kika drzim fige da su to znakici od mrvice u tebi :D :D :D
Printable View
kika drzim fige da su to znakici od mrvice u tebi :D :D :D
Žene moje ovo je sve za poludit.... Pino u načelu se slažem s tobom da nas nema ko što testirat, ali mi je lakše da nas sutra testiraju i da više dobijem tu potvrdu i da barem zbog tog ne moram dolazit više u Rijeku.... a zamisli da joj ja sutra kažem da nas ona zapravo samo treba upoznat s mogućim psihičkim učincima medicinski potpomognute oplodnje... jadna žene bi se našla na čudu, jer iako je završila psihologiju vjerujem da ni ona sama ne zna koji su ti mogući psihički učinci... jer eto ja sam još zelena pa neka netko pobije moje stajalište... ali mislim da će moja tuga biti jednaka ako mi ne uspije postupak kao i svki put u protekle 3 godine kada sam dobila menstruaciju. ...ili postoje još neki psigički učinci :?
Curke, imam jednu važnu obavijest.
Zvala sam danas Ministarstvo zdravstva vezano za KBC Rijeku i psihološko-pravno savjetovanje. U Upravi za medicinske poslove neka super ljubazna gđa. Bušić mi je nakon što sam joj objasnila kakvih nedoumica imamo ovdje u Ri rekla da joj se nitko (mislila je na ravnateljstvo iz KBC-a Rijeka) nije još javio vezano za uspostavu pravila vezanih za MPO i dobivanja potvrda. Isto tako je naglasila da je npr. KBC Zagreb uredno dostavio obrazac da je uspostavio pravno i psihološko savjetovanje i da su to odmah odobrili i kod njih to već neko vrijeme funkcionira bez poteškoća. Očito je problem u ravnateljstvu KBC Rijeka i njihovoj usporenosti, nemaru i nedovoljnoj želji da to uspostave. Sramota!
Još mi je naglasila da joj se javim obavezno u petak tj. da joj dam 2 dana vremena da ih kontaktira u KBC i pita do kuda su stigli sa uspostavljanjem kompletnog sustava vezano za dobivanje tih potvrda.
Ne mogu vjerovati da je samo u tome problem da je netko nesposoban u KBC Ri to odraditi i na taj način nas sve dovoditi u ovakav položaj da ne znamo kuda i kako.
Apeliram na vas da možda isto nazovete Ministarstvo, Upravi za medicinske poslove (01 46 07 508) i postavite isto pitanje i tako izvršite maksimalan pritisak na njih da se počne nešto riješavati. Nadam se da sam uspjela barem malo pokrenuti lavinu. :D
Diabolica, hvala ti na ovoj informaciji.
Pitanje je na koga izvršiti pritisak?
Bojim se da je razlog tome katastrofalna financijska situacija u KBC-u Rijeka. Oni doslovno nemaju više na čemu uštedjeti...
http://www.novilist.hr/2009/11/26/ra...ed-blokad.aspx
Inače, prije tjedan dana sam se naručila mailom za dogovor oko postupka ( upisana sam za kraj 01.mj/2010), uz skeniranu uputnicu
i još nisam dobila termin, sutra ponovo idem tamo vidjeti što se događa...
Pitam se da li itko čita te mailove, ljuta sam zato što sam već bila tamo
osobno se naručiti i sestra me je otkantala jer nisu imali raspored za 12. mjesec, ma katastrofa od organizacije.
Na rubu sam odustanka od postupaka u Rijeci, imam mučan osjećaj u onoj čekaonici, a najviše me brinu uvijek ista lica koje susrećem neke žene s kojima sam razgovarala su prošle i po 15-tak postupaka. Ovim tempom naručivanja doći ću na red za dva postupka godišnje uz blagu stimulaciju. Ma već znam da su mi Slovenija i dr.Reš slijedeći korak ....
pa to je za poludit,nije dosta da prolazimo kroz sve ove muke nego da nas oni jos sastrane zaj........ :evil: jadne mi..ko zna sta nas jos ceka...i sta ce izmislit...sram ih moze biti!!!!!!!
