Mama od Terr frendice iz škole upravo je prošla kozice sa starijom kćeri i
od sveg srca preporuča tekući puder i hipermangan!
(Prije toga je potrošila cca 300 kn na skupe, razvikane preparate.)
Printable View
Mama od Terr frendice iz škole upravo je prošla kozice sa starijom kćeri i
od sveg srca preporuča tekući puder i hipermangan!
(Prije toga je potrošila cca 300 kn na skupe, razvikane preparate.)
Hvala na brzom savjetu, Teica! Zanima me samo da li ju smijem kupati pod temperaturom, sad ima 38.
Ma sve 5 - tu smo jedni za druge :) !
Ne znam za kupanje pod temp....
može i bez pudera hipermangan je dovoljan
može se kupati, ne ono nakupavanje,ali ni to nije nekakva visoka temperatura, samo treba paziti na temp. vode
Mi smo imali Uriage i hipermangan. Mislim da je hipermangan više pomogao. Kupali smo je 2-3 dana jednom do dvaput u njemu i stvarno je pomogao u sušenju. Zapravo, mislila sam ga izbjeći i krenula sam s Uriage, sve je bilo super... ali onda je došla treća (ili četvrta) noć i bilo je strašno, baš ju je svrbilo i nije oka sklopila. Ujutro smo je prvi put okupali i žao mi je da nismo večer prije, mislim da bi noć bila lakša.
Sretno.
Inače, tekući puder se više ne preporučuje, malo proguglaj.
I ja mislim da se ne preporucuje i nisam ga koristila. Ali je moja mama mene mazala :D
Hvala vam cure na savjetima, evo kupila sam uriage zn-zu za tuširanje i poxclin za mazanje. Danas mi je i sin dobio temp. 38,4 ali na njemu zasad nema ni traga od kozica. Kad malo bolje razmislim, ona je taj prištić na vratu imala još prekjučer a i na spolovilu (rekla mi je za njega nakon tuširanja), ja sam pogledala i vidjela sam samo mali prištić ali pošto ja nisam imala kozice, nisam to uopće povezala s njima. Inače, ja sam se prije druge trudnoće testirala na zaraznoj za varicelle i pokazalo se da imam antitijela, iako se mama ne sjeća da sam ih imala. Moram priznati da me svejedno hvata panika od njih i mogućnosti da ih sad u ovoj dobi dobijem..
Koliko hipermangana treba staviti u kupku? Kupila sam one neke kapi, piše 16 kapi na litru vode a što ja znam koliko litara ima u kadici od tuša? Moj je krcat, krcat, ima jednu na drugoj, neke su stvarno strašne, ogromne, kao da su upaljene. Na licu, tj obrazima ima nakupine po 20 kozica, izgledaju ko ogroman herpes. I u piši ima, u ušima, u grlu..mogu misliti kako će izgledati kad mala dobije koja je još u pelenama
Trina, za malu uopće ne mora značiti da će ih imati puno.
Mislim da si kupila iste kapi ko mi, mi smo u početku lijevali vodu u kadicu i mjerili koliko ima litara, a kasnije odokativno, s tim da nikad nisam stavila tih 16 kapi na litru nego manje. Pazila sam da voda bude roza, a ne ljubičasta.
Da, kozice se mogu upaliti i mogu se naseliti bakterije, srećom nama nisu, ali prijateljičinoj klinki je guza bila jedna ogromna upaljena fleka. Ako ti se dogodi nešto slično, nazovi pedijatra, vjerojatno će ti preporučiti antibiotsku mast.
Neka kozice budu što više na zraku da se brže osuše, a nakon što malog okupaš, ne trljati ručnikom, nego samo blago tapkati.
inače je bolje kupiti prah 10 gr cca 7-10 kn, u normalnu kadu ( takvu imam ja) s dubinom od 7-10 cm potrebno je 2 prstohvata, otopina treba bit svjetlo roza.
i mi u kozicama..
danas isprobali zobenu kupku i maloj se jako svidilo.
prva 4 dana smo 2x dnevno u hipermanganu radi dezinfekcije, danas mi se čini da nema više novih, počele su se mutiti i sušiti pa sam se odvažila na zob..
