i ja sam inače vadila u VŽ,ali trebam još nekaj gore,
pa da sve skupa obavim :*
Printable View
i ja sam inače vadila u VŽ,ali trebam još nekaj gore,
pa da sve skupa obavim :*
evo samo da se javim, i ja sam bila na vv 28.11, vraćene 3 mrvice, pridružujem se čekalicama bete 14.11
curke trebam jednu informaciju i to dosta hitno...
uglavnom u srijedu na večer bi trebala primiti štopericu pa me zanima dali moram isključivo ići na hitnu ili u bolnici ili ima neko tko si je sam dao. Radi se o tome da u srijedu navečer imamo domjenak..pa...mada radim sa veterinarima pa me zanima dali mi netko od kolega može dati inekciju i naravno gdje????
Možeš si je bez problema sama dat ako znaš nemoraš baš u bolnicu
meni je daje suprug
ma daj? pretpostavljam da ti suprug nije te struke.
a gdje?
Ma nije al nije ti to nikakav problem.
Piku primaš u guzu.Sretno :love:
Drage cure, priključujem se vašoj grupi ... evo jučer bila u VV kod dr. L , ne gine mi vantjelesna oplodnja ... znate li možda koliko se dugo čeka u VV na početak postupka?
draga Mini3 dobrodošla :)
na postupak se čeka oko godinu dana sa time da u međuvremenu treba obaviti hrpu pretraga. Puno sreće i da što prije odeš na trudnički podforum :love:
Hvala Tibi na informaciji ... koja me šokirala ... ne mogu vjerovati da ću tek za godinu dana početi s postupkom ... Onda mi stvarno nije logično da me već dr. L. nije poslao obavljati navedene pretrage ... nego sada moram čekati veljaču da bih uopće donijela potrebne papire, pa tek tada krenuti obavljati pretrage ... pa onda godišnji odmori .... znači ništa prije iduće zime ... Mako moja... poludit ću čekajući ... cure moje ... divim vam seCitiraj:
Tibi prvotno napisa
Hvala Tibi na informaciji ... koja me šokirala ... ne mogu vjerovati da ću tek za godinu dana početi s postupkom ... Onda mi stvarno nije logično da me već dr. L. nije poslao obavljati navedene pretrage ... nego sada moram čekati veljaču da bih uopće donijela potrebne papire, pa tek tada krenuti obavljati pretrage ... pa onda godišnji odmori .... znači ništa prije iduće zime ... Mako moja... poludit ću čekajući ... cure moje ... divim vam se[/quote]
pa,što ti je onda rekao,za što ste se dogovorili za veljaču? ali,on ti je stvarno posveććen pacijentimaci ići ćeš u postupk čim prije sigurno. jedino je možda stvar u godinama,koliko ti je god?
Hvala Tibi na informaciji ... koja me šokirala ... ne mogu vjerovati da ću tek za godinu dana početi s postupkom ... Onda mi stvarno nije logično da me već dr. L. nije poslao obavljati navedene pretrage ... nego sada moram čekati veljaču da bih uopće donijela potrebne papire, pa tek tada krenuti obavljati pretrage ... pa onda godišnji odmori .... znači ništa prije iduće zime ... Mako moja... poludit ću čekajući ... cure moje ... divim vam se[/quote]
pa,što ti je onda rekao,za što ste se dogovorili za veljaču? ali,on ti je stvarno posveććen pacijentimaci ići ćeš u postupk čim prije sigurno. jedino je možda stvar u godinama,koliko ti je god?
godina dana je uobičajeni prosjek čekanja za VV, ali isto tako i za Maribor, prema statistikama oni imaju i najbolje rezultate, a uvijek se može potrražiti pomoć i negdje drugdje gdje je kraće vrijeme čekanja
evo mene opet -ja nabrzaka skoknula malo negdje drugdje gdje se kraće čeka, no i dalje sam pacijent dr A (koji niti ne zna da sam malo odlutala u deželu i iskoristila ovo što oni sad trenutno ne rade, a što sam ja taman bila spremna za postupak)
....baš sam danas pitala doktora iz dežele-nakon protokola sa 22 menopura i 11 Decapeptyla (to je prema njemu neki blaži protokol, nije znao kako ću reagirati pa je tako išao za prvi put) dobila sam samo dvije stanice (no nadam se da je to dobitna kombinacija, doktor A uvijek kaže da je bitno uloviti onu pravu, da količina i nije toliko bitna).