CERES pa meni je docentica otvoreno rekla da ni ne očekujem više od dva postupka godišnje... mislim da nam je to realnost... ne znam da li je to tako samo u Rijeci ili je to tako i u drugim klinikama, ali ona je rekla nešto tipa da je to zbog novog zakona.
Bok curke...Evo da se i ja javim nakon dugo vremena.Citam redovito sta pisete,ali se nisam javljala jer kod mene nije bilo nista novoga.Evo sada cekam 16.12 da bude ß,danas mi je 3 dpt..Svima saljem :* kika 83 zelim ti veeeliku ß,a naravno i svim drugim curama da sto prije postanu trbusaste.!!! :heart:
CERES ujutro rano sam danas pročitala članak da je KBC Ri u jako teškom stanju. Uopće ne može više kontrolirat svoje rashode a bužet im je limitiran od strane države tako da nije čudo da nam neće moći više od dva postupka godišnje priuštit. Jako me to zabrinjava. :/
Kako da dođem do dr. Reša kojeg spominjete i kakve su cijene?
Cure, pa to je strašno :evil: Samo dva postupka godišnje? Ova država je stvarno živo sra... :evil: Meni V. nije nikad rekao da ču samo u dva postupka godišnje i niti da mi trebaju ikakve potvrde pa me sve to malo zbunjuje :/ I u Zg u nekim klinikama su postupci odkazani zbog smanjenog buđeta.
Znate sta Ministar je lijepo rekao da ce novac za MPO ici iz ministarstva a ne iz proracuna bolnice pa tako da bi ih i na to trebalo podsjetiti.A to koliko postupka ce se moci obaviti u 1 god. nije nis novo.U nekim klinikama se cekalo i duze za postupak a Rijeka prije nije imala liste cekanja.
[/b]diabolica o dr. Reš imas na potpomognutoj u Sloveniji trenutno puno cura odlazi tamo jer nema cekanja.
CERES super da si tako uspjela uletit..ja sam se jos pocetkom 9mj upisla i to za 2mj2010 i rekli mi da nema ni jednog mjesta ranije,i to sam jos pred dr. i sestrom pitala sta tek tad?rekli mi da,sve je krcato... ne znam kako ide kod njih,jednom kazu ovako drugom onako..... :roll:
Želim ti svu sreću s betom :)Citiraj:
viky prvotno napisa
Ja mislim da su oni nas zbog ovog novog zakona stavili sve u 2.2010. jer do tada se treba rad bolnica prilagodit zakonu, sve mi koje smo odprilike iza donošenja zakona bile na dogovoru preusmjerene smo u veljaču.
Ja nisam čula da je itko naručen za ožujak, a i privatno znam neke žene koje su isto naručene za veljaču.
Mislim da su ranije termine dobile samo one koje su tamo od prije donošenja novog zakona.
CERES od naručivanja mailom ti nema ništa jer i ja sam dva puta slala mail i sestre su mi rekle da više ne šaljem već da šaljem uputnicu faxom. tako sam i napravila zadnji put i sestra me nazvala isti dan i dala mi termin za dogovor za nekih 15 dana, zato cure za narudžbe šaljite faxove.
pozdrav svima i puno sreće :*
Viky želim ti ogromnu betu, kao i sebi :mrgreen:
Ja se uvijek naručujem mailom i sve bude ok. Zadnji put mi je Samira rekla da imaju nekih problema, da nisu primali ni mailove i faksove. I da mogu oboje koristit, šta mi više paše.
Joj baš smo jadne. Kakva je ovo država prema svojim građanima je postalo prestrašno. Ozbiljno razmišljam da se odselim! U Maribor! :lol: :lol: :lol:
Nemaju pojma kakve sve muke moramo prolaziti...najgore mi je što sam već psihički slomljena, stalno se nečemu nadam i mislim kako će biti bolje.... da će ipak shvatiti kako je ovaj Zakon čisti apsurd.
Ma čisti bezobrazluk!
