Evo pinca:
http://www.coolinarika.com/recept/sirnica-pinca
http://www.gastro.hr/index.php/hr/recepti/deserti/pinca
http://www.crochef.com/index.php?page=recepti&id=322
Priznajem, potpuno različita stvarčica.
Printable View
Evo pinca:
http://www.coolinarika.com/recept/sirnica-pinca
http://www.gastro.hr/index.php/hr/recepti/deserti/pinca
http://www.crochef.com/index.php?page=recepti&id=322
Priznajem, potpuno različita stvarčica.
Tu ih ima 12, različite verzije:
http://www.coolinarika.com/pretraziv...a&scope=recept
Ma znam za sve te recepte,manje više....i da razlika je ogromna..
Ali ..mene zanima jel itko zamijesio tijesto u pekaču sa suhim kvasom ???
to i mene zanima.Citiraj:
Krampus prvotno napisa
Evo ja ovdje kopiram recept od Marte s foruma, doduše niej za peči u pekaču ali si mislim da ga se može iskoristiti za miješenje i premjesivanje :P
A onda peći u rerni...
Pinca
1kg brasna (ja stavim 2/3 glatkog i 1/3 ostrog, ili uzmi ono za dizana tijesta)
4 cijela jaja
2 zutanjka (moze i vise ako imas kud s bjelanjcima)
30 dag secera
1/2 zlicice soli
3 vanilin secera
1/2 dl ruma
2 dl ulja
2-3 vrecice suhog kvasca ili jedna kockica svjezeg
1/2 l mlijeka (mlijeko dolijevas po potrebi, mozda ne potrosis sve)
naribana korica od limuna i narance
po zelji:
sok od narance
grozdjice
Izmiksati jaja i secer, dodati ulje, zatim brasno s kvascem. Po potrebi dodati mlijeko i lupati kuhacom ili rukom dosta dugo. U medjuvremenu dodati i ostalo. Ostaviti da se digne pa premijesiti. Jos je bolje ako to napravis 2-3 puta.
Onda na kraju premijesiti, podijeliti na dva dijela, oblikovati pogace i ostaviti da narastu. Gore ih razezati skarama i peci cca. 1h na cca. 170 stupnjeva.
e opet ja :oops:
Još nisam dobila knjigu s receptima za pekač pa samo pravim obični bijeli kruh(imam moulinex xxl)...i sve je super, kruh odličan al već sutradan se jako mrvi :/
Dal je to ok il u nečem griješim?
Par stranica prije sam stavila i recept za panettone u pekacu, smao malo treda modificirati i imas pincu.Citiraj:
Krampus prvotno napisa
Fino je, radila sam jučer malo i sam smanjila sastojkeCitiraj:
anchi pp prvotno napisa
al mi se nekako prepeklo, neznam jel zbog jaja, ali korice su malo pregorene.
Moj program za slatki kruh traje 2.20,
Koliko si dugo tvoj program traje?
moj je isto bio prepečen
Meni je jedan bio prepečen, a dva okej, malo tamnija korica, ali ništa strašno.
Okus je fini, pogotovu jutros prije kave :) dodala sam i šaku sjeckanih smokava.
A za prepečenost sam pomislila da je zbog jaja ?
imam negdje doma recept za pincu iz pekaca i dobro se sjecam da je trebalo prekinuti program 10 minuta ranije da ne bi bila prepecena
Pincu stavite na obicni program, za normlani kruh, jer cini mi se, ovaj program za slatki duze pece.
Dakle, nakon 4 tjedna pekač je doma!!!! :D :D
Otišao mu je neki ključni dio zbog kojeg se nije isplatilo popravljati, pa smo u dućanu preuzeli novi (koji je, usput, oko 300 kuna skuplji nego pred Božić kad smo ga kupovali).
Ja sam prvo pekla kuglof po receptu uz pekač (moulinex) jer smo imali punu kuću kruha kad sam kupil pekač i super je ispao - pravi kuglof- dirnuta sam :cry: osim što klinci nisu htjeli ni probati, pa sad mm i ja imamo po pola kg više. Točno za težinu kuglofa :lol: Sad idem na panettone, ali ću ih poklanjati za Uskrs, umjesto da ih proždrem. Kod mene je za lemon cake program kratak (sat i 20) i ide 4 jaja na 450g brašna i 300g šećera - jel to panettone? Ja bih samo izostavila limun zbog alergija.
Upravo sam ispekla jednu verziju pince u pekaču u koji sam dodala grožđice, sad pečem još jednu..a šta ću kad moram dijeliti okolo...
Nadam se da će pekač izdržati... :?