Doktor iz dežele kaže da već nakon tri mjeseca mogu ponovo u postupak, naravno neki malo jači od ovoga.
Inače od ove terapije nisam imala ama baš nikakvih nuspojava...
pa,što ti je onda rekao,za što ste se dogovorili za veljaču? ali,on ti je stvarno posveććen pacijentimaci ići ćeš u postupk čim prije sigurno. jedino je možda stvar u godinama,koliko ti je god?[/quote]Citiraj:
franka76 prvotno napisa
Rekao mi je da se naručim kod sestre za termin u veljači za kontrolu, kada bih trebala donijeti sve potrebne papire (vjenčani list, presliku osobne itd.) ... i da se mora obaviti određena administracija ... Inače 34-ta godina mi leži za vratom pa mi svako otezanje baš nije milo ... posljednje nalaze koje smo obavili bili su hepatitis, HIV itd... pa ne znam što mi sada slijedi ... i kako to sve funkcionira u VV ...
Nije nužno da se čeka godina dana, mi smo čekali 7 mjeseci, koliko je trebalo (uz ljetnu pauzu) da obavimo sve potrebne pretrage, naručimo ljekove itd...Ne vjerujem da će te dr. bespotrebno zavlačiti, no ono što najviše doprinese dugom čekanju su godišnji odmori i veliki broj pacijenata (VV godišnje sam napravi više postupaka nego sve ostale klinike u RH zajedno), a nedovoljan iznos sredstava na raspolaganju, zbog kojeg su npr. sve cure koje su trebale ići u postupak u prosincu odgođene za siječanj. Samo strpljenje, ili neka druga klinika...
Mi smo čekali isto otprilike godinu dana na prvi stimulirani postupak, prije smo imali jedan prirodnjak ali nije ni došlo do transfera,
Mini3 pošto si tek na početku pretraga trebat će izvjesno vrijeme do postupka, inače dr. i klinika slove kao najuspješniji u RH ali pošto nam je ovaj zakon svima jako umanjio šanse ne znam koliko ti se isplati gubiti vrijeme kod nas, naravno vani se sve plaća ali su i šanse veće, tebi sretno kako god odlučila
Mi smo ušli u postupak za 8 mjeseci....evo danas sam opet bila gore,kiretaža je prošla,dr.je rekao da je sve u redu...sad vađenje briseva i papa(nadam se da bude OK) i ponovno krećem u borbu,nadam se da sljedeći put bude sve OK......nije mi ništa rekao za koliko vremenski bi mogla natrag,nadam se brzo...kakva su vaša iskustva?
Mi smo ušli u postupak za 8 mjeseci....evo danas sam opet bila gore,kiretaža je prošla,dr.je rekao da je sve u redu...sad vađenje briseva i papa(nadam se da bude OK) i ponovno krećem u borbu,nadam se da sljedeći put bude sve dobro....nije mi ništa rekao za koliko vremenski bi mogla natrag,nadam se brzo...kakva su vaša iskustva?
Drage curke,
hvala vam na informacijama i podršci ... i ja sam čula sve najbolje o VV i liječnicima i ostalom medicinskom osoblju ... i stvarno sam ostala šokirana njihovom ljubaznošću i nadasve ljudskošću ... Jasno mi je da za sve treba vrijeme, pa tako i za bebicu ... i jasno mi je da će mi trebati strpljenja, u čemu ste sve vi postale majstorice i zato ćete, uvjerena sam, uživati plodove svog truda, i strpljenja ... želim vam da to bude što prije ... uvjerena sam da je lakše kroz sve to prolaziti kad imaš percepciju o tijeku postupka ... psihički se pripremiš pa je sve lakše ... zato su mi vaša iskustva neprocijenjiva i hvala vam na tome ...
ja cu opet reklamirat stranicu :mrgreen:
instrukcije o samodavanju injekcija imate ovdje:
http://potpomognutaoplodnja.info/ind...d=36&Itemid=63
a i o klinikama ima dosta, iako bi trebalo popunit, ali to ne mozemo bez vaseg doprinosa
http://potpomognutaoplodnja.info/ind...id=8&Itemid=58
ja sam imala spontani u osmom tjednu, meni je rekao tek za tri četiri mjeseca,Citiraj:
romanica prvotno napisa
prije svega pozdrav svima..