A samo da još iskomnetiram ovo: danas sam ujutro išla vaditi krv za hormone štitnjače i gledam onaj cirkus dolje na nuklearnoj....nije čudo što bolnica nema novaca za puko preživljavanje jer ima milion baba tamo zaposlenih koje apsolutno ništa ne rade....jedna upisuje (red je bio naravno do izlaza) a druge tri pričaju šta su jučer kuhale i krevelje se kao lude....odmah bih skresala pola njih i da vidiš kako bi bilo novca za postupke!
Baš sam danas nabrijana. To je puni mjesec ili PMS!!! :evil:
Hvala cure, poslala sam im i fax, valjda će mi se javiti, i meni je sestra Samira rekla da se slobodno naručim mailom, ali to je očito vrlo nepouzdano, zašto onda uopće nude tu mogućnost ako nisu u stanju odgovoriti na mail.
BarbyRI, nisam ja upala u ništa brže od ostalih cura, zadnji put sam bila krajem 7. mjeseca, ( baš kad je zakon stupio na snagu) i tada sam se odmah upisala za 01/2010, samo još ne znam kakav će biti postupak, trebam se dogovoriti s doc.
Kako nikad nisam bila na nikakvoj stimulaciji htjela bi vidjeti kako ću reagirati, zato mislim da ću inzistirati da preskočimo klomifen o kojem je bilo govora kao slijedećoj stepenici i tražit ću stimulaciju gonadotropinima. Bit će to vjerojatno kratki protokol....i dobar test
prije Slovenije.
Diabolica, o dr.REŠU imaš na POTPOMOGNUTA U SLOVENIJI, to je trenutno najbliža, najbrža i relativno najpovoljnija opcija za postupak
u inozemstvu, pogotovo za one cure koje nemaju vremena čekati godinu i pol na Maribor. Nemam više naivna očekivanja i svjesna sam da moram kombinirati i jedno i drugo da bi bilo rezultata s našom dijagnozom.
Viky i Kika83, želim vam ogromne bete!!!
Evo da vas obavjestim kako je prošlo kod psihologa... Najprije nas je pitala pitanja tipa: Jeste li imali kakvih psihičkih problema, jeste li zadovoljni vezom, jeste li uzimali kakve tablete za smirenje, droge, alkohol (u većim količinama), jeste li pretrpili neke teže nesreće (bilo kojeg tipa), jeste li bili zlostavljani, jeste li zadovoljni sexualnim životom, ima li netko u vašj obitelji zdravstvenih problema, jeste li već bili u bračnoj vezi, bojite li se da će trudnoća negativno utjecati na vaš posao....
E onda smo dobili te testiće, imaš 2 tvrdnje i moraš se odlučiti koja bolje opisuje tebe, čak iako obje dobro opisuju tebe ili ako smatraš da te ni jedna ne opisuješ moraš se odlučiti za jednu..... ubiti to je cca 50-ak kombinacija 10 isth riječi.... vjerojatno da te skuže ako muljaš, ovo su pridjevi kojih se mogu sjetiti: društven, pustolovan, ojađen, nesiguran, grizem se u sebi, svadljiv, popustljiv, odlučan....
Psihologica je rekla da taj test neće utjecati na dobivanje potvrde ali da je dobro i zbog nas i zbog nje da ona taj papir ima ako netko bude tražio.
Sve u svemu na potvrdi jer napisala da smo normalni :mrgreen:
dani82 tnx na obavijesti...lijepo da znamo bar sta bas ceka... nadam se da cu i ja proci i da ce nam reci da smo normalni :lol:
CERES sorry nisam mislila nista lose ,mozda je tako zvucalo,.....htjela sam samo reci kako narucuju kako je njih volja i rade sta zele... :x
ja sam danas bila kod endokrinologa i povisio mi je euthyrox na 100 sa 75mg i za mjesec dana opet vadjenje hormona i na kontrolu.kaze da bi se do 2mj trebao smanjit da mogu normalno na MPO.joj ako ne,ja cu poludit,totalno ce me to dotuci.... poslije da ce mi ga i na 125,150 povisit ako bude potrebno je rekao.. ja ga pitam da jel moguce da mi zbog moje stitnjace i stvari ne dolaze redovito i da uzimam dabrostone i da mi sa njima trajale samo 1 dan prosli mj..on kaze nebi to trebala bit zapreka...a ginic kaze da je to s te strane,sad kome vjerovat.29.11 sam zadnji dabroston popila i nema jos stvari...sta je sad opet :? :? :? uvijek nesto zeza,ponekad se pitam sta sam ja tako zgrijesila u zivotu da mi nista ne ide od ruke....