ja nju samo malo ogrnem ručnikom, ali posušim je fenom do kraja. to joj jako paše, a ja umišljam i da ih sušimo usput. strašno mi je zimogrozna sada, cvokoće dok se suši, makar je u kupaoni 24-25 °C, pa je fen pravo otkriće :)
maže li itko uljima? razmišljala sam iskombinirati bademovo s pšeničnim klicama i ružom, sada se suše pa da ujedno djelujemo i preventivno na ožiljke..
milijon ih ima, uši, guza, kapci, kosa, leđa i prsa krcata, u ustima 10-ak...
ne treba dost je hipermangan
Evo i nas od 18.2. u kozicama, i to najmladja cura od tri g dobila prva. Podnosi jako tesko, prepuna ih je, svrbe ju jako, slabo jede i kuri temp od pojave osipa, vec cetvrti dan. Cak je i ciku ostavila, ajd to mi i pase... sad cekam stariju curu i sina, al za njega me je strah, ima 19 g i odolio je svim epidemijama koza u vrticu i skoli...
Ona ima astmu i ionako pije antihistamin i previse, radije je nosam i ceskam, vec mi se kemija pomalo i gadi...
Jučer sam maloj primjetila tri, četiri sitne kozice. U pelenskom predjelu joj je dadno, ima nekakav osip, od kojeg je nekoliko točkica vodenkasto, ostalo nije. Na leđima je imala jednu lijepu, veliku, kao i u kosi. Jutros je pregledavam a sve kozice su pukle. Sad mi ništa nije jasno. To izgleda kao kozica, nema greške, ali ne može puknuti dan poslije?!
ak ih je malo možda i može, a jel pogledo to neko sa strane.
može bit i neki bakterijski osip, moj je to imao pred mjesec dana, u toku noći sve je puklo ( ali je kod njega bilo i malo krvi)
možda im je mala pomogla da puknu?
i moja manja dobila kozice.
nisu onako ogromne kao kod starije, ali puno ih ima, najviše po preponama, guzi i pikici - tu su se pospajale.
noćas je po licu izbilo jedno 20 kom :(
Ma baš su kozice, ipak, vidim ih još. Jako su sitne i ove od jučer su pukle, da, vjerojatno ih je ona izgrebala. Ne znam s čim da tretiram ove na pikici? Ne sjećam se kako sam to rješavala sa starijom kćeri?
Kupila sam u apoteci od A-derme Cyletium, probat ćemo ovaj put s tim, ona kombinacija sprej/krema ništa ne valja (ne znam koja marka), čisto da znate, da u usporedbi sa starinskim puderom to je kao da mažeš vodu. Možda je dobar antiseptik ali mislim da bi brže prošlo da nisam mazala s ničim.
Kad sam na svome skuzila da ima kozice, neke su vec bile puknute (a dan prije nije nista bilo, pregledan od dr dan ranije jer se cijepio), tako da je to moguce.
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
trina, probaj malu preko dana pustiti bar neko vrijeme bez pelena da se to ne safta.. i tuširaj i dobro osuši više puta dnevno, da mokraća ne izgrize i da se ne inficira.
mojoj pomaže hipermangan, zobena kupka taj tren dok se kupa, ali relativno brzo ju opet počne svrbiti.
sinoć je bio vruhnac, nadam se. oprala ju je temperatura, pa se sva preznojila dok je temp padala i onda ju je tako svrbilo da je histerično vrištala i tresla se sva. jedva sam je smirila, skoro 2 sata je proplakala.. nikako nije ni noćas spavala, izbilo je još čudo novih.
mi isto imamo taj sprej i kremu (lexoderm) i baš je glupava kombinacija. spreju treba dok se osuši, a krema ide na suhu kožu nakon njega, pa dijete treba provesti maltene pola sata golo dok se ta sranja posuše i upiju, a stalno joj je hladno.
manju malo mažem, jer se sva unezvijeri, gadi joj se gledati te plikove, ali isto se koze suše mazala ja ili ne..
fenistil joj dajem isto, ne znam kako bi se bez toga tek provele..
ovo je već treći dan i ima ih milijun. Jedino dobro je što su sitnije. Ima stalno oko 39, stanje u pelenama je grozno a i vidim da su joj žlijezdice na preponama malo natekle. Noćas je bilo baš gadno, nismo spavale čitavu noć jer je plakala, svrbilo je, nikako se nije mogla umiriti. Danas sam joj počela davati Fenistil, možda bude lakše.
