ja za svoje js nisam znala 4 dana...nisam znala da li je oplođeno ili ne....katastrofa! nju ne možrš uhvatiti i porazgovarati o ničemu! arogantna je i bezobrazba
Printable View
ova naša klinika, prestrašno...
prije dvije godine nakon tri inseminacije kod dr. P (koji je želio učiiti još tri!!!) odustali od KBO
rezultat se vidi u potpisu :-)
imali smo mogućnosti i izabrali smo privatnu polikliniku (hvala dr. R :heart:)
a što s onima koji si to ne mogu priuštiti? iili onima koji ne mogu u zagrebačke bolnice?
smiju li se ovdje tako odnositi prema pacijentima? zar informacije ne bi rebale biti dostupne pacijentima!?
razgovori i dogovori putem šifriranih SMS-ova?
Ni ovaj puta ništa. Imam probojno krvarenje koje se od jučer pojačava. Beta 29.10., ali mislim da neću do nje ni stići.:(
iimali smo mogućnosti i izabrali smo privatnu polikliniku
a što s onima koji si to ne mogu priuštiti? iili onima koji ne mogu u zagrebačke bolnice?
smiju li se ovdje tako odnositi prema pacijentima? zar informacije ne bi rebale biti dostupne pacijentima!?
razgovori i dogovori putem šifriranih SMS-ova?[/QUOTE]
Potpisujem u potpunosti!!
Kakvi su to uvijeti!
Bea iskreno mi je žao.......:cry:
Marnel, piše u mom potpisu, poliklinika Vili, Bubimitka ti je napisala, pogledaj temu o privatnim klinikama
http://forum.roda.hr/threads/58128-P...tnim-klinikama
Da li je ovaj mjesec netko uopće imao pozitivnu betu u Osijeku????
Dosta nas je bilo na punkcijama.
Ja Mislim da nema nitko nažalost...
nije mi jasno zašto Minstarstvo ne zatraži kakav izvještaj o uspješnosti mpo u KBO?
budući da su tako neuspješni, očito je da mnogo stvari ne štima i zbilja je nepravedno da slavonci budu taoci tako lošeg rada.
neka se djelatnici mpo odjela educiraju i usavršavaju u stručnom dijelu, a vidim da i u dijelu odnosa prema pacijetima i općenito u medicinskoj etici trebaju dobru poduku i obnovu gradiva sa faksa.
ako u skoro vrijeme ne bude pomaka u smislu povećanju stopa trudnoća, odjel zatvoriti, drskom i nestručnom osoblju dati nogu, a svim pacijetima koji gravitiraju KBO u Zagrebu osigurati smještaj za vrijeme postupaka i platiti putne troškove.
mari mar slažem se ako je par kandidat za AIH ali malo je takvih a vani klinike polako i napuštaju inseminacije radi male uspješnosti...
a što se stručnjaka u KBO tiče...mene je godinu dana urolog(ne androlog) koji ima nekakvu titulu voditelja odjela za muški sterilitet zavlačio sa kontrolama svaka 3 mjeseca i E vitaminom!!!
hvala Bogu na našim Rodama pa smo skužili da smo mi za najmanje icsi koji se nije uopće radio u kbo i na vrijeme smo otišli za zg pa onda i dalje za Prag (radi Milinovića)...
Inesz lijepo zboriš ali to je utopija...
i ja potpisujem Inesz..
iako mislim da je problem kod nas u KBO prvenstveno taj što liječnici koji i rade to ne bave se samo tim , nego moraju između folikulometrija trčati raditi porode i ostale stvari..
a samo četvrtkom rade u ambulanti za mpo.. ma sve je to jako potcijenjeno kod nas u bolnici prvenstveno zbog međuljuskih odnosa među samim liječnicima, svak je svakom zavidan i nitko ne misli na pacijente niti na struku ( čast izuzecima) nego svi gledaju samo svoju samopromociju ni čim netko napreduje u nekom polju počine zavist..
osim toga biologinja treba adekvatniji labos , tamo gdje ona radi promenada živa , od čistačica do svakog ko naiđe prolazi .. to nisu uvjeti..iako ona se trudi i sve što je tamo i kupljeno i postignuto je na njeno inzistiranje i njen trud (cijeli odjel)
nakon svega ovog ogromna stavka koja zapravo i je razlog nikakvim rezultatima je još mizerno znanje liječnika na tom polju..
to vam kaže žena koja je skoro umrla od hipera u KBO i u tom stadiju su mi vratili tri mrve ( što nema veze sa zdravom pameću)
.. jajnike mi sredili da se nisu oporavili 8 narednih mjeseci..
da mislim da to ima samo u kbo da dr. rade cijelu ginekologiju, tj. da nisu samo za mpo...
toliko o struci...pa ak niste kadri zatvorite odjel i pustite ljude da se liječe gdje je adekvatno...a ne glumiti nekakvu stručnost...
ništa se ne dešava ovdje....:durise:
možda su parovi pametno odlučili ne gubiti svoje dragocjeno vrijeme i tratiti snage na postupke u OS.
možda su ili će potražiti pomoć u Zg, jer su šanse za bebu u OS minimalne.
