Aha, ok, hvala
Printable View
Nažalost ne...ništa za zamrznuti kod nas :(
Eto, u 5 stim.postupaka nikako doći do nečega za zamrznuti...tj. prije 5 god. smo imali 1 blasticu zamrznutu u MB ali kad smo išli prije 1,5 godinu po nju nije preživjela odmrzavanje...baš nemamo sreće s tim!
BillieJean meni je Bauman odlican. Sve same pohvale za njega. To je moje iskustvo
jesam, pričala sam s doktorom, može biti do suprugovog nalaza koji je taj dan bio loš, a i do kvaliteta js, tako da, ne znam.. embriologice nije bilo taj čas kad sam ja bila tamo.. bila sam u utorak kod doktora, spremna za novi postupak, no odgođen mi je zbog povišenog TSH (3.24), sad pijem terapiju mjesec dana pa se nadam sljedeći mjesec da će biti bolje..
Krenula po svoje smrzliće,,,,,
sretno i tebi možda se sretnemo pa na kavicu
Ima li netko mozda tko je sad u postupku kod dr.Radoncica?
Zanima me gdje se rade pregledi/folikulometrije vikendom.
Jer ja se moram javit na uzv 2 dan ciklusa a to ce bit vjerovatno za vikend..
laura33, javiš mu se na mail, pa se dogovorite. Ne znam da li Vili radi subotom, ali ja sam, kad je bio praznik, išla u Škvorc na folikulometriju.
Hvala ti.
laura 33, znaš li koja je dr. smjena ovaj ili naredni tjedan?
Pčelica, dr. je pon, sri i pet popodne (mislim da je to od 14h-18h), a uto i čet ujutro. Tak je svaki tjedan ;)
laura, nema na čemu, sretno ;)
Aha, to je super. Nisam znala, mislila sam da je jedan tjedan prva, drugi druga smjena. Hvala puno na informaciji :)
Pcelice84- evo Leon@ ti je već odgovorila! :)
Meni su jučer rekli da se za folikulometrije uopće ne trebam naručivati nego neka dodjem kad hoću, samo da provjerim jel dr u klinici.
Cure jel zna netko da je L-u u 4 mj.oduzeta licenca za obavljanje Mpo.???
Zbilja, Dr L. radi bez licence?
Inesz na stranici ministarstva stoji.
Ako mu je netko smjestio, nemogu vjetovati da toliko zlobe u ljudima ima.
Nadam se da je to rijeseno vec jer ja nevjerujem da bi on radio bez licence. Zato i pitam ovdje ako netko ima kakvu informaciju.
Sara, hoćeš nam dati link?
Hvala Sara.
Kako se vidi iz Dokument, Dr L nije imao dozvolu za rad koju moraju imati sve mpo privatne klinike i klinike u bolnicama.
Dobio je zabranu rada dok ne dobije tu dozvolu.
Je li Dr L prestajao sa radom nakon ove zabrane? Je li tražio i dobio odobrenje za rad od Ministarstva? Pretpostavljam da jest, jer se nastavak rada bez dozvole kažnjava popriličnim novčanim iznosom.
Pa radio je cijelo vrijeme. Vidi se iz postova cura po forumima.
A jel se moze negdje vidjeti popis ustanova koje imaju dozvole za rad?
Sukladno Zakonu o mpo, svi, baš svi koji rade mpo trebaju imati dozvolu za rad.
Neki dan su cure na splitskoj temi pisale kako Kbc Split nakon obnove odjela čeka dozvolu Ministarstva za rad
Jedna je privatna poliklinika nedavno objavila na svom webu da su dobili produženje dozvole.
Ako klinika radi bez dozvole, mislim da je moguće da je Ministarstvo zatvori ( na mobu dam pa ne mogu provjeriti).
Ja sam prvo pomislila da mu je netko smjestio (od kolega) ...al dozvolu za rad ili imas ili ju nemas :|
A ovo za ustanove neznam, vjerojatno ima negdje nekakav popis.
Evo inesz je napisala vec :)
Evo clanak 38.
http://www.zakon.hr/z/248/Zakon-o-me...nutoj-oplodnji
Radi li dr. L sada, ima li koga u postupcima?
Mi se spremamo u postupak u Zg i on nam je bio u užem izboru. Možete li mi preporučiti nekog drugog? Čula sam i čitala sve dobro o dr. Radončiću, ali vidim da on radi na više lokacija pa nam je to malo nezgodno jer slabo poznajemo Zg, a bila bih bez auta...
Najsigurnije ti je da nazoveš i pitaš njih tamo jel uzimaju nove pacijentice.
Dr. Radoncic ti radi preglede i folikulometrije u poliklinici Vili, a samo punkcija i transfer budu u Samoboru u Poliklinici Skvorc.
On je svakako za svaku preporuku! Divan doktor!!!!!
Laura:-) 14 js!!! Bravo curo! Sretno!
Hvala draga! :)
I mi smo presretni! Jučer kad sam se probudila iz anestezije i čula brojku 14 mislila sam da sanjam, reko moram se uštipnuti da se uvjerim da je istina. :)
Dr. Radoncic je odradio izvrstan posao, dobili smo puno stanica i sada se nadamo najboljem! Čekamo poziv biologa! :fige:
Ima i dozvolu za rad.
Laura33, super za veliki broj js!! Koja je vasa dijagnoza i kojim protokolom ste isli?
Jel mi vjeruješ da više nisam sigurna kad me to pitaju! :)
Dijagnoza pred postupak je bila subfertilni spermiogram, OAS, i to tako da nam je preporučena metoda MPO-a bila ICSI. A što se tiče mene, više manje sve ok,, osim tih jajnika "nalik na policistične".
Imali smo dugi protokol. Logest kroz 15 dana, nakon toga supresija Suprefactom, a od drugog dana ciklusa Gonal f 225 iu, punkcija 13 dana ciklusa, dobiveno 14 jajnih stanica.
Radio se klasičan IVF jer je spermiogram mm bio na dan punkcije odličan, normo, šta je valjda čudo! Neznam.
Uglavnom oplodilo se 10/12 stanica i išlo se odmah na blastociste, sve su se djelile, ali su zameci bili fragmentirani, tako da završno smo imali samo 3 dobre blastice.
Jedna mi je vraćena, dvije smo smrzli.
Dr i biolog nisu baš zadovoljni očekivali su više, nakraju se ispostavilo da je valjda problem u kvaliteti jajnih stanica. :(
Steta sto su ostali od toliko embrija samo 3, ali sto je tu je...drzim fige da svi troje budu bebaci!! Kod mene je osto kao kod tebe slabi nalik na policisticne jajnike a ostalo super a kod mm je azoo. Zadnji postupak sam primila 2.025iu Puregon i dobila samo 5js a isto su ocekivali vise...rekao dr.da je bio takav los ciklus. I nije doslo do trudnoce.
Sljedeci postupak cemo isto ici dugim protokolom sa suprefactom iz kojeg se nadamo vise js. Sto je logest, antib.pilula?
Zelim ti da se ovaj jedan cvrsto primi!!