imam jedno pitanje za vas cure koje imate hipotireozu i idete privatno endicu(ne znam ko mi je to bio tocno rekao) gdje idete i kako ste zadovoljne? jel ovo u kbc me ubija vec 15 punih god ovako,cekam mjesecima da dodjem na red,onda taj dan opet satima cekam a dr me spedi u sekundi van,nikad ne stignem nista ni pitat uvijek su mrzovoljni,zuri im se...
barbyRi mm je danas bio kod endokrilonoga u poliklinikci Sunce, naručila sam ga cca pred tjedan dana, došli smo na red kad smo i bili naručeni, platili smo pregled 300 kn i to bi svakom preporučila... znam da 300 kn nije mali novac za 20 minutni pregled ali poštedi te toliko živaca i vremena i mislim da svatko ko ima zdravstvenih problema ne treba žalit novaca da bi dobio čim raniju i bolju medicinsku uslugu.
...i da, mm je na kbc-u za endokrinologa bio naručen 23.4.2010.
barbyRi jesam ti rekla da će ti povećati dozu i za njegdje cca 2-3 tjedna već bi ti se TSH trebao smanjiti odnosni biti u normali. Bitće sve ok. i ne brini. Tako je i meni bilo pa sad pijem 75. Ja idem kod endokrinologa u polikliniku Sunce i jako sam zadovoljna. Platim 300 kuna ali se osjećam kao kraljica i imam vrhunski tretman. A što se tiče KBC-a od njega sam u startu odustala jer ja nemam vremena čekati 3-4 mjeseca da dođem na red pogotovo jer čekam postupak i stalno moram biti pripravna jer ako ostanem trudna odmah se moram javiti zbog povećanja doze jer je to jako bitno za plod. Zbog toga što nisam na vrijeme saznala da bolujem od hipotireoze sam i pobacila prvi put i ne bih čekala 3 mjeseca da me veleuvažena gospoda odluče primiti preko socijalnog što potvrđuje primjer od dani82..
I ja se nadam da će nam reći da smo normalni :lol: :lol: :lol:
Danas su me zvali iz KBC-a za termin kod psihologa ali se nisam uspjela javiti pa se nadam sutrašnjem pozivu da nam kažu kad da dođemo na testiranja. Ali k sebi ne mogu doći kakve apsurdne stvari moram prolaziti. Završila sam fakultet i poslijediplomski studij i sad moram dokazivat da sam psihički spremna na dijete. Opet sam ljuta i bijesna :evil: :evil:
diabolica potpuno se slažem s tobom, ali smatram i da nisam završila fakultet da nitko ne bi imao pravo odlučivati da li ja smijem imati dijete ili ne. Na sreću i psihologica koja nas je obrađivala sličnog je mišljenja, samo naši inteligentni zakonodavci imaju neke nebulozne ideje...
Ako te sutra ne zovu nazovi ti njih, ja sam ih tako par puta zvala i dali su mi informaciju o terminu... u većini slučajeva su tete bile i ljubazne.
Meni nikako nije jasno zašto meni nije trebala ta potvrda psihologa i pravnika i bez problema sam išla na IVF :? :?