Trina, Fenistil kapi daš navečer prije spavanja i to u ovom svrbež periodu (bilo bi dobro da si ih dala i jučer navečer).
Okupaj je ujutro i navečer u otopini hipermangana, bit će joj lakše i olakšat će joj sušenje.
Pelensko područje što dulje bez pelena, neka se suši na zraku, puši joj malo u pipicu i guzu, olakšat ćeš joj život :)
Sve tako i radim, osim što ću joj Fenistil davati tri puta dnevno. Iznenadila me je koliko je strpljiva, da mi da je trackam, sušim, kupam..
moj je imao 1,5 godinu kad je imao kozice...
Fenistil sam davala 2x dnevno po 10 kapi (po preporuci pedice)
a što se tiče pelenskog dijela, ja sam Ivanu oblačila obične pamučne gačice ispod pelena i to mu je ful pomoglo, kozice su se sušile kao i na drugim dijelovima tijela
osim toga smo imali kupanje u hipermanganu 2x dnevno (ujutro i navečer) + mazanje Pruriced gelom preko cijelog tijela (nisam trackala jednu po jednu)
mojoj je danas 5. dan i još ima tepmeraturu, do 39 ide..
jezik joj je cijeli bijel i ima strašan zadah, ne znam jel dehidrirala pa zato, ali slaba mi je i na jelu i na piću, jedva je natjeram da popije gutljaj-dva.
nadam se da nije neka kandida sjela na jezik ili streptikok u grlo, zadah obara s nogu i sličan je streptokoknom
Pogledaj joj grlo, vjerojatno je krcato aftama. To su isto kozice i bole ko vrag (i zadah ide s tim)
Auuu...
da čula sam da ih zna biti i u grlu, pa i na plućima, srećom moja ih nije imala.
Jadno dijete :(
ima ih jedno 10-ak u ustima, po jeziku, ispod zubića po gingivi, s unutrašnje strane obraza. neke su crvene, ali neke su skroz obložene bijelom debelom naslagom. kod krajnika ima isto dvije.
geografski jezik je opet aktivan i kad zine, dođe mi plakati kako to izgleda. uspjela sam joj sinoć vrh jezika malo četkicom očistiti između koza, ali strah me da je ne povrijedim.
što ako ima na plućima? može li to ostaviti neke posljedice?
noćas je prvi put odspavala sa samo jednim buđenjem, jutros je dobre volje. nadam se da više neće imati temp i da sad samo na bolje ide. većina ih se zamutila i spljoštila, neke su već prilično posušene.
otići ćemo u pon. kod pedijatrice da vidi grlo za svaki slučaj, ako se ne očiste usta do tada
To je normalno. Ide s tim. Moj sin je imao u grlu krcato,nije mogao jesti.,bolilo ga je ko vrag. Proci ce kad i kozice.
Evo i kod nas stigle kozice. Jučer ujutro su počele izbijati, za sada ih je malo, možda dvadesetak po leđima, vratu, trbuhu i prsima. Od preksinoć kuri, jutros 39,3, boli je grlo. Kad joj padne temeratura je ok, ne svrbi je još jako. Sad joj se i nos začepio i počela je ružno kašljati, čujem da je puna katara. Ne znam da li je to od kozica, ili joj se još nešto nakalemilo uz koze? Inače ona već 2 mjeseca konstantno vuče neke infekcije, prvo upala uha i grla, pa gnojna angina,pa bronhitis. Popila je dva antibiotika u zadnja 3 mjeseca. Grlo špricamo sa tantum verde, to joj jako paše. Da li da joj dajem nešto za kašalj ili ne? Promijenili smo 3 sirupa i zaključila sam da je to žali Bože, bacanje novaca. Inače se inhalira redovito svaku večer sa fiziološkom i špricamo nos. Znam da će joj koze još dodatno smrdati imunitet, pa joj dajem Imunosal sirup.
Nadam se da imaš doma Fenistil kapi? Sad ti trebaju zbog dva razloga, olakšavaju svrab kozica i smiruju nadražaj na kašljanje noću pa ih daj prije spavanja. Od sirupa nema neke velike pomoći, to nam je rekla i pedijatrica, jedino što pomaže iskašljavanju su Bisalvon kapi, dati ujutro i popodne, nikako uvečer prije spavanja.
