X-am. :mrgreen:
(i dodajem i prazne biljeznice iz srednjoskolske matematike, a sutra kao ispit :mrgreen:).
Printable View
Ti snovi su užas živi...dođeš na pozornicu, orkestar te čeka i tek onda vidiš da je na programu neki tebi nepoznati (ili pak duuugo vremena nesvirani) koncert :-o .
Ipak, događa se i na javi: genijalna pijanistica Maria Joao Pires i generalna proba s "krivim" koncertom.
Miks – Maria Joao Pires expecting to play another concerto: http://www.youtube.com/watch?v=rVO26...=RDrVO26URqC24
Da li u Balokoviću ima popust na školarinu za drugo dijete?
Informacija za one s većim brojem glazbeno zainteresirane djece: u GU Elly Bašić drugo dijete ima 50% popusta na školarinu, a treće plaća samo posudbu instrumenta.
MiSlim da sve gl.skole imaju popust na drugo dijete.
laumi, mislim da u ugovoru piše da ima popust.
Vezano za snove, meni se u 6.r glazbene dogodilo nesto strasno! Na javi :mrgreen:
Zavrsni koncert, ja 14-ogodisnjakinja i izlazim s gitarom i trebam svirati Habaneru :D koju sam svirala toliko da mi je na usi izlazila.
E. Nisam odsvirala cijeli jedan takt.
Dobila aplauz podrske, no nije islo. Preboljela sam, no bilo mi je grozno, grozno.
Zbog mame, zbog prijatelja, zbog profe... Ma grozno!
Aleks, hvala! :)
No sad nakon dvajest godina mi nije uopce bad :mrgreen:
Sad mi je gore zamisliti da se mojim curama to dogodi, znam kako bi se osjecale.
i V se na zadnjem roditeljskom smrzla
počela je, stala, i nije viša mogla nastaviti
prof joj je davao mote da nastavi, ali nije mogla
ali nije odustala, pitala ga je smije li iz početka
on je kimnuo, svi su počeli pljeskati
i onda je odsvirala
dobro je odsvirala, ne kako je znala, ali s obzirom na okolnosti odlično
i kad je došla s pozornice, k meni, onda se rasplakala:love2:
:ghug:
Ima i gore: 5.razred, Livadić, a meni prsti u jednom trenutku krenu u nekom nepoznatom smjeru pa iskomponiram 8 taktova s vrlo suverenim ledeno-hladnim izrazom lica i nastavim mirno dalje. Profesorica mi je pozelenila od muke, a publika ništa nije skužila. Ionako na koncertima učenika većinom sjede bake i djedovi i samo gledaju kakvu tko ima haljinu :mrgreen: .
Mim, hug i tebi.
Ja nisam odsvirala nista :lool:
Svega dva tona sam se sjetila!
Teško će se naći učenik koji to nije iskusio.... Evo, prijavljujem i sebe, isto mi se dogodilo pred sam kraj osnovne glazbene škole. Na pola kompozicije blokada i nema dalje... Tja, svi znamo kako je to. Moj sin je neki dan svirao na odjelnom natjecanju. Ne znam što se dogodilo - bio im je loš dan jer i on i SVI klinci iz njegove generacije su svirali lošije nego što obično znaju. Nitko nije dobio prvu nagradu.
Btw. takve situacije su korisno životno iskustvo.
Bravo za curu! Za dečka pitaj da li je to definitivno - ako je trema u pitanju, pitaj da li može još na jesenski rok ili idi porazgovarati s ravnateljem, pa mu/joj objasni svoje razloge. Sretno! Bit će mu lakše sad kad zna što ga čeka, pa probajte malo doma pjevati i vježbati ritam.
(Btw. ja sam bila jako jaaaako skeptična hoće li moj stariji proći na audiciji, jer taj je apsolutno nesposoban otpjevati bilo što većeg raspona od kvarte. Upao je bez problema, sluh se dobro razvio, ali nesposobnost pjevanja širih raspona je ostala do danas i to mu redovno ruši ocjenu iz solfeggia, ali to nije bitno. Nismo svi slavuji. )
koliko košta u E. Bašić godina blok flaute?
bili smo danas na upisu, gužva ogromna za klavir pa nam preporučili vrtić ili blok flautu, cura izabrala flautu.
Nasa muzicka je prosle nedjelje imala godisnji koncert, djeca su bila divna, ali harmonikaski kvintet je razbio, ali razbio! To su djaci 5. i 6. razreda, takmicari, ma oni su ocima komunicirali, fantasticno nesto, ja pojma nisam imala da harmonike mogu onako dobro da zvuce.
Ima li tko iskustva s Baloković u Travnom?
U GŠ Pavla Markovca stavljeni su rezultati audicije za osnovnu glazbenu na web.