E da, jutros mi propao kruh, nisam pritisla zdjelu na ležište, i dobila jutros svinjac :lol:
Znam da je glupo pitanje, ali moji bi da kruh iz pekača više liči na kruh iz pekare - s ti mda su navikli na mavrovića dakle ne mora biti onaj napuhani bijeli - u čemu je tajna da bude još lakši i malo elastičniji - znači meni ispada mekan, korica je hrustava, ali ne i krckava, a mjehurića ima par, ali nije baš lagan (zapravo vrlo je sličan kruhu koji je pekla moja baka). Stvaljam germu po receptu - da dodam više ili više tekućine :? Baš mi je važno da zavole tj kruh iz pekača. Za sad sam za početak radila samo s bijelim brašnom.
kruh iz pekare je pun aditiva, i za mjehure i za ukus i za trajnost i slično, zato i jest onakav...
navikni ih na drugačiji...
jedna ne zanemariva sitnica, u subotu sam išla u Zg na put i prje puta ispekla kruh, dočekao me dobar komad nakon povratka koji je i sinoć bio jestiv i bez ikakkvog mirisa kiselog kakav ima kruh iz pekare kad odleži..ja sam ga sinoć jela i niej se mrvio
moji su se u međuvremenu častili pizzom i tjesteninom(kad mačke nema miševi kolo vode) :lol:
OBOŽAVAM ovaj pekač
Tc, tc, tjedan dana niti jednog posta
Imam pitanje: da li netko sjemenke koje stavlja u kruh prije toga - samelje?
Ako da - kako?
Naime, palo mi je na pamet da bi to mogla biti dobro pošto znamo, jelte, da većina sitnih sjemenki prođe kroz nas (sezam, npr).
Imam mnoštvo raznih sjeckalica za svašta, ali čini mi se da bi jedino univerzalno-efikasno bilo - mlinac za kavu. A njega nemam!
Dakle, jel netko nešto probao u tom smilslu?
Bijaše topic na temu mljevenja zrnja: http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=47831
Treba ti mlinac za mak, a gdje ćeš ga naći - ne znam. Onda je bilo u Kauflandu.
ja sam svakako ZA dodavanje vode - imam Moulinexov pekac, a ubjedljivo najuspjesniji hljeb je po receptu za rustikalni (?), bez mlijeka u prahu i ulja, umjesto 310 ml vode stavim gotovo 500, a koristim brasno t-710 s malo sjemenki.Citiraj:
pikula prvotno napisa
hljeb bude napuhan do vrha pekaca, hrskav okolo, unutra predivno supljikast. i evo, sad sam gladna :mrgreen:
a zašto bez ulja ???
meljem i sezam, lan i curekot, i da ,mlinac za kafu obavlja to super,ostale sjeckalice bas i ne,jer najsitnije sto mogu je upravo velicina sjemenki, tako da ih samo provrti i nista vise :)Citiraj:
anchi pp prvotno napisa
Ja ako odmah ne napišem, zaboravim što sam htjela reći... :roll:
Radila sam mliječni kruh za Uskrs po mulinexovom receptu.
Idu mlijeko i putar umjesto vode i ulja i bio je :mljac: :mljac: mekan i rahli
Pa si sad mislim da ubuduće zamjenjujem ulje s maslacem.
Koliki bi bio omjer za zamjenu? Ako mi inače trebaju 2 mjerice ulja, koliko maslaca bi to bilo?
ja ulje nikad ne mjerim već lijevam odokativno
eh, kad sam ja više štreberski tip :mrgreen:Citiraj:
Krampus prvotno napisa
ništa bez mjerica, digitalne vage, a od kad sam apri upoznala i - ravnala! :lol:
I ja se javljam da sam ispekla svoj prvi kruh po uputama, s time da sam trećinu stavila polubijelog i graham brašna i jako je fini bio, odmah se pojeo.
Jučer sam stavila tijesto za pizzu ali je bilo premekano i jako malo ga je ispalo, izvadila sam ga i sama ga još mjesila i onda je tijesto ispalo tvrdo kad se ispeklo :-( (opet po uputama od pekača).
Danas sam pekla isti kruh kao i 1.put i poduplala sam smjesu, ali kad se ispekao nije ispao veći (do ruba kako sam očekivala) već sigurno 3, možda 4 prsta niži od ruba).
Radila sam sa suhim kvascem i program za kruh mi traje 2h i 30 min :-/
Mislim da ću početi listati ove recepte :)
Obavezno prelistaj!
Meni je favorit kruh s krumpirom i pečem ga kad god radim pire krumpir!
?Što ti znai da si poduplala smjesu, ??Citiraj:
Natalija prvotno napisa
Koji ti je pekač ??
Koliko si kvasa stavila ??
I ostale omjere..?
Pa recimo francuski kruhovi se peku bez masnoće. Ako je važno izvući maksimum iz sposobnosti vezanja glutena onda masnoća samo smeta.Citiraj:
Krampus prvotno napisa
U stroju se takvi kruhovi nešto jače lijepe za propelere.
evo skupila sam nešto receptića,pa bih sad probala malo istraživati što taj pekač sve može napraviti... :)
Recite mi,ako znate,kad bih radila prhko tijesto,uglavnom neko bez kvasca za kolače,dal ga mogu staviti mješati na program za tijesto?
