winnerica, obavezno odi u Alergo vitu - strucni su i ljubazni.
mi smo sutra tamo na kontroli
Printable View
mi smo sutra tamo na kontroli
potpisujem .Citiraj:
kakva je situacija cure?
moj kašlje i to samo nakon jutarnjeg i popodnevnog buđenja oko pola sata i onda cijeli dan ništa.
to je opet onaj suhi nadražujući kašalj kakav je imao kod obje upale pluća :/
mi opet bili na kontroli prosli tjedan u Alergo viti
totalno sam zbunjena jer smo skuzili da Z. dobro ne udise na babyhaler pa smo probali onaj plavi sa zvizdaljkom.
dr. R. nam je rekao za jos jedan trik - naime, kada se opere babyhaler, dobro je spricnuti u njega dva potiska ventolina ili flixotida kako bi se tim cesticama oblozile stijenke babyhalera.
u suprotnom, dijete nece kod tih prvih davanja dobiti odgovarajucu dozu jer ce se lijek 'zalijepit' za cistu stijenku babyhalera.
mladji, nakon 5 tjedana kasljanja i dva puta ventolina, opet kaslje. :/
bili smo mirni samo tjedan dana
jucer bili na kontroli kod ORL - Z. mora vaditi sve! i krajnike i trecu mandulu.
nikako nisam bila spreman na to jer sam si nekako umislila da mu ti krajnici cuvaju pluca...
no, cinjenica je da zbog trece mandule on vec pet mjeseci hrce po noci i pada u apneje.
na sto muka sam...
Kad smo kod tips & tricks, ne znam da li znate ali može se napraviti idealna lupkalica za leđa ( kod fizikalne terapije-drenaže) od maskice babyhalera koju zatvorimo sa čepom od pola lire fiziološke i navali na lupkanje.
Meni je pomoglo i nismo na kraju kupili onu lupkalicu sa srebrnjaka iako nije skupa.
:-( , nadam se da nije nešto tako strašno. Si bila kod doktora?Citiraj:
Tashunica prvotno napisa
Moj isto kašlje najjače nakon buđenja ali to je pravi mokri kašalj i traje već četiri tjedna. Dva puta sam ga vodila dr. i ništa, pluća čista, čekati da samo stane ili eventualno dati sljezov sirup ( dala, ali nije pomogao), do specijaliste ne mogu jer nam je termin tek u prvom mjesecu, ventolin mi glupo dati jer nema otežanog disanja, uglavnom nemam pojma kaj da radim. Ne vodim ni jednog u vrtić da tam nekaj ne pokupe, ali ne znam više do kad tako :-(?
nismo išli doktoru, pustit ću još nekoliko dana da vidim što će biti. on izgleda ok i nema temperaturu tako da ga mogu pustiti još neko vrijeme.
a i muka mi je kad pomislim na pune čekaone, i hrpe boleština u njima.
Nam su to danas pokazali u Astma školi, a da li bi se to moglo složiti i od patka za kupanje?????Citiraj:
ribice prvotno napisa
moja je kasljala dva tri dana al je stalo bez uvodjenja terapije. danas smo imali kontrolu na sreb, al nisam otisla, strah me sg i da ju tamo ne skupi a ok je. zvala frk. i rekao da ne trebamo dolazili, pregledo telefonom nalaze , i rekao da ako je ok slobodno ju skinem s flix. i stavim samo na singulair, i dodjem u proljece. prvi slobodni termin s obzirom da smo mijenjali termin pa je kao brze je 30.3. :shock:
a termini ako uzimas samo radi kontrole su u 6 i 7 mj. super nam je zdravstvo , super, zivjelo centralno narucivanje :/
zato smo i otisli privatno u alergovitu jer ovo jednostavno nema smisla, no drzim i sreb. za slucaj da zavrsimo ne daj boze tamo .
mah.
kako mozes krivo disat preko baby halera , to mi nije jasno nikako pa zato i je maska. meni je na taj sa zvizdaljkom tek pocela krivo udisat tj kroz nos samo da ne zvizdi pa smo se vratili maski, no sada smo bez iceg od 1.11.
ne znam jel se metakolinski test treba ponavljat jel znate ?