Sretno.
u vodu od inhalacija dodaj koju kap eteričnog ulja mirte, ili možda i koju kap propolisa, radi drenažu pluča ( lupkanje po leđima ), čišćenje nosa dan i noć ( najbolje s velikom špricom+usisavač( Ariana)), nek spava povišeno. nEK češće puše nos,dat joj puno piti.
Zuska, aj mi reci ko "normalan" znači onaj ko nema doma alergičara ima Fenistil doma, na normalnoj razini, nije to lijek koji se daje bez veze.Inače i bez Fenistila će proć, moji stariji su imali koze i nisu koristili ni Fenistil, ni Claritin i slične, napose ako je ne svrbi, a ako i svrbi malo pridrži ruke i sve će bit ok. Kupanje u hipermanganu s malo sode je jako dobro.
J. je prebolila kozice sad, prije 25 dana je izbila prva. Najteže je bilo 2.,3. i 4. dan, tada je najviše svrbilo. Imala ih je jedno 7 na spolovilu i to je bio užas, htjela se poderati. Kupali smo je u hipermanganu i njoj je pomagao Uriage pruriced gel. Ona je isto nakon jedno 2-3 dana kozica počela jako kašljati, pa sam joj ja odmah dala ventolin, ali mi smo alergičari tako da mi to i inače koristimo kod tih napada. Ovo što jelena.O kaže, fenistil uopće nije bezazlen lijek tako da bi ga stvarno trebalo koristiti samo ako liječnik prepiše. Mi ga nismo koristili za kozice, kažem stvarno joj je pomagao taj Uriage gel.
Fenistil nemam, dala nam je dr. Aerius sirup protiv svrbeža. Inače se redovito inhalira sa fiziološkom, ali sada nema šanse jer ima koze po licu pa joj smeta maskica.Sva sreća pa nije kašljala po noći. Sinoć su se koze raspojasale,ima ih i na pišici i u guzi, živi užas, to je najviše smeta. Danas je treći dan, nadam se da je pri kraju izbijanje, a onda bi i temperatura trebala pasti.
Fenistil je najslabiji antihistaminik i nama ga (nisamo alergičari i prilično smo rijetko bolesni) pedijatrica propisuje kad je dijete jako prehlađeno, puno kašlje i zbog toga ne može spavati. To najčešće bude jedino što nam da, koristimo max. par dana (uz sprejanje nosa i inhalacije). Dakle, imamo ga doma, povremeno ga koristimo, nemamo nikakvih nuspojava. Ovo za kozice mi je isto savjetovala pedijatrica. S tim da smo prije mjesec, dva dobili novu pedijatricu jer je stara otišla u penziju i ima iste preporuke oko fenistila.
Iako mnogo čitam i puno razgovaram s njima, imam povjerenja u njihovo znanje i iskustvo, bez obzira što to baš nije popularno kod dijela forumašica.
Zuska, upravo su mi pedijatar, alergolog i dermatolog rekli da izbjegavamo fenistil ukoliko nije prijeko potrebno jer fenistil nije bezazlen lijek. Tako da imam i ja povjerenje u lijecnike, pa ne mislis valjda da sam sama donjela zakljucak o tome, a ti si ta koja je savjetovala koristenje lijeka koji se ne moze dobiti bez recepta. Ako joj lijecnik savjetuje fenistil neka ga koristi a ne na preporuku foruma.
aerius je isti antihistaminik,ali mislim da se previše primjenjuju.
Naša draga pedijatrica i njezina med.sestra se ne javljaju na telefon, uključen im je faks cijeli dan, bijesna sam kao ris. Sara već 4. dan kuri do 39,5, kašlje, a danas mi kaže da osjeti da joj je kozica u oku, ispod kapka. Dođe mi ozbiljno da uzmem dijete i takvu je dovedem u ambulantu, pa neka mi se usudi nešto reći. Od koga mjerodavnog da ja dobijem informaciju i savjet ako ne od svog pedijatra?Rečeno nam je da se s kozicama ne dolazi. Bojim se da joj se nije još nešto nakalemilo uz koze, predugo mi traje ta visoka temperatura.