Super, tenks!
Sad sam se sjetila da cu zavrsiti kao kavofob onomad s onim kuglicama :lol:
Koliko si ih pojela u danu? :mrgreen:
Printable View
Na onoj temi o bulingu sam nasla dobar recept za sladoled pa sam probala. Ja i starija kci smo jucer jele, ona je odusevljena.
Uglavnom, banane se smrznu i onda smiksaju. Mozete dodati neko bobicasto voce ako zelite, meni je i "prazan" fin.
Njoj sam dodala cokoladu za kuhanje. Pojela je 4 takve smrznute banane :mrgreen:
Pih, a ja već mjesecima trubim o tom sladoledu :-P
A da ne spominjemo tu verziju + recimo bademov maslac, ili sa lješnjacima ili recimo žlica kakaa + rum+grožđice
Obavezno dodaš vanilije, pa možda cimeta (ovisi koja je verzija)
MIslim, sky is the limit :)
Evo ovdje tona recepata za pizzu ako netko traži/želi.
hokaido i butternut nisu iste ali su "zrele" u isto vrijeme, na jesen, pa ih nađeš na tržnici u isto vrijeme
Ups. Jedno vrijeme nisam pratila temu. Shame on me :D
Hvala za savjete za dodatke :))
ha hahaaaaaaa umirem! Utješna je činjenica da se i iz te faze izađe kad skužiš da pretjeruješ pa makar bilo i paleo slatko :lol: Jedno vrijeme smo i ja i frendice na poslu samo o paleo slasticama pričale, dok nam se nije totalno zgadilo slatko :facepalm: Sad sam u fazi da su mi banane preslatke, i granola koju sam napravila s bananama ono ne jede mi se jer je slatka - radije špeka recimo :mrgreen:
Kavofob, jes ti dala recept za taj čokolada banana kolač? Sve gledam kontam možda sam fulala hiperlink...
Ja baš gledam sve slano... ajme što bih ove kokosove kruščiće ili ove perece :njam: Totalno me navlačite na kuhanje koječeg :kuhar: :lol:
Polazišni je bio paleo muffins s LCHF sljedbenici fejsa (ne znam jel pratiš grupu). Evo modificirani recept kako meni kolač najbolje ispada (dakle, pečem ga u tepsiji, ne muffin kalupima);
ČOKO BANANA/BADEM KOLAČ
25 dkg bademovog brašna
4 srednje veličine, zrele banane
3 jaja
3 žlice maslaca (ili kokosovog ulja)
1,5 žlica kakaa
žlica vanilije
2 žlice meda (povećati ili smanjiti po ukusu)
žličica bikarbone
prstohvat soli
2 reda tamne čokse (za posipanje)
Sve se miksa u blenderu (ako ti se ne pokvari kao meni pa onda drljaš ručnim mlincem).
Prvo zmiksala bademe u brašno, dodala sve ostale sastojke osim tamne čokse, smiksala u tekuću smjesu i izlila u malu tepsiju na pek papir.
Tamnu čoksu sam izrezala na male kockice i rasporedila po svemu da 1 kockica dođe u sredinu svakog kolačića kad izrežem.
Peče se cca 20 min na 180.
Doručak: 2 kuhana jaja, jedna zobena pogačica sa maslacem
Ručak: pljeskavica sa sirom, tikvice na gradele, salata (krastavac, poma, kapari, mmm)
ima u novoj gloriji neki recept od luke nižetića :-))) ali je fora: tikvice, panceta, kapula, svježi sir - pofrigaju se tikvice, panceta i kapula, i srola u lopticu sa sirom
Kavofob, imaš neku fotku tih mufina/kolača? Ja kad spremam recepte, ništa bez fotke :drama:
nemam, ali ću ih raditi večeras ili sutra pa pofotkam :)
Ha hahaa bravo! :naklon:
curke, dajte neki savjet za doručak, ne znam šta bih jela :-)
e,i jedno pitanje za karfiol i tikvicu i tako to - vidila sam da netko radi punjene paprike s karfiolom. šta ostane od njega nakon toliko kuhanja?
isto i lazanje s tikvicama?
a kad smo kod badema, danas sam čistila punu kutiju, naši domaći. s obzirom koji je to posao (a nisam ih brala!), trebali bi koštati 200 kn!
doručak - paleo granola, voćni i povrtni šejkovi, jaja na sve načine, svježi sir sa suhim mesom (špek, kobasa, pršut) i svježim povrćem, salata s tunom (ili suhim mesom), avokadom, kuhanim jajem i svježim povrćem, lchf lepinjice s maslacem
ja sam zadnji put radila paprike s karfiolom, od karfiola nije ostalo ništa konkretno, ali nije ni bitno, cilj je bio da razrahli meso i uspješno je odradio tu zadaću ;)
uf, ne slažem se da bi bademi trebali koštati 200 kn. vjerujem da si se namučila, ali hrana nam je već preskupa, nemoj dizati cijene :)
Meni su sejkovi ili voce sjeckano u jogurtu naj dorucak.