Evo ja bila kod fizijatrice (3 dan Astma škole) pa ju pitala za lupalicu kaže da bi patka bila pretvrda, pa me zanima koliko dođe i kak se zove lupalica s Srebnjaka, i koliko dođe.Citiraj:
jelena.O prvotno napisa
mi smo na upali pluća, opet :roll:
ovo je treća u godini dana, jel to zabrinjavajuće?
koliko god smiješno i glupo zvuči, ali ajde bar smo prošli bez laringitisa i opstrukcija zahvaljujući pulmicortu.
o joj :( . Pa što je sad bilo, zakurio? počeo jače kašljati? kak ste skužili?
Meni je mama počela kašljati i nakon tjedan dana dobila sitnu temp. pa sam ju uspjela natjerati da ode na hitnu, tam rekli da je viroza, a za par dana upala pluća :( ( baš sam tužna :( ).
ma on već neka 2,5 tjedna ima onu temperaturu 37 sa nešto. najprije sam to pripisivala virozi, ali nakon nekog vremena mi je sve skupa postalo sumnjivo - kašalj, tempica, stalno je bio umoran, skoro prestao jesti, točno sam znala da se nešto kuha.
treći dan smo na ventolinu i već se osjeti poboljšanje.
a da ga cijepis protiv pneumokoka ? puno je to upala u godini dana. :/
dvije su virusne, samo se za jednu pretpostavlja da je bila bakterijska.
a shit. jel to imunitet pada ili koji kiki ? :love:
kako promjena vremena utiče na vaše klince, moja je s ponedjeljka na utorak ( hladno na toplo) odmah počela kašljati i piskutati????
Dovoljno je da kažem da je D. od jučer opet na ventolinu ( nakon samo dva tjedna ).Nočas je teško disao da sam se bojala da ćemo božićno jutro dočekati na hitnoj, ali eto uspjeli smo izgurati najgore.
kaslje povremeno no i prestane pa smo i dalje bez lijekova :)
Cure, malo sam zbunjena glede pulmicorta.Čula sam samo pohvale za njega pa sam si valjda zamislila da je to kao jedan čaroban štapić koji će puno pomoći D. i sad sam malko( samo malko )razočarana. Ovako je išao scenarij:U utorak poslijepodne D.se žali da ga boli grlo( no nakon nekoliko žličica domaćeg meda je kao bolje ), tu noć malo nemirnije spava i kao da se čuje da se nešto skuplja u nosu,tokom srijede lagano curi nos i kroz dan nekoliko puta zakašlje ( tako mi kaže baka koja ga čuva ).Navečer mu dam pulmicort i noć je prošla ok.U četvrtak ujutro nastavljam s pulmicortom, nosić lagano curi, malo kašlje, mislim si sve super, kad popodne počne sve jače nadražajno kašljat i krećem s ventolinom, te nastavljam s pulmicortom . Tu noć , pred jutro je tako plitko i ubrzano disao da sam pomislila da ćemo morati na hitnu.Uglavnom davala sam pulmicort tri dana i znači više ne.D.još uvijek dosta kašlje , no ne suho.Nekako sam očekivala od pulmicorta više, da neće biti spazma, teškog disanja...Da nisam u nečem pogriješila ?Možda sam trebala ranije krenuti s njim ?
mozda nije bio laringitis ? on je recimo cudotvoran kod ucestalih laringitisa, a nama pase i za astmu no nije cudotvoran, ali bolji od flixotide. jer on i spada u lijekove poput flixotide, dakle daje se za astmu konstantno i dugo pa po potrebi ventolin. dakle nikako ne bi rekla da je cudotvoran, no djelotvoran za laringitis svakako . za astmu vjerojatno kao i drugi dugotrajni lijekovi poput flixotide ili singulaira, i sl.
