela da bude uglavnom moja. A ko zna, prvi aih mi je odradila samo moja a kasnije nije.
Ma bitno da uspije :) Koliko vidim ti si bila na samo jendom AIH-u. Neznam koliko ih može biti i o čemu ovisi?
Da ja sam obavila jedan ali jos sam dva pokušala ali nije bilo folikula, tako da sam 2 mjeseca izgubila ali ok. Pa meni je rekla dr da ako je spermio dobar a i jajovodi da svakako idem na aih. A evo kako je moja reakcija bila losa sad me poslala na IVF. Najbolje da odradiš taj jedan-dva pa tražiš IVF, jer odmah te sigurno nece pustiti. Moraju nekako pravdati HZZO zakaj te šalju odmah na IVF.
Evo o dr Banović, frendica je bila kod nje i super je zadovoljna. Prvi stimulirani ivf i bingo.
Meni osobno je bila na uzv i ok mi je bila. Ja sam kod Pavičić i bila mi je na samo jednoj inseminaciji. Na većini uzv je bila ali me ljutilo što nije bila na postupku. Svaki put mi je drugi doktor radio aih.
Sad kad sam išla na ivf je druga priča. Svi ljubazniji, puno više se bave s pacijentima. Na prvom uzv i aspiraciji nije bio moje dr jer sam bila u subotu. A onda su samo dežurni dr. Ali sam prezadovoljna svima. I da, sad se puno više trude objasniti situaciju.
Takvo je moje iskustvo.
Ja nisam imala sreće s Aih, nadam se da ćete vi biti bolje sreće.
Joj meni je jednom bila dr Pavičić i nije mi se svidla. Mozda krivi dojam ali nes sam ju pitala onak zbunjena a ona krenula kolutati ocima i bila je bas bahata bez razloga :/ ali ok, na kraju je ipak najbitnije da zna kaj radi...
MonaLi - što se mora nije teško. Idem na taj AIH pa tko zna :) Jesi li se ti počela pikati za IVF?
zrinkica - Hvala, bitno da znam da žena zna što radi :)
Ma znaju oni svi što rade. Nas je nažalost tako puno da se nr stignu sa svima baviti.
Ja sam bila dosad samo dva puta na konzultacijama i dobila sam dojam da je stalno u žurbi... Al valjda će biti drukčije kad krenu postupci..
Puno strpljenja samo!!!! Znam kako ti je, ja sam u Petrovoj već 2 godine, i tek sad se počelo nešt događati.
Ivana - čekam mengu i onda 2.dc krećem sa pikanjem, strašno sam uzbuđena :) Trebala bi dobiti svaki dan sad... hmmm
E sad kad treba da dođe nema je....:-x
Tako je uvijek kod mene, bas me zeza :)
Evo napravljen hsg....lijevi neprohodan, desni prohodan! I sad u Petrovu... Jao ja mislim da će dr. svejedno htjeti probati sa AIH-om.. Ima li bilo koja sa sličnom situacijom?
Ivana - nemam, kod mene su oba prohodna... glupo je da radite aih jer postoji šansa da ti ovulacija bude u jajniku od neprohodnog jajovoda, kužiš? Bezveze ti pripada ciklus. Ja bi na tvom mjestu inzistirala na IVF, iako naravno da je moguce da uspije i aih, ali ne bi gubila vrijeme ako nisu oba super.
Ja se danas počinjem pikati... kreće moj IVF :)
A baš sam te htjela pitati....super, kreće IVF :))) Javi kako ide pikanje. Hvala ti na savjetu, probati ću inzistirati premda se meni čini da ona mora probati sa AIH-om budući da šansa naravno postoji.... A kako se gleda ako krenem na folikulometrije i recimo ovulira lijevi jajnik? Tu se naravno nemože ništa ali da li se računa kao postupak?