Nekad je to bio kruh i pekmez :mrgreen:
Jedno glupo pitanje: pravila sam tortu, inace je jako volim i bila bi sva lchf da nema secera :mrgreen:
Brasno uopce ne ide. Idu mljeveni bademi i cokolada za kuhanje.
Sto vi stavite u zamjenu za secer? Steviu?
možeš med, steviju ako si na dijeti
ja stavljam javorov sirup jer ga imam doma
ja stavljam med, steviu sam neko vrijeme, ali med mi je puno draži
med nije lchf, tko treba skidati kile (Anci ne treba) bolje neka koristi steviu ili najbolje odrekne se slastica na neko vrijeme
ma ja kao izbjegavam voće, barem se trudim ne pomahnitati u njemu dok još želim smršaviti. otišle su 2 kile, ali treba još 10ak... na kraju sam doručkovala lchf lepinjicu sa maslacem, nekom buđolom i svježom paprikom :-)
pravi sendvič!
ali tuna može!
kavofob reci ti mojim palčevima, toliko sam ih ogulila da sam skoro ostala bez otisaka prstiju :-D
Netko je pitao za tikvice. Ja sam pravila http://www.coolinarika.com/recept/tk...evoli-tikvice/ Ovaj korak brašno ulje sam izbjegla, narezala sam na cca 0,5 cm tikvicu, poslila, ocjedila, prepekla u rerni i onda slagala taj složenac.
hvala, cure!
tortu sam pekla prigodno no, nisam je mogla jesti jer mi je prepreslatka.
muž je isto prešao na drugi način prehrane pa ni njemu ne paše. eno je, ostala je skoro cijela :/
nevjerojatno je kako nam se zgade šećeri kako ta hrana više nije fina. recimo, napolitake protiv kojih do prije koji mjesec nisam imala ništa prativ :mrgreen:
ma da, mene sve nešto vuće da jedem slatko... jutros sam skužila i zašto :mrgreen:
jučer sam krenula praviti paleo pločice. pa se starija umiješala i stavila zobene :lol: jer ona to voli. probala jedan griz, ni to mi ne paše :mrgreen:
ništa, mislim da ću sutra kupiti malo domaće slanine :mrgreen: i manit se slatkog.
Masno je najbolje oružje protiv želje za slatkim ;)
Ja sam u potrazi za nekim slatkim receptom koji koristi avokado, ali nikako da nađem, čini mi se da je anchie u nešto stavljala avokado i banane. Anchie?
Na raspolaganju imam avokado, banane, jagode, višnje, limun, indijske, bademe, orahe, lješnjake, sjemenke, bučino brašno, med, datulje, grožđice, suhe marelice, maslac, kokosovo... ali nemam blender :/ sve moram na ručni mlinac mljeti. Imaš koji prijedlog za nešto masno i slasno? :)
Bila je neka krema : avokado, banana i kakao.
sad vidim da nema miksera . Onda ništa .
Možda možeš ovo s mikserom - avocado banana mousse puding
ako želiš kukize s avocadom - dark chocolate avocado cookies
ako nemaš kokosovog brašna, zamijeni s bilo kojim orašastim
I evo ti jedan idealan - avocado banana muffins :)
I tu prestaje moja inspiracija :lol:
Odabir pao na muffine. Hvala anchie :)
Mislim da sutra idem po novi blender (dok se ovaj ne popravi)...život mi je nezamisliv bez blendera :lol:
Razumijem te... Ja intenzivno razmišljam o novom blenderu, ali ono "for life" blender :mrgreen:
Ja sam mislila da će mi onaj Philipsov biti for life, ali nije izdržao ni 4 mjeseca :S
Sad ću opet Russel-Hobbsov, nemam love za nešto skupo...
E zbilja, fotkala sam banana-čoko, samo da prebacim slike pa ti pošaljem ;)
A ne ne, for life mora biti jedno 2-3 puta skuplji od philipsa :lol: Ne znam kad ću se odlučiti dati te pare, al da mi to treba, apsolutno.
o beautiful za fotke! thanks :-*
ma kupila bih taj vitamix da nije tako bezobrazno skup. 2,5 mi je plafon koliko bih dala za blender :)
da, tako nekako i ja razmišljam
Moj današnji menu;
d - samoborska suha salama (jedna od rijetkih bez aditiva), svježi kravlji sir i vrhnje i kuhana jaja
r - složenac od pilećeg filea i tikvica a la pizza (umak od rajčice sa češnjakom, biberom, peršinovim i celerovim lišćem, mini rajčice, malo dimljenog mesa porazbacano, sir i parmezan)
v - vjerojatno avokado mufini
Anchie, evo fotkica banana-čoko-badem