I dali mora biti neki poseban recept,ili može neki moj iz maminih recepata :mrgreen: ?
Na pekaču xxl baguette piše program za kolače,ali nisam sigruna da taj samo mješa,mislim da i peče,a to ne bih... :/
Znam da puno pitam,ali pliz pomagajte... :heart:
ubaciš sve na program 12
on samo mijesi, niti ne diže (zagrijava), niti ne peče
ovaj se hljeb nimalo ne lijepi - istina, propeleri standardno ostanu u hljebu, ali to mi se desava i s drugim receptima.Citiraj:
Davor prvotno napisa
a nemam posebnog objasnjenja zasto je ovaj recept bez ulja, jednostavno je. i super ispadne.
doduse, i oni tradicionalni hl****vi, kakve je moja nana pravila, prave se bez ulja i mlijeka u prahu.
I ovo prvi put čujem, Davore mogao bi tii češće dolaziti :mrgreen: :mrgreen:Citiraj:
Davor prvotno napisa
Imga :* :*
pa kad imam knjižicu kod sebe :mrgreen:Citiraj:
Daisy@ prvotno napisa
:love:
Poduplala smjesu.... 1. put kad sam pekla, pekla sam po ovom receptu:Citiraj:
Krampus prvotno napisa
1 mjerica mlijeka (cca 240ml)
2 veće mjerice maslaca
2 veće mjerice šećera
1 mala mjerica soli
2 i 2/3 brašna (miješala sam gragam, bijelo i polubijelo)
1 mala mjerica suhog kvasca
a drugi put sam sve poduplala (2 mjerice mlijeka, 4 maslaca...)
Kruh ispadne dobar ali voljela bih i druge isprobati, pa ću malo proći vaše recepte, eko tko imam kakav file sa više isprobanih recepata neka mi slobodno pošalje.
A tijesto za pizzu sam pekla po ovom receptu:
1 mjerica vode
1 veća mj. maslaca
2 mjerice šećera
2 i pol mjerice soli
2 mjerice i 3/4 brašna
1 mala mjerica kvasca.... ovim tijestom za pizzu nisam zadovoljna jer je ispalo premekano kad sam ga vadila, ljepilo se svuda.
Pekač je Salco, malo se mučim sa uputama na njemačkom, ali snalazim se već.
Tijesto za pizzu je oriđiđi dosta mekano i oriđiđi pizze se rade jako tanke i s jako malo "file". U krušnoj peći se peku cca. 3 minute, a kod mene na keramičkoj ploči za pizzu oko 5 minuta. Jest natezanje, ali valja. Postoji i pravi pravcati kodeks o tome što je prava pizza i vjeruj mi na riječ: ima smisla.
Debele pizze možeš slobodno zvati američkima.
Pizzaiolovih deset zapovijedi su objavili na www.theartisan.net -u:
Dakle, ako ti je stalo do zaistač pizze, kreni u potragu za keramičkom pločom. Moja je koštala ... a u Konzumu je prije nešto vremena bilo po 100kn. Pizzza se stavlja izravno na zagrijanu ploču.Citiraj:
The denomination of "Vera Pizza Napoletana" is reserved exclusively to pizza made according to the following rules:
1. It must be made only with flour, natural yeast or (baker's) yeast, salt to taste, and water. all types of fat are absolutely forbidden from inclusion in the dough.
2. The diameter of the pizza should never exceed 30 centimeters ( 10-12 inches)
3. Dough must be kneaded by hand or by approved mixers that do not cause the dough to overheat. (If the dough overheats, it speeds up the fermentation process.)
4 The pizza dough must be punched down by hand and not by mechanical means (never use a rolling pin, etc.)
5. The cooking is done directly on the floor of the oven. (the use of sheet pans or other pans is not allowed.)
6. The oven must be made of brick and materiale refrattario. (refractory material similar to volcanic stone) and must be fired with wood. (Operator's choice)
7. The oven temperature must be at least 400° C. (750-800° F.)
8. The classic Pizza ingredients are : Marinara - tomato, oregano, garlic, olive oil, salt: Margherita - tomato, mozzarella, olive oil, basil, salt: Al Formaggio - grated Parmesan, lard, garlic, basil, salt (tomato optional); Calzone - stuffed with ricotta, salami, olive oil, salt.
9. Variations on the Classics, which are inspired by tradition and fantasy, are accepted, provided they are not in conflict with the rules of good taste and culinary laws.
10. The Pizza must have the following characteristics: not crusty, well done, and fragrant, with the border high and soft.
The above rules are set by the Association of VERA PIZZA NAPOLETANA, which is part of the Association of Pizzaiola Europa and sustaining members.
Dojam jedenja: zakon.
Moj dragi je bivši pizza majstor tako da on napravi naj naj pizze, a kako sam ovo radila na svoju ruku :oops:
(Zapravo sve što pečem u pekaču je samo isprobavanje) jer tek sam početnik, pa tako i sa kruhom i sa tijestom i ostalim...