Moj mali je u ponedjeljak legao zdrav a usred noći nas je stariji sin probudio sav u panici, da se braco guši. On je jadnik spavao, pokušavao doći do zraka, usne su mu bile plavkaste. Dobio laringitis, drugi put u životu. (sa bronhitisom i opstrukcijama imamo puuuuuno više iskustva)Odmah smo bili na hitnoj, dobio Solumedrol, nakon toga terapija solumedrol-inhalacije, antibiotik, pa se sve to lijepo spustilo, dobio ventolin i temp. a sad je sve ok. Napokon.Citiraj:
jelena.O prvotno napisa
Inače, moja kćer je imala stalno opstrukcije i stalno bila na ventolinu. Sa 4 je vadila krajnike (i treći), bilo me strah da se opstrukcije ne pojačaju ali od onda ona nije dobila nijednu opstrukciju, znači onako grozni krajnici su zapravo bili uzrok svim njenim problemima. Prvi put odonda sad kašlje, valjda je pokupila virus od brata. Znači prošle su tri godine.
cappy baš mi je žao što vas je opet snašlo.
ne znam jesi li dala na vrijeme ili ne, ali ja bih recimo dala isti dan kada je rekao da ga boli grlo, jer med koliko blagotvoran bio u takve djece neće napraviti ništa posebno.
nas pulmicort spašava osim laringitisa i od opstrukcija koje nismo imali već dugo. sad nas je zadesila upala pluća, ali barem smo ovo dvoje izbjegli.
nemoj još odustajati, pokušaj još koji puta s pulmicortom.
Naravno da ne odustajem od pulmicorta ( evo već sutra krećem u naručivanje jer ga brzo trošimo )i slijedeću put ću krenuti s njim ranije. Recite, jel se vi držite preporuke da ga dajete tri dana ili ga netko daje i duže.Mi smo ga koristili dva puta tokom ovog mjeseca ( na početku prosinca i prije par dana), nadam se da nije to previše, ne znam koliko je on jači od flixotida, jer mi smo i na terapiji flixotida 50(2x2).
cappy ja ga koristim kad god mislim da treba i ne gledam na druge lijekove koje prima.
moj je proljetos punih 15 dana na srebrnjaku dobivao pulmicort uz ventolin i flixotide.
Vidim da smo svi "otvorili" sezonu. Uglavnom, i K. jako kašlje, čak smo joj jednu večer dali Ventolin, i onda smo na Božić odlučili početi s terapijom. Dr. R. je prepisao flexotide od siječnja do lipnja, s kontrolom na proljeće, no ove promjene vremena su stvarno loše djelovale na nju
cure moje drage, sto manje napada u iducoj vam svima zelim :love: :*
e bas sam vas ovo htjela pitati!Citiraj:
Trina prvotno napisa
naime, Zach je izvadio krajnike i trecu mandulu prije 3 tjedna.
u spazam je upao 2 tjedna nakon vadjenja krajnika, tocnije pola sata prije ponoci na staru godinu.
pulmicort (po drugi puta sada) nam nije pomogao, niti ventolin.
dala sam mu po preporuci dr. R. Rectodelt cepice u guzu (to je prednisone) i nakon sat i pol vremena je prodisao tj. otezano disanje se normaliziralo.
no, ono sto su nam u italiji rekli (u to vrijeme smo tada bili) je da ga inhaliramo svakih sat vremena ventolinom, u slucaju da prednison nije odradio
jer, rekli su, sve ste mu dali sto bi mu i mi dali.
tako da sam mu te noci davala ventolin nekoliko puta (razmak po sat-dva) i sve je bilo ok.
no, zacudilo me da je sve to tako brzo krenulo, doslovce je upao u spazam u roku od pola sata! da li je to brze sada zbog toga sto nema krajnika ili ??
takodjer, htjela bi podijeliti sa vama neke kapi koje su nam, do sada, pomogle dva puta (sada ih dajem mladjem koji ima godinu dana i ucestale opstruktivne bronhitise).
kapi su na biljnoj bazi i zovu se BIOVENT
nisu jeftine, narucuju se iz juzne afrike, ali mozda nekome pomognu
zelim nam svima tj. nasoj djecici sto bezbrizniju novu godinu sa sto manje bolesti i disnih problema. :love:
Vidim da nas ima više koji smo "veselo " proveli blagdane . Momze, jel ti je te kapi netko preporučio ? Daješ li ih dečkima svakodnevno ili ?
CAPPY, preporucila mi ih je moja susjeda ciji petogodisnjak ima opstruktivne bronhitise i ona mu to samo daje kada je u spazmu tj tesko dise.