Šta sam ja bolja od vas? :lol: :lol: A baš su u banani :evil:
dani82 ma nisam mislila zbog fakulteta, nego da sam toliko toga već pregrmila u životu da bi me sad ovakva nebuloza izludila...i učinila bespomoćnom da me to vrijeđa do bola.
kika83 draga, ti ne trebaš potvrde jer su oni vidjeli da si ti potencijal za brzo zatrudnjivanje iz prvog pokušaja. :D :D :D
Misliš 4 pokušaja? ;) Diabolica draga iz tvojih usta u Božje uši :mrgreen:Citiraj:
diabolica prvotno napisa
mislim da cu i ja pocet ici,sad jos ovaj put sta moram donjet za mjesec dana nalaze pojavit cu se..kad vidim kako odprde covjeka,kad tako moram reci,zgadi mi se vise doci..ne stignes ni pitat sta te zanima a cekas mjesecima na red...Citiraj:
dani82 prvotno napisa
dany82 kod kojeg dr. u sunce ide tvoj muz?
diabolica a ti?
moze mi tko reci kako izgleda otprilike taj pregled tamo? sta se placa i vadjenje hormona ili?
diabolica da bila si u pravu,povisio mi je dozu i sad za mjesec dana cemo vidjet rezultat,nadam se da ce se sve sredit do tada i da cu moci na MPO kad imam dogovoreno...
barbyRi ja idem kod dr. Peršića i čovjek je stvarno ok. Nisam mu u početku vjerovala pa sam htjela i drugo mišljenje i otišla u Medico kod dr. Bičanića. Nije ni on loš ali dr. Peršića sam puno sam spitivala o reproduktivnoj endokrinologiji i čovjek mi se totalno posvetio i objasnio kako šta funkcionira kod štitnjače i šta ćemo poduzeti kad ostanem trudna. Pregled se sastoji konzultacija, pregleda štitnjače i UZV štitnjače. Hormone si vadim na nuklearnoj preko uputnice od svoje doktorice opće prakse ili kod ginekologice jer imam dopunsko osiguranje. U Suncu je vađenje hormona dosta skupo tako da ti ja kombiniram. A i nije potrebno ići često kod endokrinologa kaad ti jednom odredi terapiju. Naravno ako ti nije dobro i ako osjećaš simptome nekog poremećaja ideš odmah ali ja sad sama kontroliram hormone svaka 3 mjeseca i u slučaju da se nešto poremeti idem odmah jer sam najkasnije za tjedan dana na redu. Baš sam danas vadila hormone tako da se polako pripremam prije postupka.
bicanic radi u medicu :? nisam znala,ja sam bas kod njega u kbc...uvijek negdje zuri,a danas posebno...najgore mi je sad kad mi se sve to poremetilo i kad moram to dovest u red prije MPO on me tako odkanta.......doslo mi je da placem od muke danas. znaci dr persic,morat cu pocet i ja u sunce ici.di je tocno ta klinika?cula sam za nju ali ne znam...znaci utz,pregled i konzultacija 300kn?nije tako puno ako to sve obave i prije svega saslusaju te..a hormone cu nadam se uspjet rjesavat kod dr opce prakse da ne placam.Citiraj:
diabolica prvotno napisa
tnx na odgovoru :love:
diabolica nisam mislila da ti misliš da zbog fakulteta ne moraš kod psihologa, ja sam samo dodala da mislim da baš nitko ne bi trebao biti "testiran" da li je sposoban ili ne biti roditelj.
BrarbyRi Bičanić se žuri iz kbc jer mora trčat u Medico da dodatno zaradi :lol:
Vjerojatno se pregled mm malo razlikovao od diabolicinog jer su mm-u hormoni sve 5 tako da je taj pregled bio pro forme radi, jer nam je docentica napisala da trebamo donijet nalaz endokrinolaga... i sam endokrinolog mu je rekao da što se njega tiče on nije trebao dolazit. Ali kaže mm da se stvarno potrudio i da mu je objasnio sve moguće (poznate) uzruke muške neplodnosti, čak mu je provjerio jajčeka :oops: ...ja sam mislila da to radi urolog i rekao da je sve ok, da proba vidjet kod urologa.
dani82 da dobro si rekla mora zurit da zaradi,nikad im nije dosta brizni........ :x
mene bas cudi kako me dr vlastelic nije vec dugo pitao kakvi su mi hormoni stitnjace a zna da imam vec 15 god problema s tim i hipotireozu,a bas sad kad idem na MPO trebalo bi se vidjet...dobro da sam ja zahtjevala dr opce prakse da mi da uputnicu za vadit,da nisam nebi ni zanla da mi se povisio tako tsh i mogla sam ici na postupak i nedaj bog da mi dodje opet do pobacaja.ubila bih se.... :cry:
sad sam zvala svoju ginicku da vidim je mi gotov papa test koji sam jos sredinom 9mj radila,tek mi je ovaj tj kaze stigao...da je ok,neke asus promjene da se vide ali ako negativno.i da ponovim u 3,mj2010 opet.