ja sam isto na VV od 09 mj. i obavila sam papirologiju da bi mogla krenuti u postupak negdje 02 ili 03 mj 2010.
idem kod dr.L.
za sada toliko od mene..
ima li još netko za 02 ili 03 mj tu?
ja idem u drgom dr LCitiraj:
tanjack36 prvotno napisa
super..
ja krajem prvog idem na dogovor..kad ću početi sa gonalima
ja još jednom poslala istu poruku..upsCitiraj:
franka76 prvotno napisa
krajem prvog idem na pregled i počinjem sa gonalima
tanjack možeš li mi reći nakon što si predala papire jesi li još trebala obavljati kakve nalaze u međuvremenu ... znači od 9 mjeseca čekaš za postupak? S obzirom da ću ja tek predati papire u veljači, znači da ja do ljeta sigurno nisam u postupku ...Citiraj:
tanjack36 prvotno napisa
Pozdrav svima,imam jedno pitanje cure koje ste "stare" pacijentice na VV-u a bile ste u postupku po novom zakonu dali ste trebali one famozne potvrde pravnik,psiholog itd.
Svima želim sve najbolje u novoj godini i da nam se ispuni naša najveća želja!
Ne, za stare pacijentice ne treba nikakva dodatna administracija niti potvrde.Citiraj:
anastazija1 prvotno napisa
Ja sam na vv od 3.2009.i još nisam imala postupak.Nadam se u 1.2010 :x
Drage cure,
trebala bi mi jedna informacija. Trebala bi vaditi hormone 3. dan ciklusa, a to mi pada u subotu, da li netko zna je li laboratorij radi subotom i da li se treba naručivati?
Imam pitanje za rodice...
Možete mi savjetovati kada je najbolje doći za vađenje bete i za koliko su gotovi nalazi? :)
Vadim betu u ponedjeljak i prvi mi je put. :?
Vadiš ujutro oko 8, a po rezultate dođeš kod doktora od 12-13.Citiraj:
pepy26 prvotno napisa
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za pozitivnu ß :heart:
Puno ti hvala!!! :love:
Najbolje da nazoves i pitas, ako slucajno ne rade izvadi ih u petak ili ponedjeljak.Hormoni se mogu vaditi izmedju 2-og i 5-og dc.Citiraj:
mazica79 prvotno napisa
Ja ću samo dodati, da mi je neobično i tužno istovremeno gledati trenutno danima prazne stranice VV-a na kojoj se ništa ne događa... Čak i za ovo vrijeme, prerano... :( O razlozima je ionako suvišno pisati.
potpisujem andream i navijam iz sveg srca za dobra stara vremena na VVCitiraj:
andream prvotno napisa
iako danima saznajem privatno za nove trudnice s VV-a
Gore je stvarno sablasno prazno. Skroz neobična slika za VV.
Ali istina je za trudnice. Evo ja danas vadila betu - 483,2.
Jedna cura prije mene 600 i nešto.
Citiraj:
valentine prvotno napisa
Valentine ČESTITAM, mogu li pitati čija si ti i ova cura prije tebe pacijentica? Lučinger ili Alebić? I kakvu si stimulaciju primala ali i ona cura?
HVALA I JOŠ JEDNOM ČESTITKE OD SRCA :D :D :D :D :D :D
Valentine ČESTITAM, mogu li pitati čija si ti i ova cura prije tebe pacijentica? Lučinger ili Alebić? I kakvu si stimulaciju primala ali i ona cura?
HVALA I JOŠ JEDNOM ČESTITKE OD SRCA :D :D :D :D :D :D[/quote]
Ta cura je od dr. L. Primila je 28 gonala i dobila 6 js.
Tri embrija vraćena a tri js zamrznute.
Ja sam isto od dr. L (sad - naslijedio me je od dr. J ;)
Imala sam FET (stumulacija sa 20 gonala, 16 js, sve oplođene, prvi ET - biokemijska trudnoća, 2 FET uspješan-curka od 4,5 godine i evo ovaj drugi FET).