Pa možete odustati od postupka, sve dok se inseminacija ne odradi postupak se ne računa. Ja sam 3 tjedna dolazila na folikulometrije i odustali smo od postupka. Nije se pisalo da sam ga radila jer nisam, kužiš? A uostalom ako ti ga i pišu nema veze, ionako krećeš onda sa IVF i onda se vise ne vraća na AIH. Bar nisam čula za takav slučaj
Super, to mi je bitno. Jel stvarno nema smisla ako nema folikula desno... I opet te moram gnjaviti ali koliko vrijedi uputnica, ja imam d1... i da li za novi postupak trebam novu uputnicu? Vidjela sam na forumu da sad inzistiraju i na novim biljezima svakih 6 mjeseci...jel baš gledaju u dan za to. I da možda nije za ovu temu...ali ja sam ovjerila kod javnog bilježnika izjavu da sam u izvanbračnoj zajednici, a što se tiče zajedničke adrese imam potvrde o boravištu na zajedničkoj adresi, da li je to ok i koliko inzistiraju na tome?
D1 ti svakako vrijedi godinu dana za sve postupke, znaci vise ne moraš razmišljati i uputnicama. Vrijedi i za muževo davanje isto :)
Ovjera od bilježnika isto vrijedi do kraja (sto nije u svakoj bolnici tako) a adresa mislim da im nije bitna, iako sam ja u tekst ubacila rečenicu da živimo na istoj adresi. Pitaj na šalteru za svaki slučaj. Mislim da za biljege mislim da bas gledaju jer me stalno pitaju jesu li stariji od 6mj, ne znam zakaj im je to bitno. Samo me pitaj sve, i ja sam taki ispitivala :)
Hvala ti puno. Idući tjedan idem u Petrovu i sad mi doslovno svašta pada na pamet. Sad kad imam sve nalaze nadam se da će se napokon nešto početi događati... Kako ide pikanje? Jel si ti za ivf uzela bolovanje već sad ili radiš? Koliko sam shvatila za inseminaciju dr. ne žele odobriti bolovanje za folikulometrije, mada znam da imam pravo...
Jucer sam se piknula u Petrovoj i danas cu a onda cu sutra uzeti lijekove i doma se pikati jer je ova moja injekcija jednostavna, ali ako dobijem koju drugu opet cu u Petrovu :-)
Ja nisam na bolovanju, ici cu moguce nakon punkcije i svakako nakon transfera.
E sad za inseminaciju sam isto dobila 2 tjedna bolovanja nakon postupka (ali koristila sam 3 dana) i dobivala sam bolovanja za FM, prvo mi je srala sestra ali onda je samo davala. Sad je zadnje rekla da ce mi davati bolovanje za pola radnog dana, kao jer stignem na posao na pola?!
Pitam jel sam čula da neki lijekovi mogu imati i svakojake nuspojave, pa ukoliko dođe do toga (nadam se da neće), valjda biš trebala imati pravo na bolovanje. Što se tiče punkcije i bolovanja nakon postupka po meni je svrha toga da si opuštena i doma, a ne da ganjaš papire. Stvarno nam kompliciraju život...i još se moraš opravdavati na poslu gdje si i što radiš a smatram da to ni jedna cura ovdje nebi trebala...
Da, moguće da ću imati hiperstimulaciju jer imam PCOS, a onda mirovanje nakon punkcije...
Ma moja soc gin mi nije jasna, opće nema razumijevanja nego samo radi probleme gdje mi stvarno ne trebaju. Ali ok, nakon transfera znam da ću dobiti BO, a ovo drugo ću na GO ako će trebati....
Ma na poslu mi je koma, nažalost svi znaju situaciju jer se jedna osoba izlajala i tak... baš užas! Gledaju me onak sa sažaljenjem, užas.
Ja sam imala dobru soc. ginekologicu koja je nažalost otišla na drugo radno mjesto, kod ginekologa koji ju je zamjenio ne želim ni ići osim po uputnice, a pročitala sam puno ne baš lijepih komentara na njegov račun. A baš mi je žao zbog tvoje situacije, znam da je teško al imaš pravo na bolovanje i to čak 21 dan ukoliko nastupe bilo kakve komplikacije. Isprintaj pravilnik i zahtjevaj..neznam što bi drugo savjetovala. Zašto trošiti godišnji odmor...