Lijepo pozdrav, dame!!!!
Iz osijeka sam i ovo mi je prvi post na ovom forumu. Čitam ga već duže vrijeme. Zanima me koliko je potrebno čekati u KBO insemenacija? Bila sam prije nekih 1.5 mjesec kod Dr. P i on fino odmah preporučio klomifen bez da je preporučio barem hsg jer već skoro 2 godine ne ostajem trudna. Prije godinu dana bila sam kod svoje ginekologinje, obavila sve pretrage i ja i partner i sve ok. Nema nikakvih velikih problema osim kod mene malo povečanog testosterona. Dr.P me brzo sprašio van, rekao da ih piejm i ništa više. Nisam pila jer sam prvo išla obaviti hsg i prohodni su jajovodi. Možete li mi preći kakva je procedura da se sada tamo pokušam prijaviti na insemenaciju. Kakva je procedura? Ičl moramčekati beskonačnoooo kao i sve ostalo u Osijeku.
Hvala Vam!!!!!
Krtica koje ste sve pretrage napravili? Koliko imaš godina?
P0 tuđim iskustvima sam skužila da u KBC0 m0že jedin0 inseminacija biti uspješna (ili se ne javljaju žene k0je su uspjele s Ivf :neznam: )...ja bih pr0bala sa inseminacij0m u KBC,p0g0t0v0 jer su,kak0 kažeš,svi nalazi 0k.
Eventualn0,ak0 bi se p0kazala p0treba za Ivf,0tišla bih u ZG.
Ja sam se naručila k0d pr0f.Š. u ambulantu,d0g0v0rili se 0dmah za idući mjesec da krenem sa kl0mifen0m i t0 je t0.
Imam 31 godinu. Bit će uskoro 2 godine kako pokušavamo ostati trudni. Sve hormonalne pretrage, glukozu, štitnjaču, postkoitalni test gdje sam prije dobila injekciju decapeptyla (test i nije bio baš najbolji, malo pokretnih ostalo u mojoj cervikalnoj sluzi, koja je jako oskudna), briseve... sve u redu osim malo povišenog testosterona, što kažu nije problematično. Spermiogramgram od dečka odličan. Bial na hsg-u prije 8 dana i sada mi nudi dr. klomifen 1 tabletu dnevno.
Ni ne razmišlajm o Osijeku kao opciji za IVF, eventualno za inseminaciju. Pa me zanimalo kako i do koga doći u bolnici da to obavim a ne čekam dugo na red.
Dr. P dao terapiju s klomifenom na osnovu nekoliko pretraga koje sam napravila. Vrlo površan razgovor smo obavili, ostala silno razočarana....
Hsg mi je preporučila moja ginekologinja prije bilo kakve terapije. Jedan privatnik koji je radio hsg smatra da pokšam sada priprodno nakon propuhivanja, al ja više nemam strpljenja.
nazoveš ambulantu ili dr P. pošalješ mu poruku,ako imaš br moba i najaviš tvoj 1 dc...kada dobiješ...ja sam tako....ako se naručim u ambulantu onda dugo čekam,ako mu popaljem poruku da sam dobila m,onda ti on kaže kada trebaš doći na uvz.,,,to su mi8 bili trikovi da izbjegnem čekanje u ambulanti,ako ti treba br moba javi se na pp
da javim novosti iz KBC Osijek. Sada se upisuje za lijekove na II. katu gine. kod glavne sestre od 10-11 sati. Ako malo uranite to će Vam prigovoriti zato nastojte doći u tom vremenu. Rečeno mi je da lijekove dižem prije postupka i tamo se dogovara o načinu davanja injekcija sam, oni ili netko treći. Također mi je dr. P natuknuo da će nas najvjerovatnije od 15.12. naši ginekolozi narčivati kod njih.
spmenuo je da dr. Srb ima još nekih novih obaveza, pa zato lijekove dižemo na II. katu gine.
Ne znam ti poslati pp. Et tulava sam. Ne snalazim se na ovom forumu. Ja sam kod dr. P bila početkom 10 mjeseca i ne nije mi spominjao inseminaciju. Samo mu trebam javiti tko sam i što onda. Da krenem s piti taj kolmifen od 3dc. Malo mi ovo sa slanjem poruka nije jasno. Sorry sto gnjavim. Zar svatko tako šalje poruke i on odgovara na njih.
...ajme što ga kompliciraju u kbo!! :( strašno!
da li e u kbo išta dešava?