Ja sam pisala proizvodjacu i oni su mi rekli da im dajem svakodnevno. No, ovaj puta ne pomazu cak niti ovom manjem :(
Jutros sam mu dala Rectodelt cepic (to je sistemski kortikosteroid), ali samo mu je manje bolje. Inhaliram ga ventolinom, ali on skripi i skripi. Koma.
Sutra cu mu dati jos jedan cepic i ako ne bude bolje moramo na Srebrnjak.
Ovo je koma, tako malo dijete a vec toliko nafilano lijekovima...
Baš je koma, da .A jeste bili kasnije kod dr.R., šta on kaže na sve to ? Usput, jel Zack bolje udiše flix ? Dominik kako kad, nekad bolje, nekad lošije.
cappy kako misliš da bolje ili lošije udiše?Citiraj:
CAPPY prvotno napisa
moj još uvijek dobiva lijekove na babyhaler? a vaši?
meni se čini da on to skroz ok radi, dobro se vidi kako se onaj leptirić pomiče.
Da, na babyhaler. Ma dr.Richter nam je skrenuo pozornost na to da Dominik udiše brzo i plitko što nije u redu jer lijek ne dođe na pravo mjesto , tako da sad stalno ponavljam Dominiku kako treba dobro udisati , pa nekad udahne baš duboko, a nekad opet brzo i površno...
nisam bila sa Gregorom, ali sam u kontaktu sa dr. R. u vezi njega (preporucio nam je napraviti alergoloska testiranja)Citiraj:
CAPPY prvotno napisa
danas je drugi dan dnevne bolnice. idemo i sutra. Gregoru niti nakon 3 dana kortikosteroida (prednizon) i 6 dana ventolina nije bolje tj. on je dobro, veseo je ali jako skripi
a cuj, na Zacha moram paziti kako udise jer nam je R. isto skrenuo pozornost na to da plitko i brzo udise (cak i ako se leptiric pomjera, ne znaci nuzno da mu dolazi do pluca koliko bi trebalo).
zato ja sada inhaliram i pulmicortom i ventolinom - mislim kada treba
ne dajem ventolin na babyhaler vec ga inhaliram ventolinom jer je veca mogucnost da ce mu doci do bronhija tj pluca
nisam bila sa Gregorom, ali sam u kontaktu sa dr. R. u vezi njega (preporucio nam je napraviti alergoloska testiranja)Citiraj:
CAPPY prvotno napisa
danas je drugi dan dnevne bolnice. idemo i sutra. Gregoru niti nakon 3 dana kortikosteroida (prednizon) i 6 dana ventolina nije bolje tj. on je dobro, veseo je ali jako skripi
a cuj, na Zacha moram paziti kako udise jer nam je R. isto skrenuo pozornost na to da plitko i brzo udise (cak i ako se leptiric pomjera, ne znaci nuzno da mu dolazi do pluca koliko bi trebalo).
zato ja sada inhaliram i pulmicortom i ventolinom - mislim kada treba
ne dajem ventolin na babyhaler vec ga inhaliram ventolinom jer je veca mogucnost da ce mu doci do bronhija tj pluca
Momze, a kako dođeš do ventolina kojim inhaliraš ?Baš me to zanima zato što Dominik kad treba uzeti ventolin po noći , to je nemoguća misija, žali se kako ne može disati, otima se , plitko diše i mislim da skoro ništa i ne udahne. Nama je za Božić isto uz pulmicort trebao i ventolin i mislim da bi nam u obliku inhalacije bio najbolji izbor.
E da, nama je dr.Richter isto rekao da preporuča napraviti testiranje, ali da i ako utvrdimo neku alergiju i otklonimo je iz Dominikove blizine da to neće puno utjecati na česte opstrukcije, tako da ne znam uopće čemu testiranje.
Cappy... ventolin za inhaliranje nabaviš u ljekarni- to je ventolin u kapima koji se miješa sa fiziološkom, a omjer će ti reći Dr. Richter s obzirom na starost/težinu djeteta.
Je l im hladni zrak vani može odmoći?
Ne možeš svaki alergen otkloniti iz okoline. K. je alergična na lijesku i brezu, tako da mi otprilike znamo kada će biti "frka" ali ipak smo krenuli ranije s terapijom iako nema peludi. Očito su joj smetale ove stalne promjene vremena.Citiraj:
CAPPY prvotno napisa