Bok cure,evo da vam se pridružim na ovoj temi...obavila svoju prvu inseminaciju prije 8 dana.koristila sam femaru od 3-7 dana ciklusa-folikulimetrija pokazala jedan vodeći folikul koji se lijepo razvijao i nekoliko manjih.štoperica u ponedjeljak u 18 h,inseminacija bila u srijedu oko pola 11.u srijedu ujutro oko 9 ,dva sata prije insemiancije osjetila sam užasnu bol u trbuhu,kao probadanje,je li moguce da je to čuveno pucanje folikula?uglavnom, ne očekujem puno od prve insemiancije,definitivno nemam osjećaj da je uspjela i već polako planiram daljnje postupke...imam više pitanje oko samih simptoma ovulacije i nuspojava ma utrića (koje koristim od dana ovualcije)naime,inače imam školske simptome ovualcije -bolne grudi dan,dva nakon ovualcije,plodnu sluz ...ovaj puta,uz femaru i štopericu,pa čak ni nakon utrića za koje svi kažu da uzrokuju bol u grudima-ništa! Grudi potpuno ispuhane i nimalo bolne,nije bilo ni plodne sluzi...od simptoma samo konstantne grčeve kao pred mengu...jel moguće da uopće nisam imala ovualciju unatoč tome što su se folikuli razvijali?
I još jedno pitanje-odlučili smo napraviti pauzu prije drugog AIH postupka jer nam je početkom srpnja svadba pa bi definitivno nakon toga opuštenije nastavili sa pričom. ..moje pitanje je utječe li na uspješnost postupka pauza između postupaka?negdje sam pročitala da je bolje ići bez pauze u postupke, da je veća uspješnost?
Holideja - sretno najsretnije :)
Zelim da ti uspije iz prve, zasto ne? Ne znam koja vam je dijagnoza?
Svakako si imala ovulaciju, dobila si štopericu i sigurno je doslo do pucanja folikula. Ne brini zbog simptoma utrica, mozda tek krenu. Nije svaki ciklus isti a i neke žene ostanu trudne bas onaj ciklus bez simptoma PMS-a :)
Mislim da ne igra ulogu pauza u aih-u, idi kada mozes i pokušaj se ne zivcirati previse. A mozda si vec i trudnica :)
MonaLi,hvala ti na odgovoru i lijepim željama!
Krenula sam ipak sa sniženim ocekivanjima,pogotovo za prvi puta,pa kako bude.
Pozdrav cure, prije 15 dana sam obavila inseminaciju. Sutra badim betu , ali već drugi dan imam blago smeđi iscjedak s tragovima svijetlo ružičaste boje. Je li se neka od vas susrela s tim?
Andrea - kava je beta? Nadam se da je pozitivna :)
Nažalost čista 0. Bila je slabija menga pod utrićima. Danas obavila novi postupak uz klomifensku terapiju pa počinjem odbrojavati
Onda sretno ovaj put :) javljaj simptome i novosti :)
Cureeee, ima li vas aktivnih, ide li koja na inseminaciju uskoro?
Cure, ponovo vas pratim zadnjih mjesec-dva, ali dugo me nije bilo:bye:. U međuvremenu smo dobili prekrasnu curku koja jedva čeka bracu ili seku. I evo nas sad ponovo u MPO vodama nakon 2 godine ciljanih odnosa i 2 spontana.
U subotu odrađena inseminacija kod dr. Škvorca. Uz klomifen 3-7 dc 2x1 dobili dva folikula. Zbog tankog endometrija dobila i estrofem. I utriće. I aspirin 100. I folate i b12. Pijem punu šaku tabletica.
I, žene, otkrila sam probiotike koji mi spašavaju organizam:-D. Naručila ih preko neta. Inače bih šizila zbog gljivica i loše probave.
Eto, sad slijedi ono iščekivanje bete idući petak. Ako ovo ne upali, idemo na ivf.
Svim betočekalicama želim puuuuuno sreće:-)
Cerepaha,jel smijem pitati zbog cega ides na AIH ako imas 38 godina? Nije li pravilo da starije zene idu na IVF? Jeste vi to trazili? Oprosti,ako previse ispitujem.Nadam se da ces uspjeti.
Pa s obzirom da sam u zadnje 4 godine spontano zatrudnila 3 puta, htjeli smo prije ivf-a samo jednom probati s inseminacijom. Prema svim nalazima stanje jajnika mi je odlično, samo je spermiogram granični. Nije katastrofalan, ali nije baš ni dobar. Ne polažem baš puno nade u AIH, prošla sam već dva, ali eto, možda ovaj put upali.
Čekam betu, pa ako je negativna, odmah smo u postupku za ivf sljedeći mjesec.
Super,zelim da ti uspije.AIH je definitivno puno laksi,i sama sam ga prosla nekad davno.Sretno :)