joj tako me strah sad sta ce mi reci vlastelic kad budem isla,da mi odgodi radi tsh MPO.poludila bi...... :cry: nadams e da nece....
cure koliko vas je naruceno za 2mj2010 na MPO?jel znate tocno koji datum?
barbyRi poliklinika Sunce je u zgradi Euroherca na 4. katu. Moraš se naručiti prije i u prosjeku najkasnije za tjedan dana si na redu.
Kika83 kakva je situacija kod tebe? Jel se miče šta u trbuhu? :D :D
Samo da vas sve od reda pozdravim i zaželim ugodan vikend! Ja se polako spremam za bolnicu, ne mogu dočekati više taj utorak, želim znati na čemu sam da mogu planirati što i kako dalje! najgore je živjeti u neznanju (ili možda najbolje). Nalazi su svi od reda došli ok, jedino sam se kod interniste malo zapuhala kod onog dubokog disanja, ali žena kaže da mogu dalje pa...Sada sam sva u nekom čudnovatom stanju-kao da idem na dugo očekivani put...
Kika83, još malo :saint: Svi ostali....sreeetno!
Gizmos sretno
Jeli nuklearna medicina radi oko Božića i N.G. jer morala bi vaditi hormone?
Gizmos draga sretno :*
Ja brojim još samo 5 dana :mrgreen:
Danas sam povremeno osjetila grčeve, onako slabijeg intenziteta. Neznam, inače me to lovi dan, dva prije menge i to ne uvijek. Nekako mi je još rano :/ Saznat čemo ubrzo :)
GIZMOS sretno.
Cure ako odlazite na mjesta gdje ima pacijenata u postupcima mozete li ostaviti koji isprintani letak o prikupljanju statistike.Sto vise ih skupimo to bolje.
Hvala!
evo ja dobila stvari danas,6.dan tek........ nakon sta sam popila stvari...inace ih vec oko treceg dana dobijem.ujutro mi procurile i preko dana sve nesto slabo,sad jedva malo da imam...ne znam sta se to smenom desava uz sve dabrostone meni 1 dan traju,tako i prosli mjesec... jel kojoj od vas bude tako kratko? inace mi znale po 5,6,7 trajat..
Bok cure,
oprostite sto upadam vama kao padobranac... htjela bih vas samo zamoliti ako mozda mozete prosiriti vijest o nasoj stranici, pogotovo kad budete isle u bolnicu, o www.potpomognutaoplodnja.info i o statistici o rezultatima postupaka po novom zakonu na stranici http://potpomognutaoplodnja.info/upitnik i pogotovo u printanom obliku (na kojem ima i broj mobitela gdje poslati informacije SMS-om) za one koji nemaju internet.
(Slazemo korisne stvari na stranici, i npr. imamo i mapu MPO mjesta u Zagrebu ovdje, a bilo bi dobro takodjer napraviti takvu kartu za Rijeku, pa bih vas molila da napisete adresu bolnice, laboratorija gdje vadite hormone i/ili spermiograme, i ljekarne za kupiti lijekove, i sva druga mjesta koja bi pacijentima mogla biti korisna...)
Hvala puno i oprostite na smetanju! Drzim vam velike fige za postupke!
Cure, samo da vam kažem da sam odlučila ipak vadit betu u utorak. Biti če mi 15dnt i nema smisla čekati 18dnt kako mi je Vlašić napisao na nalazu. Predugo mi je čekati, čitam da sve cure vade ili 12 ili 14dnt. Tako da ako ima šta pokazat če :)
Eto, držite fige :mrgreen:
kika ja ti se divim sto nisi napravila bar koji testić do sada.Ja ne bi izdrzala.U svakom slucaju drzim fige u utorak.