Ima li netko iskustva s gš Vanja Kos? Planirali smo ici u I.Zajca, Zapruđe ali tamo nazalost nemaju klarinet pa su je stavili na harmoniku. Sad razmisljamo da upise u privatnoj jer su prosli svi rokovi. Na prijemnom su joj rekli da ima odlican sluh i ritam, bavi se pjevanjem vec 2 god.i da bi bila steta da ne ide. Jel postoji mogucnost da odradi godinu u privatnoj pa se prebaci u gradsku?
ne znam odgovor, ali mislim da ti još nisu završili prijemni u zlatku balokoviću
ne košta je ništa nazvati i probati zamoliti da joj se uvaži prijava
Probat cemo u Gundul. Rekli su da im znaju puhacki biti deficitarni. Hvala vam na odgovorima!
Tko je dovoljno uporan ;-), a ima sve predispozicije i deficitarniji instrument, moze probati na jesen.
Moj malac je prosao prijamni u jednoj drugoj glazbenoj skoli, medjutim je na listi cekanja za gitaru. Ne vjerujem da ce ista biti id toga, od gitare se bas ne odustaje, jelda?
A nema sanse da ga nagovorim na neki drugi instrument jer je tvrdoglav ko mazga. Vec prije sam ga prijavila u Zagrebacki djecji gitarski orkestar, nema audicije, nego se nakon prve godine provede selekcija, koliko sam shvatila.
Bravo za dijete... Što se tiče odabira instrumenta, evo našeg iskustva - moj mlađi je htio klavir i ja ga nisam nikako uspjela nagovoriti ALIIII profesorica harmonike mu je nekako digla rep i uvjerila ga da je njezin instrument za njega najbolji. I stvarno jest - eno ga, najbolji u generaciji!
Trik za gitaru - obećaj djetetu upis na TEČAJ gitare, što stvarno postoji kao opcija (barem kod nas u kvartovskom kulturnom centru) a u glazbenu nek ide na bilo koji instrument. Sretno!
nekad se deficitarni i nepopularni instrumenti pokažu kao pun pogodak.
profe. se često jako trude, animiraju, dižu samopouzdanje isl.
kod instrumenata kod kojih je navala je i velika konkurencija.
djeca koja su imala super bodove i upisala popularni instrument se znaju u tome pogubiti,
a oni na deficitarnim instrumentima budu "zvijezde" jer ih je 1 ili 2 na godini.
sve ima neke prednosti
Sve znam. No, ova skola u kojoj je prosao prijemni nam nije blizu, a on je iduce godine u redovnoj skoli u medjusmjeni ( od pola 12 ili 12:15 do pola 4 ili 4:15) plus jos talijanski izvan satnice. Bilo bi nam jako, jako cupavo, cak i da u glazbenoj mu sloze super raspored. On nije tip djeteta koje je u stanju jurcati s jedne aktivnosti na drugu ( kao mladja seka), treba mu i odmora i praznog hoda. To bi eventualno funkcioniralo jedino da mu instrument bude gitara, jedino bi tada imao motiva za taj nakrcani raspored.
Ja bih bila presretna da on svira, recimo, violoncelo. Al njemu nije interesantna glazbena skola kao takva, nego samo zeli nauciti svirati gitaru.
Ja bih jako voljela da stekne glazbeno obrazovanje, mislim da bi to sjajno odgovaralo njegovom temperamentu, ali mu ne zelim to nametnuti. Mogucnost da uci gitaru mu je bio sjajan motiv.
Ovaj gitarski orkestar u koji sam ga prijavila mi se cini puno bolji od tecaja. Vodi ga profesorica gitare iz jedne GS, sviraju klasicne skladbe, odlicno zvuce.
Htjela sam reći, da je takvo učenje instrumenta "samo u orkestru" a ne individualno,
tamo dosta rašireno.
Moj je ove godine imao nastavu u redovnoj školi svaki drugi tjedan u međusmjeni (alterniralo je s jutarnjom smjenom), i isto tako me bilo strah kako ćemo složiti raspored u glazbenoj. Ispalo je na kraju jednostavnije nego što sam mislila - naprosto je svu nastavu u glazbenoj imao predvečer, oko 19 h.
Ovo nema veze s izborom instrumenta, samo kao utjeha da se satnica posloži i onda kad misliš da ju je nemoguće složiti ;)
A imao je dosta i praznog hoda, znam po tome što sam odjednom otkrila da zna sve glumce iz domaćih sapunica koje je usputno gledao na tv dok je bio sam doma :roll:
Imamo jos i 2 cure osim njega, mladju vodimo na gimnastiku i od jeseni krece u glazbenu skolu ( je nam u kvartu, ali jos je mala pa je ne pustamo samu). Sa starijom dosta radimo oko skole. Tesko nam je sve uskladiti.
Rekli su nam u glazbenoj da ce se javiti unutar mjesec dana pa cemo vidjeti. Sve sam sklonija odluci da ide na gitarski orkestar, jednom tjedno blok sat.